Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Förlust mot Älta IF
2019-05-19 13:00
Efter en stark inledning på säsongen var det dags för match mot favorittippade Älta IF på bortaplan i fjärde omgången. Det blev en intensiv och tuff match som utspelade sig på Älta IP där hemmalaget till slut stod som värdiga vinnare. Inget snack om att segern var rättvis för hemmalaget, det är bara att gratulera. Men samtidigt är det surt att vi släpper in baklängesmålet efter en minst sagt tveksam insats av domaren.. 

Älta IF startar starkast. Vi har svårt att få till rörelsen i laget och därför blir passningsspelet lidande. Istället blir det mestadels kamp om bollen, och där är Älta IF starkast och vinner oftast både första- och andrabollarna. Trots detta är det vi som skapar den hetaste målchansen i första halvlek. Mikaela får en boll på djupet och kommer fri med motståndarnas målvakt. Tyvärr, för vår del, får vi inte in bollen i nät, målvakten gör en bra utrusning och reder ut situationen på ett fint sätt. Annars är det Älta IF som för spelet och försöker skapa tryck mot vårt mål. Men försvarsspelet över hela banan fungerar relativt bra, och Älta tillåts inte skapa särskilt många heta målchanser. Därför står sig resultatet halvleken ut. 

I andra halvlek kommer Älta IF ut än mer hungriga. Vi har problem att skapa ett eget spel, och mycket av det beror på slarv. Skönt då att försvarsspelet ändå fungerar, där är vi alltid starka. Därför kommer Älta IF:s mål som en käftsmäll, speciellt eftersom vi egentligen borde fått med oss en frispark i situationen som leder till målet. Emma vänder upp med bollen på mittplan och då kommer en ordentlig tryckare i ryggen som gör att hon både flyger framåt och tappar bollen. Älta IF vänder snabbt, spelar ut bollen på vänsterkanten och skickar in ett inspel framför mål där målskytten resolut dunkar upp bollen i nättaket, 1-0. Ett fint anfall av Älta IF, men där borde domaren ha blåst frispark för oss i situationen innan. 
Vi försöker forcera sista 20 minuterna, men vi klarar inte av få ett ordentligt tryck på motståndarna. Matchen slutar därför med en rättvis seger för hemmalaget.

Sammanfattningsvis gör vi en stark insats försvarsmässigt. Vi står upp bra mot Älta IF och de får verkligen slita för att skapa målchanser mot oss. Däremot är vi inte tillräckligt vassa när det gäller den kreativa delen för att kunna skapa oreda för motståndarna denna dag. Vi tar lärdom av denna match och jobbar vidare! Vi måste också nämna domarinsatsen i denna match. Den är helt enkelt inte tillräckligt bra för den här nivån, och det är tråkigt när irritation uppstår pga domarnas inkonsekvens i matchen. Där förtjänar tjejerna beröm att man ändå håller huvudet kallt, det är imponerande! 


1 stjärna. ”Krysset”. Stark, trygg med boll och tar ett hårt jobb. En bra prestation. 

2 stjärnor. Sanna. Återigen en solid insats i backlinjen. Står alltid för bra prestationer. En klippa. 

3 stjärnor. Melina. Vi är mycket imponerade och nöjda med Melinas prestationer senaste tiden, riktigt roligt att se! Tar hela tiden kloka beslut, har fina fötter och jobbar väldigt hårt. Wow!


Vi tackar publiken och Älta IF för trevligt bemötande och en bra match! 


Nyhetsarkiv
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21