Svag insats mot Upsala IF
2019-06-04 07:00
Efter en mindre bra insats mot Boo FF var det dags för revansch mot Upsala IF på hemmaplan. Alla förutsättningar fanns på plats. Bra väder, många i publiken och det kändes taggat på uppvärmningen. Men det hela slutade istället med ännu ett bottennapp, det blir en tung förlust mot Upsala IF trots att matchen kändes jämn spelmässigt..

Vi inleder matchen klart bäst. Vi trycker tillbaka Upsala IF och både passnings- och presspelet fungerade bra. Det skulle dock inte hålla särskilt länge. Efter ca 15 minuter faller vi ihop och arbetar inte längre som ett lag. Vi börjar helt plötsligt slarva ordentligt och bjuder motståndarna på farliga omställningslägen. Detta leder till slut till att vi släpper in ett baklängesmål. En långboll slås över vår backlinje och en snabb anfallare i Upsala får lite för enkelt ta sig mot mål och kan behärskat trycka in 0-1.
Efter det rycker Segeltorps IF upp sig och skapar ett visst tryck, och det dröjer inte lång tid innan vi får utdelning. Efter en hörna behåller Songul bollen i straffområdet, vänder ner mot kortlinjen och spelar vackert in bollen till en helt fristående Nathalie som enkelt kan trycka in kvitteringen, 1-1.
Resultatet står sig halvleken ut.

Inför andra halvlek hade vi framför allt pratat om att inte bjuda motståndarna på omställningslägen. Tyvärr blir det precis tvärtom, vi slarvar i passningsspelet och det hela leder till att vi släpper in 3 mål i andra halvlek på just omställningar. Det var helt enkelt inte vår dag..

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att vi är inne i en jobbig period. Vi får helt enkelt inte till det som ett lag. Matchen mot Upsala är märklig, vi är inte sämre än motståndarna. Trots det rinner siffrorna iväg och det är klart att det känns tungt då. Vi får nu knyta näven och ta nya tag, vi vet att vi kan så mycket bättre än senaste tidens prestationer!

Vi tackar Upsala IF, domartrion och publiken för matchen!

Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00