Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Säker seger mot Ekerö IK
2019-08-15 16:30
I höstsäsongens andra match begav vi oss till fina Träkvistavallen för match mot tabelljumbon Ekerö IK. Det fanns vissa frågetecken inför matchen, och många av dessa frågetecken bildades efter den svaga insatsen i senaste matchen mot Bälinge IF. Det skulle dock visa sig meningslöst att oroa sig då Segeltorps IF har övertaget i denna tillställning från början till slut. 3-0 slutar matchen, men vi kunde faktiskt vunnit med större siffror.. 

Vi inleder matchen helt okej. Ekerö IK faller långt ner i banan och vi tillåts rulla runt bollen i backlinjen utan någon som helst press från motståndarna. Ekerö IK är kompakta och ger inte bort många ytor första delen av halvleken, men det är också lättare att försvara om motståndarna har dålig rörelse inom laget. Trots detta tar vi ledningen i matchen redan efter 7 minuters spel, och det är ett fint spelmål. Vi spelar en längre boll ut på högerkanten där Ida tar emot bollen. Hon hittar med en passning Songul som driver in i straffområdet och spelar bollen i sidled till Linda som säkert placerar bollen i mål till 0-1. En väldigt skön start på matchen! 
Matchbilden ser likadan ut resten av halvleken. Vi dominerar bollinnehavet och skapar ett par riktigt heta målchanser, men vi borde i ärlighetens namn skapat fler. Resultatet står sig därför halvleken ut. 

Andra halvlek är den första lik, där den stora skillnaden är att Ekerö IK nu flyttat fram laget högre upp i banan för att försöka störa oss. Det förändrar inte matchbilden särskilt mycket. Vi fortsätter med tålamod rulla runt bollen inom laget. Nu är dessutom rörelsen lite bättre, och då skapar vi också fler och hetare målchanser. Efter 60 minuters spel skapar vi ett jätteläge när ”Krysset”, från nära håll, försöker placera in bollen, men tyvärr träffar stolpen. På den efterföljande hörnan ska hon dock få sin revansch. Anastasia tar hand om hörnan och slår den riktigt bra. Sanna skarvar med pannan bollen vidare till ”Krysset” som kyligt tar emot bollen och trycker in bollen i mål, 0-2.
I den 74:e minuten dödas matchen helt. Ida driver upp bollen längs vänsterkanten och spelar in bollen till ”Krysset” som drar iväg ett hårt skott mot mål. Målvakten gör dock en fin räddning på avslutet, men Holmis hugger som en kobra på returen och sätter resolut bollen i nätmaskorna till 0-3. 
Efter målet fortsätter vi skapa målchanser, men resultatet står sig matchen ut.

Sammanfattningsvis vinner vi denna match tämligen enkelt. Vi skapar tillräckligt många målchanser för att vinna med större siffror, och det borde vi nog också gjort. Men vi är nöjda med segern och att den faktiskt aldrig var hotad. Nu gäller det att fortsätta jobba hårt och vara ödmjuka inför kommande uppgifter. Redan på lördag är det dags för match igen, och då ställs vi mot duktiga Älvsjö AIK. Det blir en tuff utmaning, men också en inspirerande uppgift!


1 stjärna: Ellinor. Tar hela tiden kloka beslut med bollen i sin ägo, samtidigt som hon är tuff i duellspelet och jobbar stenhårt. En väldigt bra insats, återigen. 

2 stjärnor: Emma S. Ännu en spelare som jobbar stenhårt, och sådant älskas av publiken och tränare. Utöver inställningen besitter Emma snabbhet och god teknik. Wow!

3 stjärnor: Backlinjen. Samtliga gör en väldigt fin insats denna match, även de spelare som kommer in från bänken. Vinner dueller, sköter uppspelen på ett bra sätt och är dessutom med och bidrar i offensiven. Vi är väldigt nöjda med backarna i denna match!Vi tackar Ekerö IK för trevligt mottagande och en bra match! Vi vill även tacka domartrion och den härliga publiken på plats. Ni är guld värda!


Nyhetsarkiv
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21