Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Krigarinsats gav tre poäng mot Älta IF
2019-08-26 07:00
Under lördagen var det återigen dags för hemmamatch, och denna gång stod duktiga Älta IF för motståndet. Förra matchen lagen emellan slutade med vinst för Älta IF. Därför hade vi revansch att utkräva, och detta lyckades vi med. Matchen slutar 3-2 till hemmalaget, men det krävdes en enorm laginsats för att bärga segern. 

Älta IF inleder matchen klart starkast. Vi har stora problem att få ett grepp om motståndet och matchen i stort. Mycket av detta beror på att vi ligger för långt ifrån våra motspelare. När vi dessutom inte vinner dueller blir det såklart väldigt svårt att skapa momentum i matchen. Älta IF radar upp flera målchanser, och vi får verkligen kriga för att inte släppa in baklängesmål. Då, helt plötsligt, står vi för en fin omställning som i slutändan friställer Ida. Ida är säkerheten själv framför mål och sätter 1-0 till Segeltorps IF efter 22 minuters spel. Väldigt skönt, men knappast rättvist sett till matchbilden. 
Älta IF ska dock kvittera tio minuter senare. En Älta-spelare utmanar vår backlinje, gör en vacker tvåfotare och kommer ren med Gabbi. Väl där placerar hon bollen otagbart intill den högra stolproten, 1-1.
Resultatet står sig halvleken ut. 

I den andra halvleken rycker vi upp oss rejält. Nu ligger vi mer rätt i positionerna, får till ett bättre passningsspel och börjar vinna dueller. Redan efter ett par minuter in på andra halvlek tar vi återigen ledningen, och denna gång är det en hörna som är receptet. Sibel slår en mycket fin boll som dimper ner vid bortre stolpen. Där har Holmis hittat en yta och nickar resolut bollen i mål till 2-1. 
Efter målet skapar båda lagen målchanser. Bland annat har Krysset en jättechans att göra mål, men Ältas målvakt gör en kanonräddning på friläget. Till slut ska vi ändå utöka ledningen. Sibel tar emot bollen, långt utanför straffområdet. Hon tittar upp och ser att målvakten står långt ut och lobbskjuter vackert bollen i mål, 3-1. Vild glädje utbryter på Segeltorps IP!
Glädjen blir dock kortvarig. Två minuter efter Sibels mål reducerar Älta IF. En fin långboll slås bakom vår backlinje, och där dyker en Älta-spelare upp och avancerar mot mål. Gabbi rusar ut och slänger sig för att ta bollen, men motståndaren placerar bollen under Gabbi till 3-2. 
Resten av matchen från Segeltorps IF:s sida kan beskrivas  med ett ord; kämpavilja. Vi krigar verkligen förtjänstfullt för varandra. Dessutom spelar vi lite mer cyniskt, vilket ibland behövs för att få med sig segrar. Med det sagt är vi inte ofarliga framåt. Exempelvis har Linda ett friläge, men återigen gör Älta-målvakten en svettig räddning och håller Älta IF kvar i matchen. Det blir nervösa slutminutrar som utspelar sig på Segeltorps IP. Älta IF trycker på för att få till en kvittering, och det är också nära ett par gånger. Vi reder dock ut stormen och vinner matchen. Oerhört skönt!

Sammanfattningsvis kan man konstatera att vi krigar till oss poängen denna dag. I ärlighetens namn har vi en hel del tur i första halvlek där Älta IF är det klart bättre laget. Ändå står det 1-1 i halvlek, och det ska vi vara glada över. I andra halvlek visar vi upp oss från en helt annan sida där vi spelar klokare och jämnar ut spelet. Det är helt klart en styrka att kunna vända matchbilden på det sättet spelarna gör i andra halvlek. Vi är väldigt nöjda över segern! Nu väntar en tuff match borta mot Boo FF, ett lag som inte tappat en enda poäng i serien. Det blir en spännande utmaning för oss! Vi ska också passa på att gratulera Boo FF som redan nu är klara för uppflyttning till Div 1. Det är bara att lyfta på hatten, ni har verkligen gjort en fantastisk säsong. 


1 stjärna: Gabbi. Skapar trygghet för hela laget med viktiga räddningar och hur hon styr laget. Gör många fina räddningar i matchen och är också duktig med fötterna i uppspelsfasen. En grym insats!

2 stjärnor: Ellinor. Har varit en viktig spelare för oss de senaste matcherna, och fortsätter att vara det. Spelar oerhört moget trots sin ringa ålder. Har en väldigt spännande framtid framför sig. Wow!

3 stjärnor: Carolina. Bäst på planen. Läser spelet bra, står för viktiga brytningar och har en fin passningsfot. Förlorar heller inte många luftdueller och står allt som oftast rätt. En mycket bra prestation!


Vi tackar Älta IF, publiken på plats och domartrion för en bra match! 

Nyhetsarkiv
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21