Segeltorps Idrottsförening
A-Lag Damer Fotboll
Segeltorps IF värvar Filippa Sand
2020-06-18 15:30
Efter en, minst sagt, långdragen process med övergången kan vi äntligen hälsa Filippa Sand varmt välkommen till Segeltorps IF! Filippa är en snabb, stark och spelskicklig ytterback som jobbar stenhårt både offensivt som defensivt. Närmast kommer Filippa från seriekonkurrenten Mälarhöjdens IK, men har också en bakgrund i klubbar som Järla IF, Hammarby IF och Enskede IK. Vi är mycket glada att Filippa hädanefter kommer spela för Segeltorps IF!

Huvudtränare Viktor Vilhelmsen:

-Vi är väldigt nöjda att Filippa nu tillhör oss i Segeltorps IF! Det här är en spelare som kommer tillföra mycket i vårt spel och vår ambition. Vi har under lång tid haft koll på Filippa, och faktum är att vi redan för över ett år sedan visade intresse. Av respekt för Mälarhöjden, som bad oss vänta till efter säsongen, valde vi dock att avvakta. Under höstsäsongen var Filippa i USA på college, men sedan januari i år har Filippa tränat med oss och ville efter en tid byta till Segeltorps IF. Tyvärr har Mälarhöjden gjort det otroligt krångligt att få till en övergång, bland annat har sportchefen krävt en hög övergångssumma för spelaren. Detta känner vi är oerhört olyckligt och olustigt då inte bara vi som lag blir drabbade utan framförallt Filippa som då inte hade haft möjlighet att spela fotboll under säsongen 2020. Nu är detta löst då Filippa själv fått betala en del, men vi har även lyckats få in sponsorpengar från Inventia Inredningsbyrån AB som hjälpt till att betala övergångssumman. Detta är vi mycket tacksamma för! Att sådant här ska behöva ske på denna nivå är skamligt, men vi är glada att detta nu kan läggas bakom oss. Vi tror att det i längden är Mälarhöjdens IK som förlorar på det här. Vi vänder på det, skulle en spelare vilja lämna oss, av olika anledningar, skulle vi ALDRIG tvinga kvar en spelare i Segeltorps IF.

Anders Lindstedt, klubbsponsor och huvudtränare Dam U:

-Som alltifrån fotbollstränare, fotbollsfan, företagare och klubbsponsor var det en självklarhet för mig att hjälpa till när jag hörde om hennes problem med delvis påhittade skulder = övergångspengar. Det är oerhört olyckligt när en klubb som Mälarhöjdens IK hotar att göra ettårsfall av unga flick- och damspelare och så långt ner som i Div 2. Jag har ju själv tränat Filippa under många år och jag skulle gladeligen göra samma sak för andra ”gamla” spelare från tidigare klubbar jag tränat om de haft samma passion för sporten som Filippa har.

Vi hälsar Filippa Sand med familj varmt välkomna till Segeltorps IF! Dessutom vill vi rikta ett stort tack till Inventia Inredningsbyrån AB för stödet!

Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38