Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Seriepremiären slutade med seger
2020-06-29 06:00
Efter en, som kändes oändlig, lång försäsong var det äntligen dags för seriepremiär, och vi begav oss till Gotland för match mot duktiga Dalhem IF i den första seriematchen för året. Det skulle visa sig att allt vi tränat på var svårt att få till, mycket beroende på underlaget och värmen. Det fanns dessutom en duktig motståndare som ställde till problem för oss, men vi vinner till slut matchen med 3-1 och kan därmed inkassera första segern!

Vi inleder matchen riktigt svagt. Vi har ingen ordning på försvarsspelet eller passningsspelet. När dessutom positionsspelet brister blir det extremt svårt att spela fotboll... Redan efter 15 minuters spel har Dalhem lyckats skapa 3-4 riktigt farliga lägen, och då har hemmalaget dessutom lyckats göra ett riktigt vackert ledningsmål. Dalhem tar ledningen efter ett kanonskott, som förvisso styrs av en Segeltorp-spelare, men det tar inte bort ett bra anfall med slutprodukten att bollen hamnar i vårt mål. Faktum är att vi kunde åkt på fler baklängesmål om det inte vore för Ida i mål och uppoffrande aktioner från vår backlinje samt mittfält. När domaren blåste i pipan för vattenpaus kändes det nästan som en skänk från klar himmel då vi hann samla och snacka ihop oss. Det var onekligen välbehövligt då vi efter denna paus kom ut som ett bättre lag, men det var knappast något skönspel som utspelade sig på Dalhems IP. Planen var snustorr, hård och det var runt 26-27 grader I luften, och det har självklart sin förklaring till varför det såg ut som det gjorde på fotbollsplanen. Bollen studsade obehagligt vilket gjorde att matchen måste varit otroligt konstig att titta på, det gick helt enkelt inte att passa bollen som vi ville. Därför ska också spelarna i Segeltorps IF ha beröm, man lärde sig successivt under matchens gång att anpassa sig till miljön vi för tillfället levde i. Vi kvitterar, välförtjänt, i slutet av halvleken. Nyförvärvet Filippa pressar högt och vinner boll. Hon väggar sig fram, via Ellinor, längs kanten och hittar en djupledslöpande Ida. Ida slår ett perfekt inlägg som Kicki placerar in på volley till 1-1. Ett riktigt vackert anfall och mål! Strax efter blåser domaren av för halvtidsvila.


Andra halvlek inleder vi starkare. Vi har beslutat oss för att inte låta Dalhem få stå och måtta längre bollar från backlinjen, nu pressar vi istället högre upp i banan. Detta ger oss direkt en känsla av självförtroende då det funkar, och med det vågar vi också anfalla med fler spelare när vi väl vinner boll. Vi tar ledningen, återigen välförtjänt, tidigt i andra halvlek. Målet tillkommer efter en situation vi tränat mycket på under försäsongen, och återigen är det Filippa som är regissör. Sanna slår en längre boll längs kanten som Filippa snappar upp. Hon vänder bort både en och två försvarare innan hon levererar ett fint inspel som når Ida. Målvakten räddar, men det blir inte bättre än att den studsar via en försvarare tillbaka till Ida som kan trycka in bollen i mål, 1-2. En riktigt skön känsla! 
Efter ledningsmålet tappar vi lite momentum, och nu blir istället siktet inställt på att slita för poängen. Vi har, som tidigare nämnts, problem med underlaget och motståndarna som nu jobbar hårt för en kvittering. Segeltorps IF får verkligen kämpa i värmen för att inte släppa till målchanser, och även om spelet hackar så skapar inte heller Dalhem särskilt många målchanser. Detta får vi tacka hela laget för, alla kämpar extremt hårt för att bibehålla ledningen i matchen. De få målchanser som skapas under andra halvlek står Segeltorps IF för, och dessa skapas främst när talangen Sara byts in i matchen. Den bästa chansen skapar hon i slutet av matchen när hon kommer i ett friläge och blir fälld av målvakten. Domaren tyckte dock att detta inte var en straff, och då är det bara att gilla läget. Men nog skulle det varit straff... När det endast återstår en minut på klockan vinner vi en hörna, och då gäller det att spela cyniskt. Emilie och Sibel stångas mot motståndare i Dalhem vid offensiv hörnflagga, och gör det också på ett bra sätt, men tappar till slut ut bollen till inkast. Dalhems inkast slutar med att Sara vinner bollen på högerkanten, spelar kallt bollen bakåt till Sibel, strax utanför straffområdet, som ser att Kicki tagit en fin löpning. Inlägget slås perfekt och Kicki kan nicka in bollen i hörnet målvakten kom från. Klass rakt igenom! Stort jubel utbryter på Dalhems IP från bortalagets fans som nu vet att tre poäng åker med hem till Segeltorp!


Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det är starkt att vända en svag inledning, med underläge, till seger. Dessa spelare kan vända både motgångar och en sämre miljö till något positivt, det tyder både på mental styrka och kompetens. Karaktären som utspelas från bortalaget är imponerande, även om vi självklart kan spela en betydligt mer publikfriande fotboll. Samtidigt är det svårt när planen är som den är... Vi är enormt lyckliga över att ta tre poäng på Gotland mot Dalhem, det är verkligen inte lätt att ta poäng där, och särskilt inte tre poäng! Samtliga förtjänar beröm, men om vi ska hylla någon individ så var Kicki planens gigant. Inte nog med att hon gör två mål, hon sliter kopiöst i försvarsspelet och får dessutom hjälpa till på mittfältet trots att hennes normala roll är anfallare. Klasspelare! Filippa visar också klass med inblandning i två mål. Ida, vår nya målvakt inför säsongen, får vi också tacka för enorma räddningar som håller oss kvar i matchen inledningsvis. 

Vi tackar Dalhems IF för en bra match samt väldigt trevligt mottagande där det dessutom bjöds på kaffe, sockerkaka och kladdkaka. Mycket uppskattat! Stort tack även till domartrion och publiken. Publiken bestod för övrigt av föräldrar, spelare i damlaget samt Ellinor från Dam U. Väldigt imponerande att se er på Gotland, och att ni hejar fram laget till seger. Det är enormt roligt, och stort, att ni visar det stödet! Forza ”Torpet”!


Nyhetsarkiv
Storseger i seriefinalen2020-08-22 22:00
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21