Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Storseger i seriefinalen
2020-08-22 22:00
Efter den tuffa bataljen mot IFK Lidingö stod härnäst serieledarna Mälarhöjdens IK för motståndet. Mälarhöjdens IK hade inför vår match gått som tåget i serien, och vi förväntade oss en riktigt tuff match. Dessutom var matchen på förhand en match mellan de två lagen som låg högst upp i tabellen. Med andra ord var det en ren, om än tidig, seriefinal som stod på schemat, och den finalen vinner Segeltorps IF till slut väldigt komfortabelt med 5-0. 

Vi hade en matchplan inför matchen mot Mälarhöjdens IK som på många sätt föll väl ut. Motståndarna står väldigt högt upp med sin backlinje, och det hade vi en tanke på hur vi skulle utnyttja till vår fördel. Till skillnad från matchen mot IFK Lidingö fungerade vårt passningsspel och bollinnehav relativt bra, men det ska också sägas att det var långt ifrån perfekt. Förbättringen räckte dock långt i denna match. Egentligen hade vi kontroll på matchen från början till slut, det var helt enkelt en skillnad i klass denna dag. Vi inleder målskyttet via en genomskärare, som så många gånger i denna match, till Mikaela som driver mot mål från vänsterkanten. Hon hittar med en enkel passning en fristående Kicki som kan lägga in bollen i öppet mål, 1-0. 

Bara minuter senare är det dags igen, och det är återigen Kicki som är målskytt. En genomskärare bakom Mälarhöjdens backlinje ställer till problem för motståndarna, och rensningen blir inte bättre än att Kicki kan lägga in bollen i öppet mål till 2-0. Resultatet står sig till halvtid, och Mälarhöjden har egentligen bara skapat en riktigt farlig målchans som duktiga Paloma stod för. Som tur är, för vår del, träffade hon ribban istället för nätrasslet. 

Andra halvlek är den första lik, vi fortsätter försöka slå bollar bakom Mälarhöjdens högt stående backlinje. Matchen igenom både lyckas och misslyckas vi med detta. Vi är helt enkelt inte vana att möta den typen av offsidefällor, och det är imponerande att se Mälarhöjden vara så pass organiserade och att dem vågar spela den typen av försvarsspel. Men med den snabbheten vi besitter inom laget skapar vi också flertalet situationer där vi får komma rättvända mot motståndarnas mål, och vi kunde hela tiden leverera djupledshot. Vi skulle till slut också utöka vår ledning. Ida får en boll på vänsterkanten, vänder bort en motståndarback och slår en fin passning diagonalt bakom Mälarhöjdens backlinje till Kicki. Kicki är hur säker som helst när hon kommer fri med målvakten, bollen placeras kliniskt in i mål till 3-0. 

4-0 kommer via vårt nyförvärv Mathilde, som vi ännu inte hunnit presentera på hemsidan. Återigen slås en boll bakom Mälarhöjdens högt stående backlinje och det leder till ett friläge. Mathilde är kylig, petar bollen förbi motståndarnas duktiga målvakt och kan, i princip, promenera med bollen in i mål. 

Innan slutsignalen ljuder hinner vi även göra ett femte mål i matchen, och det är återigen Mathilde som får näta. En boll slås bakom motståndarnas backlinje (känner ni igen taktiken?) och Linda snappar upp bollen och driver inåt mot mål från högerkanten. Hon tittar upp, ser Mathilde komma farande och passar bollen i sidled till densamma som enkelt sätter bollen i nätmaskorna. Matchen slutar 5-0, och det går knappast att diskutera vilka som förtjänade vinsten!


Sammanfattningsvis kan man konstatera att vi vinner mycket välförtjänt. Även om vi själva reagerade på en del tveksamma domslut var den här segern ohotad. Vi är det klart bättre laget för dagen, slutresultatet är ett bevis på detta. De spelare i Mälarhöjden vi varnat för inför matchen plockades mer eller mindre bort, och det var faktiskt en viktig faktor för att vinna matchen. Vem förtjänar då mest beröm för den detaljen? Emma Sjöberg. Vilken otroligt viktig spelare hon är för oss, jobbar alltid hårt och gör motståndare frustrerade. Även Kicki förtjänar mycket beröm, tre mål och en assist är helt enkelt en bra dag på jobbet. Nyförvärvet Mathilde börjar som avbytare, hoppar in i matchen och skapar direkt oro i motståndarnas backlinje. När hon dessutom gör två mål förtjänar hon hyllningar, och detta sker i debuten för Segeltorps IF! Slutligen måste vi hylla Filippa, en spelare som inför säsongen bytte från just Mälarhöjdens IK till Segeltorps IF. Hon bidrar både offensivt och defensivt, och vi är mycket glada att hon valde att börja spela för oss!


Vi tackar Mälarhöjdens IK och domartrion för en bra match. Vi vill också passa på att tacka publiken, där flera dessutom tillhör de yngre leden inom föreningen, som stöttar oss till seger. Det betyder mycket för oss! Forza Torpet!


Nyhetsarkiv
Storseger i seriefinalen2020-08-22 22:00
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21