SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
A-Lag Damer Fotboll
Storförlust mot Lindhagen FF
2020-09-22 06:00
”Seriesegern bärgad, inget särskilt att spela för”. Det var nog så de flesta utomstående tänkte kring denna match. Men på det sättet tänkte faktiskt inte vi, dock är det så att motivationen inte är densamma som om matchen hade haft betydelse för oss. Vi ledare försökte dock pränta in i spelarnas huvuden att vi gärna går obesegrade genom serien, men tyvärr står vi istället för en riktig plattmatch. Lindhagen vinner fullt rättvist med hela 4-0 efter en direkt usel första halvlek från vår sida. I andra rycker vi upp oss betydligt, men det är fortfarande långt ifrån bra...


Vi inleder matchen relativt bra. Vi försöker verkligen rulla runt bollen och skapar också förflyttning på motståndarna, helt enligt plan. Däremot är det så att vi har förtvivlat svårt att få kontroll på bollen högre upp i banan, delvis beror det på den dåliga mattan på Essinge IP som gör att bollen är svår att kontrollera. Men Lindhagen är också väldigt hungriga och beslutsamma när de väl sätter in pressen. Detta gör att vi får lite panik och tappar både positionsspelet och tar dumdristiga beslut. Redan efter ett par minuter skapar Lindhagen ett friläge där skottet turligt, för vår del, hamnar ett par centimeter utanför stolpen. 
Lindhagen fortsätter ligga kompakt och ställer om blixtsnabbt när vi gång på gång slarvar i uppspelen eller när vi tappar boll på mittfältet. Efter 14 minuter kommer också Lindhagens ledningsmål, men det är inte en omställning som ligger bakom målet. Det är ett inkast(!) som hamnar mellan våra mittbackar i straffområdet, och där står en helt friställd motståndarspelare som kan skicka in bollen i mål, 1-0. Ett sådant mål får inte ske på denna nivå...
Innan halvleken är slut hinner Lindhagen göra både 2-0 och 3-0, och det man kan säga om dessa mål är att vi inte håller ihop backlinjen eller är tillräckligt resoluta när bollen är i vårt straffområde. Samtliga mål i denna halvlek är alldeles för billiga... 

I andra halvlek är det, i princip, spel mot ett mål. Lindhagen backar hem med hela laget och stänger ytorna för oss, och vi har inte kvalitet nog denna dag att luckra upp detta. Lindhagen spelar med hunger och är också väldigt disciplinerade i alla lagdelar. De spelar helt enkelt som ett lag som slåss för överlevnad, och de gör det också mycket bra. Vi har stort bollinnehav, men vi har samtidigt oerhört svårt att skapa riktigt heta målchanser. Den enda riktiga målchansen Lindhagen har i andra halvlek blir det mål på, symtomatiskt för en match som denna. En frispark slås mot bortre delen av vårt straffområde, och där dyker en Lindhagen-spelare upp och trycker in bollen i mål till 4-0. Resultatet står sig matchen ut. 


Sammanfattningsvis gör vi en riktigt dålig match. Att vi är klara seriesegrare betyder inte att vi kan ”ställa in skorna” i avslutande matcherna. Vi ställer upp med ett lag vi tror kan vinna matchen, men vi kommer inte alls upp i nivå. Vi roterade en del i laget inför denna match, och positivt är att spelare som Anna Selander tog chansen. Hon visade en stor vilja och presterade bra på fotbollsplanen. Anna Liljedal, inlånad från Dam U, stod också för ett piggt inhopp. Båda är födda 03, och det känns spännande inför framtiden! Även Kajsa ska ha beröm för sitt engagemang under matchen, men tyvärr är det för få som har hennes inställning denna match. Det här var långt ifrån bra, det känner nog vi alla. Nya tag mot FC Djursholm i den avslutande omgången! 
Avslutningsvis vill vi påpeka för alla arga människor på ”Damfotboll i Sthlm” angående att vi skulle stått för en så kallad ”läggmatch”. Detta kan vi direkt dementera, det finns ingen sanning i det. Vi kan också påpeka att vi spelar fotboll i Segeltorps IF. Med andra ord spelar vi inte för andra lag eller försöker hjälpa till med poängfördelningen i denna serie. Vi spelar om poängen i våra egna matcher, vi rekommenderar att ni gör detsamma. 

Vi tackar Lindhagens FF för mycket trevligt mottagande och gratulerar till segern. Vi tackar även domartrion och publiken på plats! 


Nyhetsarkiv
Storseger i seriefinalen2020-08-22 22:00
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33
Försäsong 20202020-01-09 15:38
Förlust mot Älta IF2019-05-19 13:00
Vinst mot Älvsjö AIK2019-05-13 22:00
Oavgjort mot Rågsved2018-09-28 22:13
Vinst mot Stenkyrka 2018-08-13 07:00
Oavgjort mot Enskede IK2017-05-31 07:50
Vinst mot Ösmo2016-06-06 13:33
Storseger mot Örby IS2016-05-09 17:12
Snöbollen Cup2015-12-23 14:21