Huvudtränare Karl Sandberg: "Målsättningen är att försöka vinna serien"
2017-04-07 07:00
Efter en lång vinter är det äntligen dags för herrlagets seriepremiär! Segeltorps IF inleder mot Tyresö FF som förra året slogs om placeringarna i toppskiktet av serien tillsammans med "Torpet". Vi tog oss en pratstund med huvudtränare Karl Sandberg inför den efterlängtade seriestarten.

Hur har försäsongen varit?

-Vi har bara haft ett längre avbrott på cirka en månad under jullovet och har för övrigt tränat tre gånger i veckan, ett pass har varit fysträning och två pass har varit bollträningar. Vi har fortsatt att utveckla spelarnas bollkänsla och laget känns än mer ihopspelat än föregående säsong.

Så du känner att utvecklingen går åt rätt håll? Spelar laget som du vill?

-Ja definitivt. För alla tränare gäller att man anpassar system och spelsätt efter spelarmaterial, men sedan är man som tränare mer intresserad av ett visst sätt att göra saker, efter egen filosofi. Jag tror att ett tekniskt seniorlag är en bra plattform för ungdomslagen att sträva mot. Herrlagets spelare, både gamla och nya, har anammat spelfilosofin fullt ut och spelar fin fotboll idag enligt mig.

Det har värvats några nya spelare till Segeltorps IF. Hur har dessa spelare anpassat sig i laget?

-Vi har inte aktivt sökt spelare till laget. Vi har dock haft turen att spelare med rätt profil sökt sig till oss. Det har förstås varit många på provträningarna och alla har inte fått plats i laget. De som erbjudits en plats håller en redan hög teknisk nivå och har även varit ganska formbara i de roller de tilldelats. Vi har även fått in spelare med fysiska kvalitéer och det skapar en bra kombination i lagmaskinen. Årets Segeltorps IF är några snäpp vassare än föregående säsongens.

Vi har en spännande akademi i Segeltorps IF. Är det möjligt att vi får se någon av dessa spelare i herrlagets matcher under 2017?

-Utvecklingslaget är ett spännande projekt. Vi hade redan förra året två spelare med i officiella matcher så det kommer säkert finnas möjlighet för unga spelare att spela med herrlaget. Rotationsträning har många i utvecklingslaget varit med om, sedan är det ett något större steg att delta i tävlingsmatcher.

Slutligen, vad är målsättningen för säsongen 2017?

-Målsättningen är att försöka vinna serien. Vi tror att vi har material och kunskap för att göra det. Sedan är det fotboll och därför finns inga garantier.

Vi önskar Karl Sandberg och herrlaget ett stort lycka till inför säsongen! Seriepremiären spelas nu på lördag kl 13:00 på Segeltorps IP. Vi hoppas att så många som möjligt kommer ner och stöttar herrlaget i seriepremiären och under resten av säsongen!

Kryss mot Rågsved2017-04-24 06:34
Träningsmatch inställd2017-02-03 09:54