Segeltorps IF - Fittja IF
2018-05-03 19:25
A-lag Herr
Tisdagskvällen bjöd på ett möte mellan två lag som har som målsättning att klättra upp till 4:an.
Fittja kommer till Segeltorps IP med en 0-0 match i premiär och siktet inställt på 3 poäng mot oss. Vi kände oss stärkta av den fina matchen där vi tog med oss 3 poäng hem från Stuvsta.
Vi snackar innan om att behålla vår disciplin och organisation i vårt försvarsspel och inte tappa tålamodet, vi vet vad vi skall göra därute och vi vet att vi kan. Vår största motståndare är/kommer alltid att vara oss själva. Senast så gav vi (ofrivilligt) bort taktpinnen sista 15 min, idag är vi överens om att vi tar tag i matchen från första spark.

20.00 och domaren blåser igång matchen. Vi visar direkt att den här matchen tänker vi sätta nivån för. Vi kommer till två riktiga kanonlägen som Fittja målvakten räddar och vi känns farliga i varje anfall, våra motståndare har inte riktigt någon medicin mot detta och efter ca 25 min spel efter en mäktig räd på högerkanten av Yasin i samspel med Christ och Osse är vi nära att satta 1:an men Alexis är steget efter i boxen, så fort vi skruvar upp tempot i anfallsspelet då är vi svårstoppade. Fittja sticker upp mellan varven utan att riktigt hota. De sista 20 min sjunker vårt bolltempo vilket gör att vi inte sätter varandra i några riktiga situationer och vi sätter inte Fittjas backlinje på något vidare prov vilket gör att matchen jämnas ut och 0-0 står sig de första 45 min.

I pausen är stämningen balanserad och spelarna visar prov på lyhördhet och vilja.

Enkla instruktioner: snabbhet, rakare och flera spelare för avslut

Vi går ut i andra halvlek med ett högt försvar som känns riktigt säkert för kvällen där Tommy och Kevin som mittbackar gör det riktigt bra tillsammans med Yasin och Putte som ytterbackar. Vi justerar laget och Cem kommer in som central mittfältare med Isak och Osse framför sig. Man ser snabbt att vi spelar rakare och följer på riktigt bra. Borssén och Chris fyller på riktigt bra och snart får vi läget som vi spelat för.

Alexis för sitt drömläge där han med fart drar två spelare och rullar iskallt in 1-0 i 50:e min. Vi behåller trycket och spelet mot Fittja och har vår bästa period i matchen. 2-0 lät inte vänta där Isak stöter in bollen mycket fint från nära håll efter flera kombinationer innan målet kom i den 63:e match min.

Vi behåller spel och tryck fram tills dess den 79:e min då Fittja reducerar med ett hårt pressat skott från 30 meter. Detta leder naturligtvis till en avslutning som känns lite onödig med mer kamp än spel och stänga matchen.

Matchen slutar 2-1 till oss och vi spelar stundtals bra med ett par fina kombinationer. Kort summering, den här matchen är en ren lag vinst med mycket vilja. Vi tackar Fittja, domare och publiken för en väl genomförd match.

Om vi får plocka ut en spelare för extra beröm så är det Chris som står för ett hårt jobb åt båda hållen.

Nu blickar vi fram emot nästa hemma match redan nu till helgen mot
Preben Bois.
Varmt välkomna ner på lördag den 5/5 matchstart kl. 13.00