Segeltorps IF - Kongo United FC
2018-05-14 18:06
A-lag Herr
En tidig Seriefinal i 4:e omgången och årets första poängtapp 1-1 (1-1)
Vi gästar Kongo United på Sätra BP vilket på förhand är en svår match.
Kongo med sitt fysiska spel kommer med starkast möjliga lag inför kvällens drabbning.
Matchen hinner knappt komma ingång innan det står 1-0 till Kongo, efter en tilltrasslad situation får en relativ ensamstående Kongo spelare prickskjuta innanför straffområdet. Två minuter i den här matchen och mot Preben tog det en minut för att hamna i underläge. Blir jobbigt om vi ger bort så billiga mål och framför allt att behöva jaga mål omgående.

Efter "omstarten" sätter vi en högre press och ett högt boll tempo, vi hittar ett mixat spel mellan längre uppspel på våra kanter och djupt bakom deras backlinje. Vi skapar ett par fina lägen men är inte riktigt fokuserade i sista passningen eller vid avslutsmomenten.

Efter ca. 20 minuter frisätter vi Alexis som är kvick och avigt tar sig förbi sin motståndare för att snyggt sätta 1-1. Vi fortsätter skapa halvchanser genom halvleken men vi får ofta spela med ryggen mot mål och där är Kongo starka.
Vi blir mer stillastående mot slutet av halvleken och hittar inte längre samma ytor eller fart i vårt spel. Vi fastnar ofta på ett motlägg, tvåa på bollen eller en felpassning.

1-1 står sig halvleken ut och vi kan inte vara nöjda.
Man känner även i omklädningsrummet att många spelare inte är tillfreds och vill mer, vi påpekar omgående att bollen behöver göra jobbet, vi ska söka fler vinklar och trianglar i vårt spel. Att vi även ska söka en rakare boll igenom deras första press och helst inte felvända. Framför deras lagdelar och rättvända, där är Kongo sårbara.

Andra halvleken blev inte mycket bättre än vad den var i första och spelet stämmer inte för oss. Vi "klickar" inte ikväll, många direkt dåliga första touch och det tar tid hela tiden att behandla bollen. Vi skapar dock ett par riktigt bra möjligheter till att ta ledningen men vi lyckas inte sätta mål nr två.
Och matchen blir en intensiv "fight" om varje meter och det fysiska spelet överskuggar "fotbolls spelandet". Vi har en period i slutet av matchen där vi frenetiskt trycker på med allt vi har och spelar 3-3-4 uppställning mot slutet.
Minuterna försvinner väldigt snabbt ifrån oss och matchen slutar till slut 1-1.

Den här kvällen var allt annat än ett konststycke på gott och ont. Vi står upp bra rent fysiskt och vi orkar ta stryk när det verkligen smäller, det är något vi gillar med laget. Det är sällan man gnäller för det tuffa spelet. Dock så spelar vi inte vår fotboll ikväll, vi spelade konstant på första mötande, vi spelade knappt trianglar och hittar inga vinklar i vårt spel.
Nu måste vi tillbaka till ritbordet och se till att hitta tillbaka till grunderna i vårt spel och framför allt INTE släppa in mål. Vi tar med oss moralen och att vi krigade på.
Vi tackar Kongo United för matchen och önskar dom lycka till framöver.

Nästa match spelas hemma lördag den 19 maj kl. 13.00 Segeltorps IP
mot Vårby Gårds IF.
Kom ner och heja fram oss till tre viktiga poäng

Segeltorps IF A-lag Herr2018-02-02 14:00