A-lag Herr
2018-06-29 09:43
Här kommer en summering gällande vårens matcher.

Efter matchen mot Kongo United FC med ett lika resultat var laget mer fokuserat under träningsveckan, man såg att samtliga spelare plockade fram det lilla extra som krävs när man har en hög ambitionsnivå. Vi har under hela året skapat en vinnande kultur och inför matchen mot Vårby Gårds IF fanns hunger som man direkt kunde ta på.
- Vårby Gård
Vi vinner matchen med hela 10-0 och vi spelar stundtals otroligt bra, vi hittar massor av kombinationer mellan lagdelarna, vi belastar deras backlinje högt upp i plan och får matchen exakt dit vi vill. Efter 6 min står det 2-0, det säger en del om hur aggressivt vi spelade i vår bollerövring. I slutet av matchen gör vi 4 mål på mindre än 12 min och tre av dessa kommer via Alexis. Hela laget gör en stark insatts där Ericks mål är matchens höjdpunkt.

- S Wanderes IKF
I en tidig seriefinal med närmare 200 personer i publiken och en perfekt kväll spelar vi en jämn match mot Wanderes som sätter högsta fart från första minuten och pressade oss under de första 20 min. med snabba spelvändningar och små tekniska nummer hamnar vi efter i närkampsspelet och detta utan ett eget ordnat spel. Wanderes hotar dock aldrig utan man för matchen med bollinnehav tills vi själva börja komma in i matchen runt 25 min. Wanderes tröttnar något och vi börjar nu skapa ett eget spela. Tyvärr får vi Isak skada som betyder mycket för vårt bollinnehav längre upp i banan och vi får styra upp mittfältet och justerar det omgående.
I 32 min. får Alexis i ett typiskt "honom" läge där han sätter 1-0 för oss. Men glädjen varade inte mer än 45 sekunder då Wanderes kvitterar till 1-1.
Mål nr två för Alexis och vårt 2-1 kommer snyggt efter ett par fina kombinationer innan Alexis stöter in bollen i målet och matchuret pekar på min. 41.

Halvtid och vi bestämmer oss att trycka upp laget högre upp i banan och sätta fler raka passningar. Framför allt ska vi hålla rent de första 15 min.

Vi sätter oss direkt i trubbel med flera "onödiga" passningar långt ner på egen planhalva när vi vet att Wanderes kommer sätta allt de har de första 15 min.
Envist och mycket riktigt kommer 2-2 på nick.

Vi radar där efter upp målchanser och ser 4-5 riktigt bra lägen räddas av Wanderes unga duktiga målvakt.
Slutresultat 2-2

- RönningeSalem/ Ösmo GIF/ Essinge IK x2
I juni spelar vi 4 matchen och gör 24 mål framåt och släpper in endast 5 mål.
Vi spelar i stort sätt ut motståndarna och det är klasskillnad mellan oss och våra motståndare i det här läget.
Laget börjar sakta men säkert hitta balansen mellan lagdelarna. mellan anfall, avvaktande bollinnehav, återerövring samt tålamod. Spelarna är mer bekväma med sina roller på plan och detta med 50% nya spelare och endast tre månaders effektiv fotboll. Hur ser det ut om 16 månader? (3:an?)

Vi är det lag med minst antal spelade match i hela Sveriges div. 5 serie system som gjort flest antal mål och släppt in minst.
51-11...40+. Det är vi stolta över.
Vi har endast 8 matchen kvar i höst och vi hoppas att ni följer vår resa mot 4:an.

- Jag har alltid vetat om att fotbollen omfamnar alla oavsett, kön, ålder, hudfärg, språk eller religion MEN att den gör människor Ödmjuka över vad man har och inte har jag aldrig reflekterat över fram tills nu under våren 2018.
Men att så många människor knyter band och sluter upp för varandra får mig att uppskatta allt jag har.
Tack till laget, ledare och föreningen för att ni finns.

//Hassan

-  Fotbollen är nog det starkaste bandet jag haft med någon eller något

//Önder Özdemir

A-lag Herr2018-06-29 09:43