Sent segermål sänkte Ösmo
2016-09-05 04:29
Ösmo besökte under lördagen Segeltorps IP för match mot vårt kära Segeltorps IF. Det slutar med vinst för de blåvita, men det satt långt inne.

Vi hade inför matchen pratat om att sätta hög press och vårda bollen inom laget när vi väl vann boll. Det började bra, Segeltorps IF kändes taggade och visade att de ville vinna matchen. Men så hände det som kan förändra en matchbild, vi släpper till ett baklängesmål tidigt i matchen till 0-1. Nu börjar vi stressa och får inte riktigt tag i bollen och det blir mest ett ställningskrig när vi egentligen bör ha mer tålamod. Trots att spelet inte riktigt stämmer så känns vi ändå farliga framåt, mycket beroende på individuell skicklighet och en härlig snabbhet på de offensiva spelarna. Efter ett par farliga chanser så kommer till slut 1-1 och det är en hörna som ska ge utdelning. Maria slår en riktigt bra hörna som hamnar perfekt på Carolina som med knät sätter dit kvitteringen, 1-1. Carolinas knä har visat sig vara ett farligt vapen då hon ofta gör mål med just knät. Resultatet står sig halvleken ut.

Andra halvlek är lite bättre från Segeltorp IF:s sida. Bakåt känns vi väldigt stabila, alla gör ett kanonjobb defensivt. Och offensivt skapar vi mer och mer, det kändes helt enkelt som att Segeltorps IF tog över matchen. Ledningsmålet skulle till slut komma och det tack vare en fantastisk prestation av Emma. Emma kommer runt på vänsterkanten och "tvåfotar" sig först förbi en spelare och driver mot straffområdet. Sen gör hon ännu en "tvåfotare" och glider förbi nästa spelare innan hon med en pass hittar Yodit som placerat sig perfekt framför mål. Med ett direktskott letar sig bollen in i mål och nu står det 2-1 på resultattavlan. Ett vackert mål och en riktigt skön ledning!
Ösmo har så här långt inte haft speciellt många farliga lägen i andra halvlek, därför kommer kvitteringen som en blixt från klar himmel. En långboll slås in i straffområdet och studsar oturligt nog in i mål till 2-2. Men Segeltorps IF skulle trots allt få sista ordet. Kajsa kommer in från sin högerkant och drar iväg ett långskott som vackert seglar in i mål. Ett riktigt kanonskott! Direkt efter målet blåser domaren av matchen och det är vild glädje i publiken!

Sammanfattningsvis så känns segern rättvis. Trots att spelet hackade lite grann så var Segeltorps IF laget som hela tiden kändes lite tyngre, ville lite mer helt enkelt. Vi kan spela bättre fotboll, men kämpainsatsen ska ändå hyllas. I vissa matcher kanske spelet inte funkar och då får man kriga istället. Och det gör verkligen Segeltorps IF i denna match. En riktigt skön seger!