Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Dam J krossar Bagarmossen Kärrtorp
2017-04-18 06:30
Efter en lång vinter med fysträning, inomhusspel och kyliga utomhusträningar var det äntligen dags för seriepremiär i F16-19 mot Bagarmossen Kärrtorp på Segeltorps IP. Och vilken seriepremiär hemmapubliken bjuds på, Segeltorps IF dominerar tillställningen och vinner till slut matchen med förkrossande 9-1. 
Vi inleder matchen positivt, presspelet fungerar bra och Bagarmossen Kärrtorp har problem att få till ett ordnat spel. Redan under de första minuterna av matchen har flertalet lägen skapats från vår sida, och efter 8 minuters spel kommer också ledningsmålet. Emma driver upp med bollen från sin innermittfältsposition och hittar med en fint slagen passning Linda som gjort en bra djupledslöpning. Linda kommer fri med målvakten i BKBK, tar sig förbi densamma och placerar bollen i mål till 1-0. En skön start på matchen. 
Efter målet händer något, möjligtvis slappnar vi av lite för nu fungerar inte presspelet på samma sätt som i inledningen av matchen. Trots detta så känns "Torpet" aldrig riktigt hotade, mycket av det beror på hårt arbete från hemmalaget. Vi vinner de flesta dueller och springer lite mer än våra motståndare. I den 30:e minuten utökar vi rättvist ledningen, och denna gång är det Kajsa som är målskytten. Mira passar bollen i djupled till en friställd Kajsa som tagit en löpning inåt i banan från kanten. Kajsa driver mot mål, väntar ut målvakten och placerar säkert bollen i nät till 2-0. Resultatet står sig halvleken ut. 

Andra halvlek inleds med att Bagarmossen Kärrtorp sätter högre press på oss och tar tag i spelet lite mer. Vi har lite bekymmer med att få tag i bollen under de inledande minuterna av andra halvlek. Därför kommer utökandet av ledningen lite oväntat. En mittback i BKBK försöker dribbla av Linda, men misslyckas med detta. Linda vinner duellen, tar bollen och kommer i ett friläge där hon inte begår några misstag. Bollen placeras säkert i mål och nu står det 3-0 på resultattavlan. 
Efter målet förändras matchbilden, nu är det återigen Segeltorps IF som styr matchen. Vi spelar fin fotboll och skapar mängder med målchanser. Bara ett par minuter efter 3-0 kommer också 4-0. Linda driver bollen mot mål, hittar med en sidledspassning Emma som drar iväg ett skott som vackert seglar över målvakten in i mål. 
Tre minuter senare kommer nästa mål efter att backlinjen i BKBK slarvat i uppspelsfasen och Melina kan sno åt sig bollen. Utan större bekymmer kan Melina gå mot mål och utöka ledningsmarginalen till 5-0. 
Melina gör även nästa mål, fem minuter senare. Linda, som var ett ständigt hot i matchen, använder sin snabbhet för att komma förbi backlinjen med bollen och skjuter ett stenhårt skott mot mål. Målvakten räddar skottet, men kan inte hålla bollen och Melina stormar fram och trycker in returen, 6-0.
7-0 gör Kajsa, hennes andra mål denna afton. Kajsa driver inåt mot mål, från sin yttermittfältsposition till vänster, och dundrar in bollen i närmsta kryss. Ett riktigt kanonskott och ett vackert mål!
När det återstår en kvart av matchen får publiken återigen se Melina göra mål, med andra ord gör Melina "hattrick" i matchen. Maria hittar, med en perfekt slagen passning, Melina som ser en lucka i målvaktens vänstra hörn och skottet är otagbart, 8-0. 
"Torpets" nionde, och sista, mål denna afton sätter Ida efter ett hårt och välplacerat skott vid höger stolprot, fint framspelad av Melina. 
Precis innan slutsignalen får Bagarmossen Kärrtorp göra ett tröstmål, och det är ett klassmål.  BKBK vinner en frispark, precis utanför straffområdet. Frisparken slås väldigt vackert över muren in i mål och slutresultatet skrivs till 9-1. 
Sammanfattningsvis vinner vi fullständigt rättvist, vi är klart bättre än våra motståndare för dagen. Vi spelar fin fotboll, vinner duellspelet, skapar mängder med målchanser och är väldigt solida i defensiven. Ska man klaga på något så är det att tålamodet stundtals inte finns där, vi vill alldeles för ofta slå den avgörande passningen istället för att vårda bollen och bygga upp anfallen. Detta gör vi betydligt bättre i andra halvlek och det kan vi verkligen bygga vidare på. Men det är svårt att klaga efter en sådan här prestation, samtliga spelare jobbar stenhårt för varandra och bidrar på ett positivt sätt i matchen. Kan vi fortsätta på detta spår så ser framtiden väldigt ljus ut!

Nyhetsarkiv