Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Andra raka segern för Dam J
2017-04-25 06:30
Säsongens andra match i F16-19 spelades på bortaplan mot IFK Aspudden-Tellus. Både hemma- och bortalaget hade inlett serien med varsin vinst, och det var två lag med självförtroende som tågade in på plan för att mötas. "Torpet" vinner till slut matchen, och gör det efter en väldigt händelserik match. 
Vi inleder lite trevande, passningsspelet fungerar inte perfekt och vi ligger lite för långt ifrån våra motståndare i försvarsspelet. IFK Aspudden-Tellus slår gång på gång bollar in bakom vår backlinje på snabba offensiva spelare, och det är också på en sådan situation som hemmalaget ska ta ledningen. En boll slås bakom vår backlinje, en spelare från IFK utnyttjar läget och gör säkert 1-0. 
Segeltorps IF ska dock kvittera nästan omgående. Melina kommer runt på högerkanten och hittar, med ett perfekt inlägg, Linda som forcerar in bollen i mål, 1-1. 
Nu svänger det rejält i matchen, båda lagen har snabba offensiva krafter som man ofta försöker använda sig av med bollar slagna i djupet. Det är på detta vis IFK Aspudden-Tellus återigen ska ta ledningen. En smart löpning, och en bra passning i djupet, leder till ett friläge där motståndaren inte gör några misstag, 2-1. 
Bara minuter efter det så kvitterar "Torpet" igen. En kontring leder till att Carolina får bollen, hon sätter fart mot mål och hittar med en passning Linda som placerar in kvitteringen till 2-2. 
Segeltorps IF ska för första gången i matchen ta ledningen efter ca 30 minuters spel. Målvakten i IFK Aspudden-Tellus tar emot en hemåtpassning och är lite för lugn med bollen. Linda hugger som en kobra, snor åt sig bollen och lägger in bollen i öppet mål, 2-3. 
Kvitteringen från hemmalaget kommer nästan direkt efter vårt ledningsmål, och det är återigen en boll som slås bakom vår backlinje som är receptet. Passningen är bra slagen, en friställd spelare kan trycka in bollen i mål, och det är kvitterat i matchen, 3-3. 
Vi ska dock få sista ordet innan halvtidsvilan. Carolina tar emot ett uppspel vid mittplan, felvänd mot motståndarnas mål. Hon tar sig förbi mittbacken i hemmalaget, med ett snabbt ryck, och driver mot mål. Carolina är nu fri med målvakten, men spelar osjälviskt bollen i sidled till Linda som enkelt kan sätta bollen i öppet mål, 3-4. Lindas fjärde mål i matchen!!Andra halvlek är bättre från vår sida. Nu är vi mer resoluta i presspelet, och vi vinner fler dueller. Vi låter inte IFK Aspudden-Tellus slå bollar i djupet på samma sätt som i första halvlek, nu är försvarsspelet bättre högre upp i banan. Däremot fungerar fortfarande inte passningsspelet som det ska, men även detta blir något bättre i andra halvlek. 3-5 gör vi relativt tidigt i andra halvlek, och det är Kajsa som gör målet. Mira är stark och vinner en duell på mittfältet där bollen till slut hamnar hos vindsnabba Kajsa som kommer fri med målvakten. Hon ser en lucka intill målvaktens vänstra stolpe och placerar bollen i mål från ca 20 meter. Ett riktigt vackert mål! 
Efter målet är det mer kontrollerat, IFK Aspudden-Tellus skapar inte särskilt många chanser, och de chanser som skapas reder Moa ut med både fina räddningar och snabba utrusningar. Även backlinjen gör ett kanonjobb för att freda sitt mål. Faktum är att vi är närmare att utöka ledningen än att hemmalaget ska få sätta dit ett reduceringsmål. Slutresultatet blir dock 3-5, och Segeltorps IF tar därmed sin andra raka seger på lika många spelade matcher. 
Sammanfattningsvis är det här en väldigt svängig tillställning, främst i första halvlek där båda lagen skapar mängder med målchanser. Vi är väl inte helt nöjda med passningsspelet i denna match, vi vet att vi kan spela bättre. Det ska ändå sägas att det är starkt att vinna matcher när spelet inte fungerar till punkt och pricka. Under säsongen kommer det komma matcher där spelet inte fungerar, då är det skönt att veta att man kan kriga till sig segrar. Segeltorps IF har inlett serien på ett bra sätt, nu fortsätter vi på detta spår!


Nyhetsarkiv