Dam J kör över Djurgårdens IF
2017-06-03 01:01
Onsdagskvällen bjöd på toppmöte i serien när Segeltorps IF åkte till Hjorthagen för möte med Djurgårdens IF. En spännande match på förhand, men Segeltorps IF krossar Djurgårdens IF och går sedermera upp i serieledning.

Vi inleder matchen enligt plan, vi vill sätta pressen högt upp i banan och straffa Djurgårdens IF med snabba omställningar. Detta gör "Torpet" på ett imponerande sätt. Redan i inledningen av matchen har vi skapat mängder med farliga målchanser, och det dröjer inte länge innan vi också tar ledningen. Efter fint passningsspel hittar till slut bollen fram till Linda som skarvar den vidare till en djupledslöpande Kajsa som driver inåt i banan och avlossar ett skott. Målvakten räddar skottet, men Kajsa är snabbt framme på sin egen retur och nickar in bollen i mål, 1-0.
2-0 kommer efter att Carolina, med en crossboll, hittat Emma som snyggt fintar förbi motståndare och spelar fram en friställd Linda som inte gör några misstag, 2-0.
Bara minuter efter andra målet kommer även tredje målet. Segeltorps IF vinner en frispark efter tjafs från Djurgårdsspelare som inte kan hålla koll på sitt humör. "Torpet" tackar för frisparken, och Maria ställer upp för att slå den. Maria stegar fram, hoppar över bollen och Kajsa drar till med en riktig slägga som sitter stenhårt i krysset till 3-0. Ett väldigt vackert mål!
Resultatet står sig halvleken ut.

Andra halvlek påminner om den första, "Torpet" äger spelet och Djurgårdens IF får mest jaga boll. Det dröjer heller inte länge innan Segeltorps IF utökar ledningen, och det är ett fantastiskt vackert mål som publiken bjuds på. Vi rullar runt bollen från kant till kant, väntar tålmodigt på läge till målchans. Efter ca 15 passningar inom laget, på offensiv planhalva, hittar till slut Mira en friställd Linda utanför straffområdet. Med fin precision drar Linda till med ett kanonskott som vackert letar sig in via ribban till 4-0. Vid detta tillfälle kunde man se en tår rinna ner från tränare Tomas öga, men han skyllde på "grus i ögat".
Nu tappar Djurgårdens IF fokus medan Segeltorps IF fortsätter ösa på. 5-0 kommer efter att Carolina spelar en djupledsboll till Linda som enkelt kan sätta dit sitt tredje mål för kvällen.
Även Sangan vill vara med i målprotokollet, hon gör 6-0 efter ännu en fin djupledsboll från backlinjen.
7-0 gör återigen Linda, som därmed gör sitt fjärde (!) mål för kvällen, efter en fin framspelning av Mira.
Kvällens åttonde mål står Sangan för, hennes andra i matchen, och det är Emma som står för den fina framspelningen. Sangan får en boll i djupet, tar emot bollen och lägger den oerhört kyligt förbi målvakten till 8-0.
Segeltorps IF var inte klara för dagen, ett mål till skulle vi göra och det är Erica som fastställer resultatet. Emma driver inåt i banan med bollen, spelar sedan fint fram Erica i djupet till ett friläge. Erica vinner en tuff duell med målvakten och trycker in bollen i mål till 9-0. En fin framspelning och starkt av Erica att få in bollen i mål!

Sammanfattningsvis är segern fullkomligt rättvis, vi är faktiskt överlägsna. Vilken prestation av Segeltorps IF! Både press- och passningsspelet fungerar bra, defensivt är vi solida och vi är starkare i duellspelet. Offensivt skapar vi mängder med målchanser, och det visar även slutresultatet. Djurgårdens IF är ett bra lag, det råder det ingen tvekan om, men när vi spelar så här är vi svårslagna. Nu gäller det att fortsätta kämpa hårt, både på träning och match, för att bibehålla formen. Vi ser ruskigt starka ut, och det är roligt att se!