Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Damjuniorerna vinner med förkrossande 13-0
2017-08-31 06:00
Höstsäsongens andra match i F16-19 var mot Brommapojkarna på Segeltorps IP. Efter den tunga förlusten mot Stuvsta i förra omgången var det ett revanschsuget Segeltorps IF som ställde upp på fotbollsplanen, och det slutade också med en förkrossande seger till hemmalaget. Redan från start tar Segeltorps IF tag i taktpinnen, vi för spelet och hittar hela tiden rättvända spelare som kan sätta djupledsbollar bakom Brommapojkarnas backlinje på våra snabba offensiva spelare. Redan efter 4 minuters spel kommer ledningsmålet för hemmalaget, och det är Carolina som gör målet. Brommapojkarnas målvakt försöker passa bollen till en medspelare, men Carolina snappar upp bollen och kan enkelt lägga bollen i mål, 1-0.
Efter målet fortsätter "Torpet" skapa målchans på målchans, men det dröjer till den 17:e minuten innan ledningen utökas. Brommapojkarnas mittback håller i bollen lite för länge, och Linda hugger som en kobra. Hon snor åt sig bollen, vänder upp mot mål och sätter säkert 2-0 till hemmalaget. 
3-0 kommer efter en fin kontring där Linda tar emot bollen, sätter fart mot mål och frispelar Carolina som inte gör några misstag. 
Resultatet står sig halvleken ut. Andra halvlek är den första lik, vi dominerar matchen och spelar en trevlig fotboll. Det dröjer bara 3 minuter innan fjärde målet för kvällen kommer, och det är återigen Carolina som gör målet. Nyinbytte Anna (inlånad från F03) kommer runt på högerkanten och slår in ett mycket bra inlägg som Carolina kan trycka in i mål, 4-0. 
Bara minuten senare får hemmapubliken jubla igen. Mira vinner en duell på mittfältet, spelar upp bollen till en felvänd Linda som vackert skarvar den vidare till en djupledslöpande Sangan. Sangan kommer fri med målvakten och placerar bollen säkert i mål till 5-0. 
6-0 kommer efter att Bella slagit en perfekt långboll bakom Brommapojkarnas backlinje där Carolina tagit en smart löpning. Carolina visar ingen barmhärtighet när hon dunkar in bollen i nätmaskorna, hur säkert som helst. 
I den 58:e minuten utökas ledningen på nytt, och det är Linda som sätter dit sitt andra mål för kvällen. Maria hittar med en bra slagen passning Linda, strax utanför straffområdet. Hon tar med ett rappt sidosteg bollen förbi en motståndarback, och placerar bollen i mål med vänsterfoten, 7-0.
Carolina kände att hon inte var klar med målskyttet än, hon ville även göra ett femte mål, och det kommer efter 62 minuters spel. Mira slår en perfekt passning till Carolina som trycker in bollen i mål, och nu står det 8-0 på resultattavlan. 
9-0 gör Linda efter att Bella spelat en boll längs kanten där Kajsa hittat en yta. Kajsa driver inåt mot mål och serverar Linda som inte gör några misstag. 
Matchens tionde mål är ett vackert fotbollsmål, och det är Kajsa som är målgörare. Bella spelar ännu en gång bollen till Kajsa på vänsterkanten, hon väggspelar med Maria som slår bollen perfekt i djupet och Kajsa kan i friläge säkert göra 10-0. 
Bella är inblandad även i hemmalagets elfte mål. Bella driver upp längs vänsterkanten och spelar bollen till Linda som tar emot och trycker iväg ett lurigt skott som går mellan målvaktens ben till 11-0.
Mira ville också göra mål i kvällens match, och vilket mål hon gör! Mira vinner själv en duell på mitten, tar med sig bollen mot mål, fintar förbi både en och två spelare innan hon snyggt placerar bollen i mål, 12-0. 
Matchens trettonde, och sista, mål gör återigen Linda efter en kontring. Brommapojkarna har hörna, men "Torpet" vinner duellen i eget straffområde och skickar iväg en passning till Linda som sätter fart mot mål. Fri med målvakten sätter hon kyligt bollen i högra krysset, 13-0. Ett riktigt vackert avslut! Nästan direkt efter målet blåser domaren av matchen. Sammanfattningsvis kan man konstatera att "Torpet" dominerar matchen fullständigt. Det var aldrig något snack om vilka som skulle vinna denna match, och faktum är att segersiffrorna kunde varit större. Vi spelar en fin fotboll, har bra rörelse och sårar Brommapojkarna med smarta passningar bakom motståndarens backlinje. Linda och Carolina gör fem (!) mål vardera, med andra ord tio av kvällens tretton mål. Det är väldigt imponerande! Defensivt är vi klockrena, backlinjen gör inte många misstag och hela laget jobbar stenhårt för att hjälpa varandra. En annan rolig sak är att vi till kvällens match lånat in två spelare från F03, och både Anna och Lovisa gör det suveränt. Lovisa är trygg med boll, tuff i duellerna och säker i passningsspelet. Anna spelar fram till ett mål och är inte alls långt ifrån att själv näta i matchens slutskede. Framtiden ser onekligen spännande ut för Segeltorps IF!Nyhetsarkiv