Dam J vinner ännu en gång stort mot Bagarmossen Kärrtorp
2017-10-17 06:00
Näst sista omgången i F16-19 spelades på Kärrtorps IP mot Bagarmossen Kärrtorp, en match vi var tvingade att vinna för att fortfarande ha chansen att ta hem seriesegern. Vårsäsongens match lagen emellan slutade med en förkrossande 9-1 seger till "Torpet", och även denna match vanns med stora siffror.

Vi inleder matchen okej. Passningsspelet fungerar på ett bra sätt, vi står rätt i positionerna och hotar varje gång vi slår bollar bakom BKBK:s backlinje. Tyvärr faller vi in i motståndarens tempo vilket gör att det ofta går alldeles för sakta när vi transporterar bollen. Efter 17 minuters spel tar vi ändå ledningen, och det är Carolina som gör målet. Kajsa kommer in mot straffområdet, från sin vänsterkant, och slår in ett hårt inlägg som målvakten inte kan hålla. Hon tappar ut bollen till en friställd Carolina som enkelt kan nicka in ledningsmålet till 0-1.
Vi fortsätter föra spelet efter målet, BKBK tillåts inte skapa speciellt många chanser och vi har bra kontroll på tillställningen. Det ska dock dröja till den 32:a minuten innan vi utökar ledningen. Ebba kastar ett långt inkast som Kajsa skarvar vidare till Carolina. Carolina vänder upp, driver bollen mot mål och hittar med en passning Emma som tagit en fin löpning in i straffområdet från sin högerkant. Emma är hur säker som helst när hon placerar in bollen med högerfoten till 0-2.
"Torpet" utökar ledningen 10 minuter senare. Högerbacken Erica slår en långboll till Linda som spelar bollen vidare till Kajsa ute på vänsterkanten. Kajsa spelar sedan tillbaka bollen till Linda som går förbi en motståndare och trycker in bollen i mål, 0-3. Ett vackert anfall!
Precis innan halvtid händer tyvärr en riktigt tråkig sak när Hannah skadar sig och tvingas utgå. I kamp om bollen så slår Hannah ihop med en motståndare och vrider till knät. Oerhört tråkigt, och vi hoppas verkligen att Hannah är tillbaka på fotbollsplanen snarast möjligt.

Andra halvlek är mer tempofylld från vår sida, men nu spelar vi mer rakt än vad vi gjorde i första. Det kanske inte riktigt var planen, men det funkar ändå mycket bra när BKBK står så pass högt med sin backlinje och vi har så många kvicka offensiva spelare. Redan efter 3 minuter i andra halvlek gör vi vårt fjärde mål för dagen. Erica spelar upp bollen till Sangan längs högerkanten. Sangan tar emot bollen, vänder inåt i banan och hittar med en passning en djupledsgående Melina som sätter fart mot mål. Med en sidledspassning når bollen till slut Linda som, med vänsterfoten, placerar bollen säkert i nätmaskorna, 0-4.
Bara minuter efter ska BKBK reducera, och det är dessutom ett riktigt vackert mål publiken bjuds på. Från ca 25-30 meter klipper BKBK-spelare till bollen, och det blir ett stenhårt skott som seglar in i vänstra krysset, 1-4. Det är bara att lyfta på hatten, det är faktiskt ett riktigt klassmål.
Den snygga reduceringen skulle dock inte sätta stopp för vår målskörd denna match, 5 minuter senare gör vi ännu ett mål. Vi vinner en frispark i ett bra läge, ca 10 meter utanför straffområdet. Men istället för att skjuta sätter Mira igång spelet snabbt och BKBK är inte beredda på detta. Mira friställer Emma som retfullt enkelt sätter bollen i nättaket, och nu står det 1-5 på resultattavlan.
Även ett sjätte mål av bortalaget kommer när det återstår 10 minuter av matchen, och det är Melina som är målskytten. Erica spelar ännu en gång upp bollen längs högerkanten till Sangan. Sangan hittar in till Maria som slår en väldigt fin passning på djupet till Melina som i hård kamp med motståndarback ändå kan placera in bollen förbi målvakten till 1-6.
Dagens sjunde, och sista, mål görs även det av Melina. Ännu en gång är det en djupledsboll bakom motståndarens backlinje som är receptet, men denna gång är det Mira som står för framspelningen. Melina kommer i ett friläge med målvakten, hon fintar vackert bort densamme och kan enkelt lägga in bollen i mål, 1-7. En riktigt fin prestation!

Sammanfattningsvis finns inget annat att säga än att vi är det klart bättre laget denna dag. BKBK hänger inte riktigt med i vårt spel, och tråkigt är då att det istället blir en hel del efterslängar och onödiga tacklingar från deras håll. Att domaren dessutom tillåter detta gör att det efter matchen fokuserades på domslut och motståndarnas agerande istället för att glädja oss åt det viktigaste; nämligen att vi vinner matchen. Det är flera lag som vill sätta oss på plats, vi är trots allt topplag och oerhört jobbiga att möta och då får man ibland räkna med matcher som denna. Glädjen ska dock inget lag få ta ifrån oss! Segeltorps IF har gjort en helt makalös säsong. Vi har vunnit brons i Denmark Cup, vi kan bli seriesegrare i F16-19 och vi har i nuläget gjort 99 mål i den serien. Kommer vi stå som seriesegrare när säsongen är slut? Kan vi nå drömgränsen 100 mål på en säsong? Det får vi se på lördag när vi möter Djurgårdens IF i sista omgången på Segeltorps IP kl 16:15!

Slutligen vill vi skänka en tanke till Hannah som vi hoppas snabbt kommer tillbaka till fotbollsplanen, vi behöver verkligen Hannah i laget. Det gäller inte bara det fotbollsmässiga, utan också den fantastiska inställningen som hon bidrar med. Vi håller tummarna att allt går bra!