Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Damjuniorerna seriesegrare i F16-19!
2017-10-22 06:30
Sista matchen i F16-19 spelades mot Djurgårdens IF på Segeltorps IP. Förutsättningarna var enkla, vid vinst skulle Segeltorps IF stå som seriesegrare, och det var ett laddat Dam J som kom till matchen. Det slutar också med en betryggande seger, och därmed vinner "Torpet" serien 2017!Vi inleder matchen bra, vi rullar runt bollen inom laget på ett bra sätt och tar genast tag i taktpinnen, även om det syns att det är lite nervösa spelare på planen. Vi skapar omgående i matchens inledning farliga målchanser, och redan efter 3 minuters spel tar vi också ledningen i matchen. Vi vinner en frispark i ett farligt läge, strax utanför straffområdet. Maria stegar fram och får till en bra träff som sitter högt i målet. Målvakten är på bollen, men kan inte styra undan det fina skottet, 1-0. 
Efter målet fortsätter vi styra spelet och skapa målchanser, men bolluslingen vill inte sitta i nätmaskorna. Det ska dröja till slutet av första halvlek innan ledningen ska utökas, och när det andra målet görs lossnar målproduktionen rejält. I den 34:e minuten tar sig Melina framåt i banan, men hittar ingen att passa. Hon spelar därför bollen tillbaka till högerbacken Erica som drar iväg ett långskott som smiter in under målvakten till 2-0. En väldigt skön känsla!
Två minuter senare kommer nästa mål. "Torpet" rullar bollen lugnt och säkert i backlinjen och väntar på rätt läge, och till slut dyker läget upp när Mira hittar en fin yta på mitten. Hon tar emot passningen, vänder upp och slår en fin passning ut på vänsterkanten till Anna L som tagit en bra löpning. Anna L spelar bollen bakåt till Melina som tar ett steg inåt i banan och drar iväg ett hårt skott mot mål. Målvakten räddar skottet, men returen hamnar hos Emma som enkelt kan sätta bollen i mål till 3-0. 
Bara minuten efter tredje målet kommer också fjärde målet. Emma snurrar friskt på vänsterkanten och slår in en boll till Melina i straffområdet. Melina fintar förbi en motståndarback och sätter säkert 4-0. Minst sagt tre väldigt lyckosamma minuter för hemmalaget, och en skön ledning att ha med sig in i halvtidsvilan!


Andra halvlek är inte speciellt bra från vår sida, det blir mest långbollar och inte mycket ordnat spel. Nu börjar dessutom Djurgårdens IF hota oss mer, framför allt är det deras lagkapten som visar framfötterna, och det är densamme som också ska sätta reduceringen för bortalaget. Djurgårdens IF spelar sig igenom våra lagdelar på ett bra sätt, och till slut hamnar bollen hos lagkaptenen på vänsterkanten. Hon tar med ett rappt steg bollen med sig inåt i banan och placerar bollen både vackert och hårt i mål, 1-4. 
Efter reduceringen är det mest ett ställningskrig som utspelar sig på planen, båda lagen skapar en del halvchanser, men det är inget skönspel publiken bjuds på. Sista kvarten ska dock "Torpet" rycka upp sig och återigen börja rulla runt bollen inom laget, detta leder nästan omgående till att de heta målchanserna börjar skapas för hemmalaget. I den 83:e minuten kommer målet vi längtat efter, och det är ett vackert mål. Melina och Emma väggspelar sig, fram och tillbaka, hela vägen från mittplan upp till mål. Väl där drar Melina iväg ett hårt skott som målvakten inte kan hålla, och Emma håller sig ännu en gång framme på returen och trycker dit 5-1. 
Fem minuter senare gör vi vårt sista mål i matchen, och även för denna säsong. Lovisa driver upp bollen från sin vänsterbacksposition och spelar bollen in i mitten där Anna P hittat en yta. Anna P passar sedan Linda som lyckas få fram bollen till en friställd Emma som inte gör några misstag när hon kommer fri med målvakten, bollen placeras säkert i mål till 6-1. 
När slutsignalen ljuder utbrister ett glädjevrål från spelare, ledare och publik. "Torpet" är seriesegrare i F16-19 år 2017!


Årets sammanfattning med ett ord? Fantastiskt. Vilket lag, vilken sammanhållning och vilken härlig fotboll detta lag oftast bjudit publiken på. Det är roligt att se vilken utveckling som skett i laget där framför allt fysiken gett oss stora triumfer. Vi har både sprungit mer och vunnit fler dueller än motståndarna, och där får vi skicka ett stort tack till Matte för bra fyspass under vintern. Tekniskt har vi också utvecklats enormt under detta år, och det är väldigt roligt att se. Vi har gjort 105 (!) mål under säsongen, flest i serien. Det är nästan 6 (5,8) mål/match och det är helt galet! Vi måste också passa på att hylla IFK Lidingö som varit en stark motståndare under hela året, ett lag vi slogs om seriesegern med hela vägen in på mållinjen. Men det är Segeltorps IF som välförtjänt tar hem seriesegern 2017, och vi får rikta ett stort grattis till tjejerna i Dam J!


Nyhetsarkiv