Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Dam J vinner mot Reymersholms IK
2018-02-19 06:00
I den tredje träningsmatchen för året stod Reymersholms damlag för motståndet, och det skulle visa sig vara en nyttig match för våra damjuniorer. Reymers är ett fysiskt lag, många tuffa dueller utspelade sig på planen och det är något vi behövde hantera. Med andra ord både en spännande utmaning fysiskt som spelmässigt. Efter en mindre bra första halvlek vinner till slut ”Torpet” överlägset den andra halvleken, och till slut även matchen. 


Vi inleder matchen oinspirerat, Reymers är betydligt mer aggressiva och vill mer i matchens inledning. Vi har svårt att skapa ett eget spel och det beror delvis på motståndarnas enorma offervilja, men samtidigt låter vi Reymers vinna alldeles för mycket boll i obehagliga lägen på planen. Man kan säga att vi ger bort initiativet med slarviga passningar och mindre bra duell- och presspel. Trots detta tar vi ledningen i matchen, och det är Kajsa som gör målet. Kajsa får en fin djupledspassning på vänsterkanten och kan fri med målvakten säkert sätta 0-1 i matchen. Dessvärre ska Reymers kvittera efter lite slarv där det sker en kommunikationsmiss mellan vår backlinje och målvakt. En anfallare i Reymers kan därför sno åt sig bollen av vår back och enkelt kvittera tillställningen till 1-1. Sett till matchbilden inte helt orättvist. Resultatet står sig halvleken ut.


Inför andra halvlek pratade vi om att öka bolltempot, visa mer rörlighet samt gå in betydligt tuffare i duellerna, och vilken scenförändring det blir i andra halvlek! ”Torpet” dominerar tillställningen totalt. Passningsspelet och rörligheten skördar stora framgångar, och det dröjer inte lång tid innan vi återigen tar ledningen. Carolina får en fin boll i djupled och kan fri med målvakten placera bollen i målvaktens vänstra hörn, 1-2. Ett riktigt klassavslut!
Lyckan blir dock kortvarig då Reymers nästan omgående än en gång kvitterar efter en kontring. En Reymers-spelare kommer runt på vänsterkanten, hittar in till en friställd spelare i mitten som vackert placerar bollen i mål till 2-2. 
Segeltorps IF viker dock inte ner sig, vi fortsätter anfalla med fint tålamod och Reymers har enormt svårt att få tag på bollen. Därför känns det fullkomligt logiskt att vi tar ledningen genom Kajsa som ur snäv vinkel sätter bollen i mål på en skottretur till 2-3. En fin prestation!
Vi utökar ledningen, både rättvist och vackert, genom Linda. Kajsa får bollen på vänsterkanten, hon tittar upp och ser Linda i straffområdet. Med ett bra inspel når hon Linda som med ett direktskott hittar nätet till 2-4. 
Det femte, och sista, målet gör våra duktiga talanger från F03 nästan helt på egen hand. Josefin vänder upp från sin anfallsposition och hittar med en perfekt slagen passning Anna L som tagit en fin löpning in från högerkanten. Fri med målvakten sätter Anna L stensäkert bollen i mål till 2-5, och det blir också slutresultatet. 


Sammanfattningsvis vinner vi välförtjänt, speciellt efter en riktigt bra andra halvlek. Där dominerar vi tillställningen med bättre rörlighet och passningsspel. Ska vi gnälla på något är det första halvlek där vi inte är ”på tårna”. Vill vi ta nästa steg kan vi inte gå in med en halvdan inställning, vi måste alltid vara redo att kriga om varje boll och vara fokuserade. Med det sagt är vi på rätt väg, många spelare har tagit stora steg i utvecklingen och är på väg mot större ting! Lite extra beröm förtjänar Sangan som aldrig tidigare spelat ytterback, men som gör det helt perfekt. Wow! Även Mira som ytterback var mycket, mycket glädjande att se. Kajsa gör klassmål, Anna L briljerar och Emma går från klarhet till klarhet på innermittfältet. Men alla spelare förtjänar verkligen beröm i denna match, Dam J är på väg mot något stort! 


Nyhetsarkiv