Damjuniorerna vinner mot Kungsängens IF
2018-03-26 06:30
I den sista träningsmatchen inför säsongen stod Kungsängens IF för motståndet, ett lag vi även mötte under Denmarks Cup i slaget om bronsmedaljen. Vi vann då, och vi vinner även denna gång, komfortabelt. Vi är det bättre laget i denna match, vi kontrollerar tillställningen från början till slut. Trots detta finns det en del att jobba med inför säsongsstarten..

Vi inleder matchen med stort bollinnehav, mycket av det beror på att Kungsängens IF väljer att backa hem laget och satsa på kontringar. Detta gör att vi kan rulla runt bollen inom laget utan större press. Redan efter 3 minuters spel ska vi ta ledningen i matchen, och det är Melina som gör målet. Vi vinner en frispark strax utanför straffområdet till höger, men ändå ur en snäv vinkel. Melina drar till, och med en perfekt båge går bollen över målvakten och in i bortre hörnet, 0-1. Ett snyggt mål!
Efter målet fortsätter vi rulla boll, men vi har ganska svårt att komma till riktigt klara målchanser. Kungsängens IF försvarar och krigar om varje boll på ett bra sätt. Vårt egna försvarsspel, och då pratar vi om presspelet, fungerar inte speciellt bra. Detta leder till att vi får springa betydligt mer i onödan än vad vi behöver. Det ska dock tilläggas att vi kontrollerar tillställningen, Kungsängens IF tillåts inte komma till en enda målchans under första kvarten av matchen, mycket tack vare vår duktiga backlinje. Därför känns kvitteringsmålet lite orättvist, även om det är ett vackert mål. Kungsängens IF vinner en frispark högt upp i banan. Det kommer ett bra inlägg in i straffområdet, och efter tumult hamnar bollen till slut hos en motståndare precis utanför straffområdet. Hon kan vända upp och dra till med en klassisk ”tåpaj” som sitter otagbart via stolpen till 1-1. Ett riktigt vackert avslut, det är bara att lyfta på hatten.
Matchbilden ser likadan ut resten av halvleken, det är ”Torpet” som för spelet medan Kungsängens IF försvarar på ett bra sätt. Skillnaden är att vi nu börjar hota mer och mer desto längre tiden går. Precis innan halvtidsvilan ska vi äntligen få utdelning, och det är Julia som får göra mål i sin debut. Det kommer en fint slagen långboll mot Linda på högerkanten. Hon vänder upp rappt, tar sig förbi sin motståndarback och driver inåt mot straffområdet. Väl där spelar Linda bollen i sidled till en friställd Julia som distinkt trycker in bollen i nättaket, 1-2. En fin prestation av Linda och ett kliniskt avslut av Julia!
Resultatet står sig halvleken ut.

Andra halvlek påminner om den första. Vi fortsätter föra spelet, men Kungsängens IF har nu flyttat fram laget och sätter en något högre press på oss. Kungsängens IF har några riktigt duktiga spelare som skapar en del problem för oss i inledningen av andra halvlek, och vi måste ta tillfället i akt att hylla nummer 11 i Kungsängens IF. Detta är en spelare som både är skicklig med boll och stark i närkampsspelet. Trots detta är det Segeltorps IF som skapar mest, och bäst, målchanser även i andra halvlek. Efter 61 minuters spel utökar vi ledningen genom Emma S. Martina (F03) jobbar stenhårt i pressen och vinner också bollen högt upp i banan på högerkanten. Hon tar lugnt och behärskat med sig bollen och slår in ett perfekt inlägg till Emma S som skarvar in bollen i bortre hörnet till 1-3. Fina prestationer av två duktiga fotbollsspelare!
Ca 10 minuter senare utökar vi ledningen igen, och det är fotbollsgodis publiken bjuds på. Melina utmanar från sin mittfältsposition och kommer till straffområdesgränsen. Hon tittar upp och lobbar sedan bollen över backlinjen till en friställd Anna L (F03) som tar med sig bollen förbi målvakten och trycker in bollen i mål via ribban, 1-4. Ett fantastiskt vackert fotbollsmål!
Segeltorps femte, och sista, mål görs av Elsa efter en perfekt kontring. ”Jossan” (F03) vinner boll långt ner i banan och slår sedan en fin långboll till Emma S på högerkanten. Emma S vänder inåt i banan och slår en passning på djupet till Elsa som tagit en riktigt bra löpning. Fri med målvakten gör Elsa inga misstag, bollen sitter bombsäkert i bortre hörnet till 1-5. Ett fint avslut på matchen!

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att vi vinner oerhört välförtjänt, det är Segeltorps IF som för matchen från början till slut. Vi spelar en trevlig fotboll och skapar också mängder med målchanser i matchen. Men, det finns fortfarande en del att förbättra. När vi möter lag som backar hem så måste vi ha ett högt bolltempo, det hade vi inte riktigt denna dag. Stundtals har vi också lite sämre rörelse inom laget vilket leder till att vårt passningsspel blir lidande. Slutligen måste vårt presspel fungera bättre, och detta måste vi jobba hårt med under närmsta tiden inför säsongen. På det stora hela ska vi ändå vara nöjda med vår prestation, det är mycket som ser väldigt bra ut. Backlinjen, tillsammans med målvakterna, agerar hur säkert som helst där bak. Mittfältet sliter kopiöst, och anfallarna hotar motståndarnas backlinje med smarta löpningar och styrka. Det ser spännande ut inför framtiden!