Örebrocupen Silvermedalj i B-slutspelet för F-06
2018-07-03 07:55
Härliga silvermedaljörer!

Segeltorps Flickor 06 var sista helgen i juni och spelade Örebrocupen i 9-manna

Första natten blev en jobbig natt på den skola vi var inkvarterade i då det gick i gång larm på natten och även lyset i skolan påverkades av det. En gång i timmen hela natten tändes alla lampor på full effekt så alla vaknade och fick sömnen avbruten. Det påverkade självklart laget som nästa dag var trötta efter den dåliga sömnen.

Trots denna dåliga uppladdning så vinner vi enkelt med 3-0 i första matchen mot Tyresö. Otroligt starkt av laget efter tidig uppstigning kl 06.

Efter lunch så mötte vi hemmalaget KIF Örebro och vinner med 1-0. En match som vi kunde vunnit med betydligt större siffror.

Nästa match på eftermiddagen mot Forsby har nattens problem kommit ifatt och tjejerna är energilösa och trötta. Förlust med 1-0.

På kvällen var vi kvar på skolan och hade det lugnt och skönt med lite gemensamma aktiviteter och såg till att laget höll ihop. Alla larm på skolan var nu i ordning och vi somnade snabbt och alla sov bra på natten.

Tidig uppstart kl 06 även nästa dag.

Eskilstuna United stod för motståndet. Ett klart starkare lag än de tidigare lagen och matchen slutar rättvist oavgjort 0-0 efter en stark insats av tjejerna.

Efter lunch var det dags för sista matchen i gruppen och det var mot serieledarna IFK Österåker. Vi gör åter en toppinsats mot ett starkt lag där vi ligger närmast segern. Matchen slutar som i tidigare match 0-0. Skulle vi lyckats få in en boll skulle vi vunnit gruppen så det var små marginaler.

Det innebär att vi kom trea i gruppen och att vi gick direkt till kvartsfinal nästa dag i B-slutspel.

På eftermiddagen var vi därför spellediga och åkte och badade på äventyrsbadet Gustavsvik. Det var en riktig höjdare och trots att alla var rejält trötta efter allt badande så var det en riktig energiboost.

Samma upplägg på kvällen med att vi var kvar på skolan och hade musik-quiz och annat skoj ihop.

Slutspelsdagen började som vanligt med uppstigning kl 06 för kvartfinal mot Forsby. Chans till revansch för förlusten i gruppspelet och tjejerna ville verkligen ha revansch. Vi gör en kanoninsats främst i andra halvlek och vinner till sist enkelt med 2-0.

Semifinalen mot ett starkt Boo är en riktig kämpainsats. Boo är som vanligt duktiga och vill spela fotboll med mycket passningar och vill använda kanterna precis som vi vill göra. Vi tar över andra halvlek men ingen av lagen lyckas göra mål så det blir 0-0 och straffar. Alla sätter sina fem straffar efter otrolig kyla och fint placerade straffar av samtliga. Vår målvakt Sandra räddar deras sjätte straff och spänningen är på topp när vi kan avgöra. Vi sätter den avgörande straffen och den glädjen hos våra tjejer är obeskrivlig.

Finaldags mot Täby. Scenariot är exakt som i semifinalen och matchen är otroligt jämn. Återigen 0-0 och straffar. Här missas flera straffar och målvakter räddar. Sista straffen kan vi avgöra på, men bollen går i ribban. Täby sätter sin sjätte straff och deras målvakt räddar vår så Täby vinner B-finalen.

Stor besvikelse hos våra tjejer så klart men efter ett tag släpper den största besvikelsen och alla fick fina silvermedaljer.

Det här var F06 första tävlingscup med övernattning och alla tjejer gör toppen-insatser. Vi är jättestolta över alla och att vi gick så långt vi kunde i cupen och kom hem med silvermedaljer. Vi tar främst med oss hur laget växte ihop under cupens gång och den otroliga glädjen efter semifinalens straffläggning.