Segeltorps Idrottsförening
Innebandy

Information till spelare och föräldrar i Innebandysektionen
2020-10-15 15:40

Nu har säsongens träningar och serier startat på allvar och här kommer lite information ifrån Innebandysektionens styrelse.

Vi har idag drygt 200 spelare och 27 ledare i sektionen och är därmed SIFs näst största sektion. Vi tränar i de flesta av Huddinges sporthallar samt skolorna i och omkring Segeltorp. I år spelar vi våra hemmamatcher primärt i Glömstahallen och Kvarnbergsskolan. Flera av barn/ungdomslagen tränar tillsammans över åldersgränserna.

Ny sportchef & andra poster

Sektionen växer och under våren/sommaren har vi arbetat fram en ny modell för att fördela vårt arbete och ansvar bättre och jämnare. SIF Innebandy drivs ideellt och då vi blir fler ser vi att vi behöver fördela uppgifterna. Den nya modellen grundar sig i att vissa uppgifter och ansvar delegeras till officiella poster utanför Innebandysektionens styrelse. En av de nya posterna är Sportchef, och där har vi utsett Samuel Gidlöf som också redan är vår huvudtränare i A-laget och driver seniorverksamheten. Som sportchef kommer ju Samuel givetvis lägga sin mesta tid på att bygga A-lagsverksamheten men bl.a. även jobba vidare med SIF Innebandys gemensamma spelmodell.

Andra viktiga poster är:

• Hallansvarig: John Palitz
  • Sponsoransvarig: Niklas Blåklint
  • Materialansvarig: Henrik Eriksson
  • Nivå Röd-Svart Ungdom: John Palitz, inklusive ansvar för matchvärdar: Malte Zibell
  • Nivå Grön-Blå Barn samt Innebandyskolan: Björn Ritzl
  • Ledaransvarig: Henrik Eriksson
  • Kommunikationsansvarig: Vakant

Samtliga ansvarsposter avrapporterar till styrelsen inför styrelsemöten som hålls 6 gånger om året. Styrelsen består av Henrik Eriksson Ordförande, Sonny Sik Kassör samt Per Johansson Sekreterare. Valberedning till Styrelsen hanteras av Samuel Gidlöf.

Kommunikatör

Som ni ser av listan ovan så söker vi någon som vill ta på sig ansvaret som kommunikatör och hjälpa oss sprida information om/för innebandysektionen och marknadsföra Segeltorps IF Innebandy. I uppdraget ingår det även att utbilda/hjälpa lagen att sprida sin egen information på ett strukturerat sätt samt att lämna matchreferat från våra A-lags-matcher.
Våra kanaler är idag den här webbplatsen (Segeltorpsif.se), Innebandyappen (Innebandyförbundet) samt mailutskick. Vi är säkra på att det finns flera av er föräldrar där ute som skulle passa utmärkt i den här rollen. Intresserade kan maila till: per.johansson@segeltorpsif.se.

Nya matchvärdar i SIF Innebandy

Under början av denna säsong var det 5 st. av våra egna spelare i P06 som utbildade sig till matchvärdar och som kommer att döma våra hemmamatcher i de yngre Blåa-serierna. Stort grattis till Dante Grähs Eriksson, Max Klasson, Max Nordman, Theodore Hammar och Viktor Wistrand!

Covid-19

Förra säsongen avbröts abrupt i och med Covid-19, men baserat på nuvarande rekommendationer så kommer vi kunna spela denna. SIF Innebandy har beslutat att spela sina hemmamatcher utan publik, detta för att minska risken för smitta inom lagen samt minimera administration och arbete för våra ledare vid matcher. Andra föreningar kan ha tagit andra beslut och valt att spela sina matcher med publik, vilket gör att det kan finnas möjlighet att komma på vissa bortamatcher, men i sådana fall - tänk på avståndet.

DM-20/21

SIFs A-lag tog sig till 3:e rundan av Stockholm Innebandys Distriktsmästerskap. SIF hann slå ut både division 4 och division 3 lag innan det tog stopp. Mycket bra gjort av A-laget!

Semester stängt2020-06-26 11:14
Glad Påsk!2020-04-09 11:25