Deli Italia Nationaldagscup 6 juni
2017-08-10 17:35

Självklart skulle vi vara med på cup på hemmaplan arrangerad av Segeltorps IF! Det blev som vanligt strålande väder på IP och spelsugna barn. Vi hade bara anmält 1 lag till turneringen, men intresset ökade med tiden och till slut blev vi 15 spelare starka. Det löste vi galant genom snabba byten och engagerade barn som kände att det (nästan) var lika roligt att heja som att spela.

Första motståndare ut blev Reymersholm som startade igång med matcher nu under våren. Det blev fotbollspropaganda från vår sida och spelarna forsade förbi sina motståndare i våg efter våg. Det märkes väldigt väl att vi tränat mycket på smålagsspel där vi får fram många 2 mot 1-situationer. Snabbt förbi motståndare eller släpp till kompis om den har bättre läge. Vi fick snabbt en stor ledning, men eftersom att vi var så många spelare drogs tempot aldrig ned och vi bjöds på många mål. Det roliga var också att många mål kom med skott utifrån då motståndarna var 2 fler och det var grötigt, något killarna haft svårt för ibland. Gladast var nog Anton D som satte 5 baljor. :-)

Därefter var det återigen dags för derby mot Segeltorp 3. Vilken otroligt spännande match det blev!! Vi rullade runt på hela truppen med 15 barn, men trots det kändes det som att oavsett vilka som var inne på planen hade de fullt fokus på matchen. SIF 3 fick en tidig kontring och gjorde 0-1. Därefter dominerade vi med ett dussin klara målchanser och fick in 1-1. Med ett starkt tryck så öppnas dock luckor bakåt och på en sådan lyckades motståndarna tråckla in 1-2. Killarna fortsatte köra full fart framåt, men en storspelade Teddy i motståndarlaget och Edvin i målet satte stopp. Istället fick vi en frispark utanför straffområdet emot oss som satt snyggt i nättaket till 1-3. Snabbt som attan satte David sitt andra mål för matchen till 2-3 och det var nerv igen. Trots 4 hörnor, två ytterligare stolpskott och en ribbträff av Yasin så slutade matchen 2-3. Vi ser fram emot nästa gång båda lagen möts. Kul att ett av de absolut bästa lagen vi mött finns i samma förening!

Sista matchen för dagen blev mot Vendelsö nere på 5-mannaplanen. Sicken publikfest det blev! Knappt så att alla fick plats innanför stängslet. Vi kanske får börja ta inträde på hemmamatcherna.. :-)

Det blev en böljande match där barnens kreativitet släpptes loss efter matchen innan som var väldigt tight. Det var mycket klackar, snurrfinter och skratt under matchens gång. Vendelsö hade ett väldigt skönt gäng och hoppas på att de vill komma tillbaka och lira match under hösten. Ett enormt böjande spel där vi hela tiden hade matchen under kontroll. Till sist slutade den 5-3 till oss.

Barnen var glada och ser fram mot våravslutningen 18 juni.

/Christer