Verksamhet

Vår verksamhet finansieras huvudsakligen av medlemsavgifter, sektionsavgifter, statliga och kommunala bidrag, bingolottsförsäljning, bingoverksamhet, souvenirförsäljning, cafeterians överskott och individuell lagsponsring.

Medlemsavgiften ska vara betald senast 28/2 för innevarande verksamhetsår. Nya spelare ska betala medlemsavgiften senast sista dagen i månaden efter det man börjat träna i föreningen. Medlemsavgift ska alla som är verksamma i föreningen betala. Du blir då medlem i föreningen och är direkt försäkrad genom Segeltorps IF föreningsförsäkring.

Föreningen är även öppen för de som vill stödja Segeltorps IF genom att bli medlem. Medlemsavgiften är också ekonomisk grund för föreningens löpande administration.

Sektionsavgiften betalas senast 30/4.
Ingen spelare får delta i matcher utan att avsedda avgifter är betalda.
Sektionsavgiften bekostar anmälningsvgifter för seriespel, domaravgifter, material och försäkring.

Material är ex. bollar, tröjor, västar, koner och sjukvårdsprodukter.

Vi erbjuder:

• Fotbollsskola för 5 och 6 åringar
  • Fotbollsläger för 7-12 åringar
  • Målvaktsskola med träning för samtliga målvakter
  • St-Eriks cup spel, 5 manna lag, för 7 - 9 åringar
  • St-Eriks cup spel 7-manna lag, för 10-12 åringar
  • St-Eriks cup spel 9/11-manna lag, för 13-15 åringar
  • Junior spel, 11-manna lag, för 16-18 åringar
  • Spel i passande seniorlag i mån av plats

Lagen:

• Ungdomslag = breddlag
  • Fotbollsskola, spel och lek tillsammans med ledare från föräldrasidan med stöd av instruktörer från junior och seniorlag
  • 5-manna lag, spel tillsammans med ledare från föräldrasidan med stöd av instruktörer från junior och seniorlag
  • 7-manna lag, spel tillsammans med ledare från föräldrasidan som tränare  och från år 2, möjlighet om verksamheten tillåter och spelare finns, för spel i utvecklingslag med extern tränare
  • 11-manna lag: Spel på "allvar", föräldrar är tränare. Om verksamheten tillåter och spelare finns, möjlighet för spel i utvecklingslag med externa tränare
  • Juniorlag, spel med föräldrar som ledare eller extern tränare. Om verksamheten tillåter och spelare finns, möjlighet för spel i utvecklingslag
  • Senior lag, träning och spel med externa tränare

Seriespel:

• I S:t Erikscupen, som anordnas av Stockholms fotbolls förbund, spelar flickor och pojkar från det året då man fyller 8 år. Från starten av S:t Erikscupen i slutet av april har lagen i regel en match per vecka. Varannan match hemma eller borta. Matchuppehåll under sommaren, i samband med skolavslutning och till skolstarten i mitten av augusti.
  • S:t Erikscupen avslutas i början av oktober. Från 11 år finns möjlighet att
    välja svårighetsgrad i serien, lätt eller medel. Från 13 år gäller även kvalificering för uppflyttning till högre serie i åldersklassen.

Övriga cuper:

I samtliga åldersklasser finns det även ett stort utbud av cuper och turneringar före, under och efter säsongen, ute och inomhus. Detta i eller utanför Stockholmsområdet.

Nivåanpassade lag:

• Vid 11-års ålder 2:a året som 7-mannalag kan spelare erbjudas plats i nivåanpassat lag i den egna åldersgruppen. Detta gäller dock endast om de organisatoriska och sportsliga förutsättningarna finns på plats. Detta skall tydligt förankras och godkännas av resp Sportchef och Sportsligt Ansvarig.
  • Tidigast vid 14 års ålder, träning och spel i nivålag, med annan tränare från föreningen än från ordinarie lag.

Talangutveckling:

Mellan F och P 13 till F och P 16 ges det möjlighet att samträna med spelare från andra åldersgrupper. Detta sker gemensamt med separat utvecklingstränare.

Vintertid 1 träning i veckan inomhus. Vår/höst, utomhus, som helgläger. Praktisk träning och även teori.
Plats kan ges till 2-5 spelare per åldersgrupp för flick eller pojk. Spelaren ges möjlighet till träning efter samråd mellan tränare i respektive åldersgrupp och ansvariga i utvecklingsgruppen.

Utrustning:

• Vid träning har tränarna/ledarna det material som behövs för att bedriva fotbollsträning, såsom bollar, västar, koner mm.
  • Vid match tillhandahåller Segeltorps IF matchtröja.
  • Vi rekommenderar för spelaren: Vid träning - Knickers, kortbyxor eller träningsoverall, strumpor, vattenflaska och benskydd (obligatoriskt).

Tränare/ledare:

Segeltorps IF:s fotbollsverksamhet på ungdomssidan bedrivs under förutsättning att det finns ideellt verksamma ledare som engagerar sig som tränare, lagledare och hjälpledare. Alla ledare erbjuds utbildning genom klubbens försorg. Föreningens verksamhet är till stor del beroende av dessa ledares insatser.

Utbildning tränare/ledare:

• Fotbollsskolan: intern grundutbildning och föreningsinformation
  • St -Eriks cup spel, 5-manna lag: Träna och leda små lirare
  • St -Eriks cup spel, 7 manna lag: Grundkurs

Ungdomstränarkurs 1:

• St -Eriks cup spel, 11-manna lag
  • Ungdomstränarkurs 2 eller 3 (elit)
  • Junior, 11-manna lag: Stegutbildningar, inriktning på ungdom, pojk- eller flicksidan
  • Seniorlag: Högre stegutbildningar, inriktining på seniorfotboll herr eller dam