Policy

• Följer fotbollens regler
  • Respekterar domslut
  • Inte fuskar eller “filmar” till oss fördelar
  • Respekterar alla motståndarlag deras ledare och supportrar
  • Alltid hälsar på, tackar motståndare och domare i samband med alla matcher
  • Alltid värnar om god, rätt stil och gott uppförande både på och utanför planen

Egna arrangemang:

• Fobollsskola
  • Sommar fotbollsläger
  • Egen målvaktsträning
  • Torpetdagen
  • Interna ledarträffar och utbildningar

Ekonomi för lagen:

• Alla lag får startavgiften till S:t Erikscupen betald, detta bekostas delvis av sektionsavgiften som är obligatorisk för alla spelare.
  • Lagen har även rätt att ha en egen lagkassa. Lagkassan skall skötas enl grudläggande bokföringsmetoder, med tydlig löpande redovisning av intäkter och utgifter. Lagkassan skall i huvudsak finansiera innvarande säsong och max 20% av kassabehållningen bör flyttas med mellan två verksamhetsår. Senast 31/12 skall lagkassan redovisas för kansliet med tillhörande verifikationer.

Spelarens insatser:

• Att medverka på träningar och matcher som en god och föredömlig representant för Segeltorps IF.
  • Medverka med de insatser som gemensamt bestäms i de enga lagen i respektive åldersklass.
  • Medverka på A-lagens matcher som bollkalle, då det egna laget har den uppgiften.

Spelarens ansvar:

• Följer rent spel
  • Uppträder alltid juste mot egna lagkamrater, motspelare, domare, egna ledare, motspelares ledare, publik ochövriga funktionärer
  • Alla i föreningen är “ambassadörer/representanter” för Segeltorps IF
  • Alla spelar och tränar för att det är kul med fotboll

Föräldrars insatser:

• På ett föredömligt sätt uppträda vid träningar och matcher
  • Att vara behjälpliga för ledarna i barnets lag på olika sätt, tex. skjuts till matcher, tvätt av tröjor, extra resurs vid matcher eller träningar
  • Att bemanna cafeterian vid de tillfällen som de tilldelats det

Segeltorps IF Ledare/föräldrar:

• Alla är vi föredömen för alla spelare
  • Alla förespråkar “Rent spel”
  • Alla ser till glädjen att träna och spela före matchresultat och tabellplaceringar
  • Alla har förståelse för att spelare utvecklas olika fort
  • Alla ställer rimliga krav på spelare, anpassat efter spelarens ålder och utvecklingsnivå
  • Alla är representanter för Segeltorps IF vid träning och matcher
  • Alla följer Segeltorps IF´s riktlinjer och om någon glömmer det så påminner vi den/de som glömmer

Policy för provträning

• Provträning får tillämpas (från 13 år)
  • Vi har som policy i Segeltorps IF att provträning endast tillämpas fr o m 13 års ålder, dvs för 9-mannaspel.
  • Från 13 år bör barnet ha utövat spelet i minst 2 år om de ska antas.

• Provträning sker i samråd med representant från sportledningen som också närvarar vid första provträningen

• Provträning tillämpas ej (upp till 12 år) Upp till 12 år, så är det på barnets villkor.

• Om barnet trivs och tycker att det skulle vara kul att träna med Segeltorps IF, så nekas inte barnet att bli medlem i klubben.

• Detta under förutsättning att det finns plats i lagen/ grupperna. Dessa anses vara fulltaliga när de har uppnått:

• 20 st spelare på 2 tränare 25 st spelare på 3 tränare 30 st spelare på 4 tränare. Därefer upprättas det en kölista för åldersgruppen som strikt följs