Segeltorps IF
Välkommen till Segeltorps IF, den trevliga föreningen för alla! Här kan du bland annat länka dig vidare till våra tre sektioner, 


A-lag Herrar Hockey
Förlust i premiärmatchen trots ledning med 3-0
2016-09-28 08:35, A-lag Herrar Hockey
Herrlaget i ishocky förlorade premiärmatchen hemma mot Eskilstuna Linden med 5-6. Trots ledning med både 3-0, 4-1 samt 5-2 tappade man hela sitt spel i sista perioden som Eskilstuna vann med 3-0. Det avgörande målet kom när det endast återstod två sekunder. Torpets grabbar hängde med bra i de första två perioderna mot ett lag som förra året kom trea i fortsättningsserien i div 2. Nu när premiärmatchen är avklarad är det bara att stånga på. 


A-lag Herrar Hockey
Premiärmatch div 2 herrar hockey
2016-09-23 16:41, A-lag Herrar Hockey
Tisdagen den 27 september klockan 19,50 spelar Segeltorps Herrar sin premiärmatch i div 2 Östra. Motståndare blir Eskilstuna Linden Hockey. Matchen spelas i Segeltorpshallen. Entré 40 kronor inklusive kaffe/te/choklad samt Delicato-kaka. Välkomna ner och heja!!

P-02:U Fotboll
Victor från P02U med Chelsea FC
2016-09-14 08:35, P-02:U Fotboll
Victor Brozin som till vardags tränar och spelar med Segeltorps IFs P02U har bevakats sen en tid tillbaka av den Engelska storklubben Chelsea FC. Hans prestationer i träning och match har gjort ett starkt intryck på Chelsea FC som har bjudit in Victor till träningar och matcher med Chelsea FCs U15 och U16 trupper. Vid hans senaste resa fick han möta bl a Manchester United U15 i en träningsmatch som slutade med storvinst och där Victor gjorde än en gång ett starkt intryck.
Victor kom till Segeltorps utvecklingslag vintern 2014 från Pappas Pojkar FF där han spelade med deras P01 lag. Victor var redan då en duktig fotbollsspelare och har utvecklats ytterligare i vår verksamhet och blivit snabbare, mer tekniskt och taktiskt skolad. Han har även hunnit prova på A-lagsfotboll med Segeltorps IF som har samma tränare och därmed likadan skolning för både P02U och A-laget. Ambitionen med detta upplägg är att erbjuda unga talanger en seniorplattform med ett fysiskt, tekniskt och taktiskt riktigt innehåll inför större utmaningar.
Victor åker snart igen till Chelsea FC och vi från Segeltorps IF är glada för hans spännande resa och även glada över att kunna visa att stor utveckling kan uppnås även i den lilla klubben.
// Karl Sandberg, huvudtränare Segeltorps IF A-lag & P02U
Ishockey startsida
Henrik Zetterberg och Daniel Sedin på besök i Segeltorpshallen med halva World-Cuplaget
2016-09-12 22:53, Ishockey startsida
Under hela augusti månad har ca 25-30 NHL-proffs tränat i Segeltorpshallen. Förutom de två Stanley-Cupvinnarna Patric Hörnqvist och Carl Hagelin (båda vann med Pittsburgh) har även Henrik Zetterberg och Daniel Sedin varit med och tränat. Ytterligare spelare ingående i World-Cuplaget har varit på isen, Jhonas Enroth, Marcus Krüger, Filip Forsberg, Gabriel Landeskog och Niklas Kronvall (tyvärr skadad). Alltid lika roligt att ha de bästa i världen i Segeltorpshallen!
A-Lag Herrar Fotboll
Debut i A-lagsmatch
2016-09-12 13:50, A-Lag Herrar Fotboll
I lördags spelade A-laget en av tre "måste vinna" matcher för att ev. ta sig till kvalspel. Newroz är redan klara för Div. 3 och Tyresö ligger två poäng efter oss, men med en match mindre spelad.
Lördagens match spelades hemma mot Västerhaninge IF, där vi dominerade totalt.
2-0 i halvlek var ändå rätt blyga siffror, kunde varit mer.
På bänken satt bland annat vår duktiga 14-åring, Victor Brozin, som fick göra sin A-lags debut i 75:e minuten och gjorde det väldigt bra - grattis till debuten Victor!

Matchen slutade 6-0 till oss, en viktig seger!
Fotboll startsida
Svenska Mästare Sverigecupen Inofficiell P14SM
2016-08-24 17:07, Fotboll startsida
Vi kom etta i gruppen och vi lottades vidare till åttondelsfinal mot Öster IF.
Kvartsfinalen spelades mot Lidingö.
I semifinalen ställdes vi mot mycket duktiga BK Häcken.
Final i P14SM och vilka står på andra sidan? Örebro SK
Örebro har en vinnande fotboll som är jobbig att möta. Snabba spelare, starka i luften och en ork som gör att få lag hänger med. Vi hade matchen från gruppspelet färskt i minnet och visste hur vi skulle spela för att inte hamna i den fotboll som Örebro är så starka på. Med ett Barça-rull som kramade energin ur våra motståndare hittade vi lägen att anfalla och kombinerade snabbt inför avslut. Örebro var inte ofarliga och finalen var en kamp ända in på mållinjen, dock med en mental fördel för oss då vi hade resultatet på vår sida och kunde rulla i olika riktningar för att vänta på lägen.
Fantastiskt väl genomförd turnering och en applåd till arrangörsklubben FBK Karlstad som arrangerar en turnering i världsklass med hotellboende, tredomarsystem, m m som kan mäta sig med de allra bästa turneringarna vi har deltagit i.

Stort grattis till P02:U.
Ishockey startsida
Lasse "Hultas" Hultgren har avlidit
2016-08-11 12:01, Ishockey startsida

Det är med stor sorg i hjärtat jag måste meddela att allas vår vän och föreningskollega, tillika ordförande i Gamla Grabbar, Lasse ”Hultas” somnade in för gott natten till tisdag 9 augusti, då han till slut fick ge upp sin tappra kamp mot cancern. 

 

Det var inte mer än ett par månader sedan vi i föreningen uppvaktade Lasse på hans 80-års dag. Då var han fortfarande i "full sving” med sina aktiviteter och engagemang inom föreningen, med styrelseuppdrag, matbingo etc. Tyvärr har sjukdomen på kort tid tagit över mer och mer och till slut sa kroppen ifrån.

 

Alla vi som haft förmånen att få lära känna Lasse fick bevittna hans otroligt positiva inställning till livet, kamratskapet och hans nästan livslånga engagemang inom Segeltorps IF. Föreningen har förlorat en av sina allra största profiler, men minnet av ”Hultas" som vän och hans enorma insatser i föreningen kommer för alltid att finnas med oss. 

 

Idag ägnar vi tankarna till hans barn Marie och Bosse, med familjer, och delar sorgen och saknaden med dem.

 

Vila i frid käre vän!

 

Mikael Johansson

Ordförande

Segeltorps IF

 

Fotboll startsida
Gladiatorerna TV4
2016-05-25 16:43, Fotboll startsida

Denna goa, glada och tävlingsinriktade tjej Matilda Almquist från vårt damlag, kommer att vara med och tävla i Gladiatorerna som sänds nu på fredag den 27 maj i TV4

klockan 20:00.

Så missa inte detta!!!


Ishockey startsida
Herrlaget till div 2!
2016-05-25 12:43, Ishockey startsida
Hej!
Segeltorps herrlag i ishockey har avancerat till div 2. Efter att ha missat kvalet upp har man ändå fått en plats. Samtidigt har A-laget två nya tränare, Johny Andersson som huvudtränare och Tomas Eriksson som ass tränare (de båda har tränat laget tidigare). 

Styrelsen vill också passa på att tacka Mats "Macki" Jonsson som tränat laget och fört upp dem i div 2.

Hälsningar
Hockeystyrelsen
Ishockey startsida
Stöd Segeltorps IF varje gång du spelar på Svenska Spel
2016-05-17 15:46, Ishockey startsida

När du ändå ska spela på Svenska Spel, gå alltid via denna länk. Ett extra klick via Sponsorhuset och 3% går direkt till Segeltorps IF. Sprid länken till flera. 

www.sponsorhuset.se/segeltorpsif/butik/svenskaspel

P-01 Fotboll
Sanktan V19
2016-05-16 10:07, P-01 Fotboll
Fantastiskt med en helg med endast två matcher - en chans att ha manskap i samtliga matcher som är utvilade. Veckan avslutades med en väldigt bra träning, ett bra flyt i passningsspelet, bra kombinationer och ett relativt högt tempo.
Det är det här vi behöver för att vi ska kunna komma förbereda till match och vi ska kunna bygga på er redan fantastiska fotbollsgrund. Även om resultaten är knappa så råder det nu ingen tvekan om vilka som spelar och tänker riktig fotboll därute. Ni har i helgen i alla fall visat att ni har en repertoar som de andra lagen saknar, ni är kloka, ni är förutseende, ni är kreativa och framförallt så kan ni anpassa er till samtliga situationer, ni anpassar er till olika typer av spelande lag - och det inom ramen för ett av de svårast spelsystem man kan lära sig.

Det enda vi kan diskutera är vår avslutsstatistik som är så hög att den kanske borde leda till fler mål.
Nyheter från vår verksamhet
A-lag Herrar Hockey, 28/09 08:35 
P-04:3 Fotboll, 27/09 14:20 
P-02:2 Fotboll, 27/09 08:29 
Team 08 Hockey, 26/09 21:44 
P-01 Fotboll, 26/09 14:32 
P-02:U Fotboll, 25/09 17:29 
P-04:1 Fotboll, 25/09 15:02 
P-05:3 Fotboll, 24/09 14:33 
P-02:U Fotboll, 24/09 14:14 
P-05:3 Fotboll, 23/09 22:08 
P-04:1 Fotboll, 23/09 20:43