Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Huvudförening
Bli medlem i Segeltorps IF
BLI MEDLEM
Segeltorps IF
Välkommen till Segeltorps IF, den trevliga föreningen för alla! Här kan du bland annat länka dig vidare till våra tre sektioner, 


Corona har drabbat Gamla Grabbarna
2020-05-21 08:01

 

Bröderna Österberg - Harry och Lasse - eller "Garvis och "Loppan"

avled med några dagars mellanrum i slutet av april i den hemska virus-

sjukdomen som nu hemsöker oss. "Garvis" blev 82 år och "Loppan" fyllde 80 år i januari. Den 1 maj får vi sedan beskedet att Bosse Tengblad gått bort. Han blev 82 år. Alla tre hade föreningens förtjänstmärke i silver och var medlemmar i Gamla Grabbarna. Bosse Tengblad hade även förtjänstmärket i guld.


"läs mer under fliken Gamla Grabbar"

A-lag Herrar Hockey
Lagbygget 2020/2021 - Tredje nyförvärvet klart!
2020-05-18 12:00, A-lag Herrar Hockey

Segeltorp kan nu presentera sitt tredje nyförvärv inför den kommande säsongen. Backen Wille Hedqvist är klar.
- Wille passar perfekt in på den profil vi vill få in i laget, säger Segeltorps assisterande tränare Jesper Eriksen.


Den 20-årige backen Wille Hedqvist kommer senast från Mora IK:s J20 lag hos vilka han spenderade den gångna säsongen förutom ett par matcher med Malung i Hockeyettan. Tidigare under sin juniortid har Wille även tillhört BIK Karlskoga och Hudiksvall. Wille beskrivs som en ung och driven tvåvägsback med stark skridskoåkning.


- Vi har fått väldigt bra referenser på Wille via kontakter i Mora IK. Han har sina styrkor i offensiven och har en bra grund och mognad i sitt spel där han har fått en bra utbildning i BIK Karlskoga och Mora IK. Dessutom har han även fått känna på seniorspel i Hockeyallsvenskan med BIK och i Hockeyettan med Malung vilket är ett plus. Vi är jätteglada att Wille väljer oss som sitt nästa steg i sin utveckling, säger Jesper Eriksen.


Kontraktet är skrivet på ett år.


Vi hälsar Wille varmt välkommen till Torpet!

A-lag Herrar Hockey
Boende sökes till spelare
2020-05-04 21:14, A-lag Herrar Hockey
Segeltorps IF söker just nu boende/boenden i Segeltorp/Huddinge med omnejd, till våra A-lagsspelare. 

Har du eller någon du känner något boende tillgängligt som önskas hyras ut en kortare tid från ca augusti - mars/april? 

Har du något tips på boende så hör gärna av dig till vår Team Manager Oscar Pettersson:

📩 Oscar.pettersson@segeltorpsif.se
📞 070 882 80 00
A-lag Herrar Hockey
Lagbygget 2020/2021 - Moe är klar!
2020-05-04 18:00, A-lag Herrar Hockey

Ytterligare en viktig kontraktsförlängning är nu i hamn. Muhammed Kücükyildiz har skrivit på för en säsong till i Segeltorp.
- Han har ett bra driv mot att utvecklas och kommer bidra med ett hårt och gediget jobb för oss, säger Segeltorps huvudtränare Joakim Gustafsson.


Muhammed "Moe" Kücükyildiz kom till Torpet från Haninge i Hockeytvåan inför förra säsongen. Med sin energifyllda och intensiva spelstil blev han en jobbig spelare att möta för våra motståndarlag.


- "Moe" är en karaktär som vi inte har så mycket av i truppen. Han har en irrationell spelstil och som gör att han kan bryta mönster och göra det oväntade. Med ännu ett års erfarenhet av spel i Hockeyettan är vi övertygade om att han kommer bidra med ett hårt och gediget jobb för oss, säger Joakim Gustafsson.


Kontraktet är skrivet på ett år.

A-lag Herrar Hockey
Lagbygget 2020/2021 - Ny målvakt klar!
2020-05-01 12:00, A-lag Herrar Hockey

Segeltorp snickrar vidare på sitt lagbygge inför den kommande säsongen och den första av två målvakter är nu kontrakterad. Victor Kilefors Petersson är klar för Torpet.
- Han har en otrolig tävlingsinstinkt och träningsvilja, säger Segeltorps huvudtränare Joakim Gustafsson.


Victor Kilefors Petersson kommer närmast från Djurgårdens J20-lag och kommer att göra sin debutsäsong som senior den kommande säsongen. 20-åringen har tidigare representerat klubbar som Huddinge, Valbo och Haninge på juniornivå. Nu tar han plats som en av två målvakter i Torpets laguppställning.


- Jag känner Victor sedan min tid i Haninge och det är en målvakt med en otrolig tävlingsinstinkt och träningsvilja. Jättekul att han väljer Segeltorp och vi hoppas på att kunna utbilda honom så att han inom 1-2 år kan ta kliv uppåt i seriesystemet, säger Joakim Gustafsson.


Kontraktet är skrivet på ett år.


📷 Foto Josefin Andersson Foto

https://www.flickr.com/photos/josefinanderssonfoto/

A-lag Herrar Hockey
Lagbygget 2020/2021 - Första nyförvärvet klart!
2020-04-30 14:00, A-lag Herrar Hockey

Vi kan med glädje presentera Segeltorps första nyförvärv inför den kommande säsongen. Forwarden Gustaf Jonsson ansluter från Borås.
- Gustaf är sugen på att ta nästa steg framåt i sin karriär och han kommer bli nyttig för oss, säger Segeltorps assisterande tränare Jesper Eriksen.


22-årige forwarden Gustaf Jonsson har förutom tre säsonger i Mora IK:s organisation varit moderklubben Borås HC trogen under sin hockeykarriär. Ett Borås som inför förra säsongen återigen var tillbaka i Hockeyettan efter några år i de lägre divisionerna. Under sina år i Mora fick Gustaf även testa på spel i Hockeyallsvenskan.


Gustaf beskrivs av ledarstaben som en smart och bra skolad spelare som kommer att vara användbar i flera olika spelformer. Och att han har hamnat i just Segeltorp är ingen slump.


- Jag har haft koll på Gustaf sedan jag var i Mora och vi spelade till och med några matcher tillsammans under min tid där. Gustaf har haft lite oflyt på sin väg framåt med en hel del skadebekymmer som han äntligen är återställd ifrån. Han är sugen på att ta nästa kliv i sin karriär och vi är glada att han vill göra det hos oss. Han kommer bli väldigt nyttig, säger Jesper Eriksen.


Kontraktet är skrivet på ett år.

A-lag Herrar Hockey
Lagbygget 2020/2021 - Poängmaskin förlänger
2020-04-29 18:00, A-lag Herrar Hockey

Förra säsongen vann han den interna poängligan. Nu är Johannes Yücel är klar för en fortsättning i Torpet.
- En spelare med starka offensiva kvaliteter som kommer bli viktig för oss, säger Segeltorps huvudtränare Joakim Gustafsson.


Forwarden Johannes Yücel kom till Segeltorp inför förra säsongen från Arlanda Wings och han har ett flertal säsonger i Hockeyettan bakom sig. Debutsäsongen i Torpet blev lyckad då Johannes vann den interna poängligan med 29 poäng på 40 matcher.

- Johannes besitter starka kvaliteter i sin offensiv, vilket han visade under förra säsongen. Han har ett bra skott och lever mycket på sin fart och skridskoåkning. Om han sköter sina kort rätt så kommer han vara en stark poängspelare för oss även den kommande säsongen, säger Joakim Gustafsson.


Kontraktet är skrivet på ett år.

A-lag Herrar Hockey
Lagbygget 2020/2021 - Sean klar för ny säsong
2020-04-23 20:00, A-lag Herrar Hockey

Segeltorp har gjort klart med en ny, viktig påskrift inför kommande säsong: Backen Sean Goliats har förlängt sitt kontrakt.
- Vi ser stor potential i Sean och vi tror att han kan utvecklas ännu mer hos oss, säger Segeltorps Jesper Eriksen.


Precis som Oskar Ahlholm och Alexander Tärnström kom Sean Goliats till Segeltorp från Trångsund inför förra säsongen. Den rightfattade tvåvägsbacken noterades för 10 poäng på 36 matcher och är nu alltså klar för minst en säsong till i Torpet.


- Sean är sugen på att fortsätta sin utveckling hos oss vilket vi är glada för. Det är en spelare som är stark i närkampsspelet, har en bra positionering och våra förhoppningar är att kunna få ut ännu mer av Sean den kommande säsongen. Vi ska försöka ge honom de nycklar han behöver för att kunna ta nästa steg, säger Jesper Eriksen


Kontraktet är skrivet på ett år.

A-lag Herrar Hockey
Lagbygget 2020/2021 - "Tärna" förlänger
2020-04-22 20:00, A-lag Herrar Hockey

Forwarden Alexander Tärnström har förlängt sitt kontrakt och blir därmed Torpet trogen en säsong till.
- Han kommer att bli en viktig rollspelare för oss, säger Segeltorps assisterande tränare Jesper Eriksen.


Huddingeprodukten Alexander Tärnström kom till Torpet från Trångsund inför den senaste säsongen. Under säsongen växte han med uppgiften och fick ett stort defensivt ansvar med mycket speltid i främst boxplay. Ledarstaben har stora förhoppningar om att "Tärna" kan ta ytterligare kliv framåt i sin utveckling hos Segeltorp.


- "Tärna" visade sina kvaliteter redan under förra säsongen. Det är en spelare som ligger rätt i banan, är bra i uppspelsfasen och duktig på att transportera puck. Han är fortfarande ung och vi tror att han kommer växa in i kostymen ännu mer och han kommer bli en viktig rollspelare för oss, säger Jesper Eriksen.


Kontraktet är skrivet på ett år.

A-lag Herrar Hockey
Lagbygget 2020/2021 - Ny säsong för Waxin i Torpet
2020-04-21 20:00, A-lag Herrar Hockey

Lagbygget inför säsongen 2020/2021 fortsätter och en ny viktig pjäs har nu förlängt sitt kontrakt med Torpet. Forwarden Razmuz Waxin.
- En grymt viktig förlängning för oss, säger Segeltorps huvudtränare Joakim Gustafsson.


Razmuz anslöt till Segeltorp från Väsby i november månad under förra säsongen och visade direkt sina kvaliteter i nya klubben. Med sina 16 poäng på 24 matcher fördelade på 6 mål och 10 assist bidrog Razmuz starkt till Torpets offensiv och han blev en viktig spelare för laget såväl offensivt som defensivt.


- Razmuz var en av våra absolut bästa spelare under säsongen som gick. Han har ett bra grundspel och är väldigt mogen i sitt sätt att spela. Han kommer att vara en ledande spelare den kommande säsongen. Det är en grymt viktig förlängning för oss och det visar att vi har något bra på gång, säger Joakim Gustafsson.


Kontraktet är skrivet på ett år.


Torpets lagbygge 2020/2021


Målvakter


Backar
Filip Lindgren – Kontrakt över 2020/2021
Ludvig Georgsson – Kontrakt över 2020/2021
Patrick Wulff - Kontrakt över 2020/2021


Forwards
Oskar Ahlholm – Kontrakt över 2020/2021
Sören Dietz-Larsen – Kontrakt över 2020/2021
Michael Reyneé - Kontrakt över 2020/2021
Jonas Löfgren - Kontrakt över 2020/2021
Razmuz Waxin Engback - Kontrakt över 2020/2021


Ledarstab
Joakim Gustafsson, huvudtränare – Kontrakt över 2020/2021
Jesper Eriksen, assisterande tränare – Kontrakt över 2020/2021

A-lag Herrar Hockey
Lagbygget 2020/2021- Wulff skriver nytt med torpet.
2020-04-19 20:00, A-lag Herrar Hockey

Backen Patrick Wulff skriver nytt med Torpet.


Patrick som kom till oss från Nacka inför förra säsongen. Hade trots sin unga ålder testat några matcher i Hockeyettan redan. Rightfattad back som främst besitter en styrka i det defensiva spelet med ett uppoffrande spel som hjälper laget oerhört.


-Wulff acklimatiserade sig oerhört snabbt från Hockeytvåan till Hockeyettan och tog steg under hela säsongen, där han var som bäst när det gällde som mest. Han bidrog framförallt i det defensiva spelet där han spelade otroligt moget och stabilt. Vi är jätteglada och förväntansfulla över att han vill fortsätta sin utveckling hos oss, säger Segeltorps huvudtränare Joakim Gustafsson.


Kontraktet är skrivet på ett år.

BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
Ishockey startsida, 28/05 11:44 
Fotboll startsida, 28/05 11:43 
A-lag Herrar Hockey, 27/05 19:00 
Ishockey startsida, 26/05 12:00 
A-lag Herrar Hockey, 18/05 12:00 
Ishockey startsida, 15/05 16:23 
Ishockey startsida, 12/05 11:12 
A-lag Herrar Hockey, 04/05 21:14 
A-lag Herrar Hockey, 04/05 18:00 
Team 05 Hockey, 04/05 17:10 
A-lag Herrar Hockey, 01/05 12:00