Segeltorps IF
Välkommen till Segeltorps IF, den trevliga föreningen för alla! Här kan du bland annat länka dig vidare till våra tre sektioner, 


Fotboll
Svenska Mästare Sverigecupen Inofficiell P14SM
2016-08-24 17:07, Fotboll
Vi kom etta i gruppen och vi lottades vidare till åttondelsfinal mot Öster IF.
Kvartsfinalen spelades mot Lidingö.
I semifinalen ställdes vi mot mycket duktiga BK Häcken.
Final i P14SM och vilka står på andra sidan? Örebro SK
Örebro har en vinnande fotboll som är jobbig att möta. Snabba spelare, starka i luften och en ork som gör att få lag hänger med. Vi hade matchen från gruppspelet färskt i minnet och visste hur vi skulle spela för att inte hamna i den fotboll som Örebro är så starka på. Med ett Barça-rull som kramade energin ur våra motståndare hittade vi lägen att anfalla och kombinerade snabbt inför avslut. Örebro var inte ofarliga och finalen var en kamp ända in på mållinjen, dock med en mental fördel för oss då vi hade resultatet på vår sida och kunde rulla i olika riktningar för att vänta på lägen.
Fantastiskt väl genomförd turnering och en applåd till arrangörsklubben FBK Karlstad som arrangerar en turnering i världsklass med hotellboende, tredomarsystem, m m som kan mäta sig med de allra bästa turneringarna vi har deltagit i.

Stort grattis till P02:U.
Ishockey
Lasse "Hultas" Hultgren har avlidit
2016-08-11 12:01, Ishockey

Det är med stor sorg i hjärtat jag måste meddela att allas vår vän och föreningskollega, tillika ordförande i Gamla Grabbar, Lasse ”Hultas” somnade in för gott natten till tisdag 9 augusti, då han till slut fick ge upp sin tappra kamp mot cancern. 

 

Det var inte mer än ett par månader sedan vi i föreningen uppvaktade Lasse på hans 80-års dag. Då var han fortfarande i "full sving” med sina aktiviteter och engagemang inom föreningen, med styrelseuppdrag, matbingo etc. Tyvärr har sjukdomen på kort tid tagit över mer och mer och till slut sa kroppen ifrån.

 

Alla vi som haft förmånen att få lära känna Lasse fick bevittna hans otroligt positiva inställning till livet, kamratskapet och hans nästan livslånga engagemang inom Segeltorps IF. Föreningen har förlorat en av sina allra största profiler, men minnet av ”Hultas" som vän och hans enorma insatser i föreningen kommer för alltid att finnas med oss. 

 

Idag ägnar vi tankarna till hans barn Marie och Bosse, med familjer, och delar sorgen och saknaden med dem.

 

Vila i frid käre vän!

 

Mikael Johansson

Ordförande

Segeltorps IF

 

Fotboll
Gladiatorerna TV4
2016-05-25 16:43, Fotboll

Denna goa, glada och tävlingsinriktade tjej Matilda Almquist från vårt damlag, kommer att vara med och tävla i Gladiatorerna som sänds nu på fredag den 27 maj i TV4

klockan 20:00.

Så missa inte detta!!!


Ishockey
Herrlaget till div 2!
2016-05-25 12:43, Ishockey
Hej!
Segeltorps herrlag i ishockey har avancerat till div 2. Efter att ha missat kvalet upp har man ändå fått en plats. Samtidigt har A-laget två nya tränare, Johny Andersson som huvudtränare och Tomas Eriksson som ass tränare (de båda har tränat laget tidigare). 

Styrelsen vill också passa på att tacka Mats "Macki" Jonsson som tränat laget och fört upp dem i div 2.

Hälsningar
Hockeystyrelsen
Ishockey
Stöd Segeltorps IF varje gång du spelar på Svenska Spel
2016-05-17 15:46, Ishockey

När du ändå ska spela på Svenska Spel, gå alltid via denna länk. Ett extra klick via Sponsorhuset och 3% går direkt till Segeltorps IF. Sprid länken till flera. 

www.sponsorhuset.se/segeltorpsif/butik/svenskaspel

P-01 Fotboll
Sanktan V19
2016-05-16 10:07, P-01 Fotboll
Fantastiskt med en helg med endast två matcher - en chans att ha manskap i samtliga matcher som är utvilade. Veckan avslutades med en väldigt bra träning, ett bra flyt i passningsspelet, bra kombinationer och ett relativt högt tempo.
Det är det här vi behöver för att vi ska kunna komma förbereda till match och vi ska kunna bygga på er redan fantastiska fotbollsgrund. Även om resultaten är knappa så råder det nu ingen tvekan om vilka som spelar och tänker riktig fotboll därute. Ni har i helgen i alla fall visat att ni har en repertoar som de andra lagen saknar, ni är kloka, ni är förutseende, ni är kreativa och framförallt så kan ni anpassa er till samtliga situationer, ni anpassar er till olika typer av spelande lag - och det inom ramen för ett av de svårast spelsystem man kan lära sig.

Det enda vi kan diskutera är vår avslutsstatistik som är så hög att den kanske borde leda till fler mål.
Gamla Grabbarnas sista kaffeträff för säsongen
2016-04-27 11:39
Tisdagen den 3 maj klockan 10,30 arrangeras Gamla Grabbarnas nästa, och för säsongen den sista, kaffeträffen. En påminnelse även om Vårträffen den 19 maj i Magasinet.
Grattis Lasse Hultgren, 80 år!!!
2016-04-22 12:33
Föreningen önskar ett stort GRATTIS till Lasse Hultgren som idag fyller 80 år. Lasse är som bekant ordförande för Gamla Grabbarna och har varit med i föreningen i hela sitt liv. Här ser vi honom med en av presenterna, fotbollssektionens nya matchtröja, med nr 80 på ryggen. Nu är det bara att komma ner och lira Lasse...
Två veteraner har lämnat oss inom kort tid
2016-04-19 15:12

Evald "Ewe" Johansson avled på Huddinge Sjukhus den 23 februari efter en längre tids sjukdom, han blev 78 år gammal. Man kan säga att "Ewe" föddes in i Segeltorps IF då hans far Enar var en av dem som var med och bildade föreningen 1925. "Ewe" representerade SIF i ishockey, bandy och fotboll med stor framgång och var aktiv ända upp mot 50-årsåldern. Hans klubbkänsla var mycket stark. Saknaden är stor.


Vid begravningen hedrades Ewe med fanvakt och deltagande av ett stort antal Gamla Grabbar.

2016-04-19 15:09

Bernhard Holmgren somnade in i sitt hem den 23 mars i en ålder av 92 år. Bernhards gärning i Segeltorps IF är omfattande, mångårig och outtröttlig med bland annat styrelseuppdrag, startande av bingoverksamheten för över 50 år sedan, bingoutropare i 35 år m.m. bernhard bidrog högst påtagligt till damfotbollens utveckling. Han gladde oss också med sin sång. Nu senast Gamla Grabbarnas årsmöte i november. Vem skall nu sjunga "en liten femöres kola"?


Vid begravningen hedrades Bernhard med fanvakt och deltagande av ett stort antal Gamla Grabbar.


"Bernhard, eller Bernie som vi alltid sa.

Han var alltid den äldsta i ledartrojkan, alltid snäll och glad. Han hade ett stort hjärta för oss alla, lite som en morfar eller farfar för oss. Mest minns man nog hans sånger på alla våra resor och läger. ”Vårtan”, ”Albertina”, 

”5-öres kolan”, och när han berättade sagan om Askungen på söderslang. Och när han efter träningarna ställde sig i mål och vi alla fick ladda, skott efter skott.


Många är vi  också som minns hans vita Amazon som ofta stod nere på Västeräng. Och när han sedan sålde den och köpte den nya vita Merzan med bilradio. En radio som gick varm, då vi alla sjöng med till Svensktoppen på väg  till bortamatcherna på lördagarna. En av oss gamla fotbollstjejer  bodde granne med honom i Stuvsta de sista åren och de vinkade till varann från sina balkonger, nästan varje dag. 


När vi , ca 20 st ”gamla tjejer” kom och firade hans 90-årsdag för drygt två år sedan pratade vi naturligtvis gamla 

minnen, och han hängde med och mindes det mesta. Naturligtvis bjöd han som alltid på skönsång. Det varsom att backa tiden 30 år". /  Katarina "Benno" Magnusson

A-Lag Herrar Fotboll
Kryss i seriepremiären mot Mälarhöjdens IK
2016-04-17 13:57, A-Lag Herrar Fotboll
En ständigt föränderlig matchbild resulterade i 1 poäng för herrlagets seriepremiär i div 4S.
Vi börjar bra och skapar många anfall mot ett Mälarhöjden som sätter igång sina uppspel med långa utsparkar. Vi lyckas skaka fram ett par frilägen som vi tyvärr inte lyckas utnyttja. Vi har inte kommit igång ordentligt med fasta situationer och till dagens match fanns det ett fåtal enkla hållpunkter att tillämpa. I en hörna från höger sida sätter lagkapten Otter årets första mål efter att ha gått till just den ytan som vi pratade om i försnacket. Roligt när det funkar och spelare är vakna och utnyttjar situationen.
Mälarhöjden är inte ofarliga och får oss att ibland förlora organisationen i försvar. I fasta situationer är deras nr 17 ofta etta på bollar i luften. Det är tyvärr också i en fast situation som Mälarhöjden lyckas kvittera då vi är naiva och tror att dagens domare följer regelboken och ser till att bollen flyttas till den punkten förseelsen skedde på. Istället slår Mälarhöjden frisparken direkt då bollen rullar fortfarande på en helt ny yta och överraskar oss alla då bollen sitter i målet och vi är på väg för att organisera oss med ryggen mot bollen. Det där kan man resonera om säkert beroende på ens eget perspektiv. Faktum kvartstår att i fasta situationer så ska bollen ligga stilla och slås från den punkt förseelsen ägde rum.
Mot slutet lyckas vi skapa ännu fler frilägen som vi tyvärr bränner - dagens melodi.
Nya tag nästa fredag då herrlaget möter Sköndals IK.
Nyheter från vår verksamhet
F-01/02 Fotboll, 30/08 20:30 
P-01 Fotboll, 29/08 10:44 
P-05:3 Fotboll, 28/08 18:41 
P-04:3 Fotboll, 28/08 14:28 
F-08 Fotboll, 28/08 12:20 
P-02:U Fotboll, 27/08 17:58 
P-05:3 Fotboll, 27/08 15:12 
Team 04 Hockey, 26/08 09:18 
P-05:3 Fotboll, 25/08 22:41 
P-02:U Fotboll, 24/08 23:28