A-Lag Herrar Fotboll
 
Kryss mot Rågsved
2017-04-24 06:34
Åter igen en match där vi tycks ha kontroll på spelet för att sedan göra misstag som motståndarna utnyttjar. Första målet bakåt efter en bollförlust på en yta där vi inte ska vara och som lämnar Rågsvedsspelare i en duell som vår spelare förlorar och lämnar anfallaren med våra två försvarare som inte kommer överens. Mål bakåt igen efter en frispark där vår keeper står och placerar mur samtidigt som Rågsved bara sätter bollen i en fin båge på andra sidan målet.... helt rätt! Domaren hade inte visat tecken för signal och Rågsved var mer vakna än oss... retligt.

Vi lyckas kvittera efter ett straffmål och ytterligare ett mål och får ny energi i omklädningsrummet.

Andra halvleken och vi skapar många lägen som skulle ha suttit med lite mer flyt. Vi lyckas göra ett mål i alla fall och leder samt går för fler mål. Rågsved är inte ofarliga och spelar precis som förra året ett spel som går ut på att skapa resultat. Bollarna spelas inte många gånger genom laget innan de sätts på poängspelarna längst fram där framförallt en storväxt anfallare centralt och en mindre rappare till vänster står för det mesta.

Fast situation hörna och Rågsved kvitterar.

Matchen slutar och vi får inte med oss alla poäng. Vi spelar inte lika kontrollerat som vi vet att vi kan. Nästa vecka nya tag och ett mer avslappnat Segeltorp förhoppningsvis.
Förlust i premiärmatchen mot Tyresö
2017-04-08 15:10
Onödig förlust mot ett Tyresö där vi känner till spelidén. Tyresö har ett par poängspelare i anfallslinjen som är bra på att ta emot bollar på spelare och yta från linjerna bakom. I försvarsspelet är vi ganska dåliga på att sortera ansvar och på att läsa avståndet till motspelare vilket gör att de gångerna Tyresö har boll så lyckas de sätta ihop anfallen.
Under hela matchen har vi fördel i bollinnehavet men brister i passningsspelet och bjuder Tyresö på anfall som vi sätter igång åt dem genom misstag. På två liknande situationer bryter Tyresö vårt uppspel och får komma rättvända med tillräckligt många spelare för att måla två gånger. Med cirka 15 minuter kvar av första halvleken blir Tyresös målvakt utvisad efter att ha rivit ner vår anfallare. Vi är nu 11 mot 10 och får äga ännu mer boll mot ett Tyresö som fokuserar alltmer på att försvara resultatet. Matchbilden är likadan i andra halvleken med ett Tyresö vars spelidé är enkel, försvara med så många som möjligt, vinn bollen och slå den till anfallslinjen. Så mycket fotboll har vi alla sett och förstår att det är svårt att göra mål på ett lag som försvarar sig med de två första laglinjerna på egen planhalva. Vi skapar anfall efter anfall mot ett parkerat Tyresö men lyckas inte komma till klara lägen förutom ett fåtal där bland annat ett mål dömdes bort pga hands.
Frustrerande att förlora en match där vi står för misstagen som Tyresö utnyttjar.
Resultat: förlust 0-2.
Lagkapten Tomas Shaw: "Vi har ett väldigt bra lag"
2017-04-07 12:00
Nu är det nära, seriepremiären är runt hörnet och publiken är spänd på att se vad herrlaget kan åstadkomma denna säsong. Lagkapten Tomas Shaw ser positivt på säsongen 2017, men poängterar också att det krävs hårt arbete för att lyckas. 
Huvudtränare Karl Sandberg: "Målsättningen är att försöka vinna serien"
2017-04-07 07:00
Efter en lång vinter är det äntligen dags för herrlagets seriepremiär! Segeltorps IF inleder mot Tyresö FF som förra året slogs om placeringarna i toppskiktet av serien tillsammans med "Torpet". Vi tog oss en pratstund med huvudtränare Karl Sandberg inför den efterlängtade seriestarten.
Träningsmatch mot Mariebergs SK
2017-03-13 08:36
Själv bortrest pga utbildning och Ass. Tr. Edwin ansvarig för denna match mot Mariebergs SK (div 5). Enligt uppgift en match där vi är lite för skickliga för motståndet och där segern som skrevs till 4-0 kunde ha varit något större. Ett stort bollinnehav med ett spel som hade ett högre tempo i första halvleken. Första målet gjordes redan efter ett par minuter då vår spelare chippar bollen över Marierbergs keeper. Många chanser skapades och vid halvtid stod det 3-0. Alla kallade spelare fick spela och i andra halvleken faller vi in i motståndets tempo samt börjar dribbla istället för att släppa till spelare med fördel. Det görs i alla fall ännu ett mål.
Kul med ytterligare en seger och förberedelserna fortsätter inför den annalkande säsongsstarten.
Träningsmatch mot FC Järfälla
2017-03-04 18:51
Två olika halvlekar mot FC Järfälla. I första halvleken ett massivt bollinnehav mot ett FCJ som inte kom åt bollen men fredade sitt mål. Vi lyckas till slut göra mål genom att frispela vår anfallare som sätter bollen förbi målvakten. Vi fortsätter att anfalla ett pressat FCJ och får utdelning i en fast situation vid sidlinjen som spelas in i boxen i luften och styrs in via huvud i FCJs mål. I ytterligare en fast situation då bollen kommer ut ur FCJs straffområde ska vår spelare spela in den igen men bollen landar hos en motståndare som snabbt sätter igång en omställning. Två tre passningar senare är bollen i en duell nackdel oss där FCJs spelare kommer loss och blir fri med vår målvakt och gör inget misstag 2-1. Några minuter senare får FCJ en frispark någon meter utanför straffområdeslinjen, nästan straffspark och sätter den hårt och lågt vid sidan om muren 2-2. Sett till spel och bollinnehav är resultatet missvisande men fotbollsmatcher vinns genom gjorda mål. Vi gör ännu ett mål på en fast situation och det känns som att vi ska kunna gå ifrån. Istället hittar domaren en handssituation i vårt straffområde som FCJ kvitterar på.
Spelmässigt överlägsna även om vi förlorar det starka greppet vi hade i första halvleken när vi börjar söka ytor bakom FCJs backlinje med längre bollar. Blev enformigt och lättläst. Trots allt bra signaler från en uttagning som såg stark ut på papperet och levererade också fint spel.
Ännu en debut för en ung spelare i A laget dessutom. Lukas Kitzberger från P02:U fick en kvart i slutet och har därmed gjort sitt första inhopp i A lagssammanhang.

Heja Segeltorp!
Träningsmatch mot Tullinge TP
2017-02-25 19:44
Äntligen träningsmatch och denna gång mot Tullinge TP FK. Vi spelade även en träningsmatch mot Assyriska United för ett par veckor sedan men den blev avbruten då domarna ansåg att man inte kunde fortsätta när en spelare hotar både domare och spelare i Segeltorps IF. Japp, håller med, vi gick därifrån, det är ju inte därför vi håller på med fotboll.
Vi startar sådär mot Tullinge och som vanligt är det våra bollförluster som sätter igång anfallen åt motståndarlaget. Klart att det är motståndarlaget som anfaller om man förlorar bollen men det var mer i vilka lägen vi förlorade bollen. Tullinge vet vi har bra fart i kanterna och det var nästan alltid likadant när vi förlorade bollen - spel till någon av kanterna bakom vår ytterback och om inte det gav något så diagonalt över till andra sidan där man kom runt med fart. Vi skapar även några egna lägen men mycket slarv gör att vi inte kan komma till rena lägen.
I andra halvleken gör vi några byten och får en helt annan matchbild. Stor kontroll över passningsspelet och långa serier där vi nystar upp Tullinges försvar hela vägen fram till mållinjen. Vi går ifrån snabbt till 2-0 och gör så småningom även 3-0. Under de sista 5 minuterna får Tullinge en period av medgång då ett slarvfel i vårt uppspel åter igen sätter Tullinge med laget i ordning framför vårt mål. Denna gång lyckas de komma runt och sätter ett tröstmål.
Sammanfattningsvis har vi en mycket hög högsta nivå men är lite naiva ibland och förlorar bollar i lägen då man ska bara spela safe. Trots allt en bra bild av olika kombinationer av spelare.
Resultat vinst 3-1
Träningsmatch inställd
2017-02-03 09:54
Träningsmatchen mot Älvsjö AIK söndagen den 5/2 kl. 16.00
på Brantbrinks IP är inställd.
Träningsmatch mot FC Järfälla
2016-11-26 18:35
Vi påbörjar arbetet med att forma truppen inför säsongen 2017. Många provspelare som får visa sig i de positioner de avser att konkurrera i medan några ordinarie spelare får spela i andra positioner. Båda lagen har ett knappt spelövertag växelvis i perioder men det märks att lagen inte är i form då det är sällan man ser den mognad som präglar spelet när man är mitt i säsongen med byten av anfallssida, olika tempo på bollen, osv. Så fort något lag etablerar spel så ska bollen stressas in i motsatt planhalva.
Bra match för att få klara signaler om provspelare som testar med oss just nu.
Vi tackar FC Järfälla för inbjudan och ser fram emot ännu en match längre fram på vårsäsongen.
PROVTRÄNING
2016-10-25 13:18
Vi kommer att under säsongen -2017 spela i div. 4.
Vårt mål är att ta oss till div. 3.
Truppen kommer att bestå av 22 spelare

Vecka 46-50 (15/11-15/12) är ni välkomna att komma och provträna.
Vi tränar tisdagar samt torsdagar mellan kl. 20.00-21.00 på Segeltorps IP

Ingen får/kan komma oanmäld utan ni måste innan ta kontakt med:

Karl Sandberg 070-454 55 26  "Tränare"
eller
Tommy Lundh 070-815 46 47 "Sportchef"

ÄR DU MÅLVAKT OCH VILL KOMMA TILL ETT LAG MED DUKTIG MÅLVAKTSTRÄNARE? VÄLKOMMEN!


Ännu en debut av en 14-åring
2016-09-19 10:03
I lördags spelade A-laget bortamatch mot Vendelsö IK, många chanser hade vi att sätta bollen i mål men i halvlek stod det 1-4 till Segeltorp.
I andra halvlek gjorde Robin Karim som spelar i P02U sin debut som vänsterback och var riktigt duktig. Vendelsö reducerade till 2-4 men sedan att under matchen fått två röda kort så hade Segeltorp allt och kunnat gjort många fler mål men matchen slutade 2-8.

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 22/4 13:00
3 - 3  
Lör 8/4 13:00
Lör 18/3 13:00
Lör 11/3 13:00
4 - 0  
Lör 4/3 12:15
3 - 3  
Lör 25/2 16:15
1 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 24/03 09:35 
Fotboll startsida, 20/03 10:15 
Fotboll startsida, 03/02 14:46 
Fotboll startsida, 31/01 14:43 
Fotboll startsida, 22/12 16:21 
Fotboll startsida, 15/12 11:27 
Fotboll startsida, 30/11 18:21 
Fotboll startsida, 21/11 12:49 
Fotboll startsida, 08/11 15:07 
Fotboll startsida, 04/11 11:35 
Fotboll startsida, 06/10 14:26 
Fotboll startsida, 24/08 17:07 
Nyheter från föreningen