A-Lag Herrar Fotboll
 
Träningsmatch mot IK Viljan
2018-02-18 09:42
A-lag Herr
i vår andra träningsmatch åkte vi till Strängnäs för att spela mot IK Viljan som slutade trea i div. 4 förra året. Vi hade fått sagt att vi skulle spela på uppvärmd plan men när vi kommer dit så blev det inte så, tråkigt då planen var av is och svårt att spela fotboll på, gäller för båda lagen. 
Målchanser skapades av både Segeltorp och Viljan men båda lagens målvakter höll nollan så slutresultat blev alltså 0-0.

Träningsmatch mot Konyaspor
2018-02-03 19:56
A-lag Herr
I isande kyla spelade A-laget sin första träningsmatch mot Konyaspor som i år kommer att spela i div. 4. 
Efter 1-1 i första halvlek så blev det ändå en säker vinst med 4-1 där Alexis satte en straff till 3-1. 
Mycket bra när vi har 11 "gamla" spelare kvar + 11 nya som skall lära känna varandra och där vår tränartrio ska få ihop detta och idag fungerade det mer än bra. Kommer att bli väldigt intressant att i år följa Segeltorps IF A-lag Herr.
Segeltorps IF A-lag Herr
2018-02-02 14:00
Fysträning på hög nivå
 
KIF SPORTGROSSEN CUP A-lag Herr
2018-01-27 12:00
KIF SPORTGROSSEN CUP
Lördag 27/1

Spelprogram 

12.35          Segeltorps - Ursvik IK                   1-1
13.25          IFK Österåker  - Segeltorp             0-1
14.15          Segeltorps - Bele Barkaby FF         1-0
15.05          Solberga BK - Segeltorp                1-2

Gruppsegrare 

Söndag 28/1

13.15          Segeltorp - Håbo FF                     2-4 (förlust på straffar)
Nytt tränarteam till Segeltorps herrlag!
2017-10-16 23:05
Andreas, Hassan och Önder
Segeltorps IF har glädjen att önska Herrlagets nya tränarteam varmt välkomna till oss!
Herrlaget - förlust och vinst i de senaste matcherna
2017-05-21 09:48
Vinst med 5-1 mot Mälarhöjden
I matchen mot Hägersten gör vi en bättre insats än vad vi har visat i säsongsinledningen. Vi värderar besluten bättre och får längre perioder av bollinnehav. Många lag vi möter har en taktik som verkar gå ut på att utnyttja motståndarlagets misstag. Kanske inte medvetet men det spelas på ett avvaktande sätt och tyvärr så bjuder vi ofta på misstag i dumma lägen. Hägersten gör sina mål på egen hand till skillnad mot flera av de lagen vi mött hittills. Visst startas situationerna med någon form av bollförlust eller misstag högre upp på planen men i denna match lyckades vi undvika stå för rena bjudningar bortsett från ett kanske något naivt beteende i straffområdet.
Vi lyckas reducera till 3-2 med minuter kvar av matchen men Hägersten känns mer solitt framåt/bakåt och det är bara för oss att fortsätta jobba med lagspelet.

Lördag och match mot Mälarhöjdens IK som verkar ha det svårt i denna serie. Mälarhöjden är ett lag vars trupp består av många unga spelare. Seniorfotboll kan verka enklare än ungdomsfotbollens spel som ibland är överarbetat. Jag har mött många representanter för olika akademiklubbar som fnyser åt de lägre divisionerna i seniorfotbollen (lägre än div 2). Det pratas ibland om att vi kan slussa de som inte tar plats i våra U19 Allsvenska trupper till senior div 2-3... ja tjena.... vi har de senaste två åren haft flera spelare från U17 U19 Allsvenska trupper som knappt färgar i en provträning. Det är svårare än vad man tror. Fysiken, den ibland cyniska taktiken och det faktum att många före detta proffs varvar ner i dessa serier gör att unga spelare som ser väldigt bra ut i spel pojkar mot pojkar får inte så mycket att stämma i spel mot män. Man kan blanda in unga spelare i en seniortrupp men ett lag som består av för många unga spelare klarar inte det helt enkelt.
Vi börjar riktigt bra med ett stort bollinnehav mot ett Mälarhöjden som fredar sig. Många lägen skapas och strax innan halvtid står det redan 3-0 efter många fina individuella prestationer. Mälarhöjdens reducerar genom en straff som dagens unga keeper Hassan från U15 laget lyckas nästan styra undan. Vi utökar till 4-1 innan halvtidsvilan. Andra halvleken blir tyvärr inte lika välspelad. Delvis p g a många byten men det ska sådana matcher utnyttjas till men även eftersom vi tappar en hel del struktur både framåt och bakåt då alla ska delta i allt. Även det får vi jobba med i träningarna. Möter man ett starkare lag så straffar det sig om man spelar så oorganiserat som vi gjorde.
Kul med vinst och förhoppningsvis flera på gång.
Förlust mot Vendelsö
2017-05-17 14:01
Fredag och match mot unga Vendelsö som består som jag förstår mestadels av spelare från gamla IFK Haninges 98 kull som var riktigt starka i ungdomsåren. Det märks när ett lag är skolat. Det finns inga svaga spelare och alla känner väl till hur man spelar tillsammans. Jag tycker att det här gänget gör det riktigt bra för att vara nya i seniorsammanhang.
Vi i Segeltorp gjorde tyvärr ingen bra insats. Grundläggande saker i lagspelet respekterades inte och allt vi övar i träning var som bortblåst. Första målet gör vi efter en blandad aktion där vi spelar oss fram men hjälps också av att det slarvas hos Vendelsöspelare framför mål. Det känns också som att vi stressar Vendelsö men den starka pressen avtar något och Vendelsö börjar hitta ut från egen planhalva med sitt passningsspel. Vendelsös vänsterkant skapar oreda i vår backlinje och efter en fin individuell aktion sätter Vendelsö kvitteringsmålet en bit in i första halvleken.
Vi slarvar när vi har bollen och får lägga onödig energi på att försvara när vi tappar den. Även när vi försvarar orkar vi inte fullfölja riktigt och Vendelsö får rulla och spara energi... väldigt frustrerande.
I slutet av matchen gör Vendelsös vänsterkant ännu en fin prestation och slår ut flera gubbar på egen hand för att sedan sätta den på spelare framför mål som stöter in den nästan omarkerad... mörker
Vi lyckades filma hela matchen och hade en genomgång i efterhand för att reflektera över spelet. Tror att det var många som reagerade över hur det faktiskt ser ut.
Vendelsös referat av matchen var mycket snällt skrivet. Länk nedan för den som vill känna sig duktig.
https://www.laget.se/vendelsoalag/news/5096654/Sent-segermal-gav-Young-Guns-3-skona-pinnnar

Bifogar video över en straffsituation där domaren ropar "boll" och pekar sedan på bollen. Tror de flesta håller med om att domarnivån har blivit sämre med åren i Stockholm. Det är mänskligt att fela men Jösses vad mänskliga domarna har blivit på sistone.

https://youtu.be/qtTeX4khySE
Förlust mot Tullinge
2017-05-08 06:08
Tråkig förlust mot ett Tullinge med framförallt två poängspelare som avgör till deras fördel. I inledningen av matchen märks det tydligt att allt anfallsspel går genom #15 i vänsterkanten som är väldigt snabb samt #9 som är så stor att det är snudd på omöjligt att komma runt och sno bollen av honom när han väl fått kontroll på den. Underläge med 2-0 i första som vi lyckas komma ikapp i andra genom två fasta situationer. Mot slutet av matchen gör Tullinge ytterligare ett mål genom #9 och trots att vi försöker att kvittera blir det inga fler mål gjorda.
Ännu ett kryss, denna gång mot Tungelsta
2017-04-30 11:52
Match mot Tungelsta, nykomlingar från femman i div 4 som dock har mer kvalitet än flera av de lag som spelade i fyran förra året. Svåra förutsättningar denna dag med en liten plan, stark vind och en extremt dålig domare som tappade kontrollen över matchen fullständigt. När båda lagen anser att domaren tar konstiga beslut i situationer för/emot båda lagen så borde domare och förbund ställa sig frågan - är det fel på alla andra eller är det kanske så att det finns problem med domarutbildningen? Det händer så ofta att jag tycker att förbundet borde ha mer självinsikt och börja reflektera över varför reaktionerna blir som de vill i nästan varannan match i serien.
Vi gör ingen bra match idag. Några spelare i vår trupp anser jag visar alltid en vinnarinställning i varje duell, varje löpning, varje insats görs helhjärtat. Inte alla dock och det får en att undra... varför? Man spelar fotboll av olika anledningar och det är kanske något som klarnar med tiden - även hur man som ledare inspirerar till att alla spelare ger mer av sig själva.
Vi skapar många lägen och borde egentligen ha målat mer än en gång men det är som att spelet dör i sista tredjedelen.
Vårt mål kommer efter en straffsituation och Tungelstas mål kommer efter en boll i luften bakom vår backlinje som borde ha lästs av vår målis men som inte gjordes. Tungelstas anfallare plockar upp den och vips så har de kvitterat. Inga fler mål blir gjorda och vi kryssar ännu en gång.
Kryss mot Rågsved
2017-04-24 06:34
Åter igen en match där vi tycks ha kontroll på spelet för att sedan göra misstag som motståndarna utnyttjar. Första målet bakåt efter en bollförlust på en yta där vi inte ska vara och som lämnar Rågsvedsspelare i en duell som vår spelare förlorar och lämnar anfallaren med våra två försvarare som inte kommer överens. Mål bakåt igen efter en frispark där vår keeper står och placerar mur samtidigt som Rågsved bara sätter bollen i en fin båge på andra sidan målet.... helt rätt! Domaren hade inte visat tecken för signal och Rågsved var mer vakna än oss... retligt.

Vi lyckas kvittera efter ett straffmål och ytterligare ett mål och får ny energi i omklädningsrummet.

Andra halvleken och vi skapar många lägen som skulle ha suttit med lite mer flyt. Vi lyckas göra ett mål i alla fall och leder samt går för fler mål. Rågsved är inte ofarliga och spelar precis som förra året ett spel som går ut på att skapa resultat. Bollarna spelas inte många gånger genom laget innan de sätts på poängspelarna längst fram där framförallt en storväxt anfallare centralt och en mindre rappare till vänster står för det mesta.

Fast situation hörna och Rågsved kvitterar.

Matchen slutar och vi får inte med oss alla poäng. Vi spelar inte lika kontrollerat som vi vet att vi kan. Nästa vecka nya tag och ett mer avslappnat Segeltorp förhoppningsvis.
Förlust i premiärmatchen mot Tyresö
2017-04-08 15:10
Onödig förlust mot ett Tyresö där vi känner till spelidén. Tyresö har ett par poängspelare i anfallslinjen som är bra på att ta emot bollar på spelare och yta från linjerna bakom. I försvarsspelet är vi ganska dåliga på att sortera ansvar och på att läsa avståndet till motspelare vilket gör att de gångerna Tyresö har boll så lyckas de sätta ihop anfallen.
Under hela matchen har vi fördel i bollinnehavet men brister i passningsspelet och bjuder Tyresö på anfall som vi sätter igång åt dem genom misstag. På två liknande situationer bryter Tyresö vårt uppspel och får komma rättvända med tillräckligt många spelare för att måla två gånger. Med cirka 15 minuter kvar av första halvleken blir Tyresös målvakt utvisad efter att ha rivit ner vår anfallare. Vi är nu 11 mot 10 och får äga ännu mer boll mot ett Tyresö som fokuserar alltmer på att försvara resultatet. Matchbilden är likadan i andra halvleken med ett Tyresö vars spelidé är enkel, försvara med så många som möjligt, vinn bollen och slå den till anfallslinjen. Så mycket fotboll har vi alla sett och förstår att det är svårt att göra mål på ett lag som försvarar sig med de två första laglinjerna på egen planhalva. Vi skapar anfall efter anfall mot ett parkerat Tyresö men lyckas inte komma till klara lägen förutom ett fåtal där bland annat ett mål dömdes bort pga hands.
Frustrerande att förlora en match där vi står för misstagen som Tyresö utnyttjar.
Resultat: förlust 0-2.
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 17/2 13:00
0 - 0  
Lör 3/2 15:00
1 - 4  
Fre 29/9 20:00
2 - 2  
Fre 29/9 20:00
2 - 2  
Fre 29/9 20:00
2 - 2  
Fre 29/9 20:00
2 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 11/02 18:34 
Fotboll startsida, 15/01 13:42 
Fotboll startsida, 22/11 17:27 
Fotboll startsida, 20/11 10:52 
Fotboll startsida, 19/11 08:53 
Fotboll startsida, 16/11 16:50 
Fotboll startsida, 22/06 16:04 
Fotboll startsida, 10/05 15:23 
Fotboll startsida, 03/05 14:07 
Fotboll startsida, 24/03 09:35 
Fotboll startsida, 20/03 10:15 
Fotboll startsida, 03/02 14:46 
Nyheter från föreningen
Hem, 08/02 15:20 
Hem, 17/11 10:10 
Hem, 16/11 16:44 
Hem, 09/11 14:15 
Hem, 28/08 17:17 
Hem, 28/08 17:11 
Hem, 13/04 11:25 
Hem, 28/02 10:28