Det här är vi ...

I Segeltorps IF F01/02 spelar det cirka 30 glada och tuffa tjejer. 

Vi vill spela en fartfylld, inspirerande och vacker fotboll och jobbar därför mycket med teknik, spelförståelse och kreativitet på planen. 

Laget har tre tränare som brinner för att utveckla fotbollsspelare och hjälps åt att driva laget framåt. Vi jobbar enligt Pia Sundhages motto "vi gör varandra bra" och strävar således efter att varje spelares egenskaper ska lyftas fram till förmån för lagets bästa.

Vi har 2-3 träningar i veckan året runt och regelbundna målvaktsträningar för våra målvakter! Vintersässongen 2016-17 har vi en separat satsning på Futsal-SM för 15 åringar! Utöver det har vi precis som förra säsongen ordentlig fysträning parallellt med träningar där vi fokuserar på tekniken och toppar det med en rad inomhuscuper!

Utomhussäsongen 2016 spelar vi med ett lag i Sanktan F14.

Är du sugen på att spela i en klubb som erbjuder bra utvecklingsmöjligheter (damlaget spelar division 3 2017) och med ett lag som har roliga, lärorika träningar, matcher och cuper på schemat? Vi vill fortfarande bli fler, nybörjare såväl som rutinerade fotbollspelare är välkomna.

Kolla gärna vår Youtube-kanal
F02 fortsätter
2017-03-23 12:00
Precis som låten säger "Like the legend of the phoenix all ends with beggining. Weve come too far to give up who we are"
Med den inställning påbörjades träning som vanligt igår Onsdag.
Först var det fika med samtal och den nya tränaren presenterades. Han berättade om sina tankar och hur han ser på utveckling inom fotboll.

Efter det var det dags att kliva på och träna.
Vi saknade en del spelare som var sjuka ändå hade vi ett väldigt bra uppslutning.
Träningen bestod av explosivitet och spel med 2 mot 2 , 3 mot 3 och 4 mot 4.

Nu ser vi framåt och blickar uppåt.

"there will come a time when you believe everything is finished. That will be the beginning"


... vi spelar försäsongsmatcher
2017-03-15 22:03
Snödrivorna ligger höga runt Nytorps mosse
Vintern har nyss gett upp och vi spelar träningsmatcher mot Skogås-Trångsund och Djursholm.

Båda matcherna resultatmässigt jobbiga. Det märks att vi är ovana vid de stora ytorna. Men det borde ju våra motståndare också vara. Det kanske är så att de har hunnit med flera utomhusträningar än vi?

Trots resultatet visar vi stundtals att vi har förmåga att spela jämnt med dessa lag. Vi har dock tunt på avbytarbänken och krafterna räcker inte hela vägen.

Vi har drömmar, vi tänker, och vi pratar. Men än är det en bit kvar till de stora segrarna.

The universe doesn’t give you what you ask for with your thoughts - it gives you what you demand with your actions.
Steve Maraboli

... vi vet att vi är värda att vinna
2017-01-31 19:58
Arkivbild - fotografen missade matchen
Sju tjejer åkte iväg för att möta Högdalen i inomhussäsongens sista match. Ett vänskapsmöte mot ett lag där vi brukar vinna ungefär varannan gång. Såväl ute som inne.

I helgens drabbning såg resultatet länge tungt ut. Underläge 3-1 innan sista femton minuterna. Men då vände vi. Och det med besked. När slutsignalen ljöd hade vi målat tre gånger till och gick hem med vinst 3-4.

Dagen till ära fick vi en ny tremålsskytt att skriva in i historieböckerna. Melisa som spelat fotboll i blott ett år visade med tydlighet sin talang för sporten. Tidigare dokumenterade  tremålsskyttar är bland annat; Emma S, Jempa och Vega. 

Before you can win, you have to believe you are worthy
Mike Ditka
... vi har inte tillräckligt många fötter
2017-01-22 13:48
Med bara två att byta av med räcker krafterna inte hela vägen
Två lag anmälda till NFF Cupen - men bara fjorton spelare som kan vara med. Det blev en tuff utmaning där Torpets kämpavilja ännu en gång plockades fram. Men hur mycket man än kämpar räcker inte krafterna till när man har för få fötter att dela bördan på.

Lag Röd gjorde ändå en helt magisk match mot Älvsjö. Släppte visserligen in en boll efter sju sekunder, men höll emot hela resten av tiden.

Lag Blå inledde turneringen med total dominans mot Rönninge. Två skott i stolpe, ett i ribba. Snöpligt nog slutade matchen 1-1.

Blå mot Rönninge https://flic.kr/s/aHskSXMDro
Blå mot Saltsjöbaden https://flic.kr/s/aHskSXRbXd
Röd mot Älvsjö https://flic.kr/s/aHskMzNe54
Blå mot Enebyberg https://flic.kr/s/aHskMzNksp
Röd mot Värmdö https://flic.kr/s/aHskQPUCjY

Knowing is not enough, We must APPLY.
Willing is not enough, We must DO
Bruce Lee
... vi övar på målgester
2017-01-16 19:51
Målkavalkad och strålande glädje
Mycket lycka på både planen och läktaren när vi med två lag spelar Multistjärncupen i Nyköping. Vi vann nästan varannan match.

Lag Blå spelade fantastiskt vacker fotboll och vann två av sina tre matcher. I en turnering där bara gruppettan går vidare fick vi ändå nöja oss med det.

Lag Röd hade otur i lottningen och fick lite för hårt motstånd. Men kämpade med frenetisk energi och vilja ända in i slutsignalen i varje match. Mot Åkersberga ledde vi dessutom länge tills ett snöpligt otursmål trillade in bakåt.

Kämpaglöd och fint spel är vi vana vid, men så här många mål framåt var det länge sedan Torpetklacken fick uppleva.

Blå mot Rimforsa https://flic.kr/s/aHskLXFRBo
Röd mot Hammarby https://flic.kr/s/aHskM13yAL
Blå mot Skiljebo https://flic.kr/s/aHskM95otZ
Röd mot Åkersberga https://flic.kr/s/aHskQthpv3
Blå mot Åkersberga https://flic.kr/s/aHskQthHMJ
Röd mot Skiljebo https://flic.kr/s/aHskPGuHEs


It is not how much we have, but how much we enjoy, that makes happiness
Charles Spurgeon
... vi tackar för SM satsningen
2017-01-06 12:24
Besvikna, men ändå glada
Under hösten har vi satsat lite extra i en ambition att kvala till SM i futsal. Vi kom inte hela vägen. Gruppspel i ST Cupen mot några av Stockholms absolut bästa lag satte stopp för drömmen. Nu har vi nått slutet på satsningen.

Vi kan med stolthet konstatera att vi har utvecklats fantastiskt mycket. Det är egentligen inte ofta vi gör misstag. Motståndarna är helt enkelt lite snabbare, lite säkrare och lite vassare. Vilket så klart ger utdelning i längden.

Gruppvinnaren AIK Akademi bjöd vi på benhårt motstånd. Det tog hela åtta minuter innan de lyckades tråckla in första bollen. Fram till dess hade vi lyckats stänga av alla deras inprogrammerade anfallskombinationer effektivt. Inget annat lag höll nollan lika länge mot dem.

Vi har ambitionen, viljan, tekniken och taktiken. Både som individer och lag. Nu behövs bara ännu mer träning.

Tack för den här tiden.


All endings are also beginnings, we just dont know it at the time.
Mitch Albom
... vi hälsar Gott Nytt År
2016-12-31 21:51
Nästa år blir det bästa 2017 någonsin.
 
... vi är hjältarna från sö... , sy..., . sydväst!
2016-12-31 11:31
Härlig glädje efter sista matchen
Efter två tunga matcher i inledningen av ST Cupen kommer vi tillbaka och spelar en fantastisk match mot Hammarby. Energi, kämpaglöd och hjältemod skapade ett härligt minne för framtiden.

Av hela laget var det bara sju tjejer som inte var bortresta eller sjuka denna årets sista samling. Det blev hårt slit med täta byten och kort vila på bänken.

I första matchen fick Enskede tidigt in två lätta skräpmål. Sedan kom en lång period där vi spelade i huvudsak jämnt. Men mot slutet fick de övertaget och gjorde två riktiga mål också.

Mot Älvsjö satsade vi allt framåt, vilket straffade sig bakåt.

Med enorm energi och kämpaglöd håller vi Bajen stången nästan hela sista matchen. De har visserligen många chanser på mål, men vår målvakt plockar och stöter bort. Våra utespelare tar hand om resten och rensar. Flera gånger är det också vi som har tydliga målchanser. Och framförallt - lagandan och glädjen strålar från Torpets tjejer. Från första sekund, genom hela matchen, och en lång stund efteråt.

Its never too late to go out and get that feeling back
Loretta Swit
... vi reser oss igen
2016-12-17 11:11
Pepp inför sista matchen
Tre tuffa matcher i gruppspelet i Snöbollen Cup.

Först mötte vi AIK. Idag fick vi inte till det lika bra som förra mötet och släppte in ganska många mål.

Andra matchen var vi hårt pressade av Boo. Vi försvarar oss ruskigt bra och det dröjer långt in i näst sista minuten innan de får hål på nollan. Innan dess hade vi fått till några riktigt bra kontringar och chanser mot mål.

Efter de två första motgångarna var tjejerna lite modstulna. Men efter en rask promenad i friska luften, anförd av Sofia, kom spellusten tillbaka.

Sista matchen mötte vi Huddinge. Det blev en jämn och rolig match där vi hade det mesta av spelet. Varken vi eller Huddinge lyckades dock göra något mål.


If you stand up and be counted, from time to time you may get yourself knocked down. But remember this: A man flattened by an opponent can get up again. A man flattened by conformity stays down for good. 
Thomas J. Watson

PS
Vi förlorade 8-0 mot AIK. Men sett i ljuset av att de vann finalen mot Tyresö med 6-0 så gjorde vi nog en bra insats ändå.
... vi håller Gala
2016-12-10 19:24
Nästa hela gänget var där
Vi firade av vårt fantastiska år med en riktig gala. Makalöst god mat, stämningsfull dukning, vackra kläder och mycken glädje. Torpet strålade som vanligt - fast i en annorlunda miljö.

Utmärkelser delades ut i ett tjugotal kategorier där var och en kunde känna igen sig i motiveringen. Tacktal hölls till spelare, tränare och föräldrar. 

Kvällens personal fick ta emot ett särskilt varmt tack för det arbete som en stor del av föräldrarna ägnat veckor av förberedelser åt. Ett perfekt genomfört lagarbete.

När de planerade programpunkterna var slut äntrade tjejerna golvet och dansade "Helsingborgsdansen" - Follow Da Leader.


https://flic.kr/s/aHskMXaZdp

Nåja, vad är väl en bal på slottet...  Den kan vara dötrist och långtråkig  och alldeles...  alldeles underbar.
Askungen

... vi dansar och ler
2016-11-25 23:25
Torpet dansar och ler. Boxen höll emot - länge
Fem roliga matcher i Adventscupen. I första var vi på vippen att ta ledning med 2-0 med ett skott i stolpen. Men tappade istället bakåt i slutminuterna till 1-3. Och likadant var det i flera matcher. Små misstag som leder till att motståndarna får lite för många chanser på mål.

Vi är inte besvikna att vi gör misstag. Att göra - och för sig själv erkänna - misstag är nödvändigt i läroprocessen. Vi lär oss hela tiden.

Vi gjorde sammantaget spelmässigt ännu en fantastiskt bra cup. Och kanske att matchen mot AIK kommer att sitta kvar längst i minnet;

Gnagarna driver ett intensivt passningsspel i högt tempo. En eller två touch. Vi boxar försvaret dynamiskt i precis samma tempo. Det blev som en dans där de förde och vi följde. Då och då bröt vi ut i en egen piruett och kontrade mot deras mål.

Det hela var artistiskt vackert. Nästan musikaliskt. Femton minuter av fotbollsglädje för våra supportrar och lika många minuters förundran bland AIK-spelare som nog trott att de skulle göra 10-0 på oss. Nu fick de nöja sig med bara två.En expert är en [person] som gjort alla misstag som kan göras inom ett väldigt snävt område
Niels Bohr
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 24/03 09:35 
Fotboll startsida, 20/03 10:15 
Fotboll startsida, 03/02 14:46 
Fotboll startsida, 31/01 14:43 
Fotboll startsida, 22/12 16:21 
Fotboll startsida, 15/12 11:27 
Fotboll startsida, 30/11 18:21 
Fotboll startsida, 21/11 12:49 
Fotboll startsida, 08/11 15:07 
Fotboll startsida, 04/11 11:35 
Fotboll startsida, 06/10 14:26 
Fotboll startsida, 24/08 17:07 
Nyheter från föreningen