Välkommen till U16/ U17

Vi är nästa stora årskull och satsar fram mot att få plats i seniorfotbollen.

Organisationsstruktur

Huvudtränare: Janne Järvheden

Ass. tränare: Anders Ryding, Marre Westra

Målvaktstränare: Lenny Tano

Fysträning: Samarbete med Botkyrka Boxningsklubb

Media/Social Media: Jonny Årstadius

Spelarrådet: Jonte, Iyke, Vilgot, Morgan och Max.

Kassör: Johanna Bohs.

Kontakt: p01.fotboll@segeltorpsif.se

Vi bedriver en satsning som bygger på långsiktiga resultat. Tålamod och rätt utbildning som ger konkurrenskraftiga spelare är vår ledstjärna.

Vi har stora influenser från den Spanska fotbollen och jobbar med övningar för att stärka individens egna lösningsförmåga inom ramen för de situationer som uppstår i spelet.

Grundpelarna i vår verksamhet är glädje, kamratskap med god fotbollsteori och fotbollspraktik. Vi tror på utveckling utan press.

Inför Säsongen 2018 - U17/U19

Vi har gjort en större analys på årets säsong för P17 samt sonderat hur klubbarna runtom funderar och tänker inför nästa år och kommit fram till följande satsning.

Vi kommer spela i följande serier:

P17 Division 1

P18-Kval till U19

Vi kommer inte bjuda in till en generell provspelsperiod utan kommer hantera varje enskild ansökan individuellt.

För frågor om Provspel, träningsmatcher etc. kontakta oss på P01.fotboll@segeltorpsif.se

Hösten har gjort sitt intåg
2017-08-31 10:52
Nu har vi hunnit spela fem matcher efter sommaren, och spelmässigt har det sett riktigt bra ut. Kvalite i passningsspelet, effektivitet i omställningarna. Vi har blivit slugare i att behålla bollen inom laget för att hitta till rätt avslutsläge. Truppen gemensamt har höjt sin gemensamma summa, indivduellt har flera spelare tagit kliv i år igen.

Vi har en förlust på de senaste fem matcherna, en förlust som smakar surt då killarna förde matchen rakt igenom och vi hade alldeles för många klara lägen vi borde gjort mål på.

Segeltorps IF - Ösmo 1-1 (0-1)
Segeltorps IF - Rönninge/Salem FF 2-1 (1-0)
Konyaspor KIF - Segeltorps IF 2-1 (2-1)
Pappas Pojkar FF - Segeltorps IF 2-5 (2-2)
Segeltorps IF - Enskede IK 2-0 (1-0)

Nu kör vi på.
Nya perspektiv i nya ögon
2017-08-09 11:13
Idrotten är något som alltid måste utvärderas och hela tiden ställas mot grundfrågan vad det är för uppdrag man förvaltar. Barn- och Ungdomsidrott är något som ständigt bör prioriteras efter vad som är en mångfald och en grund för trygghet och gemenskap i sitt utövande. Efter elva år inom ungdomsfotbollen måste jag tyvärr intyga att få lever och lär enligt ovan och tyvärr konstatera att vuxna människors, och ofta med låg fotbollskompetens, strävan att bli personen i centrum som tog representationslaget så långt som möjligt går före allt.
Sanktan V18
2017-05-08 11:19
Segeltorps IF - Tungelsta IF 2-3 (1-1)

Ingen vidare helg för oss - vi möter ett piggt Tungelsta med snabba djupledslöpande forwards/yttrar som gör dagen oerhört besvärlig för oss då vi inte lyckas mota bort dom. Vårt spel infinner sig egentligen bara under en 10-15 minuters period i andra halvlek.

För dåligt understöd i samband med genombrott längs kortsidan in i straffområdet sänker oss denna dag. Ska tilläggas att vi får en man utvisad och orkesmässigt står vi inte upp när deras 2-2 och 2-3 görs under de sista 10 minutrarna.

Självkritiskt så tycker vi ledare att vi inte disponerade laget helt rätt under matchen - men även vi kan ha en dålig dag. Individuellt får Morgan, Kevin, Antonio, Sassi och Ahmad höga betyg - men som lag får dagens insats ses som underkänd utifrån vad vi kan och de förmågor vi besitter.

Vi jobbar vidare - Rönninge nästa helg.
Donosti Cup 2017
2017-05-05 16:20
Andra året i rad - klara lag innan dom baskiska lagen börjat anmäla sig till cupen som går av stapeln 1-8 Juli.

Equipo País
Vukovar 1991 CROACIA
Sanktan V17
2017-05-02 15:21
Dubbla matcher igen - då laget lider av lite skador, sjukdomar och att det var långhelg igen så var några killar tvungna att dubbla inför helgen. Vi använder oss denna helg av 23 olika spelare och försöker lägga mest belastning på dom som endast är kallade till en match pga skaderisken.

Helgen blev ett ypperligt tillfälle att utvärdera huruvida de positiva signalerna som syntes i föregående helgs matcher inte bara varit en slump utan att det är något bestående som kommit för att stanna. Vi letar att bygga vidare på de små sakerna som finns inom vårt satta system, vi ser hur ni tar en aktiv del i lärandet och deltar med intressanta resonemang. Det är den här samklangen som gör att vi blir bättre i momentumet, det är i tillfället när det sker som ni utför era aktioner och använder alla delar som behövs för att resultatet ska bli positivt.

Så hur gick det i helgen då?