Välkommen till Segeltorps IF P02:U
Bilder från matcher mot Pequeninos do Jockey (BRA), FC Niederau (TYS) och Manchester City (ENG)
Segeltorps IF P02U - Svenska Mästare inofficiell P14 SM Karlstad 2016

Laget består av spelare födda 2002 och 2003 med ett mycket stort fotbollsintresse. Vi tränar 3-4 ggr i veckan året runt och spelar matcher och turneringar såväl i Sverige som utomlands.

Vi är alltid intresserade av talangfulla spelare som vill utvecklas ytterligare i ett av Sveriges bästa pojklag för spelare födda 2002.

Är du intresserad av att börja i laget är du välkommen att kontakta oss.
Huvudtränare: Karl Sandberg 070-4545526

Bekräftade turneringar 2017

LF Cup P15 Elitturnering, 5-6 jan 2017 - A kvartsfinal
Matchläger Västerås, 11 feb 2017
Karlslundscupen, 31 mars - 2 april 2017
XIX Gallini World Cup 2017, Italien
Elite Hotel Cup 2017, Örebro 24-29 juli 2017
GAIS Open 2-5 november 2017
Vinster i P15 och kvalserien till U17
2017-04-24 06:16
Två matcher denna helg med match först mot Tullinge TP på lördagen. I den första halvleken övertag i bollinnehavet mot ett Tullinge som försvarade sig och satsade på omställningar och att utnyttja de eventuella misstag vi gjorde. Tillräckligt bra rörelse i vår backlinje och innermittfält för att inte låna bollen till Tullinge och försöka hitta lägen att tajma den sista passningen till anfallslinjen. Tullinge hade ganska mycket folk på rätt sida om bollen och det tog ett tag innan första målet gjordes. Kort därefter misstag från en Tullingespelare som serverar vår anfallare David som gör inget misstag och ledning med två innan halvtid. Byten och fortsatt fördel dock inte lika tydlig som i första halvleken. Även vår ordinarie målis fick visa sina kvalitéer som anfallare och hade inga större problem att bryta igenom backlinjen, gjorde dock inga mål. Kändes som att Tullinge gick på vinst eller förlust och pressade högre än tidigare. Inga fler mål gjordes, vinst 2-0.

I kvalserien till U17 derby mot Huddinge IF som har ett hyfsat nykomponerat lag i denna serie. Vi är rätt trötta efter allt turneringsspel och övrigt matchande vilket påverkar tempot och besluten när vi har bollen. Bakåt orkar vi inte sköta markeringsspelet riktigt bra. Trots detta är vi det bättre laget sett till hela matchen även om Huddinge sätter ihop några anfall där vi får freda oss. Räknat till antal lägen borde vi kanske ha målat fler gånger men en duktig målvakt och/eller för lite skärpa gör att det blir endast ett mål efter en fin boll som Erik slår frånvänd bakom Huddinges försvarslinje. Passningen landar fördel George som sätter bollen i en fin båge över Huddinges keeper. Vinst 1-0.
Holmen Elite Tournament U15
2017-04-22 06:41
Vi fick en inbjudan för en tid sedan till Holmen IFs elitturnering men hade inte möjlighet att delta eftersom vi var redan anmälda till Elite Hotel Cup i Örebro. Många starka lag har valt att delta i andra turneringar vilket gör att även vi anser att det finns andra konkurrerande turneringar som idag erbjuder en större utmaning än Örebro. Stort tack till Örebro SK för inbjudan och vi hoppas kunna tävla mot ert duktiga lag och i era välarrangerade turneringar även i framtiden.

Det ska bli mycket spännande att delta i Holmen Elite Tournament U15. Ännu en möjlighet för Segeltorps grabbar att utvecklas!

Deltagande lag

1. Holmen IF (Norway) 2. Østfold Regional Team (Norway) 3. Indre Østland Regional Team (Norway) 4. JK Tallina Kalev (Estonia) 5. Hammarby IF (Sweden) 6. Kalmar FF (Sweden) 7. FC Honka (Finland) 8. Stabæk IF Academy (Norway) 9. Lyn Fotball (Norway) 10. Strømsgodset Elite Academy (Norway) 11. Vålerenga IF (Norway) 12. MBIK Angered (Sweden) 13. Västerås SK (Sweden) 14. Lillestrøm SK (Norway) 15. KFUM Oslo (Norway) 16. Segeltorps IF (Sweden)
Kryss i premiären i kvalet till U17
2017-04-10 05:18
I denna kvalserie är vi det enda laget som består av spelare födda 2002 eller senare. Den fysiska skillnaden märks och det är anledningen till att vi valde att spela denna serie i år då S:t Eriks Cupen har blivit lite enklare när akademilagen spelar andra serier.
Vi sätter ihop ett lag med de spelarna som inte är i behov av vila eller borta pga skador. Trots många år med det här gänget imponeras jag av den bredd som finns i Segeltorps 02:or. Vi saknar idag flera spelare som har varit avgörande i svåra matcher tidigare men de som kliver in axlar ansvaret föredömligt. Vi förstår att man måste spela taktiskt smart och låta bollen göra jobbet mot ett Järfälla med som våra grabbar uttryckte det bland de jobbigaste anfallarna de har mött. FCJ hade en kille som kunde dribbla av flera i rad och en fysisk anfallare som var svårstoppad som enligt uppgift avgjorde i Gestrikecupen för Stockholms distriktslag pojkar födda 2001.
Vi lyckas kryssa mot duktiga FCJ och fick dessutom en mycket bra match i benen inför turneringen i Italien närmast.
Ny spelare Nicholas Leete
2017-03-28 06:24
Vi välkomnar Nicholas Leete till Utvecklingslaget. Nicholas är en stark offensiv spelare som kommer att bidra med ytterligare en dimension i anfallsspelet. Nicholas har en lång erfarenhet av spel i lag på svår nivå i åldersklassen och kommer närmast från AIK U16.
Vi hoppas att han kommer att trivas med oss och utvecklas ytterligare.
Ny grupp Gallini World Cup
2017-03-15 07:27
Arrangören har flyttat oss till ny grupp med spännande motstånd.
Udinese (ITA)
NK Bravo (SLO)
ASD Fontanafredda (ITA)

14-17 April spelas Gallini World Cup
Träningsmatch mot FC Järfälla
2017-03-05 15:52
Till denna dag hade vi bokat två träningsmatcher mot FC Järfälla - en mellan föreningarnas femtonåringar och en mellan herrlagen.

2002 laget har spelat vid ett flertal tillfällen mot FC Järfälla och även om vi är något starkare än dem så brukar det vara givande matcher.

Vi har ett stort bollinnehav matchen igenom och försöker att kombinera oss förbi ett FCJ som faller successivt ner på egen planhalva och minskar ytorna framför mål. Det här utvecklar vår förmåga för spel på små ytor och man såg flera fina kombinationer på få tillslag när vi försökte såga oss förbi försvaret.
Matchen slutar med vinst efter jämna byten i alla positioner - t o m målvakterna. Vi fortsätter att utveckla hela spelartruppen inför den stundande säsongen då vi börjar spänna bågen något mer.
Resultat vinst 2-0.
Gallini World Cup - Gruppspel
2017-03-04 15:11
Ganska suddig livesändning men det verkar som att vi fick följande grupp
Segeltorps IF (SVE)
Empoli FC (ITA)
ASD Don Bosco (ITA)
Beadling FC (USA)
Träningsmatch mot IFK Österåker U16
2017-02-25 19:28
Vinst med 1-0 mot Österåker U16
Österåkers 02:or har till denna säsong bildat ett nytt lag med ett antal 01:or från klubben och kallas nu U16. Det här laget kommer vi att möta i kvalserien till U17. Vi såg fram emot denna match då det är en bra värdemätare för hur laget presterar när vi möter lite tyngre lag.
Vi har greppet om spelet matchen igenom men saknar tillräcklig rörelse i innerfältet för att kunna verkligen rulla ut motståndet som jag tror att vi kan om vi får ordning på detta så småningom. Det börjar se lite bättre ut men vi vill se flera samtidiga avmarkeringsrörelser när bollen ska spelas!
Sett till antal klara lägen borde vi ha vunnit denna match med 3-4 bollar men lyckas sätta bara en. Även där har vi en del att utveckla då vi avslutar inte med tillräcklig kraft idag, bollen placeras när den ska bara tryckas in.
Vi är något bättre rakt igenom och vinner rättvist men vi vill mer och kan mer!

Gallini World Cup 2017
2017-02-21 19:52
Spelschemat offentliggörs via livestream den 4 mars 11:00 CET

Segeltorps IF P02:U deltar i denna prestigefyllda turnering som spelas under Påsklovet i Pordenone, Italien
Bland de deltagande lagen finns flera av de främsta ungdomsakademierna i Europa

Träningsmatch mot BK Sport
2017-02-12 13:09
Vi ställer upp med 13 spelare som orkar spela efter gårdagens matchläger i Västerås. Grymt bra, visar karaktär att spela 2 x 40 min fast man är trött. Vi får placera spelare i ovana positioner för att ha ett komplett lag. Vi har bollen större delen av matchen men kan inte sätta de lägena vi skapar. I den sista spelminuten med ett parkerat BK Sport tappar vi bollen i ett dåligt läge och en av våra mittbackar hamnar i en 1 mot 3 situation. Sista passningen innan bollen slås i tomt mål är offside vilket domaren kommer och erkänner efter matchen men det gör inget, det är bara en träningsmatch.

För mig personligen var det intressant att se hur spelarna agerar när de måste krama ut den sista energin i kroppen - det såg bra ut, starkt killar! Sen var det viktigt att Mehmet som spelade mittback i dagens match kan vända spelet och orientera sig vilket han gjorde, att Steven som stressar ibland när han sätter igång kort lär sig att se, värdera och välja, det gick också bra nästan alla gånger. Att Miguel som har fått återkoppling om att han behöver se när han kan vända upp och inte spela ner bollen ser det och gör det, och det gjorde han i alla gånger utom två. Att Lucky lär sig att räkna spelare och flytta upp för att ta sin markering, vilket han såg och gjorde. Dessa och många fler var de syften vi hade med dagens match.
BK Sport är en Eskilstunaförening och jag är som bekant där och genomför utbildningar med Eskilstuna City. Det var också intressant att se hur deras ledare agerade under matchen och att se hur spelarutbildningen bedrivs i match.
Nu har vi en lugnare vecka framför oss där vi fortsätter att bygga inför kommande tävlingsmatcher.
Samling Stockholms distriktslag
2017-02-12 07:14
Till helgens samlingar lördag 18/2 och söndag 19/2 är följande spelare från P02:U kallade

Victor B
Hassan I
Robin K
Emmanuel C-M
David T-J
George A
Miguel S
Matheus W
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 24/03 09:35 
Fotboll startsida, 20/03 10:15 
Fotboll startsida, 03/02 14:46 
Fotboll startsida, 31/01 14:43 
Fotboll startsida, 22/12 16:21 
Fotboll startsida, 15/12 11:27 
Fotboll startsida, 30/11 18:21 
Fotboll startsida, 21/11 12:49 
Fotboll startsida, 08/11 15:07 
Fotboll startsida, 04/11 11:35 
Fotboll startsida, 06/10 14:26 
Fotboll startsida, 24/08 17:07 
Nyheter från föreningen