Välkommen till Segeltorps IF P02:U
Bilder från matcher mot Pequeninos do Jockey (BRA), FC Niederau (TYS) och Manchester City (ENG)

Laget består av spelare födda 2002 och 2003 med ett mycket stort fotbollsintresse. Vi tränar 3-4 ggr i veckan året runt och spelar matcher och turneringar såväl i Sverige som utomlands.

Vi är alltid intresserade av talangfulla spelare som vill utvecklas ytterligare i ett av Sveriges bästa pojklag för spelare födda 2002.

Bekräftade turneringar 2017

LF Cup P15 Elitturnering, 5-6 jan 2017 - A kvartsfinal
Matchläger Västerås, 11 feb 2017
Karlslundscupen, 31 mars - 2 april 2017
XIX Gallini World Cup 2017, Italien
Holmen U15 Elite Tournament, Norge
Vinst i P15 mot Huddinge
2017-10-16 10:02
Trevlig kvällsmatch mot Huddinge där vi slarvar med våra roller inledningsvis och ger Huddinge utrymme att spela. Vi reder ut misstagen sakteligen och får mer och mer grepp på matchen ju längre den spelas. Några frilägen lyckas vi skapa och gör mål i ett av dem i första halvleken. I andra halvleken bjuds vi på en chans när ett inspel studsar upp på Huddingespelares ben och David når högst på bollen och nicklobbar den retfullt över målisen och försvararen.
Några fler lägen blir det där Huddinges målis gör bra insatser i en mot en dueller med våra anfallare.
Alla fick spela och vi går från bra till bättre hela tiden. Resultat: vinst 2-0.
Sanktan och kvalserien senaste omgångar
2017-10-08 17:03
Bild från kvalmatchen mot Ängby
Vi planerar för fortsättningen av grabbarnas fotbollsresa och det blir inte så stor fokus på nyhetssidan. Laget har spelat ett antal matcher i dels Sanktans P15 serie och i kvalserien till U17.

I P15 har vi mött Älvsjö, Fittja och Tullinge.
Älvsjö har inte med sig alla poängspelare idag och matchen blir ganska sömnig. Vi lyckas måla fyra ggr och kunde ha gjort det fler men pulsen fanns liksom inte där för att göra mer. Några av spelarna kunde sedan dubbla med seniorlaget och spela oavgjort mot Älvsjös A-lag.

Fittja tog emot på hemmaplan där domaren verkade inte vara licensierad. Det var tre streck livet ut, brur blåser offside om han känner för det och låter duellerna bli handgemäng medan han chillar på mittcirkeln. Vi gör mål och leder en bra bit in i matchen och åker på en kvittering när vi står och tittar på en hörna som svänger in från utsidan och alla tror att brur har sett att bollen är ute. Nix bollen landar hos Fittjaspelare som spelar in den mot stillastående Segeltorp. 1-1.

Tullinge kommer på besök och kämpar på duktigt. Vi har mest boll men har svårt att göra mål av lägena. Jag gör bytena enligt program och vi tappar lite av udden. Laget har ju alltid handlat om framförallt utbildning även om boysen vill så klart slå polarna i Tullinge. 0-0 vid slutsignal.

Slutligen match i kvalserien mot Ängby IF. Storväxt lag som började starkt i denna serie och gjorde sämre resultat längre in på säsongen. Enligt uppgift drog två av deras starkaste spelare till BP och det gjorde tydligen avtryck på resultaten. Vi har grepp om matchen nästan hela tiden (blev lite förvånad där) och borde ha gjort fler mål och inte släppt in några. Tyvärr ett par individuella misstag både framåt och bakåt som blev kostsamma målmässigt. 3-3 slutade det hela och det får vi kanske vara nöjda med.

Kvalserien är avgjord sedan några omgångar och det ser intressant ut. Jag misstänker att Bele tänker se till att vinna den. Kan man ha plats i både U17 Allsvenskan och div 1 nästa säsong? Är det möjligt så är det grymt gjort av Bele. Ett par andra lag slåss om de andra kvalplatserna till div1 och det ser jobbigt ut för ett par föreningar som kommer förmodligen att ha lite att erbjuda sina starkare spelare födda 2001 om de inte lyckas knipa en plats.

P15 serien lade vi inte så mycket krut på i år. Några bra matcher fick vi där, de bästa kanske mot Fotbollsakademin. Tyresö blir seriesegrare, samma Tyresö som vi slår med klara 7-0 och som vi åker på WO mot när de vägrar flytta höstmatchen mot oss. De skriver på sin hemsida att vi "jagade" i serien... stämmer inte, hade vi haft fokus på denna serie så hade ni märkt det.


Ytterligare spelare med i samlingar med Stockholms distriktslag
2017-10-01 17:23
Andra samlingen för Stockholms distriktslag pojkar 2002 för hösten sker den 11 oktober och följande spelare från Segeltorps IF har fått en inbjudan.

George Alchahin
Hassan Ibrahim (målvakt)
Roni Karagöz
Erik Ring

Grattis killar och lycka till
4 spelare med i Stockholms distriktslags nya samlingar
2017-09-18 22:16
Stockholms Fotbollsförbund fortsätter med ytterligare samlingar för att fånga upp fler spelare som får representera distriktet. Två av Segeltorps spelare fick chansen att vara med i Halmstadslägret tidigare i år och nu kallas ytterligare 4 spelare till samling onsdag den 20 september.
Hassan Ibrahim (målvakt)
Miguel Sandberg
Roni Karagöz
Nicholas Leete

Stort lycka till grabbar!
Vinst i kvalet till U17 mot Vallentuna BK
2017-09-17 15:53
Vinst i kvalet till U17
Härligt med vinst mot ett storvuxet Vallentuna BK som såg som ett herrlag när de värmde upp. Vår målsättning som enda laget med ett år yngre i kvalet till U17 är att få bra matcher. Det är klart att vi hade nog inte tackat nej till en plats i U17 nästa år men det är tufft att spela i den här serien framförallt med tanke på hur saker utvecklades i början av året när många startspelare blev skadade. Grabbarna har i många jämna och tuffa matcher där bollen har rullat in i fel mål fortsatt att tro på det och lyckas idag bärga 3 poäng. En match där vi har ett tekniskt övertag men där vi kämpar mot Vallentunas rakare spel. Nyttigt för grabbarna att möta den sortens spel som är mer vanligt i seniorserier med spel direkt till poängspelare i anfallslinjen. Många dueller som vi fick hantera på olika sätt genom att försvara med 1-2 spelare med olika roller när bollen landade i situationen. Framåt spelade vi mer på mattan och tog med oss fler spelare i anfallen.
Även om vinsten kanske inte påverkar tabelläget nämnvärt så är det härligt att se när grabbarna går in heltända och lyckas vinna genom att spela mot ett fysiskt överlägset lag.
Veckans matcher P15-1C och kvalet till U17
2017-09-03 19:08
Bild kvalmatch till U17 mot IFK Österåker
Lördag och match mot Stockholms Fotbollsakademi.Matchen påminner om de hetsiga matcherna mot storklubbarna från förra året. Bra fart i spelet, mycket i luften och en del på marken. Sett till hela matchen borde vi ha gått därifrån med en seger även om Fotbollsakademin också hade ett par bra lägen. Vi har ett tydligare grepp om spelet framförallt i början av matchen men kan inte sätta lägena, bl a situationer då vi är rena med målvakten. Istället görs matchens enda mål då vår målis trycker en luftpastej rakt upp med händerna så att den landar senare vid stolpen där en motspelare står och behöver bara trycka in den.
Torsk 1-0 och lite tråkigt slut då en spelare i motståndarlaget landar så illa i en duell att ambulans får komma och hämta honom. Hoppas han repar sig.

Söndag och match i kvalserien mot IFK Österåker. Det har sådär för dem i serien men vi har förlorat tänkta trepoängare tidigare så att här gällde det att göra jobbet oavsett tabelläge. Österåker kommer enligt uppgift med att starkt lag där två spelare tillhör A-lagstruppen och en är t o m pojklandslagsspelare. Vi spelade en träningsmatch mot det här U16 laget tidigare på säsongen och det var tydligt att de hade ett par spelare med som gjorde skillnad mot sist. Vi spelar riktigt bra emellanåt men har problem att avgöra lägena. Från sidan ser det helt enkelt ut som att vi saknar den sista udden för att vinna de fysiska kamperna inför avsluten. Resultatet stämmer överens med kraftmätningen. Jag anser att vi spelar bättre än Österåker sett till spridningen av kunskap i respektive lag men att Österåker har 2-3 spelare som avgör matchen till deras fördel. Första målet bakåt kommer efter att en boll kommer ut ur en situation där vår målis borde ha insett att han var först på den bollen men står kvar och frispelar i princip deras anfallare så att det blir en en-mot-en situation som han inte missar. Det andra målet satte de ihop fint med ett klapp-klapp spel i vår box som slutar med att bollen stöts in bredvid målvakten. Förlust med 2-0 men en bra prestation. Det är fotboll inte magi, skillnaden i fysik var avgörande.
Vinst mot Rågsved i P15
2017-08-27 17:11
Match i P15 mot ett Rågsved som verkar ha svårt att mönstra ett lag till dagens match. Även vi har trots stor trupp på papperet just nu problem med att ha med så många spelare som vi vill för att ha rätt spelare i varje position och ett högt tempo på de som spelar (som uppnås bl a med fler avbytare). Vi lyckas i alla fall ha två avbytare och det blir bra både sett ur speltid men även för att få in någorlunda pigga spelare in på planen.
Rågsved försvarar sig mest under början av matchen men vi lyckas inte göra mål delvis pga otillräcklig beslutsamhet när väl lägena uppstår. Vi vänder kant några gånger men speltempot är inte tillräckligt högt - för många tillslag på bollen och för lite variation.
I andra halvleken får vi till slut hål på dem efter att en spelare får en boll i djupled och kan avsluta i en mot en med målvakten. Vi hade en del andra lägen som en dag då anfallarna är heta sitter men det saknades udd idag. I ytterligare en situation spelas bollen ut mot högerkanten och sedan inåt för att landa centralt och det känns som att Rågsveds backlinje orkar inte riktigt längre följa med och vår spelare blir ännu en gång fri med målet efter att målvakten hamnat fel och sätter den i tomt mål.
Nu ser vi fram emot en vecka då vi förhoppningsvis får tillbaka friska spelare och kan ta sats mot nästa helgs utmaningar.
Rågsved - Segeltorp : 0 - 2
Förlust mot Enskede i kvalet till U17
2017-08-27 07:51
Det är inte lätt att planera inför matcherna under denna period då truppen dras med flera förkylningar och många spelare är fortfarande inte tillgängliga pga olika skador. Truppen är stor och hos oss får man möjlighet att bli helt återställd, problemet är att det är lite för många samtidigt just nu.

Enskede åker nog ur U17 div 1 serien och undertecknad förstår varför de plockade med sig spelare från U17 truppen till denna kvalserie inför nästa års U17.

Planen inför dagens match är att ha en mer defensiv uppställning och försöka att utnyttja de misstag som Enskede eventuellt gör då de försöker spela sig igenom våra linjer. Alla spelare har olika egenskaper och det gäller att som tränare förstå vad som är möjligt med de förutsättningarna som erbjuds för dagen. Jag valde att minska ytorna och därmed korta ner de defensiva löpningarna i försvarsspelet vare sig det är för att markera, täcka eller skära. Enskede lyckades komma förbi ett par gånger genom att spela bollar ut mot kanten och slå ut våra ytterbackar. Dock kunde vi alltid ta hand om nästa aktion och det tillsammans med lite oskärpa i deras anfall gjorde att vi höll tätt. Tyvärr kom det första insläppta målet efter ett individuellt misstag i ett uppspel där vår mittback förlorar bollen. Vi fortsätter att följa taktiken och grabbarna gör det riktigt bra emellanåt då de vinner bollar tillräckligt högt upp för att kunna sätta igång anfall. Anfallen blir mestadels snabba omställningar där vi inte kommer till klara chanser bortsett från en situation där vår anfallare får en felträff ensam med målvakten.

Enskede gör tyvärr ytterligare ett mål innan halvtidsvilan och återigen efter ett misstag från oss då en av våra innermittfältare passar fel till understöd och bollen hamnar hos en spelare i Enskede som avslutar i bortre stolpen där vår målvakt får kontakt med bollen men kan inte styra ut den.

Från A-lagsfotbollen har jag lärt mig vikten av fasta situationer. De tillför ytterligare en dimension i spelet. Det finns inte utrymme att förklara här ; kort kan man sammanfatta det till att det är ett helt parallellt och annorlunda spel när bollen är stilla och man styr faktorer som tidpunkt, stänga/öppna ytor, poängspelare i luften, skärma, mm. Köp en bok, det gjorde jag och ämnet är mycket intressant.

Hursomhelst gör vi mål på en sådan fast situation där Enskedes målvakt missbedömer bollbanan. Vi har en bra chans i ytterligare en fast situation där vi skapar förutsättningar för ett bra avslut men där avslutet skjuts tyvärr alltför nära målvakten.

Enskede är det starkare laget i dagens match även om vi gör en godkänd match taktiskt sett. Individuella misstag i ungdomsfotbollen får man köpa dels när spelarna är både ett och två år yngre än motståndarna och när matcher är 80 min långa. Får dessa spelare reflektera över sina aktioner och utvecklas av det så är vinsten där för min del.

Enskede - Segeltorp : 2-1

Nu hoppas jag att vi börjar få tillbaka friska spelare efter söndagens match mot Rågsved i P15 serien så att vi kan återgå till det spel som vi är vana vid.


S:t Eriks Cup och kval till U17 senaste veckan
2017-08-23 22:16
Bortsett från en WO till följd av att Tyresö vägrat flytta en match som vi inte kunde närvara på har vi spelat tre matcher den senaste veckan.
I P15 serien mötte vi IFK Lidingö. Vi spelar med ett nytt spelsystem och lyckas inte sätta ihop spelet ordentligt mellan mittfält och anfallslinje. Det blir något bättre ju längre matchen pågår och vi går ifrån till 4-0. I försvarsspelet låg vi något för långt ifrån våra markeringar och kom tvåa med flera spelare ibland. Det behöver vi bli bättre på.
På söndag mötte vi HTFF i kvalet till U17. Vi gör en bra match med mycket intensitet, har även en del lägen då vi kunde ha gjort mål men är inte tillräckligt beslutsamma då bollen ska sättas. HTFF gör två mål och det får anses rättvist sett till matchbilden.
Onsdag och ytterligare en match i kvalserien mot ett IFK Haninge som ligger långt ner i tabellen men där resultaten visar uddamålsförluster mot lag som vi har haft svårt att vinna mot. Med andra ord ingen lätt match. Vi saknar flera startspelare till denna match och får laborera för att sätta ihop ett startfält med olika byten som får avlasta. Haninge försöker att komma runt oss mestadels längs kanterna där de breddar ordentligt och försöker att sätta två spelare i två mot en på våra ytterbackar. Vi flyttar över laget och lyckas stänga av det under hela första halvleken. I början av andra gör jag byten pga trötta spelare och får en kant som är något svagare defensivt. Någon minut in i andra halvleken så kommer målet som på beställning i en två mot två längs kanten och ett bra avslut vid första stolpen när bollen spelas in från kortlinjen efter att ha kommit runt oss längs kanten. Bara att gilla läget och försöka att förändra för att skapa tryck framåt. Vi spelar direkt till anfallslinjen vid mittplan och skapar ett par lägen som dock inte blir tillräckligt klara för att sättas. I slutet försöker vi att sätta bollen på sista tredjedelen samtidigt som vi flyttar in många spelare. Har några lägen där det blir flipperspel men får inte in bollen. Förlust med 1-0. Sett till spelare och insats godkänt. Klart vi vill vinna men fotboll är inte magi. Räcker att vi gör bort oss en gång och lyckas inte sätta det vi skapar för att det ska bli förlust. Bara jobba vidare.
Spelschema Holmen Elite Tournament
2017-08-02 09:03
Norge, 11-13 augusti 2017
Vi spelar i grupp A där följande lag ingår
IFK Lidingö
Segeltorps IF
FC Honka
Holmen IF
Kalmar FF
Lillestrøm FK
Indre Østland Regional Team

Vår första match blir på lördag mot kompisarna på Lidingö

Grupp B
Stabaek IF Akademi
Västerås SK
Lyn Fotball
KFUM Oslo
MBIK Angered
Strømgodset Toppfotball
Hammarby IF
David från P02:U till P15 landslagssamling
2017-07-24 18:21
David Tellström-Jovicic som spelar i Segeltorps IF P02:U är kallad till den första samlingen för P15 landslaget som äger rum på Bosön mellan den 3-6 augusti.

David är en målmedveten spelare som har utvecklats i många år i laget. Klubben, lagets spelare, tränare och föräldrar är glada över framgången och önskar lycka till!
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 22/06 16:04 
Fotboll startsida, 10/05 15:23 
Fotboll startsida, 03/05 14:07 
Fotboll startsida, 24/03 09:35 
Fotboll startsida, 20/03 10:15 
Fotboll startsida, 03/02 14:46 
Fotboll startsida, 31/01 14:43 
Fotboll startsida, 22/12 16:21 
Fotboll startsida, 15/12 11:27 
Fotboll startsida, 30/11 18:21 
Fotboll startsida, 21/11 12:49 
Fotboll startsida, 08/11 15:07 
Nyheter från föreningen