Välkommen till Segeltorps IF P02:U
Bilder från matcher mot Pequeninos do Jockey (BRA), FC Niederau (TYS) och Manchester City (ENG)
Segeltorps IF P02U - Svenska Mästare inofficiell P14 SM Karlstad 2016

Laget består av spelare födda 2002 och 2003 med ett mycket stort fotbollsintresse. Vi tränar 3-4 ggr i veckan året runt och spelar matcher och turneringar såväl i Sverige som utomlands.

Vi är alltid intresserade av talangfulla spelare som vill utvecklas ytterligare i ett av Sveriges bästa pojklag för spelare födda 2002.

Är du intresserad av att börja i laget är du välkommen att kontakta oss.
Huvudtränare: Karl Sandberg 070-4545526

Bekräftade turneringar 2017

LF Cup P15 Elitturnering, 5-6 jan 2017 - A kvartsfinal
Matchläger Västerås, 11 feb 2017
Karlslundscupen, 31 mars - 2 april 2017
XIX Gallini World Cup 2017, Italien
Elite Hotel Cup 2017, Örebro 24-29 juli 2017
GAIS Open 2-5 november 2017
Gallini World Cup 2017
2017-02-21 19:52
Spelschemat offentliggörs via livestream den 4 mars 11:00 CET

Segeltorps IF P02:U deltar i denna prestigefyllda turnering som spelas under Påsklovet i Pordenone, Italien
Bland de deltagande lagen finns flera av de främsta ungdomsakademierna i Europa

Träningsmatch mot BK Sport
2017-02-12 13:09
Vi ställer upp med 13 spelare som orkar spela efter gårdagens matchläger i Västerås. Grymt bra, visar karaktär att spela 2 x 40 min fast man är trött. Vi får placera spelare i ovana positioner för att ha ett komplett lag. Vi har bollen större delen av matchen men kan inte sätta de lägena vi skapar. I den sista spelminuten med ett parkerat BK Sport tappar vi bollen i ett dåligt läge och en av våra mittbackar hamnar i en 1 mot 3 situation. Sista passningen innan bollen slås i tomt mål är offside vilket domaren kommer och erkänner efter matchen men det gör inget, det är bara en träningsmatch.

För mig personligen var det intressant att se hur spelarna agerar när de måste krama ut den sista energin i kroppen - det såg bra ut, starkt killar! Sen var det viktigt att Mehmet som spelade mittback i dagens match kan vända spelet och orientera sig vilket han gjorde, att Steven som stressar ibland när han sätter igång kort lär sig att se, värdera och välja, det gick också bra nästan alla gånger. Att Miguel som har fått återkoppling om att han behöver se när han kan vända upp och inte spela ner bollen ser det och gör det, och det gjorde han i alla gånger utom två. Att Lucky lär sig att räkna spelare och flytta upp för att ta sin markering, vilket han såg och gjorde. Dessa och många fler var de syften vi hade med dagens match.
BK Sport är en Eskilstunaförening och jag är som bekant där och genomför utbildningar med Eskilstuna City. Det var också intressant att se hur deras ledare agerade under matchen och att se hur spelarutbildningen bedrivs i match.
Nu har vi en lugnare vecka framför oss där vi fortsätter att bygga inför kommande tävlingsmatcher.
Samling Stockholms distriktslag
2017-02-12 07:14
Till helgens samlingar lördag 18/2 och söndag 19/2 är följande spelare från P02:U kallade

Victor B
Hassan I
Robin K
Emmanuel C-M
David T-J
George A
Miguel S
Matheus W
Träningsturnering i Västerås
2017-02-11 19:01
Nyttiga matcher mot olika motståndare som med olika sätt att spela fotboll utvecklar vårt spel.

Först ut var BP2 som spelar något bättre fotboll idag än vad de gjorde med tidigare tränare då min åsikt är att de spelade mest långbollar och satsade på dueller i luften. Det tog tid innan vi kom in i matchen och många individuella misstag som t ex felpassningar skapade onödiga situationer. Matchen slutar mållöst trots att vi får en straff som vi dock bränner.

I andra matchen ett Västerås som vi har bra grepp på i omgångar men även i denna match onödiga misstag som bjuder in motståndaren. 1-0 fördel oss till någon minut innan slutsignal då Västerås får en hörna och sätter den i princip i tomt mål då vår målis lämnar målet i situationen före. Vi tog med oss bägge målvakter och de har olika saker att utveckla. Bara man förstår orsak och verkan så lär vi oss även av detta. 1-1 slutar denna match.

Lunch och sedan match mot Sirius. Vi rullar ut dem fullständigt de första 5-10 minuterna av matchen och sätter även ett ledningsmål. Kul att ha bollen men den ska även framåt om tillfälle ges. Tyvärr hamnar vi i ett korkat bollinnehav i egen tredjedel som inte ledde nånvart. I en sådan situation snubblar vår målis på bollen i ett tillbakaspel och lämnar Siriusspelare ren med bollen 1-1. Likadant i ännu en situation då vår spelare tycker att man kan lobba bakåt till vår målvakt för att ha kvar bollen och där bollen istället serveras en Siriusspelare 1-2, suck. Sirius gör ännu ett mål på en fast situation då vi river ner en spelare utanför vårt straffområde. Vi murar med korta? spelare och vår målis tar spjärn mot en sida för att se bollen segla in i motsatt sida utan att kunna ändra riktning med fötterna utan stöd i luften. Som ledare lär man sig mycket av att se unga spelare agera på planen. Relativt kort frispark borde betyda större mur och fotarbetet i målet ska ju medge riktningsändringar. Återkoppling skapar erfarenhet, kanske bättre i framtiden.

I sista matchen möter vi duktiga Angered. Vi har mött de flesta starka lagen i Sverige. Jag tycker att Angered har det absolut bästa kombinationsspelet vi har mött någonsin. De påminner lite om Junior FC som vi mötte i Spanien fast t.o.m. ett strå vassare. Bollen spelas på få tillslag och om spelare "kladdar" så är det inte bara framåt med fart som man ofta ser i en mot en spel utan mer dribbla för att sätta bollen på medspelare som frigör sig från markering. Avmarkeringsrörelserna är på flera spelare samtidigt vilket gör att man får jaga boll duktigt om man slarvar med att matcha antalet motspelare där bollen är och om man slarvar med att förutse vart bollen ska och inte bara reagerar på avmarkeringsrörelsen vilket vi tyvärr gjorde. Under långa perioder såg det ut som om det var gummisnoddar mellan motspelare och markering istället för ett kort avstånd så att lägena blir 50/50. Vi blev duktigt utrullade tidvis. Vi pratade om detta i halvtid men jag vet inte om det var trötta kroppar eller knoppar men vi hade alltid färre spelare där bollen var och hade istället spelare utan uppgift mellan markeringarna till ingen nytta. Sånt här måste vi se! I anfallslinjen hade vi också spelare som inte följde med över till spelsida vilket gjorde att vi hamnade alltid i 2 mot 1 situationer som vi inte kunde vinna. Om det är brist på förståelse eller bekvämlighet vet jag inte men frustrerande var det.
Nåja, vi får tag i bollen och har även perioder då vi rullar ut Angered. Deras ledare ropade i princip samma sak som jag så att en tröst i eländet är att även dem har dåliga stunder i sitt försvarsspel. Angered gör mål på straff då vi river ner en av deras spelare. Vi har några lägen som vi bränner bland annat en boll i stolpen som jag trodde skulle in men sett till matchbilden så var vinst med 1-0 för Angered rättvist.

Bra träningsmatcher för att se vad vi behöver jobba med. Tillbaka till verkstan.
Matchläger Västerås
2017-02-07 20:05
Lördag 11 februari åker vi till Västerås för att delta i ett matchläger arrangerat av Västerås SK.
Vi ser fram emot flera utvecklande matcher mot Västerås SK, Angered MBIK, Sirius Akademi och BP J15
Mot nya mål!
Vinst mot Stockholm FA
2017-02-04 13:59
Träningsmatch mot Stockholms Fotbollsakademi på vår idrottsplats. Många tackade ja till matchen vilket gjorde att vi ställer upp med många spelare som får dela lika på speltiden 2 x 40 min. Det är en utmaning för spelare men även för ledare då man lockas att spela med bästa elvan för att vinna matchen men så jobbar inte vi i Segeltorp. Det är klart att om vi står i ett slutspel och behöver vara kvar i turneringen för att få spela fler matcher så blir det de spelarna som utgör bästa elvan för dagen också de som spelar mest. De är femton bast nu, konstigt vore annars, men i cirka 75% av matcherna under en säsong så är det lika speltid som gäller.
Precis som i träningsmatchen mot Rågsved så gjorde vi byten i sex positioner i mitten av varje halvlek. Det är så vi i Segeltorp P02U utvecklar spelare efter spelare, år efter år. I distriktslagsverksamheten finns det idag av totalt 66 spelare, 14 spelare kvar från Segeltorp. Ytterligare två spelare som bytte till annan förening nu i vintras, totalt 16 spelare. Hur gör vi? Bra träningar förvisso men bra med speltid också.
I dagens match fick vi ett tufft uppvaknande när Stockholm FA sprang och pressade från första minuten med flera spelare. Lite bekväma i våra roller och vana att alltid få utrymme  fick pressen oss att se ganska dåliga ut. Matchen blev dessutom fysisk med fasthållningar och tacklingar som chockade oss. Några av våra grabbar försöker att få domaren att blåsa för detta utan att alltid få gehör - jättebra, precis det vi behöver för att väckas och förstå att gamla meriter är noll värda. Du är bara så bra som din senaste prestation.
Efter första bytet börjar vi fatta och går in tufft i duellerna, bollen spelas loss snabbare och vi börjar se bättre ut.
Totalt sett var det en ganska dålig match spelmässigt. Mest kamp och bollar i luften. Båda lagen lyckas sätta ihop serier på kanske 5-6 passningar, inte mer. Sett till antal lägen så borde vi ha vunnit med mer än en boll men vår gamla målvakt som nu bär Stockholm FA kläder gör det riktigt bra och håller siffrorna nere.
Laglinje för laglinje hade vi spelare som har en bra dag men även några som har en tuff uppgift i dagens match. Perfekt match för att kicka igång säsongen utomhus!
Resultat, vinst med 1-0 efter frisparksmål från David. Tackar Stockholm FA och domaren för dagens match och lycka till med er verksamhet.

Ytterligare en spelare kallad till samling med distriktslaget
2017-01-28 05:09
Roni Karagöz kallas igen till samling med distriktslaget, Vi säger grattis!
Träningsmatch mot Rågsveds IF
2017-01-22 20:19
Vi fick en inbjudan av Rågsved för att spela 9-manna med 11-mannamål i Spånga Fotbollshall. Bra tillfälle för att fortsätta att ge lika många spelminuter till hela truppen under försäsongen. Vi jobbar med ett byte per 35 min halvlek av i princip hela laget (t.o.m. målvakten) och får en mycket jämn prestation oavsett lag trots att vi saknade ett par solklara poängspelare idag. Det är kul att se hur hög lägsta nivån är i truppen. Två insläppta mål på fasta situationer efter returer som blev andrabollar. För övrigt speldominans i tre perioder av fyra där den sista blev mest kamp när Rågsved jagade resultat.
Tack för inbjudan och vi spelar gärna igen.
Resultat: vinst 3-2
Spelare kallade till distriktslagssamling Stockholms Fotbollsförbund
2017-01-22 09:41
Målvaktsläger målvakter födda 2002-2000
Hassan Ibrahim P02:U

Utbildningsdagar 28-29 januari Distriktslaget P02
Victor Brozin
Robin Karim
Emmanuel Chinonso-Madubuike
David Tellström-Jovicic
Lukas Kitzberger
Erik Ring
Miguel Sandberg
Matheus Willix

Ytterligare ett par spelare som spelat föregående säsong i Segeltorp kallas nu från sina nya föreningar samt även två spelare hos oss som inte kan följa med just nu pga skada.

Totalt 13 spelare kvar i samlingarna ett halvår från Elitpojklägret. Ett starkt bevis på en bra fotbollsutbildning.
Bekräftade lag till P15SM i Örebro sensommaren 2017
2016-12-31 06:15
Sex lag är klara och Segeltorps IF är ett av dem inbjudna lagen. Elite Hotel Cup anses motsvara ett officiellt Svenskt Mästerskap för pojkar 15 år gamla.
Truppförändringar P02U
2016-12-14 18:27
Thomas Izgin och Robin Maximurad slutar hos oss. Vi önskar de lycka till i sina nya föreningar.
Vi förstärker backlinjen med Gabriel Katto som ansluter till oss från Syrianska FC.
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 12/2 11:00
0 - 1  
Lör 4/2 12:00
1 - 0  
Sön 22/1 17:00
2 - 3  
Sön 18/12 17:30
5 - 17
Lör 19/11 16:15
1 - 1  
Sön 23/10 13:30
0 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 03/02 14:46 
Fotboll startsida, 31/01 14:43 
Fotboll startsida, 22/12 16:21 
Fotboll startsida, 15/12 11:27 
Fotboll startsida, 30/11 18:21 
Fotboll startsida, 21/11 12:49 
Fotboll startsida, 08/11 15:07 
Fotboll startsida, 04/11 11:35 
Fotboll startsida, 06/10 14:26 
Fotboll startsida, 24/08 17:07 
Fotboll startsida, 11/08 12:06 
Fotboll startsida, 17/06 21:26 
Nyheter från föreningen