Välkommen till Segeltorps IF P04

Segeltorps IF P04 bildades hösten 2016 efter en sammanslagning mellan P04:1 och P04:3. Laget består av 36 fotbollsintresserade killar och tränas enbart av externa tränare. Säsongen 2017 kommer vi att spela i Div 2, Div 4 och Div 5 i S:t Erikscupens seriespel. Dessutom kommer vi bland annat att delta i Aroscupen i Västerås samt i Gothia cup. Just nu erbjuder vi 4 träningstillfällen i veckan och deltar i cuper året runt. 


S:t Erikscupen - Vårsäsongen i P13
2017-06-29 00:18

Summering av vårsäsongens seriespel.


Division 2

Inför den här säsongen gjorde vi något så ovanligt som att hoppa upp två divisioner. Vi var helt övertygade om att grabbarna skulle hålla för denna nivå på sikt, men frågan var om vi skulle göra det redan nu.


Tidigt kunde vi konstatera att vi lagt oss på helt rätt nivå! Precis innan säsongen fick vi t ex. en långtidsskada på en av våra lagkaptener, som också håller en extremt hög nivå, men när skador har uppkommit, så har vi kunnat klara oss på denna nivå i alla fall. Mycket kul att se! Det har alltid varit tuffa matcher och vi har mött väldigt varierat motstånd där vissa håller hög kvalité som lag, medan andra lever på individuellt skickliga spelare. Varierat motstånd har såklart varit väldigt utvecklande. Kul också att vi kunnat gå vinnande ur så många av matcherna. Om jag får säga ett lag som imponerat på mig mest måste jag nog säga Tullinge som förvisso har en stor fysisk spelare som påverkar mycket, men som överlag är väldigt spelskickliga och vill verkligen lira fotboll. Huddinges extremt vassa målvakt är också värd att nämnas.


Det jag framförallt tycker att vi har förbättrat under våren är tålamodet i anfallsspelet. Det är något vi måste fortsätta jobba med, men i majoriteten av matcherna på slutet har vi verkligen försökt att spela oss igenom varje lagdel.


Förlusterna har kommit mot Arameiska/Syrianska(i en match som snarare liknade en MMA-gala), Enskede IK i en nervös premiär, Tullinge som var ett starkare lag och Huddinge i en extremt chansrik match som hade kunnat sluta lite hur som helst, även om vi får se förlusten som rättvis.  


Vinsterna har allt som oftast varit väldigt stabila och kommit mot Hammarby IF x 2, Älvsjö AIK Grön(samarbete mellan tre Älvsjölag), Tyresö FF och Stureby SK  


Placering efter halva serien spelad: 4:a


Division 4

I denna serie hade vi inte deltagit i ifall vi vetat om att StFF skulle ta bort regeln om att en spelare max får spela en match per dag, samt om vår truppsituation sett ut som i höstas när vi anmälde lagen. Serien har varit nyttig i form av att kunna testa olika saker, men i vissa matcher har vi varit för starka eftersom nivån på våra spelare som håller till i mellandivisionen, håller en hög nivå. Vi hade länge bara släppt in ett enda mål och öst in framåt, men jag anser ändå att vi kunnat ta med oss positiva saker från nästan alla matcher.


Placering efter halva serien spelad: 2:a


Division 5

Den här divisionen har våra två nytillskott till tränarstaben, Taran och Paya, ansvarat för. I den här serien vet man tyvärr sällan vilken nivå motståndarna kommer hålla eftersom nästan alla lag har lag anmälda i högre divisioner också. Serien inleddes relativt svagt, men har sedan bara blivit bättre och bättre! Både spelmässigt och resultatmässigt har vi tagit kliv framåt. Till exempel i slutet på serien spelade vi mot serieledarna Wårby United i en match som slutat 1-1, men där det var vi som pressade på medan Wårby bara fick slå ifrån sig. Kul att se!  


Placering efter halva serien spelad: 6:a

 

Nu väntar spel i Aroscupen(två lag) och Gothia Cup!


Forza!


/Jesper 

S:t Erikscupen - Vecka 16
2017-04-25 16:45
Vecka 16 är avslutad här kommer en rapport från veckan som innehöll hela 5 seriematcher för vår del.

Segeltorps IF - Boo FF (Division 4)
På annandag påsk var det dags för omgång 2 i division 4. Denna match kom att bli en jämn historia där vi spelar väldigt fint stundtals och rullar bollen kontrollerat inom laget. Vi skapar också många chanser, men får inte riktigt till det i avslutslägena. Skall också tilläggas att det inte var det lättaste att få hål på en målvakt på minst 190 cm lång som står i ett 7-mannamål.. 

Trots vassa lägen från bägge håll slutar matchen 0-0.

Segeltorps IF - Rågsveds IF (Division 2)
Efter matchen mot Boo FF var det dags för spel i division 2 mot Rågsveds IF, en ny bekantskap. Taggade går vi ut och tar kommandot direkt när Melvin tar sig fram på högerkanten och spelar in den på Didrik som trycker in 1-0 efter endast ca 15 sekunder. Efter detta har vi period där lagen "byter boll" med varandra. Rågsved är individuellt väldigt tekniskt skickliga, men inte lika vassa som lag. Rågsved har också en del boll framför vårat mål där vi ser väldigt passiva ut, men då skall sägas att Rågsveds offensiva spelare är väldigt skickliga på att täcka boll, vilket skapar problem. Mot slutet av första halvlek lyckas också Rågsved kvittera till 1-1 efter ett överraskande skott från dålig vinkel som går in i främre krysset. 

I andra halvleken öppnar sig matchen väldigt mycket. Rågsved skapar klarare chanser, men vi skapar ännu fler chanser genom att vi ständigt hotar i spelyta 3 där vi kommer i frilägen. Tyvärr vill bollen inte in fler gånger idag och matchen slutar 1-1.

Älvsjö AIK FF - Segeltorps IF (Division 2)
På lördag morgon gästade vi Älvsjö AIK FF för spel i division 2. Detta Älvsjölag är en blandning av spelare från deras lag Blå, Vit och Gul där deras syfte är att låta killarna spela ihop som en förberedelse inför P16. 

I den första halvleken spelar vi bokstavligt talat mot en mur. Det blåser såpass kraftigt att vi får jätteproblem att ens föra bollen framåt. Älvsjö utnyttjar också detta extra mycket och pressar oss riktigt hårt. Spelet sker mestadels på vår planhalva, men Älvsjö går bort sig ganska ofta, vilket gör att vi som vanligt är skickliga på att såra motståndarna i spelyta 3. Vi gör också 1-0 just på det sättet. 1-1 kommer på hörna där det mycket möjligt kan vara så att bollen blåser in i mål. 2-1 till Torpet kommer dock efter en miss från Älvsjös målvakt, men 2-2 kommer också från ett liknande misstag från vår sida. Vi gör egentligen även 3-2, men domaren blåser bort det felaktigt.  

I paus har vi frustrerade killar som ogillar vinden minst sagt. Vi håller med och tycker det är en skitmatch pga just det problemet, men poängterar vikten av att skita i att låta sig påverkas för negativt och istället anpassa sig till väderleken. 

I andra halvleken får vi det också betydligt enklare och kan göra 3-2 genom Oscar, 4-2 genom Christian och även 5-2 och 6-2 genom Lucas Eriksson.

En speciellt match pga vädret, men starkt av killarna att hantera det så pass bra och gå ifrån med en 6-2 vinst. 

Rönninge/Salem FF - Segeltorps IF (Division 4)
På lördagseftermiddagen var det också dags för omgång 3 i division 4 när vi gästade Rönninge/Salem på Berga IP. I denna match spelar vi jättefint och kontrollerar matchbilden väldigt tydligt. Allt som oftast behåller vi lugnet och rullar boll inom laget mycket finare än matchen innan. Vi straffar också motståndarna med jämna mellanrum och det råder inga tvivel om att vi är det starkare laget. Matchen vinner vi med 5-1 och går upp som serieledare.

Vi kan också konstatera att vi i denna match är betydligt mer nöjda spelmässigt än den tidigare matchen under dagen.

Segeltorps IF - Rågsveds IF (Division 5)
Veckan avslutades med spel mot Rågsveds IF i premiären av division 5. Ett Rågsved som denna dag hade tre spelare födda 03. Inför denna match pratar vi om något väldigt grundläggande som vi haft problem med på den här nivån tidigare, nämligen viljan att ta skitjobbet. Detta i kombination med att ha ett tålmodigt spel och inte söka den avgörande passningen så fort vi får bollen. 

Vi spelar överlag väldigt lugnt och fint och försöker verkligen hjälpa varandra genom att visa oss och spela bollen efter backen. En första halvlek, där vi har ett visst övertag spelmässigt, slutar 0-0. I andra halvleken slår Rågsved säkerligen något form av rekord i avståndet mellan backlinje och mittfält när man lämnar en trebackslinje centrerat i mitten på egen planhalva även när man har bollen i vårat straffområde. Inte mycket riktigt fotboll i sånt tänk inte..

Rågsved vinner med 2-1. Matin satte vårat mål efter en mycket fin individuell prestation till följd av en minst sagt speciell målgest...!


Bra jobbat denna vecka grabbar!

/Jesper
Aprilcupen 2017
2017-04-22 01:57

Förra helgen deltog vi i Aprilcupen 2017 på nivån Medel/Svår innehållandes flera duktiga lag.


Segeltorps IF - Hammarby IF P04:2

I den första matchen ställdes vi mot Hammarby IF P04:2. Vi visste sedan innan att motståndarna i första matchen skulle hålla en riktigt hög nivå i och med väldigt fina meriter samt ett lag i division 1. Vi har också sett att det är ett väldigt bollskickligt lag som klarar av att spela sig förbi hög press. Detta gör att vi förbereder oss med taktiska korrigeringar och lägger upp en tydlig matchplan där vi ligger lägre och prioriterar att hålla Hammarby i spel på utsidan av oss, samtidigt som vi själva vill ställa om väldigt snabbt när vi får chansen. Precis samma som vi gjorde när vi mötte ett utvecklingslag från Brommapojkarna i höstas med andra ord.


Vi inleder matchen stabilt, men får redan efter några få minuter en skada på vår otroligt starke mittback, tillika lagkapten, Jacob, som vrider till benet såpass allvarligt att det blir ett benbrott. Oerhört tråkigt och vi känner verkligen för Jacob som åkte på sin andra allvarliga skada på bara ett halvår. Vi längtar till att få tillbaka vår kapten efter några veckors vila!


Med Jacob borta och även Albin, som annars ofta brukar vara mittback, borta så tar Melvin över den tunga rollen och gör det med bravur. Riktigt stabilt arbete där. Precis som vi vill kommer inte Hammarby igenom oss samtidigt som vi själva hotar dem i spelyta 3 gång på gång. Till slut resulterar sig även detta när Didrik löper sig fri och sätter dit 1-0. Hammarby jagar kvittering, men vi håller undan.


Vinst 1-0. Starkt!   


Segeltorps IF - AIK Gul

I match 2 möter vi ett AIK som spelar i division 2. Vi mötte detta lag för några veckor sen och vann då med hela 10-0. Vi vet att vi kommer få det tuffare idag, men ska ändå kunna äga matchen. Vi har också stor kontroll och vinner med 4-1.


Vendelsö IK - Segeltorps IF

I match 3 väntar gruppfinal mot Vendelsö IK. Detta är en jämn och spännande fight där vi leder med 1-0 men tappar sent till 2-1 till följd av stor glädje bland Vendelsös trevliga ledare, spelare och föräldrar. Dock ger sig inte våra spelare och när domaren sätter pipan i munnen har vi på kort tid lyckats vända matchen till vinst med 4-2. Väldigt stark vändning på slutet.


1:a i gruppen och 9 poäng, full pott.  


Segeltorps IF - Sköndals IK FK (Semifinal)

På söndagen väntar semifinal mot Sköndals IK. Detta kom att bli en väldigt jämn historia, men där Sköndal har lite väl mycket boll och chanser på grund av alldeles för mycket slarv från vår sida. Vi gör 1-0, men tappar fokus en kort kort stund i slutet och släpper in 1-1. Straffar väntar och där går dessvärre Sköndal vinnare ur striden efter en jämn straffläggning.


Samtliga slutspelsmatcher slutar faktiskt med straffläggningar och vann gjorde Hammarby P04U.

 

En bra cup på en hög nivå som vi verkligen tar med oss mot nya utmaningar. Bra jobbat grabbar!


/Jesper

Derbyseger i premiären
2017-04-22 01:54

I premiären av division 4 ställdes vi borta mot lokalrivalen Stuvsta IF. Detta kom att bli en match som vi kontrollerar väldigt tydligt, har fina intentioner i anfallsspelet och också vinner med 4-0 efter mål av Ismail, Lucas Eriksson, Matin och Christian. En välspelad match där vi till stora delar gör det bra både individuellt och som lag.


Bra jobbat grabbar!


/Jesper

Seriepremiär i Division 2
2017-04-06 19:46

Efter en lång försäsong var det äntligen dags att inleda seriespelet i division 2, något vi verkligen väntat på. Nu skulle vi också få ytterligare ett svar på frågan om vi gjort rätt som hoppat upp hela två divisioner.


Motståndet denna premiär var Enskede IK Röd. Vi känner nu till flera av våra kommande motståndare i denna division och har relativt god koll, men Enskede IK Röd hade vi sämre koll på. En helt ny bekantskap med andra ord!


Inför matchen klargör vi att inställningen är en helt vital del i denna, liksom alla andra matcher. Det vi pratar om i omklädningsrummet - det gör vi på planen, och det vi gör på planen - det gör vi till 100%.


Efter en fokuserad uppvärmning, med en del nervösa killar, var det så dags för match. Det blir direkt påtagligt att Enskede vet hur man vill försvara sig och hur man vill anfalla. Det är en enorm skillnad att möta den här typen av försvar jämfört med förra säsongen, på lätt nivå, då motståndarna väldigt sällan hade en tanke i hur man ville placera sig och hur man ville agera. Vi får inledningsvis problem med Enskedes presspel där vi blir nedtryckta. Den korta tiden med bollen varje spelare får gör att det sprider sig en osäkerhet, som i sin tur gör oss fega. Vi försöker spela oss ur pressen hela tiden, men vi slarvar och Enskede gör det svårt för oss. En bit in i matchen gör Enskede även 1-0 när vi tappar bollen på "fel" ställe.


Ju längre första halvleken pågår, desto mer kommer vi in i matchen och känner oss mer och mer trygga i att spela oss förbi Enskedes press. Vid några tillfällen etablerar vi spel högt upp i planen, men framförallt hotar vi i djupledsspelet - vilket också resulterar sig när Didrik oerhört snyggt transporterar boll över stor yta, rundar målvakten och lägger in 1-1 som också blir halvtidsresultatet.


Den andra halvleken svänger mycket fram och tillbaka, både vad gäller spelet och resultatet. Enskede gör 2-1, men ganska snart trycker Oscar in kvitteringen på ren vilja när han slår in egen retur. Tyvärr släpper vi in 3-2 och känslan är att vi släpper in lite enkla mål i detta skede. Vi ger oss dock såklart inte utan lyckas slå in 3-3, återigen genom Oscar som dribblar av flera motståndare centralt innan han snyggt placerar in bollen. I detta läge lyckas vi skapa en bra press med etablerat spel högt upp i banan och är så när på att få in vinstmålet, men dessvärre är det Enskede som gör 4-3 efter en miss av oss. Vi försöker trycka på i slutskedet, men det räcker inte.


Alltid surt med torsk, men samtidigt kan vi bara konstatera att det var en väldigt utvecklande match som också ger oss svar på vad vi behöver göra i vårat spel för att utvecklas ytterligare. Kul att serien är igång och en bra insats som vi tar med oss i erfarenhetsbanken. Vi ligger på helt rätt nivå och kommer bara växa oss in i det hela mer och mer. Med tiden kommer vi också att bli betydligt bättre. Det är otroligt roligt att jobba med dessa grymma grabbar!


Vi tackar publiken, domaren och Enskede IK Röd! Ett Enskede som i höst kommer få ställas mot ett revanschsuget Torpet!


/Jesper       

Vinst med 10-0 mot AIK
2017-03-13 15:11
I höstas deltog vi i Borkyrka9an där vi bland annat mötte AIK Gul i en oerhört jämn fight. Den matchen förlorade vi med 1-0, men den var väldigt jämn och givande, vilket gjorde att vi strax därefter valde att bjuda in AIK till träningsmatch på division 2-nivå nu på försäsongen. Nu, några månader senare, var det äntligen dags för den matchen!

Inför matchen går vi tydligt igenom några saker vi vill tänka på, vilket bland annat är avståndet mellan lagdelarna när vi anfaller, som vi har haft problem med på senare tid. Matchen inleds i högt tempo, men också ett tempo som vi behärskar i mångt och mycket när vi klarar av att spela bollen på små ytor. Precis i inledningen känns matchen jämn, men ganska snart börjar vi hota med ett djupledsspel som AIK har stora problem med matchen igenom. Stolpträffarna haglar från vår sida, innan vi tillslut gör 1-0. Efter detta rullar spelet på och vi känns riktigt starka. Vi vinner i princip alla dueller och får genom detta komma med fart mot AIKs försvarslinje gång på gång.

Målen rullar in kontinuerligt, framförallt genom ett bra djupledsspel. Ibland tar vi en del felbeslut, men lyckas fortsätta producera framåt tack vare starka individuella prestationer. Bakåt är vi otroligt stabila med vår mittbacksgeneral och tillika lagkapten, Jacob, som fullständigt äter upp AIKs anfallare i duellspelet samt våra ytterbackar där bland annat Elis konstant stänger motståndarnas anfallsvägar genom att enkelt läsa spelet. Kul också att se Kevin ta för sig precis som under träning, nu vill vi se en fortsättning på det!

Matchen slutar tillslut hela 10-0 till oss. Vi trodde på förhand att vi skulle få mycket svårare motstånd med tanke på matchen i höstas samt nivån vi bjöd in till, men vi gör en stark prestation. Givetvis håller vi en högre nivå, men vi gör fortfarande en stark insats med många bra saker som vi tar med oss!

Målskyttar
Didrik - 3
William - 3
Melvin - 2
Oscar - 1
Kevin - 1

Vi tackar AIK, domaren och vår härliga publik.

Starka Segeltorp!

/Jesper
Vinst mot Stureby SK
2017-03-12 07:24

Efter ett enormt letande efter motstånd på division 4/division 5-nivå kunde vi till slut boka match med Stureby SK, vars lag liksom oss består av ca 40 spelare och kommer delta i div 2, div 4 och div 5 denna säsong. Jättekul att vi kunde få till denna match.


Stureby inleder matchen bäst och har spel på våran planhalva där man skapar chanser, men ganska snart börjar vi komma in i matchen. Stureby gör dock 1-0 i en tid då lagen så att säga byter boll med varandra. Vi får in kvitteringen via Marcus M, men strax därefter gör Stureby 2-1. Återigen blir vi lite för långa i laget och får inte det där tålamodet längre fram i banan, när vi inte har tillräckligt med spelalternativ. Albin gör sen snyggt 2-2, innan även Filip sätter en balja och gör 3-2. Slutresultatet fastställs av Marcus M efter ett mycket snyggt mål där Albin lägger en fantastisk boll i djupled på Marcus som placerar in bollen mycket fint. 4-2.


En relativt jämn match där vi ändå tar över kontrollen ju längre matchen går. Vi tackar Stureby SK för att man ville komma och spela. Vi kommer att mötas många fler gånger denna säsong!


Bra jobbar grabbar!


/Jesper    

Vinst mot Fittja IF
2017-03-12 07:15

Direkt efter matchen mot SPFF spelade vi en ny match mot Fittja IF som även det laget kommer att spela i division 3 denna säsong. Denna match, liksom den mot SPFF, präglas av ganska tufft spel där varningarna delas ut gång på gång. Matchen är förhållandevis jämn med chanser åt bägge hållen. Dock kontrollerar vi matchen ganska fint långa stunder. Resultatmässigt går det samma som matchen innan, nämligen vinst med 2-0 i en insats som får anses vara ganska stabil. Vi får också liknande svar från denna match angående vad vi behöver jobba med.


Bra jobbat killar!


/Jesper

Vinst mot Svensk-Palestinska FF
2017-02-28 03:00

I söndags spelade vi träningsmatch mot Svensk-Palestinska FF. Detta var en motståndare som vi inte kände till sedan tidigare, men som vi vet kommer spela en nivå över den vi spelade på förra säsongen. Man ville däremot ha tufft motstånd och kontaktade därför oss. Många sena sjukdomar och tunga avbräck gjorde att vi till en början endast hade 9 gubbar på plats. Med andra ord inga avbytare i detta skede.


Första halvlek kontrollerar vi långa stunder och har ett förhållandevis bra spel, men det slarvas för mycket med passningar, mottag och medtag för att vi ska kunna vara nöjda. 1-0 får vi genom att vi snabbt förflyttar boll från ena sidan till den andra via Eriksson som levererar boll till Matin som stänker upp bollen i nättaket. SPFF gör det bra i vissa delar av spelet, men som vanligt jobbar vi hårt i försvarsspelet och ger inte mycket gratis till motståndarna.


Inför den andra halvleken pratar vi bland annat om att upprätthålla tålamodet över hela banan och låta bollen göra jobbet oavsett vilken yta vi är i. Direkt i inledningen av andra halvlek rullar vi sedan bollen genom i princip hela laget innan Melvin trycker dit 2-0 till oss. Vi har sedan ett stort antal chanser och bör sätta betydligt fler baljor, men vi är inte tillräckligt kliniska i avsluten. SPFF placerar sig även mycket märkligt i andra halvlek, vilket vi tyvärr anpassar oss till på fel sätt och får ett för långt lag med stora ytor mellan våra lagdelar.


Matchen vinner vi med 2-0. En stabil insats men vi vet att vi kan mer och det kommer visa sig!


Vi tackar Svensk-Palestinska FF, domaren och publiken för matchen!


/Jesper

Vintercupen P04 - Svår/Extra svår
2017-02-21 16:58

Denna helg deltog vi i FC Djursholms "Vintercupen" som spelas på 5-manna inomhus fast på konstgräs, i Danderyds Fotbollshall. Annorlunda spelform för våran del minst sagt, men också väldigt nyttigt. Att vi valde denna cup var också för att spela på nivån Svår/Extra svår och på så vis garanteras att få möta riktigt tufft motstånd. Syftet med cupen har med andra ord varit glasklart sedan vi anmälde oss i november - att få ännu mer erfarenhet av spel på hög nivå.


Inför första matchen mot Enebybergs IF pratar vi om vad som väntar oss i form av högt tempo, lite tid med bollen och vad vi ska tänka på i förhållande till detta. Kravet att få se samtliga killar ge 110 % var en självklarhet. Vi inleder matchen på ett oturligt sätt och släpper tyvärr in 0-1 direkt. Efter detta spelar vi upp oss och håller jämna steg. Enebybergs taktik att gå på avslut så fort man vunnit några meter på offensiv planhalva gav inga resultat även om Rensjö i målet gör det bra och får jobba lite. Vi själva gör vissa delar bra i anfallsspelet, men söker ofta en sista passning eller en sista petning, när vi istället borde gå på skott. Vi har några riktigt vassa lägen, men boll-uslingen vill inte in och matchen slutar 0-1.


I den andra matchen skulle vi ha mött FC Djursholm U12, men fick istället deras U13 Akademilag(som därmed hade två lag med i klassen). Vi visste innan att detta lag skulle innebära ytterligare en nivå högre upp i svårighetsgraden i och med att dessa tillhör toppen av Stockholmsfotbollen tillsammans med bland annat storklubbarnas akademier och har även matchats mot internationellt motstånd förra säsongen som mot t ex. Borussia Dortmund, Lokomotiv Moskva och Paris Saint-Germain, men även svenskt motstånd som IFK Göteborg och Kalmar FF.


Det märks tydligt att killarna i Djursholm är spelskickliga och vet hur man ska placera sig, hur man ska röra sig och vad man vill göra med bollen. Återigen släpper vi in ett tidigt mål och får tyvärr jobba lite i uppförsbacke. Efter detta stretar vi emot bra en större del av matchen, men hamnar för långt ifrån våra motståndare i försvarsspelet och släpper därmed till för mycket bakåt. 1-0 står sig till slutet då Djursholm gör både 2-0 och 3-0. Torsk, men oj vilken bra erfarenhet att få möta den här typen av motstånd!


I sista matchen ställs vi på nytt mot ett lag som kommer spela i Division 1 (med två lag dessutom) i form av Vasastan BK. En ganska markant nivåskillnad om man tänker på att vi förra säsongen spelade i Lätt, vilket motsvarar Division 4! Denna match är likt den mot Enebyberg mycket jämn, men nu är vi mer kyliga i anfallsspelet och vågar rulla boll. Vasastan söker samma anfallsvägar som FC Djursholm gjorde, men vi ligger betydligt mer tight på motståndarna denna match och hindrar därför deras speluppbyggnad gång på gång. Vi har en hel del chanser, men det är dessvärre Vasastan som gör både 1-0 och 2-0. Vi ger oss dock inte och lyckas göra både 2-1 och 2-2. En stark vändning med förhoppning på mer! Tyvärr går bollen in hos oss istället och vi förlorar med 3-2. En vinst med 2 mål hade räckt för semifinal, men denna gång gick det inte.


Mycket bra erfarenheter tar vi med oss från denna cup. Starkt krigat av killarna även om det är ovant att åka på torsk. Det här lär vi oss mycket av och ger oss stor framtidstro!


Vi tackar arrangören FC Djursholm, alla motståndare och såklart våran härliga publik!

Kommande helg väntar 3 träningsmatcher!


/Jesper       

Vinst mot Södertälje FK
2017-02-11 10:12

Södertälje FK är en i raden av klubbar som velat möta oss på en lite svårare nivå. 

Självklart tackade vi ja, men ordnade match hemma på Segeltorps IP denna fredag. 


Tidig matchstart innebar tidig samling med en stämning på topp inför matchen.

Inför matchen fokuserar vi framförallt på tålamodet i anfallsspelet precis som vi jobbat med under träning. Vi inleder matchen stabilt och har god kontroll på händelserna. Båda lagen lyckas få till ett bollinnehav periodvis, men skillnaden är att Södertälje knappt får till något kontrollerat spel på våran planhalva. Vi rullar boll mycket fint, men vi har ett alldeles för långt lag, det vill säga för långt avstånd mellan anfallslinje och försvarslinje, vilket gör att vi ger oss själva för få alternativ när vi kommer längre fram i banan. Detta gör att vi inte skapar så många heta lägen som vi borde. Vi får iväg en del skott och skapar fina anfall, men får nöja oss med 1-0 genom Didrik innan halvtid.


I andra halvlek gör vi vissa saker med bättre kvalité, men visar mindre energi och orkar inte hålla uppe samma spel lika långa stunder. Södertälje hotar mer, men lyckas å andra sidan bara komma till två avslut eftersom vi jobbar väldigt bra i försvarsspelet. Till och med Södertäljes tränare påpekade under pågående match hur snabba vi var i defensiva omställningar. Det gick inte många sekunder innan vi låg rätt efter bollförlust! Didrik gör sen även 2-0 och i slutet får vi även se vår mittbacksgeneral, Jacob, gå upp och trycka dit 3-0 följt av glädjevrålet "Första målet!!". Grymt.


Kort summerat en bra insats som vi tar med oss. Bra jobbat grabbar!


Starka Segeltorp!


/Jesper      

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 22/06 16:04 
Fotboll startsida, 10/05 15:23 
Fotboll startsida, 03/05 14:07 
Fotboll startsida, 24/03 09:35 
Fotboll startsida, 20/03 10:15 
Fotboll startsida, 03/02 14:46 
Fotboll startsida, 31/01 14:43 
Fotboll startsida, 22/12 16:21 
Fotboll startsida, 15/12 11:27 
Fotboll startsida, 30/11 18:21 
Fotboll startsida, 21/11 12:49 
Fotboll startsida, 08/11 15:07 
Nyheter från föreningen