Välkommen till Segeltorps IF P04

Segeltorps IF P04 bildades hösten 2016 efter en sammanslagning mellan P04:1 och P04:3. Laget består av över 40 fotbollsintresserade killar och tränas av tre externa tränare. Säsongen 2017 kommer vi att spela i Div 2, Div 4 och Div 5 i S:t Erikscupens seriespel. Dessutom kommer vi bland annat att delta i Aroscupen i Västerås samt i Gothia cup. Just nu erbjuder vi 4 träningstillfällen i veckan och deltar i cuper året runt. 


Vi är alltid intresserade av att spela träningsmatcher oavsett tid på året. Vill ni möta oss? Kontakta tränare Jesper på jesper.haggman@hotmail.se, 0704859001, eller tränare Cristian på ct@dustcontrol.se, 0702426662.


Följ oss på Instagram!

https://www.instagram.com/segeltorpsp04Vintercupen P04 - Svår/Extra svår
2017-02-21 16:58

Denna helg deltog vi i FC Djursholms "Vintercupen" som spelas på 5-manna inomhus fast på konstgräs, i Danderyds Fotbollshall. Annorlunda spelform för våran del minst sagt, men också väldigt nyttigt. Att vi valde denna cup var också för att spela på nivån Svår/Extra svår och på så vis garanteras att få möta riktigt tufft motstånd. Syftet med cupen har med andra ord varit glasklart sedan vi anmälde oss i november - att få ännu mer erfarenhet av spel på hög nivå.


Inför första matchen mot Enebybergs IF pratar vi om vad som väntar oss i form av högt tempo, lite tid med bollen och vad vi ska tänka på i förhållande till detta. Kravet att få se samtliga killar ge 110 % var en självklarhet. Vi inleder matchen på ett oturligt sätt och släpper tyvärr in 0-1 direkt. Efter detta spelar vi upp oss och håller jämna steg. Enebybergs taktik att gå på avslut så fort man vunnit några meter på offensiv planhalva gav inga resultat även om Rensjö i målet gör det bra och får jobba lite. Vi själva gör vissa delar bra i anfallsspelet, men söker ofta en sista passning eller en sista petning, när vi istället borde gå på skott. Vi har några riktigt vassa lägen, men boll-uslingen vill inte in och matchen slutar 0-1.


I den andra matchen skulle vi ha mött FC Djursholm U12, men fick istället deras U13 Akademilag(som därmed hade två lag med i klassen). Vi visste innan att detta lag skulle innebära ytterligare en nivå högre upp i svårighetsgraden i och med att dessa tillhör toppen av Stockholmsfotbollen tillsammans med bland annat storklubbarnas akademier och har även matchats mot internationellt motstånd förra säsongen som mot t ex. Borussia Dortmund, Lokomotiv Moskva och Paris Saint-Germain, men även svenskt motstånd som IFK Göteborg och Kalmar FF.


Det märks tydligt att killarna i Djursholm är spelskickliga och vet hur man ska placera sig, hur man ska röra sig och vad man vill göra med bollen. Återigen släpper vi in ett tidigt mål och får tyvärr jobba lite i uppförsbacke. Efter detta stretar vi emot bra en större del av matchen, men hamnar för långt ifrån våra motståndare i försvarsspelet och släpper därmed till för mycket bakåt. 1-0 står sig till slutet då Djursholm gör både 2-0 och 3-0. Torsk, men oj vilken bra erfarenhet att få möta den här typen av motstånd!


I sista matchen ställs vi på nytt mot ett lag som kommer spela i Division 1 (med två lag dessutom) i form av Vasastan BK. En ganska markant nivåskillnad om man tänker på att vi förra säsongen spelade i Lätt, vilket motsvarar Division 4! Denna match är likt den mot Enebyberg mycket jämn, men nu är vi mer kyliga i anfallsspelet och vågar rulla boll. Vasastan söker samma anfallsvägar som FC Djursholm gjorde, men vi ligger betydligt mer tight på motståndarna denna match och hindrar därför deras speluppbyggnad gång på gång. Vi har en hel del chanser, men det är dessvärre Vasastan som gör både 1-0 och 2-0. Vi ger oss dock inte och lyckas göra både 2-1 och 2-2. En stark vändning med förhoppning på mer! Tyvärr går bollen in hos oss istället och vi förlorar med 3-2. En vinst med 2 mål hade räckt för semifinal, men denna gång gick det inte.


Mycket bra erfarenheter tar vi med oss från denna cup. Starkt krigat av killarna även om det är ovant att åka på torsk. Det här lär vi oss mycket av och ger oss stor framtidstro!


Vi tackar arrangören FC Djursholm, alla motståndare och såklart våran härliga publik!

Kommande helg väntar 3 träningsmatcher!


/Jesper       

Vinst mot Södertälje FK
2017-02-11 10:12

Södertälje FK är en i raden av klubbar som velat möta oss på en lite svårare nivå. 

Självklart tackade vi ja, men ordnade match hemma på Segeltorps IP denna fredag. 


Tidig matchstart innebar tidig samling med en stämning på topp inför matchen.

Inför matchen fokuserar vi framförallt på tålamodet i anfallsspelet precis som vi jobbat med under träning. Vi inleder matchen stabilt och har god kontroll på händelserna. Båda lagen lyckas få till ett bollinnehav periodvis, men skillnaden är att Södertälje knappt får till något kontrollerat spel på våran planhalva. Vi rullar boll mycket fint, men vi har ett alldeles för långt lag, det vill säga för långt avstånd mellan anfallslinje och försvarslinje, vilket gör att vi ger oss själva för få alternativ när vi kommer längre fram i banan. Detta gör att vi inte skapar så många heta lägen som vi borde. Vi får iväg en del skott och skapar fina anfall, men får nöja oss med 1-0 genom Didrik innan halvtid.


I andra halvlek gör vi vissa saker med bättre kvalité, men visar mindre energi och orkar inte hålla uppe samma spel lika långa stunder. Södertälje hotar mer, men lyckas å andra sidan bara komma till två avslut eftersom vi jobbar väldigt bra i försvarsspelet. Till och med Södertäljes tränare påpekade under pågående match hur snabba vi var i defensiva omställningar. Det gick inte många sekunder innan vi låg rätt efter bollförlust! Didrik gör sen även 2-0 och i slutet får vi även se vår mittbacksgeneral, Jacob, gå upp och trycka dit 3-0 följt av glädjevrålet "Första målet!!". Grymt.


Kort summerat en bra insats som vi tar med oss. Bra jobbat grabbar!


Starka Segeltorp!


/Jesper      

Jämn fight mot Älvsjö AIK Blå
2017-02-05 01:03

Vi blev inbjudna av duktiga Älvsjö AIK Blå till att spela en träningsmatch i 9-manna. Detta Älvsjö-lag som 2017 kommer spela i division 2 precis som oss, men som legat på minst den nivån under flera års tid. Speltiden som erbjöds var hela 3x25 min. Självklart tackade vi ja eftersom vi älskar tuffa och utvecklande matcher!


Med 3 målvakter borta fick vi låna in Olle, målvakt i P05:3 och Oscars lillebror, som tack och lov kunde delta med kort varsel. Olle som för övrigt gör en kanonmatch!!  


Inför matchen fokuserar vi framförallt på försvarsspelet och det vi gjorde bra i cupen förra helgen, men även grundläggande saker i anfallsspelet som vi har tränat på under veckan som gått.


Matchen är jämn och vi inleder starkt och jobbar på ett fint sätt i försvarsspelet, precis som vi har pratat om. Matchen präglas också mycket av kamp. Vi skapar de första målchanserna tack vare fina offensiva omställningar och håller samtidigt Älvsjö borta från vårat straffområde. Överlag en mycket jämn period som slutar 0-0. I den andra "perioden" hamnar vi lite snett i försvaret och släpper inledningsvis ett större initiativ till Älvsjö där Olle får göra några fina räddningar. Det är dock Oscar, som för övrigt måste ha sprungit minst 47 mil under matchen, som kraftfullt bryter sig fram och trycker dit 1-0 i nättaket. Snyggt!


Inför den tredje perioden går vi ut med inställningen att fortsätta hålla koncentrationen uppe, men tyvärr blir vi nog lite sega i både kropparna och huvudena. Vi har för stora avstånd mellan lagdelarna och anfaller med ett alldeles för långt lag. Älvsjö gör både 1-1 och 2-1. Didrik kvitterar sedan när vi går för det, men i slutet gör Älvsjö även 3-2 som också blir slutresultatet i denna jämna fight.    


Vi har nu testat på några matcher på två nivåer över där vi spelade den föregående säsongen och det känns väldigt bra att få kvitto på att vi också håller den kvalitén, redan så här tidigt i processen skall tilläggas. Det märks att det finns stora skillnader när man möter motståndare med hög kvalité på varje position, men vi växer och växer hela tiden. Det råder inga tvivel om att såna här matcher utvecklar killarna så mycket mer än att vinna med tvåsiffrigt match efter match!


Vi tackar Älvsjö AIK Blå för inbjudan och håller med om att vi måste ordna ett nytt möte efter en sån här jämn match. Stort tack också till våran härliga publik som stöttade killarna grymt bra idag! Ni behövs!!


Nu väntar nya träningar innan nästa helg då vi förhoppningsvis får till två träningsmatcher.


Forza Torpet!


/Jesper   

Guld i SportGrossen Cup 2017!
2017-01-29 00:12
Lördagskvällen i Kungsängen avslutades med guld efter att killarna i ena laget vunnit finalen och gått igenom turneringen med en målskillnad på 18-2! Starkt kämpat från samtliga killar som vi hade med oss denna härliga dag!

***********************************************

Vi åkte till Kungsängen med två lag för att delta i Vasalunds SportGrossen Cup 2017, Five-a-side. Våra två lag spelade nästan alla matcher samtidigt, vilket gör att undertecknad missade mycket från lag 1-matcherna och därmed lägger större fokus på lag 2 i detta referat.  


Lag 2 inledde gruppspelet mot Boo FF i en match där vi inte alls kommer upp i nivå varken i anfall eller försvar. Bristen på rörelse utan boll gör att Boo får det för lätt att försvara sig mot oss. Vi har förvisso två ramträffar, men 1-1 var vi inte riktigt nöjda med även om Lucas Erikssons 1-0 mål var en fröjd att se. Lucas som för övrigt gör det mycket bra när vi placerat honom längre ned i banan där han får styra spelet med sin skicklighet.


Efter att ha betonat vad vi vill se från killarna, går vi ut och gör en bättre insats mot Tullinge TP. Framförallt är vi något hungrigare i försvaret. Vinst med 3-1. I gruppspelets sista match möter vi Djurgårdens IF 4. Precis som vi pratat om innan fortsätter vi att ta jobbet i försvarsspelet, men i denna match är vi verkligen på hugget och låter inte Djurgården vinna en enda meter i banan. Vi trummar på och vinner bollen högt upp gång på gång. Vi borde ha gjort fler mål, men resultatet blev 5-0 och klara gruppsegrare.


Lag 1 inledde med spel mot Brottby SK i en match där man förlorar klart. Detta mycket på grund av att vi inte får kontroll på motståndarnas sätt att anfalla med tydligt hotande i djupled. I match 2 möter vi ett hammarbylag som vi spelar väldigt jämnt emot och skapar många bra lägen, men där Hammarby till slut får in ett mål som utan tvivel borde ha dömts bort. Miss av domaren, men så är det. Lag 1 avslutar cupen med att spela placeringsmatch mot Djurgårdens IF 4 och krigar till sig en avslutande vinst med 4-3. Starkt!


I semifinalen ställs vi med lag 2 emot Brottby SK. Vi fortsätter att bli bättre för varje match och är precis som i förra matchen benägna om att vinna bollen högt upp i banan, vilket gör att matchbilden ser likadan ut. Oavsett vilka av våra 9 grabbar vi har på planen så sliter vi till 100 %. Extremt kul att se!! Grabbarna bombar in snygga mål och vinner med hela 6-0. Klara för final!   


I finalen väntar Råsunda IS som vunnit alla sina matcher för dagen. Vi pratar mycket om att bygga vidare på det fina försvarsspelet som bara blivit bättre och bättre under cupens gång, men också att vi tar med oss självförtroendet från tidigare matcher och absolut inte vara nöjda med dagen ännu. Inledningsvis känns vi något nervösa och rädslan för att släppa till något defensivt tycks hämma vår offensiv. Råsundakillarna är frustrerade ju längre matchen lider och kommer med fula efterslängar, men vi låter oss inte påverkas. Lucas Rensjö i målet är som vanligt lugnet själv och gör en helt avgörande räddning. När Casper sätter 1-0 släpper nervositeten och vi börjar få igång vårat spel, vilket också leder till 2-0 kort därefter. Lagkapten Albin stänger sedan matchen med att trycka dit 3-0 på straff efter att vår riktige kämpe och målskytt, Didrik, gjorts ner. 3-0 och guldet är klart!! Obesegrade, en målskillnad på 18-2 och en guldpokal med hem till Segeltorp!


En oerhört härlig dag med våra 18 grabbar som tog sig till Kungsängen och kämpade hårt! Nu kör vi vidare med försäsongen och ser fram emot alla kommande utmaningar!   


Starka Segeltorp!


/JesperS:t Erikscupen 2017 - Serieindelningen klar
2017-01-23 16:52
Nu har StFF publicerat serieindelningen för P13 säsongen 2017. Vi kommer som tidigare nämnt att delta i Division 2, Division 4 samt Division 5. I samtliga våra tre serier är det 11 lag. Från och med i P13 är det tabeller och dubbelmöten i alla serier, vilket betyder att vi kommer spela betydligt fler seriematcher än föregående år. Totalt kommer vi att spela hela 60 seriematcher mellan april-juni och augusti-oktober 2017 (20 matcher per serie)!

Kolla in vilka lag vi har fått på bilderna, alternativt klicka på respektive serie i menyn. Roligt att vi faktiskt har koll på en hel del av lagen, även i Division 2! 

Vi längtar till serierna drar igång, men innan dess har vi en hård försäsong bestående av träningar, träningsmatcher och cuper att se fram emot!

Forza Torpet! 
Comeback i ledarstaben
2017-01-09 20:42
Vi börjar med att tacka Magnus Reithner, Johan Petersson och Magnus Görnebrand för era insatser under 2017 samtidigt som vi presenterar vår nya lagledare & kassör Joakim Söderwind.
Jocke kommer att ansvara för de administrativa runt laget.
Inomhuscup 22/12-2016
2017-01-02 04:28

Under torsdagen, 2 dagar före julafton, spelade vi den sista cupen för året. Det var Stuvsta IF P04 som hade bjudit in oss till Huddingehallen och självklart tackade vi ja! Ett antal killar som inte var med i Snöbollen cup fick därför chansen att spela en annan cup innan jul.


I den första matchen, mot Stuvsta IF P04:3, känner vi oss jämna med motståndet och har överlag ett stort bollinnehav. Tyvärr släpper vi in ett antal extremt enkla mål och förlorar matchen med 4-1. Detta var en match vi inte alls var nöjda med och gör därför en del nödvändiga förändringar inför match 2. Till den andra matchen, mot Huddinge IF som vann sin första match, går vi ut med en helt annan inställning och spelar framförallt med en helt annan energi i både försvar och anfall. Matchen vinner vi med 4-0 efter en rad fina kombinationer i anfallsspelet.


Med självförtroendet på topp ska vi spela match 3 mot Älvsjö AIK Vit som vi har mött många gånger tidigare under hösten och vintern. Samtliga matcher mot Älvsjö AIK Vit har varit relativt jämna och bra, men där vi flera gånger vunnit matcher. Detta oavsett vilken nivå vi har spelat på(kommit överens om). Denna gång är dock detta Älvsjö-lag lite för starka och vinner komfortabelt även om vi bitvis håller jämna steg.


I sista gruppspelsmatchen möter vi ett Stuvsta-lag som vi har övertaget mot och bör sätta fler bollar. Tyvärr är skärpan inte riktigt där och matchen slutar 1-1. Vi slutar på tredje plats i gruppen som alltså bestod av 5 lag. Detta innebar spel om 2:a-pris mot det Stuvsta-lag vi spelade mot i första matchen. Efter att ha släppt in 0-1 tidigt tar vi över matchen och bestämmer händelserna kontrollerat. Vi går upp till en ledning med 3-1 och spelar bra, men släpper in två bollar i slutskedet, vilket gör att straffar väntar. Efter många mål gjorda står dock Stuvsta IF som segrare och tar hem andraplatsen.


Bra kämpat grabbar, snart kommer nya cuper! Vi tackar Stuvsta IF för inbjudan och alla övriga lag som deltog denna dag.


/Jesper

Nu på Instagram!
2016-12-27 12:02
Hej!

Ett lättare och snabbare sätt för er att följa oss under matcher, cuper och träningsläger.

#segeltorpsp04

Följ gärna oss!

https://www.instagram.com/segeltorpsp04/

Mvh
Cristian & Jesper
Avslutning av säsong 2016!
2016-12-23 23:02
Vi hade avslutning av säsongen 2016 på olearys där hela 30 spelare dök upp! Väldigt roligt tyckte vi tills...
Vi lyckades med att :
*Krossa ett glas
*Spy ner en vägg och golv bredvid en papperskorg!
*5 glas med häxblandningar(ingred. saltgurka, pommes, senap, bbq-sås, salt & peppar)
*Vara så pass högljudda att dom ville slänga ut oss
*Springa halvvägs in på bowlingbanan och få strike!!

Man kan säga att denna kväll summerade hela 2016, "organiserad" kaos men fantastisk rolig!!

Vi ser redan nu framemot 2017 med dessa grabbar.

Vi vill tack alla föräldrar och spelare för 2016 och önska er och era familjer en God Jul & Gott nytt år!

Önskar Cristian Tello, Jesper Häggman och Joakim Söderwind.Snöbollen cup 18/12-16
2016-12-23 22:52
I söndags deltog vi i snöbollencup där båda lagen åkte ut ur cupen i gruppspel trots att "lag blå" tog 2 vinster i gruppen.
Tufft!

Segeltorps IF blå - Älvsjö AIK vit 2-0
Segeltorps IF blå - IFK Aspudden/Tellus 1-0
Segeltorps IF blå - Tullinge TP FK 1-5

Segeltorps IF vit - Älvsjö AIK gul 0-2
Segeltorps IF vit - A-syrianska IF 1-5
Segeltorps IF vit - Tullinge TP FK vit 1-1
Utomhus träning 15.e december!
2016-12-16 08:30
Härlig inställning av samtliga spelare! Trots lite kyla och is kämpade alla på riktigt bra!
 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 03/02 14:46 
Fotboll startsida, 31/01 14:43 
Fotboll startsida, 22/12 16:21 
Fotboll startsida, 15/12 11:27 
Fotboll startsida, 30/11 18:21 
Fotboll startsida, 21/11 12:49 
Fotboll startsida, 08/11 15:07 
Fotboll startsida, 04/11 11:35 
Fotboll startsida, 06/10 14:26 
Fotboll startsida, 24/08 17:07 
Fotboll startsida, 11/08 12:06 
Fotboll startsida, 17/06 21:26 
Nyheter från föreningen