Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Segeltorps IF P05:2

Träningsgruppen består av ett stort antal spelare som säsongen 2018 kommer att spela i olika svårighetsnivåer. Alla spelare i träningsgruppen tränar och tävlar mot jämbördigt motstånd för att matcha deras nuvarande nivå.

Laget tränar 3-4 gånger i veckan året runt och spelar 1-2 matcher i veckan under för- och tävlingssäsong.

Ledarna har lång erfarenhet av avancerad träning av unga fotbollsspelare och har utvecklat ett flertal talanger som idag finns med i akademiklubbarnas juniorlag och även pojklandslag.

Träningar och matcher planeras och analyseras med moderna verktyg som hjälper spelarna att förstå sin utveckling.

Vi är alltid intresserade av unga och ambitiösa fotbollsspelare 
Kontakta lagledare Dejan Simic för provträning
dejan.simic1979@gmail.com

Ledare säsongen 2018

Lagledare: Dejan Simic
Tränare: Marco Duran, Karl SandbergAstin Tajjiou
Målvaktstränare: Anti Partiainen

SÄSONGEN 2018

S:t Eriks Cup - seriespel div1 , div2 , div3
Karlslundscupen, 9vs9, 9/3-11/3, Örebro
Nyköpings Vårcup , 9vs9, 23/3-25/3, Nyköping
Skadevi Cup , 9vs9, 29/6-1/7, Skövde, 1:a plats
Eskilscupen , 9vs9, 2/8-5/8, Helsingborg
Eckerö Invitation Camp , 11vs11, 12/10-14/10, Åland
GULD i Skadevi Cup
2018-07-03 17:23
F05 och P05 GULD i Skadevi Cup
Årets första sommarturnering blev en fullständig succé för klubben där vi representerar Segeltorps IF med både flickor 2005 och pojkar 2005 och lyckas vinna guldet i bägge klasser i konkurrens med 38 lag (F05) respektive 62 lag (P05).

Både flickorna och pojkarna utbildas likadant med ett definierat arbetssätt i anfall och försvar som har behandlats i både teori och praktik. Olika justeringar gjordes beroende på de problemen de olika motståndarlagen ställde oss inför och spelarna uppvisar stor förmåga att både förstå och anpassa sig till olika scenarion.

Flick- och pojklagens samtliga matcher i gruppspel och slutspel redovisas nedan:

F13 gruppspel : Segeltorps IF - Öjersjö IF : 9 - 0
En ganska enkel första match i gruppen som ger laget 3p och stor målskillnad i tabellen.

P13 gruppspel : Södra Härene IF - Segeltorps IF : 1 - 3 (1 - 0)
En match där vi ligger under med 1-0 i halvtid och gör en ändring i spelsystemet för att balansera en numerär nackdel centralt. I andra halvleken tar vi över och gör tre mål för vinst.

F13 gruppspel : Tölö IF - Segeltorps IF : 0 - 2 (0 - 1)
En match där segern aldrig kändes hotad trots ett målfattig resultat.

P13 gruppspel : Segeltorps IF - Tidaholm : 1 - 1
Jämn match mot ett Tidaholm som enligt uppgift har varit en svår motståndare i tidigare matcher. Vi lyckas inte sätta vinstmålet och får avgöra förstaplatsen gruppen i nästa match. Viktig uppgift då en andraplats innebär att killarnas och tjejernas matcher i slutspelet krockar.

F13 gruppspel : Segeltorps IF - Ulvåkers IF : 3 - 0
Bra match mot ett gnälligt Ulvåker med storväxta spelare där vi gör tre mål , bland annat ett i en fast situation där inlägg och avslut på nick lyckas enligt plan. 

P13 gruppspel : Segeltorps IF - Hjuviks AIK : 3 - 0
En match där vi har grepp om händelserna mot ett ganska litet Hjuviks där jag misstänker att en del av spelarna är yngre än åldersklassen. Vi leder med två bollar med ett par minuter kvar av matchtiden och får veta att Tidaholm går ifrån Härene till samma resultat på planen bredvid. Vi vill inte ha en lottning om förstaplatsen och ansluter med många spelare framför Hjuviks mål och anfaller med långa uppspel. I ett av dessa lyckas vi sätta trean och vilt jubel utbryter.

P13 sextondelsfinal : Segeltorps IF - Snöstorp Nyhem : 3 - 0
Inför denna match hade vi scoutat Snöstorp Nyhem och identifierat deras #4 som en stark nyckelspelare med nästintill fri roll i deras lagspel. Vi använde oss av markeringsförsvar på #4 med en av våra allroundspelare och han gjorde ett fantastiskt jobb med att plocka bort honom från spelet för att sedan ansluta till anfallsspelet. Snöstorp var det laget i turneringen som ställde flest taktiska problem för oss då de placerade ytterligare en uppspelspunkt framför vår backlinje och även en spela långt ut på sidlinjen i speluppbyggnaden inför genombrott. Vi lyckades markera bort uppspelspunkten och göra två mot en situationen ut mot kanten liten för att hinna till båda spelarna i försvar för att sedan sätta igång våra anfall vid bollvinst. Riktigt kul taktisk match.

F13 åttondelsfinal : Segeltorps IF - IK Viljan : 5 - 4 es (0 - 0)
Turneringens sämsta plan som var hård packad jord med några grässtrån. För övrigt har planerna i Skadevi Cup hållit mycket hög standard för att vara en svensk sommarcup. Svårt att spela med bollen längs marken men även i luften då bollen ville gärna studsa mer än vanligt. IK Viljan kommer till slutspelet med endast två mål framåt och noll insläppta vilket tyder på ett bra defensiv. Nu blev det inte riktigt så utan mer en ganska dålig match från båda lagen där nerverna fick spela en större roll än önskat. Inga mål görs och matchen går till straffar där vi drar det längsta strået. Denna plattmatch kan ha varit nyttig för att få laget att reagera och studsa tillbaka med rätt inställning inför de avgörande matcherna i slutspelet.

P13 åttondelsfinal : IFK Mariestad - Segeltorps IF : 2 - 3 es
Enligt mig (KS) den bäst balanserade motståndaren i turneringen. Riktigt bra lag som gjorde det svårt för oss met ett varierat anfallsspel. Vi lyckas hålla undan och matchen går till straffar där vår målvakt gör en kanoninsats och ser till att straffavgörandet avslutas i förtid tack vare antalet räddade straffar.

F13 kvartsfinal : Segeltorps IF - Forsby FF : 1 - 0
Match mot ett av flera lag i turneringen som bygger sitt spel kring en stark spelare men saknar något egentligt lagspel för övrigt. #14 i Forsby visste vi användes som både uppspelspunkt och i genombrotten. När vi markerade bort denna spelare blev matchen mycket enklare och vi lyckades göra vinstmålet i ett inspel snett bakåt som stöttes upp i nätmaskorna. Tidvis kunde andra spelare i Forsby placera sig som uppspelspunkter framför vår backlinje men även detta tog vi hand om - kul att se!

P13 kvartsfinal : Segeltorps IF - Spårvägens FF : 2 - 0
Bra tekniskt lag som använder sig av kortpassningsspel oavsett situation och har offsidefällor som ett verktyg i försvarsspelet. Känsliga för omställningar vilket vi vet efter träningsmatchen i våras då vi vann med stora siffror. I dagens match skapar vi anfall efter anfall men målar inte trots flertalet heta lägen. Till slut sitter ledningsmålet efter inlägg och vackert volleyavslut. Spårvägen tvings att lyfta än mer och då sitter även vinstmålet i ännu ett anfall. Kul lag dock något ensidiga i sitt spelsätt.

F13 semifinal : Emmaboda Kombination - Segeltorps IF : 0 - 1
Likadant i denna match byggde Emmaboda sitt offensiva spel kring deras #11 som vi markerade bort effektivt i försvarsspelet. Emmaboda var dock duktiga på att försvara sig och trots ett spelövertag gör vi mål först i en fast situation med frispark och skott på mål som målvakten lyckas inte styra undan. Emmaboda försökte även att placera spelare långt ut på sidlinjen på den sidan anfallet byggdes men detta avvärjdes genom överflyttningar.

P13 semifinal : Segeltorps IF - Onsala BK : 5 - 3 es
Turneringen bästa kortpassningsspel hade detta lag som gör ett fint mål i en hörna där deras spelare dyker upp framför vår försvarare och avslutar på ett tillslag vid första stolpen, vackert. Vi spelar riktigt bra mot dem med spel ut mot hörnflagga sidlinje dit vår forward söker sig för att sedan ta med ytterligare spelare. I ett anfall där en passning i luften blockeras med armen får vi en straff med oss som vi också sätter. 1-1 och matchen går till straffar som vi också vinner.

F13 final : Segeltorps IF - Bergums IF : 4 - 0
Final mot duktiga Bergums IF som hade ett par mycket tekniska spelare. Deras #39 och #16 var tongivande och kunde rinna igenom flera gånger inledningsvis. Vi hade problem att hantera överlämningar i försvar centralt och gick snabbt över till ett annat spelsystem som gav oss numerär fördel centralt. Direkt får vi grepp om deras spelidé som byggde mycket på individuella prestationer och kombinationer mellan 1-3 spelare. Bergums IF saknade dock ett arbetssätt i anfall för övrigt. Vidare var deras försvarsspel obefintligt vilket vi utnyttjade flera ggr genom att spela oss till spelytan bakom deras backlinje antingen genom spel via spelare framför deras backlinje och sedan instick till spelytan bakom eller direkt till spelytan bakom. Väl där anslöt vi med flera spelare och kunde göra mål flera ggr på dem. Imponerad av att våra tjejer kunde både förstå och följa matchplanen i detalj och vinna spelet både bakåt och framåt.

P13 final : Råda BK - Segeltorps IF : 0 - 1
Final även med pojkarna mot ett Råda som vi hade scoutat. Deras otroligt stora mittback visste vi hade en viktig roll i försvaret samt en stark inner och indikationer på att de använde sig av korslöpningar inför genombrott. Vi använder oss av dubbla spelsystem i matchen med en bred backlinje för att kunna ta hand om olika löpningar in framför straffområde för att seda ansluta med spelare från backlinjen centralt för att få övertalighet där och kombinera oss ut mot kanterna. Taktiken fungerar perfekt och vi lyckas så småningom måla. Vi har ytterligare chanser men Råda försvarar sig bra och forcerar även duktigt utan att lyckas slå ut vårt försvar. Otroligt kul att killarna kan sätta flera av de metoderna i lagspelet som vi har jobbat med i träningarna.

Grattis till guldet flickor och pojkar 2005!!!!
Referat: Segeltorps IF 4 - Stureby SK Lag 2
Vinst mot Stureby
2018-06-23 12:03
2-1
Referat: IF Brommapojkarna 4 - Segeltorps IF 3
Förlust mot starkt BP
2018-06-23 11:59
3-0
Referat: Enskede IK Röd 1 - Segeltorps IF
Storvinst mot Enskede
2018-06-23 11:53
7-0
Referat: Segeltorps IF 3 - IF Brommapojkarna 11
Förlust trots bra prestation
2018-06-23 11:40
0-1
Referat: Tullinge TP FK Grön - Segeltorps IF 4
Kryss mot Tullinge
2018-06-10 19:50
1-1
Referat: IFK Tumba FK Vit - Segeltorps IF 4
Vinst mot Tumba
2018-06-03 17:10
Bilder: Carola Kuurne
3-1
Referat: Segeltorps IF 3 - Vendelsö IK 2
Kryss mot Vendelsö
2018-06-02 08:20
1-1
Referat: IFK Haninge 1 - Segeltorps IF 3
Förlust mot Haninge
2018-05-27 19:58
P13 div1
2-0
Referat: Mälarhöjdens IK Fotboll 1 - Segeltorps IF 4
Kryss mot Mälarhöjden
2018-05-20 22:05
P13 div 2
0-0
Referat: Segeltorps IF 3 - Skogås-Trångsunds FF Svart
Seger efter kamp mot Skogås Trångsund
2018-05-19 17:36
2-1
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 12/07 10:52 
Fotboll startsida, 13/06 14:13 
Fotboll startsida, 06/05 19:40 
Fotboll startsida, 11/02 18:34 
Fotboll startsida, 04/02 12:02 
Fotboll startsida, 04/02 11:58 
Fotboll startsida, 15/01 13:42 
Fotboll startsida, 22/11 17:27 
Fotboll startsida, 20/11 10:52 
Fotboll startsida, 19/11 08:53 
Fotboll startsida, 16/11 16:50 
Fotboll startsida, 22/06 16:04 
Nyheter från föreningen
Hem, 25/04 14:08 
Hem, 08/03 13:04 
Hem, 05/03 15:20 
Hem, 17/11 10:10 
Hem, 16/11 16:44 
Hem, 09/11 14:15 
Hem, 28/08 17:17 
Hem, 28/08 17:11