Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Segeltorps Idrottsförening
Ishockey
Välkommen till Segeltorp Hockey
 
Flickträningarna startar!
2020-08-11 09:37
Nu på söndag den 16 augusti kl 11.30 - 12.20 kör vi igång med våra ispass för tjejer! Vi hälsar både nya och befintliga spelare välkomna att träna och det finns viss utrustning att låna för de som tar med sig kompisar som vill prova på. Vi kommer att fortsätta ispassen varje söndag samma tid och vi hoppas att vi får se många tjejer på isen under hösten!
Välkomna!
A-lag Herrar Hockey
Lagbygget 2020/2021 - Ny spelare klar!
2020-07-31 15:58, A-lag Herrar Hockey

Segeltorp har gjort klart med en ny spelare inför den kommande säsongen. Nicklas Sjölund ansluter från Vallentuna.


Nicklas Sjölund är fostrad i IFK Täby och AIK men kommer senast från spel hos seriekollegan Vallentuna. Nicklas har trots sin unga ålder flera säsonger med spel i både Hockeyettan och Hockeyallsvenskan.


- Nicklas är en väldigt skridskostark och irrationell spelare som kan bryta mönster. De senaste säsongerna har Nicklas spelat back men efter egen vilja och diskussion med oss tränare så kommer Nicklas att spela center/forward. Med hans offensiva uppsida välkomnar vi detta och ser med tillförsikt fram emot att se Nicklas ta steg hos oss, säger Segeltorps huvudtränare Joakim Gustafsson.


Kontraktet är skrivet på ett år.

A-lag Herrar Hockey
Lagbygget 2020/2021-Ny back till Segeltorp
2020-07-11 16:55, A-lag Herrar Hockey
20 årige backen Johan Svensson byter Kumla mot Segeltorp.
A-lag Herrar Hockey
Ny Målvaktstränare.
2020-07-10 14:38, A-lag Herrar Hockey
Vi hälsar Gustav Claughton välkommen till Segeltorp.
Team J18
Ispremiär och try-out!
2020-06-17 22:22, Team J18
Torpets Juniorer satsar mot Elit!

Segeltorp stärker sin satsning på juniorverksamheten!


Fredagen den 7 Augusti är det ispremiär och vi rivstartar med en lägerhelg på hemmaplan! Ispass på fredag, dubbla ispass både lördag och söndag samt internmatch. 

Samtidigt öppnar vi upp för try-outer då vi har några platser kvar att fylla i både J18- och J20-trupperna.


Vill du också vara med på vår resa mot Elit och samtidigt utvecklas individuellt som hockeyspelare? Är du målmedveten, träningsvillig och vill ta nästa steg som hockeyspelare? 

Tveka inte att höra av dig till oss.


Head Coach J18

Bo Öhlén, 076-669 61 92


Lagledare, J18/J20

Björn Sjölander, 070-638 17 39

bjorn.sjolander@scania.com


2020-05-28 11:44

Vi välkomnar Pizza Delmondo som en ny sponsor till Segeltorps IF.

 

Pizzerian ligger på Häradsvägen 121 i Segeltorp och har ett stort utbud utav

pizzor, kebab, sallad och pasta. 

 

Delmondo är känd för sina stora pizzor som har tunn och fin botten så du orkar mer än du tror.. 

 

”Vi ser fram emot ett nära och roligt samarbete med Segeltorp IF där vi äntligen ska introducera pizza på Delmondo i Segeltorp ”

Hälsar Halit 

 

Månadsfinal i Bingolotto
2020-05-26 12:00


Nu kan ni stötta Segeltorps Hockeyverksamhet genom att köpa Svensk Folkspels Digitala bingolotter via en länk:
https://www.bingolotto.se/bingolotter?customerId=6011099

För varje såld lott via denna länk går oavkortad 15 kr till Hockey sektionen.

Sprid gärna länken vidare till era nära och kära och via era sociala medier.

Lycka till!

A-lag Herrar Hockey
Lagbygget 2020/2021 - Tredje nyförvärvet klart!
2020-05-18 12:00, A-lag Herrar Hockey

Segeltorp kan nu presentera sitt tredje nyförvärv inför den kommande säsongen. Backen Wille Hedqvist är klar.
- Wille passar perfekt in på den profil vi vill få in i laget, säger Segeltorps assisterande tränare Jesper Eriksen.


Den 20-årige backen Wille Hedqvist kommer senast från Mora IK:s J20 lag hos vilka han spenderade den gångna säsongen förutom ett par matcher med Malung i Hockeyettan. Tidigare under sin juniortid har Wille även tillhört BIK Karlskoga och Hudiksvall. Wille beskrivs som en ung och driven tvåvägsback med stark skridskoåkning.


- Vi har fått väldigt bra referenser på Wille via kontakter i Mora IK. Han har sina styrkor i offensiven och har en bra grund och mognad i sitt spel där han har fått en bra utbildning i BIK Karlskoga och Mora IK. Dessutom har han även fått känna på seniorspel i Hockeyallsvenskan med BIK och i Hockeyettan med Malung vilket är ett plus. Vi är jätteglada att Wille väljer oss som sitt nästa steg i sin utveckling, säger Jesper Eriksen.


Kontraktet är skrivet på ett år.


Vi hälsar Wille varmt välkommen till Torpet!

Förbundsbesök
2020-05-15 16:23
Nina Wengborn (Ungdomsansvarig), Sara Ridderlund (Stockholms Ishockeyförbund), Micke Thunström (Ordförande hockeysektionen). Foto: Felipe Hallbeck (ansvarig för hockeyskolan) som också deltog.
På rekommenderat avstånd från varandra i konferensrummet hade vi i veckan besök av Sara Ridderlund från Stockholms Ishockeyförbund. Hon besöker just nu föreningar med syftet att stödja och hjälpa till med föreningsutvecklingsfrågor, och specifikt diskutera stöd till föreningar som är i fasen att starta upp flickverksamhet. Vi hade många bra diskussioner och fick med oss en hel del information, idéer och verktyg för att använda kommande säsong när vi återstartar vår flickverksamhet i Segeltorp. 

Är du intresserad av att veta mer eller hjälpa till med flickverksamheten? Hör av dig till ungdomsansvarig.hockey@segeltorpsif.se


Uppdatering kring Kings Curve Camp vecka 32
2020-05-12 11:12
Vi jobbar för fullt med planering och förberedelser inför Kings Curve Camp under vecka 32. Vi kommer att noga följa utvecklingen och de rekommendationer som kommer från myndigheter relaterat till Covid-19 och vi kommer att vidta nödvändiga åtgärder och göra anpassningar för att få campen att fungera trots rådande situation.
Vi har redan nu många anmälda till campen och vi hoppas att alla kommer att få en rolig vecka och start på säsongen i augusti. 

Anmälan görs via Segeltorp Hockeys hemsida under "Sommarlägret". Har ni frågor, kontakta Kansliet på: hockey@segeltorpsif.se
A-lag Herrar Hockey
Boende sökes till spelare
2020-05-04 21:14, A-lag Herrar Hockey
Segeltorps IF söker just nu boende/boenden i Segeltorp/Huddinge med omnejd, till våra A-lagsspelare. 

Har du eller någon du känner något boende tillgängligt som önskas hyras ut en kortare tid från ca augusti - mars/april? 

Har du något tips på boende så hör gärna av dig till vår Team Manager Oscar Pettersson:

📩 Oscar.pettersson@segeltorpsif.se
📞 070 882 80 00
A-lag Herrar Hockey
Lagbygget 2020/2021 - Moe är klar!
2020-05-04 18:00, A-lag Herrar Hockey

Ytterligare en viktig kontraktsförlängning är nu i hamn. Muhammed Kücükyildiz har skrivit på för en säsong till i Segeltorp.
- Han har ett bra driv mot att utvecklas och kommer bidra med ett hårt och gediget jobb för oss, säger Segeltorps huvudtränare Joakim Gustafsson.


Muhammed "Moe" Kücükyildiz kom till Torpet från Haninge i Hockeytvåan inför förra säsongen. Med sin energifyllda och intensiva spelstil blev han en jobbig spelare att möta för våra motståndarlag.


- "Moe" är en karaktär som vi inte har så mycket av i truppen. Han har en irrationell spelstil och som gör att han kan bryta mönster och göra det oväntade. Med ännu ett års erfarenhet av spel i Hockeyettan är vi övertygade om att han kommer bidra med ett hårt och gediget jobb för oss, säger Joakim Gustafsson.


Kontraktet är skrivet på ett år.

A-lag Herrar Hockey
Lagbygget 2020/2021 - Ny målvakt klar!
2020-05-01 12:00, A-lag Herrar Hockey

Segeltorp snickrar vidare på sitt lagbygge inför den kommande säsongen och den första av två målvakter är nu kontrakterad. Victor Kilefors Petersson är klar för Torpet.
- Han har en otrolig tävlingsinstinkt och träningsvilja, säger Segeltorps huvudtränare Joakim Gustafsson.


Victor Kilefors Petersson kommer närmast från Djurgårdens J20-lag och kommer att göra sin debutsäsong som senior den kommande säsongen. 20-åringen har tidigare representerat klubbar som Huddinge, Valbo och Haninge på juniornivå. Nu tar han plats som en av två målvakter i Torpets laguppställning.


- Jag känner Victor sedan min tid i Haninge och det är en målvakt med en otrolig tävlingsinstinkt och träningsvilja. Jättekul att han väljer Segeltorp och vi hoppas på att kunna utbilda honom så att han inom 1-2 år kan ta kliv uppåt i seriesystemet, säger Joakim Gustafsson.


Kontraktet är skrivet på ett år.


📷 Foto Josefin Andersson Foto

https://www.flickr.com/photos/josefinanderssonfoto/

A-lag Herrar Hockey
Lagbygget 2020/2021 - Första nyförvärvet klart!
2020-04-30 14:00, A-lag Herrar Hockey

Vi kan med glädje presentera Segeltorps första nyförvärv inför den kommande säsongen. Forwarden Gustaf Jonsson ansluter från Borås.
- Gustaf är sugen på att ta nästa steg framåt i sin karriär och han kommer bli nyttig för oss, säger Segeltorps assisterande tränare Jesper Eriksen.


22-årige forwarden Gustaf Jonsson har förutom tre säsonger i Mora IK:s organisation varit moderklubben Borås HC trogen under sin hockeykarriär. Ett Borås som inför förra säsongen återigen var tillbaka i Hockeyettan efter några år i de lägre divisionerna. Under sina år i Mora fick Gustaf även testa på spel i Hockeyallsvenskan.


Gustaf beskrivs av ledarstaben som en smart och bra skolad spelare som kommer att vara användbar i flera olika spelformer. Och att han har hamnat i just Segeltorp är ingen slump.


- Jag har haft koll på Gustaf sedan jag var i Mora och vi spelade till och med några matcher tillsammans under min tid där. Gustaf har haft lite oflyt på sin väg framåt med en hel del skadebekymmer som han äntligen är återställd ifrån. Han är sugen på att ta nästa kliv i sin karriär och vi är glada att han vill göra det hos oss. Han kommer bli väldigt nyttig, säger Jesper Eriksen.


Kontraktet är skrivet på ett år.

Nyheter från våra lag
A-lag Herrar Hockey, 31/07 15:58 
A-lag Herrar Hockey, 11/07 16:55 
A-lag Herrar Hockey, 10/07 14:38 
Team J20 , 17/06 22:38 
Team J18, 17/06 22:22 
Team 08 Hockey, 16/06 16:25 
Team 12 Hockey, 12/06 14:58 
A-lag Herrar Hockey, 27/05 19:00 
A-lag Herrar Hockey, 18/05 12:00 
A-lag Herrar Hockey, 04/05 21:14 
A-lag Herrar Hockey, 04/05 18:00 
Team 05 Hockey, 04/05 17:10 
A-lag Herrar Hockey, 01/05 12:00 
A-lag Herrar Hockey, 30/04 14:00 
Nyheter från föreningen