SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segeltorps Idrottsförening
Ishockey
Välkommen till Segeltorp Hockey
 
Segeltorps Sisters
Sisters segertåg kör på!
2021-12-06 11:07, Segeltorps Sisters
Glada segrare!

Sjätte matchen i serien och sjätte segern hämtade vi hem i Nynäshamn! Två poäng till på kontot och serieledare. 

 

Matchen mot Nynäs Hockey Damlag var en rätt fysik match med bra tempo från bägge lagen. Det var en rolig match utan onödiga avblåsningar, bara en utvisning var och en icing på hela matchen. Däremot åkte vi på en straff, en snyggt lagd straff av Nynäs som slank förbi keepern Minna Ottebjer #1, som i övrigt bommade igen. 

 

Matchen slutade 1-4, Frida Hemstad #2 stod för alla fyra målen.

Nu laddar vi om för toppmöte mot Norrtälje, hemma på lördag. 

Ny obligatorisk föräldrautbildning för hockeyföräldrar
2021-12-06 09:40

Stockholms Ishockeyförbund har tagit fram en föräldrautbildning för att skapa förståelse, insikt och en gemensam grund för barnens bästa och utveckling inom hockey som idrott. På så sätt hoppas man att såväl föreningar som förbund kommer att kunna flytta stora delar av sitt fokus från föräldrafrågor till ett mer utvecklande och proaktivt arbete. Utbildningen är till för för alla föräldrar som har barn inom Stockholm Hockey Cup, dvs den serie som alla ungdomslag deltar i.

 

Nedan finns två informationsklipp om utbildningen:

https://www.youtube.com/watch?v=P7vT5tuvkLk

Stockholms Ishockeyförbunds föräldrautbildning - Promo film 2021 - YouTube

 

Här hittar du den information du behöver för anmälning och genomförande av föräldrautbildningen

Förälder - Stockholms Ishockeyförbund (stockholmhockey.se)


Vid frågor maila
Foraldrautbildning@stockholmhockey.se  

Team 10 Hockey
Poolspel i Björknäs ishall
2021-12-05 09:34, Team 10 Hockey

Kylig decembermorgon och dags för ännu en omgång i Stockholm Hockey Cup. Boo Hockey tog emot oss, Nacka och Tyresö/Hanviken i Björknäs ishall. 

 

Vi startade mot Nacka och vilken start! Vi vann tekningen och någon sekund senare satt pucken bakom Nacka keepern. Men sen fick Nacka fart och trots att vi krigade på slutade matchen 5-2 till Nacka. 

Vi lät inte förslusten påverka utan körde vårt spel mot Tyresö/Hanviken och det gav utdelningen, matchen slutade 8-2. 

I sista matchen mot Boo var det trötta spelare som kämpade, vi var det bättre laget men orkade inte stå på fullt ut, tack vare reducering i slutminut åker vi hem med 3-3 mot Boo. 

 

Bra spel och bra kämpat av samtliga spelare! 

Team 10 Hockey
Träning med faddrar från A-laget
2021-12-03 09:41, Team 10 Hockey

Äntligen var det dags att träffa A-lags faddrarna och få träna tillsammans med dem!

Laget var riktigt taggade och snacket i omklädningsrummet innan gick kring om faddrarna förstår vilken tur de har som får komma till det bästa laget. Man älskar ju självförtroendet! 

 

David Ljusbol, Robin Carneholm, Anton Frölin och målvakten Victor Olsson är våra faddrar den här säsongen och den här första träningen var de med på övningarna, peppade och snackade med spelarna. Träningen avsutades med en uppskattad helplansmatch. 

 

Alla hade riktigt kul, det var stora leende på så väl spelare som faddrar och våra spelare la verkligen in en extra växel för att bevisa att de är det bästa laget! 

 

Vi säger välkomna till team 10 David, Robin, Anton & Victor!

Vi ser framemot nästa pass som ni är med på. 

Flicklag
Poolspel för flickor i Segeltorpshallen i helgen
2021-11-29 10:19, Flicklag
Tjejer födda 2010-2012 ingår i F12-laget

1:a advent bjöd på ett mycket trevligt poolspel för flickor i F12-serien. Förutom vårt eget snedstreckslag Segeltorp/Huddinge deltog också lag från Österåker Vikings, FOC Farsta samt Väsby IK. Det blev roliga och jämna matcher och det var extra roligt att det tredje poolspelet i serien var i en av våra hemmahallar. Det var också en riktigt stor och bra publik på läktaren som hejade på tjejerna. Stort tack till alla föräldrar för hjälpen med sarg och sekretariat! Nästa poolspel är den 12/12 i Grimsta, Hässelby/Kälvestas hemmahall.

Team J20
En juniorsatsning som betalar sig!
2021-11-24 11:25, Team J20

Satsningen på juniorverksamheten betalar sig!

Säsongen 19/20 och 20/21 startade Segeltorps IF upp både J18 och J20 med en målsättning att både spela upp lagen i regionalserierna och att slussa upp spelare från juniorlagen till Segeltorps A-lag i Hockeyettan.

Sportchefen Jörgen Winborg berättar om juniorsatsningen.

”-En satsning som betalade sig redan första säsongen när det nystartade J18 gick till kvalserien till J18 Regional. Vi har lyckats trots förra årets pandemisäsong, behålla stommen, glädjen och drivet från grabbarna i både träning och match från det första året och fyllt på lagen med bra spelare med samma inställning och målsättning. Därför är det riktigt roligt att J18 nu ska spela J18 Allettan och J20 som vann sin serie och blev bästa lag i J20 div 1 ska spela i J20 Regional fortsättningsserien! Vilka framgångar för både lagen och Segeltorp som bara visar på att det vi gör är riktigt bra.”

 

En annan del av juniorsatsningen är att slussa spelare från juniorlagen till a-laget.

Sportchefen fortsätter:”-Så här långt den här säsongen har fyra målvakter från juniorlagen varit uppe och tränat med a-laget och varit med som reserver i matcher. En handfull backar och forwards har tränat kontinuerligt med a-laget och det är jättekul att William Georgsson har fått chansen och debuterat i Hockeyettan och hittills spelat två matcher.”

 

Jörgen Winborg

Sportchef, Segeltorps IF

Team 10 Hockey
Spelare från team 10 som Matchens Knattar
2021-11-23 19:21, Team 10 Hockey
Matchens knattar tillsammans med A-laget

När Segeltorps A-lag hade hemma match mot Wings i söndags ställde två från laget upp som matchens knattar. Arda Malmkvist #3 och Fredrik Wigersjö Lindbom #24. 

 

De fick vara med på matchuppvämningen, introducerades av speakern och fick lägga en varsin straff. Arda satte sin lugnt bakom Segeltorps keppern Victor Olsson och Fredrik la in pucken bakom Wings keepr Viktor Andersson. 

 

Bägge killarna tycket det var riktigt kul att få vara med och såg sedan matchen från läktaren. Tyvärr ingen vinst för Segeltorp den kvällen men två unga Segeltorps-spelare har fått fina minnen att ta med. 

 

Stor tack till A-laget för att vi får vara med och bidra med Matchens knattar. 

Team 10 Hockey
Serien är igång efter uppehåll
2021-11-23 18:53, Team 10 Hockey
Överst: gänget som spelade bortamatcher. Underst: hemmalaget i Segeltorpshallen

I lördags var det dags för seriespel igen efter ett ganska långt uppehåll över bland annat höstlovet. 

 

Båda våra lag hade poolspel samtidigt, ett gäng åkte till Tyresö och Fontanahallen medan det andra stannade hemma i Segeltorpshallen och tog emot gästande MB Hockey, Mälarö och DIF. 

Efter en annorlunda uppladdning med brandlarm (ingen fara, det var falsk larm) så blev det tre jämna matcher där det blev seger mot Djurgården men tyvärr uddamålsförlust mot Mälarö och MB.

 

I Fontanahallen var det lika jämt, motståndet bjöd Huddinge, Tyresö/Hanviken och Djurgården på. Publiken hade hjärtat i halsgropen mest hela tiden, riktigt jämna, spännande matcher. Men tyvärr ingen seger. I matchen mot Huddinge lyckades inlånde 09:an Sixten Norrbo Asp kvittera med 17 sekunder kvar, matchen slutade 2-2. Mot Tyresö och Djurgården blev det uddamålsförsluter. Vi hade inte riktigt marginalerna med oss och trotts riktigt bra spel av samtliga och storspel i målet av Oliver Ottebjer #30 som tog tre av fyra staffar, så räckte det inte till någon seger den här gången. 

 

Team J20
Seriesegrare och klara för J20 Regional fortsättningsserien!
2021-11-21 15:27, Team J20
J20 vinner serien där man tar 32 av 36 möjliga poäng och kvalificerar sig till J20 Regional fortsättning!
 
A-lag Herrar Hockey
Information inför Wings hemma
2021-11-19 09:48, A-lag Herrar Hockey

På söndag den 21/11 tar vi emot Arlanda Wings hemma i Segeltorpshallen vid kl 16.00. Här kommer information för er som planerar att komma med bil till matchen.

 

Vid kl 14.00 spelar Segeltorps IFs herrlag i fotboll seriefinal i Division 3 på Segeltorps IP som ligger i anslutning till ishallen. Då det väntas mycket publik till denna match så kan det uppstå parkeringsbrist utanför och i anslutning till ishallen pga detta.

 

Fotbollsmatchen förväntas vara slut strax före hockeyns matchstart, kl 16.00, men föreningen vill ändå uppmana till att ha detta i beaktning när ni planerar er ankomst till ishallen om ni inte planerar att besöka fotbollsmatchen.

 

Samåk gärna om möjligt samt fundera ut alternativa parkeringsmöjligheter. Parkering finns vid City Gross/Leos Lekland på Diagonalvägen. Via Ellipsvägen kan man sedan nå en gångstig in på Långängskroken fram till ishallen.

 

Välkomna!

Segeltorps Brothers
Börja spela hockey i Brothers
2021-11-19 08:13, Segeltorps Brothers

Segeltorp Brothers är ett rekreationshockeylag som består av hockeyintresserade grabbar och gubbar.

Segeltorps Sisters
Referat: Segeltorps IF - Solna Hockey Bagladies
Femte raka!
2021-11-18 07:48, Segeltorps Sisters
Traditionsenliga segerbilden!

Sen onsdagkväll gästade Solna Bagladies oss i Segeltorpshallen. 

En riktigt  schysst och kul match, där vi spelade vårt spel från start, flyttade puck bra i offensiv zon och tog de extra skären hela tiden.

 

Det gav utdelning redan i andra matchminuten när Frida Hemstad #2 assisterad av Jessica Wiman #3 fick in pucken bakom Solna keepern. Strax innan periodpaus dundrade Frida även in 2-0. 

 

Andra perioden började olyckligt med ett tidigt baklänges mål, snyggt skott och skymd målis, inte mycket att göra där än att trumma på framåt. Vilket vi gör, vi krigar på och Minna Ottebjer #1 i målet täpper igen Bagladies alla försök att komma igen. 

 

Frida tryckte in ytterligare en kasse och Julia Ferntoft #12, som även var inblandad i 3-1 målet, stängde matchen med att sätta 4-1. Assisterad av Helena Adriansson #21. 

 

Femte raka segern, fortsatt obesegrade i serien och tabelletta!

Go Sisters! 

Segeltorps Sisters
Fortsatt obesegrade!
2021-11-15 08:05, Segeltorps Sisters
Seger i Sollentuna

Söndagkväll och bortamatch i Sollentuna. Vi börjar trevande och spelar inte riktigt vårt spel, ett retligt baklängesmål får oss dock att trampa igång. Det ger resultat och vi får med oss två poäng hem, matchen slutar 6-1. 

Nu laddar vi om, träning ikväll och hemmamatch redan på onsdag! 

Team 10 Hockey
Teamdag på OLearys
2021-11-14 08:14, Team 10 Hockey
Hela gänget samlat!

Vi har inte bara kul på träningarna! I lördags körde vi teamdag på OLearys i Heron City. 

 

Laget fick sitta för sig själva,  snacka, umgås och käka burgare medan ledarna umgicks vid ett bord en bit bort. Därefter fick spelarna köra Prison Island, uppdelade i grupper där vi jobbade med teambuilding genom att blanda upp laget, så att de som känner varandra bäst inte fick vara i samma grupp.

Två timmar sprang de sedan runt i de olika rummen och löste klurigheter. Allt medan ledarna satt kvar och kollade på hockey på storbildskärmar och planerade den kommande cupen! 

 

Vi hade en riktigt rolig lördag tillsammans! 

Nyheter från våra lag
Segeltorps Sisters, 06/12 11:07 
Team 10 Hockey, 05/12 09:34 
Team 10 Hockey, 03/12 09:41 
Segeltorps Brothers, 26/11 12:50 
Team J20 , 24/11 11:25 
Team 10 Hockey, 23/11 19:21 
Team 10 Hockey, 23/11 18:53 
A-lag Herrar Hockey, 19/11 09:48 
Segeltorps Brothers, 19/11 08:13 
Segeltorps Sisters, 18/11 07:48 
Segeltorps Sisters, 15/11 08:05 
Team 10 Hockey, 14/11 08:14 
Team 10 Hockey, 08/11 07:52 
Nyheter från föreningen