SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segeltorps Idrottsförening
Ishockey
Segeltorps Sisters
Uppstartscamp för Segeltorp Sisters
2021-08-24 13:31

Säsongen har startat och det har blivit tradition för Sisters att börja med en uppstartscamp, så även i år!

Det var ett taggat gäng som möttes upp tidigt i söndagagsmorse för gemensam frukost och teori med camp-ledarna Linnea Hedin och Erica Udén Johansson från AIK damockey.

 

Under dagen kördes sedan två ispass och två fyspass, med bland annat fokus på skadeförebyggande träning och dynamisk stretch.

 

Linnea Hedin är tvåvägsback och managementkonsult, inne på sin femte säsong för AIK damhockey och har tidigare ett SM-guld med klubben. Hon har även varit över i USA och studerat och spelat i fyra år för University of Minnesota Duluth. Linnea har även spelat i Segeltorp där hon var med och tog två SM-guld. Linnea debuterade i juniorlandslaget som 14-åring och har totalt fyra junior-VM samt två VM för Damkronorna med sig i bagaget. 

 

Erica Udén Johansson är forward I AIK och pluggar till fysioterapeut och ska påbörja sista året på Karolinska Institutet nu i slutet av augusti. Hon har tidigare pluggat till Athletic Trainer i USA, samt spelat i NCAA för Quinnipiac University i Connecticut.. Hon tog SM-guld tillsammans med Segeltorp 2010 och har representerat Damkronorna internationellt sedan säsongen 08-09 och avslutade den delen av hockeykarriären i våras. Hon har deltagit i fem VM och tre OS samt 170 landskamper. 

 

Det blev en fantastiskt läroroik, nyttig och kul dag!

Segeltorp Sisters tackar Linnea och Erica för alla bra tips och coachning!

 

Vi är riktigt laddade för säsongen – Go Sisters!

Som vi har längtat!
2021-08-17 14:58

I måndags var det dags, äntligen fick vi spela tillsammans i ishallen igen! Ett taggat gäng mötes upp och trots den långa tiden off-ice, så såg det extremt bra ut! 

 

Nu hoppas vi att säsongen får rulla på och även matcher kan komma igång. 

 

Äntligen får vi spela igen!
2021-02-22 11:04
Passande nog var det på alla hjärtans dag som fick Segeltorp Sisters äntligen spela tillsammans igen. Efter ett flera månader långt uppehåll pga rådande restriktioner har vi fått några tider utomhus! 

Söndagmorgon mötes alla peppade Sisters upp ute på Visättra bandyplan. Glädjen var stor över att få träffas igen och att få vara på is igen. Grymma träningspass ledda av spelande tränare Lisa Colliander där alla gav järnet och målvakterna fick jobba lite extra i de stora bandymålen.... 

Vilken start på söndagarna! Nu hoppas vi på fler sådana tider tills vi får kliva in i hallen igen. 
Serien är i gång!
2020-10-10 16:36
I veckan har det varit seriestart för både divison 2 och divison 1!

I onsdags var det division 2 premiär borta i Trångsund mot Trånkan Queens, vi startar lite skakigt och får ett mål mot oss, men jobbar oss in i matchen mer och mer. I andra perioden spelar vi riktigt bra. Sisters för säsongen nya lagkapten Helena A blir målgörare. Matchen slutar 2-1. En helt godkänd första match men nästa gång kör vi från start. 

Idag, lördag, var det division 1 premiär mot SKÅ Mammuts. Ett taggat Sisters bestämde sig för att ta kommando från början. Det blir en hård kamp där vi ger allt och till slut spräcker vi nollan i första periodens sista spelminut genom Frida Hemstad. Andra perioden blir tuffare då krafterna börjar tryta men vi håller fortfarande igång ett tufft och bra spel. Dessvärre lyckas Mammutarna peta in ett mål i 29:e spelminuten, matchen slutar 1-1. Ett rättvist resultat och en grym start på säsongen av Sisters.


Jämnt i säsongens första träningsmatch
2020-09-29 17:23
När Sisters premiärspelar träningsmatch i söndags står Nynäshamn borta för motståndet. Med oss har vi några för säsongen nya spelare, bland annat Minna Ottebjer som gör debut i målet. 

Efter ett baklängesmål vid start kommer Sisters starkt, första målet av en annan debutant; Ann Bender, även Sisters lagledare Jessica Wiman spottar in två mål samt hattrick för Helena Adriansson. Nynäshamn håller tillbaka och lyckas vända,  matchen slutar 6-6. 

Allt som allt mycket fina spelsekvenser, en fantastisk målvaktsdebut av Minna och bra coachning av spelande tränare Lisa Colliander som premiärade som matchcoach i båset! 

Sisters kickar igång säsongen 20/21 med uppstartscamp!
2020-08-24 11:53

Sisters startar återigen upp säsongen med en heldagscamp för att på ett roligt och sammanhållande sätt förbereda inför kommande säsong och seriespel. Ispass x 2, teori och fyspass stod på schemat. 

 

Två välmeriterade hockeyspelare höll i campen;  

Linnea Hedin, tvåvägsback och managementkonsult, inne på sin fjärde säsong för AIK damhockey och har tidigare ett SM-guld med klubben. Linnea har även spelat i Segeltorp där hon var med och tog två SM-guld. Linnea debuterade i juniorlandslaget som 14-åring och har totalt fyra junior-VM samt två VM för Damkronorna med sig i bagaget. 

 

Erica Udén Johansson, forward och snart färdig fysioterapeut. Tog SM-guld tillsammans med Segeltorp 2010. Har representerat Damkronorna internationellt sedan säsongen 08-09. Har deltagit i fem VM och tre OS samt 170 landskamper. Det blev en fantastisk dag på alla sätt och vi längtar redan till nästa camp och till säsongsstart såklart! 

Referat: Segeltorp Sisters 2 - Trångsunds Queens 2
Äntligen vinst igen!
2019-12-02 18:06
Efter några tunga matcher med tufft motstånd och förluster gick proppen ur och Sisters går segrande ur matchen mot Trångsund med 4-2.  Efter en tung inledning där Trångsund gör två snabba mål och tar ledningen med 0-2 rycker Sisters upp sig och kommer igen. Första perioden slutar 2-2. I andra perioden taggar vi till och gör ytterligare två mål. Så ska det se ut!

Målen görs av Eva Sundblad, Helena Adriansson och Frida Hemstad
Sisters tar första segern i div 1
2019-10-22 07:28
Segeltorp Sisters mötte i sin andra seriematch i div 1 Älta Lady Tigers på bortaplan och visar prov på stark form med fina uppspel och bra försvarsspel. 
En riktigt bra laginsats! Anna Danielsson gör också en stark målvaktsinsats med fina räddningar.

Målen görs av Frida Hemstad, Lotta Johansson och Helena Adriansson. 

Stark seriepremiär i div 1 och 2
2019-10-07 19:59
Sisters premiärspelar hemma i div 1 mot Rimbo lördag 5 okt. Rimbo inleder matchen starkt och tar ledningen med två mål efter första perioden. Även andra perioden börjar med ett mål av Rimbo innan Sisters rycker upp sig och Frida Hemstad reducerar Rimbos ledning till 3 mål mot 1. Matchen slutar till slut 2-4 till Rimbo trots många målchanser för Sisters. Frida Hemstad blir tvåmålsskytt i matchen och Carin Lundén landar en assist! Överlag ett fint spel av Sisters som definitivt visar division 1 form.

Söndag 6 okt var det dags för premiär borta i div 2 mot Värmdö. Värmdö gör 1-0 efter 3.16 men sen spikar Anna Danielsson igen kassen. Sisters kvitterar till 1-1 13.01 in i matchen. Även i div. 2 visar Sisters prov på stark form med många målchanser men matchen slutar oavgjort 1-1. Målet görs av Lisa Colliander på assist från Maria Drott. 


Referat: Segeltorps IF - Älta
Sisters gör det igen!
2019-09-29 23:37
På söndagen var det dags för returmöte för Segeltorp Sisters mot Älta Lady Tigers. Och Sisters briljerar med en riktig lagseger. Snyggt spel rakt igenom och en kul match som Sisters vinner med 2-0. Nu laddar vi om för seriepremiär i både div 1 och 2 nästa helg! 

Målen görs av Lotta Johansson och Lisa Colliander och
keeper Annie Östlund får hålla en välförtjänt nolla efter 16 skott på mål.
Sisters vinner träningsmatch mot Älta
2019-09-16 14:35
Sisters förbereder sig för en spännande säsong 2019/2020 med spel i både div. 1 och div. 2. Vi testar lite olika motståndare från respektive division. Först ut Nynäshamn och Älta.
Uppstartscamp för Sisters
2019-09-16 14:19

Söndag 25 augusti drog Sisters igång säsongen med en uppstartscamp. Ledare för campen var Linnea Hedin och Maria Lindh. 


Linnea (back)spelar sin fjärde säsong för AIK damhockey och har ett tidigare SM-guld med klubben. Linnea har också tagit två SM-guld med Segeltorps damlag och har även fyra junior-VM samt två VM för Damkronorna med sig i bagaget. 


Maria (forward) är fostrad i Segeltorps IF och har därefter spelat i bland annat Modo och Djurgården. På Marias meritlista finns bland annat två OS, fem VM och ett SM-guld. 


Ispass, fyspass och teori stod på schemat och det blev en fantastiskt kul och nyttig dag!

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Ishockey startsida, 30/09 14:50 
Ishockey startsida, 22/09 09:16 
Ishockey startsida, 15/09 16:51 
Ishockey startsida, 20/08 07:46 
Ishockey startsida, 11/08 15:25 
Ishockey startsida, 24/05 15:45 
Ishockey startsida, 05/05 13:25 
Ishockey startsida, 04/05 14:47 
Ishockey startsida, 26/04 18:52 
Ishockey startsida, 26/04 15:47 
Ishockey startsida, 21/04 13:55 
Ishockey startsida, 31/03 16:34 
Nyheter från föreningen