Välkommen till Segeltorps IF P-09:1!

Segeltorps IF P09:1 består av 22 härliga och fotbollsintresserade grabbar. Laget tränas av 4 ledare som heter Stefan, Thomas, Martin och Christer.


Vi tillämpar en metodik som kallas FUNiño som går ut på att skapa intelligenta spelare, samtidigt som vi vill att varje spelare får chans att utvecklas individuellt genom träningsövningar på rätt nivå med en tydlig tanke.


Det viktigaste för oss ledare är att spelarna känner glädje över spelet fotboll och att de tycker fotbollen är veckans höjdpunkt. Vi prioriterar att alla lär sig hur man är en bra fotbollskompis, samt att skapa en bra stämning tillsammans med engagerade föräldrar.


Här kan du följa lagets resa mot roliga utmaningar och utveckling!


Vi är alltid intresserade av att spela träningsmatcher oavsett tid på året. Vill ni möta oss? Kontakta Christer på christer.hallin@live.se eller 073-901 16 66

Torpets Inomhuscup 2018 Del 1
2018-02-06 21:33

Redan i somras formades idén om att bjuda in jämna lag vi mött som spelar bra passningsspel och är schyssta fotbollskompisar/ledare till en inomhuscup. Tanken var att det skulle vara en cup med låg anmälningsavgift och med fokus på att spelarna skulle få en minnesvärd dag. Då alla inbjudna lag ville vara med och en del till och med anmälde flera lag, så valde vi att dela upp cupen på två datum för spel i nybyggda Fleminghallen med läktare för 500 personer.


I söndags spelade vi den första cupen med dessa lag:


Grupp 1

Rönninge Salem 1

Segeltorp 1

Vårby Gård

Älvsjö Röd 1


Grupp 2

Rönninge Salem 2

Segeltorp 2

Älvsjö Röd 2

Rönninge Salem 3


Matcherna blev 15 minuter och vi valde att ha sarger vilket innebar högt tempo och ett flytande spel med mycket målchanser. Dessutom hade de flesta lagen andra lagkompisars spännande matcher att titta på, så väntan mellan kändes kort. Vi hade fixat tillgång till högtalarsystemet, så självklart körde vi låtar som Campione, Mera Mål osv. inför matcherna så att det dånade i högtalarna. Dessutom hade vi trådlös mikrofon så att vi kunde ropa ut vilka lag som skulle mötas, samt spelarnas namn när de gjorde mål. En stor sak för 8-åriga killar. Vi hade fixat kafé med det viktigaste och givetvis hade i ett lotteri där barnen kunde vinna fotboll, målvaktshandskar och fotbollsbilder som blev en kul snackis.


Första matchen startade 8.10 mellan Vårby Gård och Rönninge Salem 1.

Därefter löpte cupen på i ett härligt tempo med många glada målgörare, häftiga finter och superfina passningar. För vår del i Segeltorp så kändes det bra att vi lyckades få till två väldigt jämna lag där alla fick röra mycket boll och vi vann de flesta matcherna trots bra motstånd.


Förutom roliga matcher så skulle såklart pris för Matchens prestation delas ut och ropas upp i högtalaren. Den utmärkelsen fick den spelare som gjorde någonting utöver det vanliga, vilket kunde vara en 30m löpning, snygg räddning, häftig fint eller viktig brytning. Vilken lycka för de som fick priset och fick mottaga en flying soccer som är en fotbollsleksak som glider fram över golvet.

Sen delades det ut medaljer efter lagen sista matcher där de blev avtackade med varma applåder från publiken


Cupen var en komplett succé där minst 40 barn från de olika lagen sa att det var den bästa cup de varit på. Det bästa är att vi nu på söndag får en chans att ge 100 nya barn den upplevelsen då vi har cup igen!


Stort tack till föräldradomarna som höll spelet på en bra nivå och alla föräldrar som hjälpte till med allt från kaffe, sargbygge, lotteriverksamhet m.m.


Heja Torpet P-09!!


/ChristerÄlvsjö AIK Indoor Cup
2018-02-06 17:16

Lördag den 3 februari spelade vi minicup i nybyggda Sätrahallen. Vi hade en vecka innan fått frågan om vi ville komma och spela träningsmatch och några dagar innan fick vi meddelande om att det istället skulle komma flera lag och vi skulle få chans att spela 4 matcher. Otroligt kul!


Då vi har mycket fotboll på helgerna just nu, så hade vi endast 6 spelare anmälda till detta, så frågan var om det var tillräckligt... Sagt och gjort så tog vi kontakt med Segeltorp P-09:2 och fick tag på 3st fotbollssugna killar som gladeligen kom och körde tillsammans med oss. Angelos, Michel och Emirhan. Lagen vi fick möta var Älvsjö AIK Svart, Stuvsta IF, Enskede IK och Örby IS. Matcherna var endast 12 minuter så det gällde att få en bra start.


Första matchen mot Älvsjö startade igång direkt när vårt lag kommit på plats och blev en rolig match med mål åt båda hållen. Välspelat och roligt med sarg på ena sidan planen och insparkar på andra. Efter ett tag lärde sig barnen att det var enklare att anfalla på sidan med sarg och började valla sig fram. Kul att se hur de löser ut situationer efter bästa förmåga.


Matchen mot Stuvsta började vi starkt framåt med snabbt mål, men fick efter en målfattig match se oss slagna med ett uddamål. Matchen mot Enskede blev den absolut jämnaste. Ett Enskede som vi tidigare på kvällen sett var överlägsna de andra lagen som var inbjudna, då de hade två spelare som var långt framme med både fysik och teknik vilket är ovanligt i den åldern. Vi hade 0-0 fram till sista minuten mot dom, då vi till sist fick kapitulera med ett mål. Tycker ändå att det var den bästa matchen vi spelade då killarna från våra två Segeltorpslag hade börjat lära känna varandra bättre och jobbade mer som ett lag. Vi ska inte underskatta att de som känner varandra har en fördel i det och spelar bättre. Sista matchen för kvällen blev mot ett Örby IS som spelade en snabb fotboll och vi fick se flera kontringar från båda lagen, men också bra insatser av målvakterna.


Kul minicup anordnad av Älvsjö AIK med jämnstarka lag inbjudna som gav oss fin fotboll och en riktigt trevlig gemensam avslutning där alla lag tackade varandra samtidigt. Killarna var helnöjda och stort tack till de inlånade spelarna som visade sig vara riktigt duktiga spelare och schyssta fotbollskompisar.


Forza hela Torpet!


//Christer


Träningsmatch mot Rönninge Salem
2018-02-06 17:01

Så, 21 januari var det dags för den sista av 3 marathon-matcher i Fleminghallen.

Denna gång mot Rönninge Salem. De kom med 3st lag, så vi bestämde oss för att köra 3x20 min där våra 10 spelare fick möta deras olika lag.


Vi har spelat mot Rönninge tidigare och sett att de haft ett väldigt bra lagspel. Den här gången blev det väldigt jämna matcher till en start där vi fick se lag med fint passningsspel och mycket kamp på mittplan. Anfallen byttes av och vi såg att långa uppspel blev en nyckel till att få en press framåt och lyckas med att vinna tillbaka boll högt upp på plan. De första två matcherna slutade även oavgjort 2-2 efter väldigt schysst spel.  I sista matchen så var våra spelare bra trötta och lite väl anfallssugna ibland, så där blev det mer Hawaii-fotboll med anfall åt båda hållen. Vi släppte också lös vissa spelare i fria roller där de inte behövde vara anfallare eller backar. Ett test för att de som är mogna själva ska värdera om de ska anfalla eller backa. Allt för att de ska få utveckla sitt spelsinne ännu mer. En hel del fler mål fick vi i alla fall se vilket gladde publiken.


Vi tackar Rönninge Salem för bra matcher och hälsar dom välkomna till vår cup 4 februari.


Forza Torpet!


//Christer


Träningsmatch mot Skogås-Trångsund
2018-01-15 10:17

Återigen dags för en Marathon-match i Fleminghallen. Denna gång hade vi bjudit in Skogås-Trångsund som vi mött tidigare.


Vi hade hoppats på en jämn match med två lag på nivå Medel, men motståndarna kom med ett starkare gäng än vad som var tänkt. Sagt och gjort ställde vi upp med 13st spelsugna barn och gjorde mål första anfallet. Det väckte igång Skogås Trångsund som med sitt fina passningsspel och spelare med fin bollvana resten av timmen tryckte gasen i botten. De gjorde helt klart fler mål än oss och det märktes att de spelat mycket fotboll inomhus och med varandra, samtidigt som vi inte gjort mer än två träningar och sällan matchat samma spelare nu inomhus. Precis som när vi var igång med mycket fotboll under utomhussäsongen och visade ett väldigt fint spel mot många lag, så fick vi nu besök av ett väldigt bra gäng fotbollskompisar som varit igång hela vintern. Minns tillbaka att vi i regnrusk och hagel besökte just Skogås Trångsund för träningsmatcher i höstas och gjorde två väldigt bra matcher.


Det positiva med att åka på lite tuffare motstånd är att barnen lär sig att vi ibland vinner och ibland förlorar. Även fast en del igår tyckte att det berodde på att motståndarna var tuffare, längre, större fötter(!), hade bättre målvakt och till och med vädret så tror jag att vi fick ut till killarna att det mesta handlar om viljan att vinna och att man kämpar tillsammans. När det sitter blir vi oslagbara. :-)


Vi tackar Skogås Trångsund för matchen och hälsar dom välkomna tillbaka till cup i februari!


Nu till helgen kör vi träning lördag och match söndag mot Rönninge Salem.


Forza Torpet!


/ChristerStuvsta Indoor Cup 2017
2017-12-31 10:46

Inte kan man bara slappa i mellandagarna, så vi drog iväg på cup i Skogås!


Först på onsdagen så skulle vi spelat tre matcher mot Rönninge Salem, Vendelsö IK och Hammarby IF. Då Hammarby inte dök upp så blev det istället en trelagsgrupp med dubbelmöten. Rätt spännande att först mötas och sen få göra korrigeringar mellan och se resultatet av det.


Först ut var Rönninge Salem som vi sett tidigare och som har ett väldigt fint grundspel och tydlig struktur i försvarsspelet toppat med passningsskickliga spelare. Det blev en delvis jämn match, men där Rönninge gjorde målen på snabba kontringar när vi hamnade för långt upp i planen och där deras keeper räddade nästan allt som vi kom med. Vi kom aldrig riktigt nära målmässigt, men det gav idéer på hur vi skulle samla oss i returmötet.


Därefter så skulle vi möta Vendelsö IK och valde att testa den framtida taktiken som vi skulle ha mot Rönninge i returmatchen. Vi ställde upp med en mittback och två kantbackar med rätt att anfalla. Sen hade vi en ensam anfallare på topp som drog isär motståndarna och tvingade dom att inte kunna anfalla med allihopa. Vi vann matchen med några bollar, men mest för att vi hade flera i laget som var trygga med bollen och kunde driva upp den. En rolig grej var när Anton H gjorde mål och bestämde sig för att göra robotdansen som en målgest. Mycket uppskattat hos publiken och medspelarna. :-)


Returmötet sen mot Rönninge blev en mycket jämnare historia där vi låg mer rätt i försvarsspelet och fick giftigare kontringar på ytor vi skapat genom att flytta ned spelet på vår planhalva. Den ensamma anfallaren störde också deras backar i uppspelen bättre. Det stod länge 1-1 där vi sen hade de farligaste chanserna, men efter två snabba kontringar i slutet då vi tryckte på så avgjorde Rönninge Salem matchen till deras fördel. En väl genomförd match, men förlust mot ett bättre lag.


I andra matchen mot Vendelsö IK så valde vi vårt vanliga spel och skickade ut barnen för att bara ha kul och anfalla så mycket dom ville. Blev till sist 7-1 och lite självförtroende tillbaka.


På fredagen var det omlottning utefter spelade resultat och vi hamnade i mellangruppen. Då det var flera lag i omlottningsgrupperna som inte kom till spel, så räckte vi upp handen för att ta alla lediga matcher vilket resulterade i totalt 6 stycken. Efter lite återbud från spelare så blev vi ändå 9st efter en inlånad Gabriel från den cypriotiska ligan. ;-)


Vi rivstartade morgonen med 3 matcher på raken där vi mötte två starka Rönninge Salem-gäng igen som vi inte riktigt fick grepp om. Särskilt i tredje matchen på raken då våra killar var lite mosiga och sugna på korv och kexchoklad istället så rann målen iväg. Däremellan mötte vi Skogås-Trångsund som vi spelat träningsmatcher mot tidigare. Vi har båda stora trupper där Skogås Trångsund har hela 44st inskrivna och denna gång fick vi nog möta några av de mest bollskickliga. Det blev en jämn match med snabba anfall där målen rann in åt båda hållen. Väldigt kul match där Skogås Trångsund visade upp en fin passningsfotboll och vi hade en del otroligt bra individuella prestationer.


Efter en paus med mat i magen, så var det så dags med två stycken derbyn mot Segeltorps IF 2. Då killarna varit lite passiva och snälla i de första matcherna så eldade vi igång dom i omklädningsrummet inför matchen och satte prio på att vinna boll snabbt och inte avvakta. Det märktes direkt att det gav effekt. Blev väldigt jämna matcher där vi tryckte på mest då vi vann bollen högt upp på planen och fick tid till att få igång vårat fina passningsspel. Trots övertag så blev det en målfattig match med starkt försvarsspel och duktiga målvakter där vi till sist satte spiken i kistan med 12 sekunder kvar. Gastkramande är rätt ord! Andra matchen blev precis lika jämn med mycket kamp på mittplanen, precis som det brukar vara i derbyn. Båda lagen hade bestämt sig för att vinna boll och kämpa in i det sista. Även målen blev jämnt fördelade och matchen slutar 2-2 efter att Segeltorp 2 haft ett rungande stolpskott i slutsekunderna. Det är dessa jämna matcher mot schyssta motståndare där varje pass är spännande som gör fotbollen så rolig! Både för oss ledare och barnen. Väldigt kul att kunna ha denna glädje gemensamt i föreningen! Vi ser fram emot fler derbyn i vår inomhuscup i februari där givetvis Segeltorp 2 deltar med två lag.


Sista matchen för dagen blev återigen ett möte mot Rönninge Salem där vi gjorde en stark match, men fick se oss besegrade med uddamålet.


Gott nytt år på er alla, så ser vi fram emot ett spännande 2018!!


/Christer

Inomhusuppstart mot Aspudden-Tellus
2017-12-11 21:43

Så, efter några lördagsträningar i Segeltorpskolans gymnastiksal var det dags för första inomhusmatchen för året.


Vi har vid ett antal tillfällen under vintern hyrt plan i nybyggda Fleminghallen för att ha ett par tillfällen att se fram emot och hålla igång laget på ett roligt sätt.

Först ut som motståndare blev Aspudden-Tellus som även var med i vår Supercup tidigare i höstas. Båda lagen kom med 15st spelare, så fokus var korta intensiva byten för att få en kul match med så jämn speltid som möjligt för alla.


Vi bestämde oss för att köra ca.75 min med 3-minuters byten och bara köra på. Förutom att vi tog en paus mitt i för att prata med spelarna om vad som fungerade bra och vi skulle göra mer under andra halvan av maratonmatchen. 


Vilken match det blev! Jämnt, schysst och böljande spel med en hel del fina prestationer av både utespelare och målvakter. Utan att räkna gjorde båda lagen runt 10 mål och till slut verkade Aspudden-Tellus ha vunnit med en balja.

Vi ser fram emot fler jämna matcher med Aspudden-Tellus!


Vi valde att spela hela matchen med en futsal-boll som är tyngre och stum i studsen, så fördelen var ju att bollen inte gick utanför linjerna så ofta och att bollen hölls på marken. Däremot var barnen inte riktigt vana med den, vilket gjorde att de blev lite hämmade i sitt passningsspel och avslut.


Nästa grej i kalendern blir Stuvsta Indoor Cup nu i mellandagarna!!


//Christer
Bonusmatch mot Älvsjö AIK
2017-11-19 21:33

När vi trodde att julen börjar närma sig och utomhussäsongen var slut så hör Älvsjö AIK av sig och kollar om vi vill spela matcher på deras träningsplan Långbro BP nu i lördags. Det blev vi väldigt tacksamma för.


Då vi alltid vill spela match så var det inte så svårt att få med oss 10 barn på kort varsel och köra 2 minimatcher á 20 minuter. Vi valde att dela upp oss i jämna lag med 5 spelare i varje och köra 1 match mot halva Älvsjö-gänget och sen byta planhalva så att båda våra lag fick möta båda deras. Då vi var så få behövde vi inte ens ha avbytare, så barnen spelade hela matcherna.


Det blev 4 välspelade matcher där vi föräldrar återigen blir imponerade över det välkomponerade passningsspelet killarna har tränat upp, samt mogna avvägande att alltid passa kompisen som har bättre läge. Det var schysst spel rakt igenom och det blev en hel del mål.


Alltid kul med samarbete med närliggande klubbar och vi spelar gärna mot samma gäng igen och kommer hålla kontakten.


Tack Älvsjö!


//Christer

Höstavslutning
2017-10-29 14:15

Så var det dags att avrunda utomhussäsongen och ta oss inomhus under en period. Vi fortsätter på konceptet med föräldramatch som förra året. Det blev en match med många individuellt starka prestationer, med klackar, nickmål och försök till bicykletas. Föräldrarna med hjälp av Sixten i målet visade vart skåpet skulle stå och tog hem segern med 5-4. Vi får se när rollerna är ombytta... Vet inte vilka som hade roligast, barnen eller föräldrarna? :-)


Därefter hade vi en straffsparkstävling med föräldrar mot barn och där föräldrarna fick ha ögonbindlar av något ytterst tveksamt tyg för att få det lite jämnare. Även där tog tillslut föräldrarna hem segern. När barnen sen fick köra egen tävling hade de blivit varma i kläderna och satte det mesta. Tack för målvaktsinsatsen Altan! Avslutningsvis blev det såklart fika med kakor och festisar till spelarna och småsyskonen.


Framåt har vi fått tid inomhus i Segeltorpsskolans gymnastiksal på lördagar 17.00-18.30 med start 11 november. Förutom det har vi tider i nybyggda Fleminghallen ett par gånger under vintern, så håll koll i kalendern för vad som gäller.


//Christer

PWC Cup 2017
2017-10-29 13:51

Förra söndagen tog vi på oss mössorna och åkte till Källbrinks IP för att spela PWC Cup igen! Vi hade anmält 3st lag där vi hade 7st spelare i varje som skulle få spela 3 matcher var, men under dagen blev vi ändå som ett stort lag där en del barn spelade 5-6 matcher.


Första matchen med lag 1 spelades på ett frostigt underlag, men som alltid gav killarna oss en upplevelse som värmde oss i publiken. Det blev en övertygande seger mot ett Huddinge-lag i premiären där vi återigen fick se att våra spelfokuserade övningar på träningarna bär frukt. Även Anton D fick som målvakt på ett skruvat skott med den hala frostbollen som letade sig in i nät. Den andra matchen blev jämn mot ett välspelande Älvsjö AIK Svart. En böljande match med mycket spel på mittplanen och där Vilmer lyckades springa sig fri i slutet och peta in 3-2 på matchens sista spark. Tredje matchen har vi spelet, men motståndarna försvarar sig bra och har en fantastisk målvakt. Till sist delar vi på poängen då det slutar 3-3. Massa glada barn och extra kul att så många vill stå i mål. 


Efter lunchuppehåll och massa nya pigga spelare, så kör vi igång lag 2 och 3. Blir massa underhållande och framförallt spännande matcher under dagen där vi vinner de flesta med något mål, men åker på en större plump mot Hammarby IF som hade ett vasst lag. Vi minns en match där Harry fixade 4 mål genom sina inåtskruvade hörnor, en annan där vi ligger under med 1-3 i halvtid, men bestämmer oss för att passa snabbare och därför vänder matchen.


Det vi framförallt tar med oss är att vi har ett bra passningsorienterat grundspel, spelare som har kul och gör oväntade saker och som även är schyssta fotbollskompisar. Under vintern ser vi att vi kommer köra ännu mera individuell bollbehandling. Tyvärr får vi under dagen också se ett motståndarlags ledare som skäller på den 12-åriga domaren så att hon efter matchen gråter häftigt. Det är aldrig okej..


Överlag en bra och givande cup som vi gärna kommer tillbaka till. Tack Huddinge IF för bra arrangemang!


//Christer

Torpets Supercup 2017
2017-10-15 21:25

Lördag 7 oktober bjöd vi in till Supercup på Segeltorps IP!


Vi blev totalt 8 lag som spelade 3 matcher var och sen avrundade vi dagen med en extra match för våra två Segeltorpslag som var med. Förutom vädret, så blev det en helt fantastisk dag där våra barn fick spela roliga matcher på ett nytt spännande sätt!


För att ge barnen en utveckling så hade vi till den här cupen valt att spela 7-mannafotboll, fast med 5-mannamål. Tanken var att barnen skulle få lite större ytor och tid med bollen för att hitta bra passningsvägar. Något positivt vi märkte också var att spelarna nästan blev tvungna att passa mer än vanligt för att det blev det snabbaste sättet att transportera boll på den stora planen. Att vi sen bjudit in lag som var väldigt jämna i spelet gjorde att det blev många spännande matcher. Ytorna gjorde också att det var en längre väg till mål och med duktiga backar så blev de första 4 matcherna oavgjorda 1-1, 1-1, 1-1, 2-2. Sen under dagen fick vi se fler och fler mål i matcherna.


Dagen till ära hade vi ordnat med lotteristånd med fina priser från föräldrar, kafét var öppet och klubben hade ordnat med en foodtruck då damlaget även hade derby mot Huddinge samma dag. De barn som ville hade också möjlighet att testa sin skottstyrka vid sidan av planen mellan matcherna. Alla barn fick medaljer och givetvis hade vi ordnat med en pokal som Segeltorpslagen tillsammans fick lyfta efter sista matchen.


Enormt stort tack till våra gästande lag, föräldrar som hjälpte till överallt och hade fixat med priser, Lenny som bokat foodtruck och Kandyz Segeltorp för priser till lotteriet. Vi kommer absolut ordna med cup igen och nästa inplanerade blir inomhus 4 februari.


Heja Torpet!


//Christer


Derbysöndag
2017-10-01 19:24

Då vi tyvärr fick ett lag i vår grupp i St:Erikscupen som utgick så passade vi på att fråga våra goda vänner i Segeltorp 3 & 4 om vi inte skulle ta bådas träningstider den söndagen och spela matcher mot varandra. Sagt och gjort så hade vi en riktigt härlig derbysöndag den 10 september.


Dagen till ära var det fantastiskt väder vilket det oftast är på IP. Vi hade delat upp vårt lag i två jämna delar och första matchen startade 11.00 med Christer som domare till barnens förtjusning. Skulle jag döma snällare mot egna laget? :-) Det blev en match som till en början var väldigt jämn och böljade fram och tillbaka med få mål och rungande skott i trävirket åt båda håll. I andra halvlek får vi däremot igång långskyttet och passningsspelet vilket gjorde att det trillade in en del bollar i nätet.


Andra matchen fick jag höra var också väldigt jämn och välspelad. Perfekt värdemätare att ha så många duktiga spelare i samma förening att spela träningsmatcher med.


Barnen från alla lagen körde schysst och många av dom känner också varandra från skolan. En minut efter att matcherna var slut, så glömdes det bort att de spelat i olika lag och började snackas om vardagsgrejer. Otroligt roliga matcher med en härlig inramning och viktigt för killarna att spela med de andra kompisarna i Segeltorps IF. Det här gör vi igen!


Tack för bra matcher Andreas och Daniel.


/Christer


Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 11/02 18:34 
Fotboll startsida, 15/01 13:42 
Fotboll startsida, 22/11 17:27 
Fotboll startsida, 20/11 10:52 
Fotboll startsida, 19/11 08:53 
Fotboll startsida, 16/11 16:50 
Fotboll startsida, 22/06 16:04 
Fotboll startsida, 10/05 15:23 
Fotboll startsida, 03/05 14:07 
Fotboll startsida, 24/03 09:35 
Fotboll startsida, 20/03 10:15 
Fotboll startsida, 03/02 14:46 
Nyheter från föreningen
Hem, 08/02 15:20 
Hem, 17/11 10:10 
Hem, 16/11 16:44 
Hem, 09/11 14:15 
Hem, 28/08 17:17 
Hem, 28/08 17:11 
Hem, 13/04 11:25 
Hem, 28/02 10:28