Välkommen till Segeltorps IF P-09:1!

Segeltorps IF P09:1 består av 18 härliga och fotbollsintresserade grabbar. Laget tränas av 3 ledare som heter Stefan, Thomas och Christer.


Vi tillämpar en metodik som kallas FUNiño och som går ut på att skapa intelligenta spelare, samtidigt som vi vill att varje spelare får chans att utvecklas individuellt genom träningsövningar på rätt nivå med en tydlig tanke.


Det viktigaste för oss ledare är att spelarna känner glädje över spelet fotboll och att de tycker fotbollen är veckans höjdpunkt. Vi prioriterar att alla lär sig hur man är en bra fotbollskompis, samt att skapa en bra stämning tillsammans med engagerade föräldrar.


Här kan du följa lagets resa mot roliga utmaningar och utveckling!


Vi är alltid intresserade av att spela träningsmatcher oavsett tid på året. Vill ni möta oss? Kontakta Christer på christer.hallin@live.se eller 073-901 16 66

St:Erikscupen serieindelning klar!
2017-02-20 22:10

Nu har serieindelningen blivit klar så vi ser vilka lag vi kommer möta under året.

http://www.stff.se/information/?scr=table&ftid=68698

Det är serie P8-40 och P8-41 som gäller för oss och vi kommer då framåt att kallas Segeltorps IF 1 och Segeltorps IF 2.


Som ni vet är vi runt 20st spelare och vi har anmält 2st lag till seriespelet. Än så länge återstår det att invänta spelschema, men så fort det är klart så kommer vi att dela upp laget i 4 färggrupper som vi roterar vid matcherna för att alla barn ska få spela med varandra. Det kommer innebära 1 match/vecka för alla, men med möjlighet att hoppa in i den andra veckomatchen vid behov.


När spelschemat är klart så kommer vi att skicka ut kallelser via hemsidan som ni föräldrar lätt kan svara på och vid behov ändra ert svar eller be om hjälp med skjuts m.m.

Redan nu kommer jag att skicka ut kallelser till de två cuper vi hittills är anmälda till i april.


Cuper, matcher och träningar kommer att läggas upp här på hemsidan så att ni föräldrar har informationen lättillgänglig. Märker ni att mailen går till fel adress eller att ni vill ha kallelser till båda föräldrarna så meddela oss det.


/Christer

Träningsmatch mot Fittja IF
2017-02-20 21:45

Fick frågan från Fittja IF om vi ville komma förbi på deras träningstid och spela match nu i lördags 18 januari och blev väldigt tacksamma. Kul att vi på några dagar enkelt fick ihop ett gäng spelsugna barn och kunde tacka ja på studs!


Väl på plats berättar tränarna att det är killarnas första match och vi kommer överens om att spela 3x15 min. Det känns toppen, för då kan vi låta 3st dela på målvaktsjobbet.


Det märktes tidigt att våra spelare hade en annan vana i att spela match och målen rullade in i snabb takt. Efter första perioden valde vi därför att prata mycket om att vi skulle passa mycket till varandra och se till att alla fick chans att vara med i det offensiva spelet och få göra mål. Vi hade också en uttalad back för att killarna ska få en vana i det och även för att kunna styra att det inte alltid är samma spelare som tar det ansvaret. Det är något vi kommer att välja att fortsätta med när vi kommer utomhus.


Glädjande såg vi alltefter matchen löpte på att det blev fler och fler genomtänkta passningar och samarbeten, vilket gjorde att det blev en väldigt bra träningsmatch på så sätt. I slutet av matchen stod vi och hoppades på att Fittja skulle få göra sitt första magiska mål, men tyvärr blev det inget i lördags. Vi kom däremot överens om att hålla kontakten med tränarna och sa att vi gärna kör en returmatch på vår träningstid efter sommaren. Nu ikväll såg jag också att de kommit med i samma serie i St:Eriks-cupen som ett av våra anmälda lag.


Extra stolt över vilka fina barn vi har som inte firade målen överdrivet mycket och hade en bra attityd rakt igenom hela matchen trots en väldigt klar seger.


/Christer

Derby mot Segeltorp 5
2017-02-20 21:23

15 januari var det återigen dags för träningsmatch med våra fotbollskompisar i Segeltorps IF 5. De hade varit snabba med att tidigt boka sporthallen i Flemingsberg för att kunna bjuda in till matcher och den här gången fick vi chansen att hälsa på.


Sist vi möttes utomhus så flög vi fram på planen och det mesta gick in, men den här gången blev det en annan matchbild. Vi körde 3x15 minuter och de två första perioderna var det ett böljande spel där båda lagen hade ett starkt försvarsspel och mycket spel på mittplanen. Det blev spännande för publiken med 1-0, 1-1, 2-1, 3-1, 3-2 och till sist 3-3 med 15 minuter kvar. Väl där fick SIF 5 in några kanonskott och vann till sist.


Riktigt kul att killarna börjar känna att de ALLA tillhör Segeltorps IF och vi ser fram emot många matcher nere på IP där vi hejar fram varandras lag!


/Christer


McDonalds Cup 2016
2017-02-20 21:03

Den 11 december körde vi vår första inomhus-cup och det blev en fantastiskt rolig dag!


Grabbarna var taggade och det blir helt klart en härlig känsla när dom får hänga tillsammans i en sporthall en hel dag. Massa lek och småspel mellan matcherna gör att dom kommer närmare varandra och får den här lagkänslan som är så viktig.


5 matcher blev det och skulle väl vilja säga att grabbarna visade hur duktiga de var och var de som drev matcherna med ett fint passningsspel. När vi mötte Skogås/Trångsund och Boo blev det vinster, däremot blev det svårare matcher mot hemmalaget Hanviken som var med vana med inomhusspelet och blev framhejade av publiken.


Det var en skön inramning med speaker som ropade ut målgörare och det delades dessutom ut hörlurar till matchens lirare varje match. Vår första målskytt för dagen blev Charlie Leback som dagen till ära döpts till LEGOBACK i laguppställningen och det gav oss mycket skratt när speakern ropade. :-)


Annars var det målvakternas turnering där Harry stod första matchen i strumplästen, Anton H och Hampus fick hålla nollorna och Anton D blev utvald till matchens lirare som målvakt efter fantastiskt modiga räddningar. Viktigt att många vill stå i mål och det kommer bli ännu viktigare framåt när vi kommer ha 2 matcher i veckan.


Vi kommer tillbaka nästa år!


/Christer

Extramatch mot SIF P-09:3
2016-10-24 09:18

Segeltorps IF P-09:3 hade ordnat lite träningsmatcher mot Enskede på IP och när det dök upp en lucka i spelschemat så tog vi tacksamt emot chansen att få spela match och ställde upp med 6 spelsugna barn. Tack!


Blev en riktigt rolig match med böljande spel, många mål och riktigt fina individuella prestationer. Rakare spel än tidigare där många vågade springa framåt i raketfart och dundra på med skott, nästan lite kanadensiskt på offensiv planhalva. (Skjut på allt) Bollen studsade vår väg många gånger, men framförallt var det kul att se kämpaandan både framåt och bakåt. Första matchen som vi bytte av spelare för att de var helt slut. :-)


Matchen gav mersmak och ledartrojkan börjar redan nu titta på möjligheten till någon inomhuscup i vinter.


Vi ser även fram emot ännu starkare samarbete mellan de olika P-09 lagen till våren!

Säsongsavslutning på Puckelbollplanen
2016-10-17 21:53

I söndags var det dags för avslutning av utomhussäsongen.


För att ge barnen något minnesvärt så bestämde vi att förlägga träningen på Puckelbollplanen i Skärholmen. Planen blev färdigställd 2014 och är ett led i Skärholmens ambition att ligga i framkant vad gäller platser för spontanaktivitet.


Nästan inga av barnen hade sett planen tidigare, men tyckte att den var superhäftig och såg kul ut! Vi startade med att dela upp barnen i tre lag och laget som vilade fick spela en enklare form av fotbollsgolf runt omkring i terrängen. När alla spelare rullat runt med matchspel så var det dags att utmana föräldrarna. Full fart med 16 barn mot 12 föräldrarna gav oss mycket skratt och entusiastiska barn!


Tack för en fantastisk säsong och att vi tränare får vara med om att se alla spelare utvecklas och ha kul tillsammans!


Nu startar vi inom kort upp med inomhusträning, vilken kommer att vara på söndagar 9.00-10.00 i Kungsklippeskolan med start 6 november. Välkomna!


Mer om Puckelboll

Till skillnad från en vanlig fotbollsplan är Puckelbollplanen ett konstnärligt experiment som uppmuntrar till ett kreativt användande av planen. Samtidigt neutraliserar planens ojämnheter spelarnas skicklighet. Det är inte säkert att den bästa fotbollsspelaren också är den största puckelbollhjälten. Studsar inte bollen dit man tror har alla en chans.


"Många lever i tron att livet är en rättvis spelplan, att planhalvorna är lika stora och att målen alltid har minst ett kryss. Men som Puckelbollplanen illustrerar så studsar bollen egentligen aldrig riktigt dit du vill och tillvaron kan vara både gropig och ojämn."

- Johan Ferner Ström, Konstnär och skapare av Puckelbollplanen

SIF P-09:1 charmade publiken i PWC-cup 2016
2016-10-12 20:38

I lördags spelade vi återigen cup, denna gång på Källbrinks IP. Vi hade anmält 2st lag och skulle spela 6st matcher mellan 8.40-12.40, vilket gjorde att vi fick en intressant och kul förmiddag där vi sprang tillsammans i samlad trupp mellan matcherna. :-)


Vi blandade vinster med förluster, men framförallt så vann vi publikens hjärtan!


Det blev tydligt att barnen utvecklas hela tiden. De hjälper varandra, passningsspelet har börjat komma igång och spelarna vid sidan av planen var aktiva och hejade på sina kompisar. Vi fick se Charlie G göra frisparksmål, Carls kämpaglöd, Theodor S klacka upp en hörna i krysset, Ludde dribbla bort halva Hammarby, Theodor H sätta en straff, Viktor M göra lysande uppspel, Charlie L göra mål efter löpning från eget straffområde, Iván tunnla två spelare, Anton D´s stenhårda vinnarskalle, Harry´s dunderskott i mål, Vilmer´s målfarlighet, Magnus eleganta snurrfint, Konstantin´s vindsnabba löpningar, Rafael´s målglädje, Anton H´s tuffhet i närkamperna.


Nu på söndag kör vi avslutning på Puckelbollsplanen i Skärholmen med bl.a. föräldramatch, sen så kör inomhusträningen igång i november.


Hälsar Christer


Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 03/02 14:46 
Fotboll startsida, 31/01 14:43 
Fotboll startsida, 22/12 16:21 
Fotboll startsida, 15/12 11:27 
Fotboll startsida, 30/11 18:21 
Fotboll startsida, 21/11 12:49 
Fotboll startsida, 08/11 15:07 
Fotboll startsida, 04/11 11:35 
Fotboll startsida, 06/10 14:26 
Fotboll startsida, 24/08 17:07 
Fotboll startsida, 11/08 12:06 
Fotboll startsida, 17/06 21:26 
Nyheter från föreningen