Välkommen till Segeltorps IF P-09:1!

Segeltorps IF P09:1 består av 22 härliga och fotbollsintresserade grabbar. Laget tränas av 4 ledare som heter Stefan, Thomas, Martin och Christer.


Vi tillämpar en metodik som kallas FUNiño som går ut på att skapa intelligenta spelare, samtidigt som vi vill att varje spelare får chans att utvecklas individuellt genom träningsövningar på rätt nivå med en tydlig tanke.


Det viktigaste för oss ledare är att spelarna känner glädje över spelet fotboll och att de tycker fotbollen är veckans höjdpunkt. Vi prioriterar att alla lär sig hur man är en bra fotbollskompis, samt att skapa en bra stämning tillsammans med engagerade föräldrar.


Här kan du följa lagets resa mot roliga utmaningar och utveckling!


Vi är alltid intresserade av att spela träningsmatcher oavsett tid på året. Vill ni möta oss? Kontakta Christer på christer.hallin@live.se eller 073-901 16 66

Torpets Supercup 2017
2017-10-15 21:25

Lördag 7 oktober bjöd vi in till Supercup på Segeltorps IP!


Vi blev totalt 8 lag som spelade 3 matcher var och sen avrundade vi dagen med en extra match för våra två Segeltorpslag som var med. Förutom vädret, så blev det en helt fantastisk dag där våra barn fick spela roliga matcher på ett nytt spännande sätt!


För att ge barnen en utveckling så hade vi till den här cupen valt att spela 7-mannafotboll, fast med 5-mannamål. Tanken var att barnen skulle få lite större ytor och tid med bollen för att hitta bra passningsvägar. Något positivt vi märkte också var att spelarna nästan blev tvungna att passa mer än vanligt för att det blev det snabbaste sättet att transportera boll på den stora planen. Att vi sen bjudit in lag som var väldigt jämna i spelet gjorde att det blev många spännande matcher. Ytorna gjorde också att det var en längre väg till mål och med duktiga backar så blev de första 4 matcherna oavgjorda 1-1, 1-1, 1-1, 2-2. Sen under dagen fick vi se fler och fler mål i matcherna.


Dagen till ära hade vi ordnat med lotteristånd med fina priser från föräldrar, kafét var öppet och klubben hade ordnat med en foodtruck då damlaget även hade derby mot Huddinge samma dag. De barn som ville hade också möjlighet att testa sin skottstyrka vid sidan av planen mellan matcherna. Alla barn fick medaljer och givetvis hade vi ordnat med en pokal som Segeltorpslagen tillsammans fick lyfta efter sista matchen.


Enormt stort tack till våra gästande lag, föräldrar som hjälpte till överallt och hade fixat med priser, Lenny som bokat foodtruck och Kandyz Segeltorp för priser till lotteriet. Vi kommer absolut ordna med cup igen och nästa inplanerade blir inomhus 4 februari.


Heja Torpet!


//Christer


Derbysöndag
2017-10-01 19:24

Då vi tyvärr fick ett lag i vår grupp i St:Erikscupen som utgick så passade vi på att fråga våra goda vänner i Segeltorp 3 & 4 om vi inte skulle ta bådas träningstider den söndagen och spela matcher mot varandra. Sagt och gjort så hade vi en riktigt härlig derbysöndag den 10 september.


Dagen till ära var det fantastiskt väder vilket det oftast är på IP. Vi hade delat upp vårt lag i två jämna delar och första matchen startade 11.00 med Christer som domare till barnens förtjusning. Skulle jag döma snällare mot egna laget? :-) Det blev en match som till en början var väldigt jämn och böljade fram och tillbaka med få mål och rungande skott i trävirket åt båda håll. I andra halvlek får vi däremot igång långskyttet och passningsspelet vilket gjorde att det trillade in en del bollar i nätet.


Andra matchen fick jag höra var också väldigt jämn och välspelad. Perfekt värdemätare att ha så många duktiga spelare i samma förening att spela träningsmatcher med.


Barnen från alla lagen körde schysst och många av dom känner också varandra från skolan. En minut efter att matcherna var slut, så glömdes det bort att de spelat i olika lag och började snackas om vardagsgrejer. Otroligt roliga matcher med en härlig inramning och viktigt för killarna att spela med de andra kompisarna i Segeltorps IF. Det här gör vi igen!


Tack för bra matcher Andreas och Daniel.


/Christer


Höststart
2017-09-07 17:56

Så var hösten igång och vi har redan hunnit spela 3 matcher.


Vi började med att möta Norsborgs IF borta på Brunna IP. En match där spelet böljade en hel del. Motståndarna var snabba och hade ett par killar som hade bra koll på bollen, vilket visade sig då de fick två snabba frilägen och målade båda gångerna. Mycket pga att vi endast kör med 1 back och blir sårbara efter egna anfall. Grabbarna på planen hängde litegrann med huvudena, men fick glada tillrop av kamraterna på bänken. Trots underläge så hade vi haft ett bra passningsspel och många chanser själva, så vi ledare kände nog att detta kommer vi att vända. Sagt och gjort så kliver vi in i bytet efteråt och klipper in 3 bollar på under 2(!) minuter. Anton H visade vägen med ett stenhårt skott som målvakten inte kunde hålla. Därefter hade vi spelet i en match som blev alltmer fysisk och vi fick t.o.m. en straff som tyvärr satt stenhårt i ribbkrysset.

Det fortsätta svänga och blev en underhållande match som vi till slut tappar med uddamålet. Vi ser fram emot fler matcher med Norsborgs IF!


Helgen efter blev det ytterligare två matcher, varav en fredagsmatch på IP mot Södra Stockholms FF. En otroligt kul match som bjöd på många läckra mål och lite Hawaii-fotboll. Bl.a. så kom Yasin fri med målvakten och stannar upp 1 meter framför denne innan han gräver upp bollen i en lobb över målvakten. Med en minut kvar av matchen fick vi höra ett högt WOW! från publiken då motståndarna rensat undan bollen i en lång boll ned mot vår målvakt Konstantin som från egen halva planhalva dunkar in bollen stenhårt i nätet. Kul avslutning på en jämn och spännande match!


På lördagen åkte vi på bortamatch till Vårbergs IP och match mot IFK Stockholms FK 2. Det var en skön min på spelarna när de upptäckte att det skulle bli match på grus för första gången. Går det verkligen att spela fotboll på grus? Ingen trodde på mig när jag berättade att när vi föräldrar växte upp spelade vi bara på grus... :-) Väl på plats valde jag att för första gången spela med två backar. Dels för att inte bli så sårbara för kontringar, men också för att få igång mer passningsspel åt sidan och bakåt. Det visade sig vara rätt beslut, längesedan vi sett ett så bra passningsspel och samarbete. Till slut vann vi med tvåsiffrigt och vi hann även med att få se ett bicycleta-mål direkt från ett inkasst.

Fotbollsgodis på hög nivå.


Med i matchen var också våra tre nyförvärv som började i juni och gjorde en dunderdebut i den blårandiga tröjan. Välkomna Noah, Sigge och Love!!


Nu i helgen kör vi matcher igen, bl.a. blir det derby-söndag mot Segeltorp 3 & 4 vilket vi ser fram emot och om en månad är det dags för Torpets Supercup.


Härlig fotbollshöst med andra ord!


/Christer

Våravslutning 2017
2017-08-10 18:23

Så var det slut på en väldigt intensiv, spännande, utvecklande och helt fantastisk vårsäsong!!


Vi har sett barnen utvecklats både som spelare och fotbollskompisar, fått se otroligt spännande och roliga matcher, spelat cuper där spelarna fått en djupare vänskap och fått mäta sig med många andra lag och framförallt haft väldigt roligt tillsammans. En del har tagit del av Waldemars utvecklingsträning, vissa var med på föreningens fotbollsläger och några av oss gick och såg Djurgårdens IF mot AFC Eskilstuna på Tele2-arena.


Ständigt så anstränger vi oss för att ge barnen en bra skolning i fotbollens värld, både tekniskt, taktiskt och dess gemenskap. Därför så är det också viktigt att på avslutningar bara ha kul. Denna gång hade vi planerat en 3-kamp med strafftävling, en passningstävling och en station där spelarna (och vissa föräldrar) kunde mäta hur hårt de kan skjuta. Otroligt uppskattat där de som presterade bäst i varje gren vann varsin SIF-mössa.


Förutom det så hade vi bokat en träningsmatch med våra goda vänner i Segeltorps IF 2. En match där både föräldrar, ledare och spelarna hade jättekul och firade sommarlovet tillsammans. Det blev även första matchen i Segeltorpströjan för några av våra nytillkomna spelare.


Därefter hade vi traditionsenlig fika med saft och kakor, samt prisutdelning från 3-kampen. Även vi ledare fick uppskattning i form av fina ord, hen-toalettskylt och balar med toalettpapper. Talar för oss alla när jag tackar och meddelar att vi blev skitglada. ;-)


Som slutkläm tog vi halva planen på låns och gjorde en sista lek. Barnen fick använda sina bollar eller föreningens med klisterlappar med namn på. Sen gällde det att komma närmast en kon på andra sidan när alla sköt samtidigt. Kontrollerat kaos ledde till en vinnare av en SIF-ryggsäck!


Det enda som inte vi inte hann med var en föräldramatch, så på höstavslutningen blir det ett måste.


Glad sommar!


/Christer

Deli Italia Nationaldagscup 6 juni
2017-08-10 17:35

Självklart skulle vi vara med på cup på hemmaplan arrangerad av Segeltorps IF! Det blev som vanligt strålande väder på IP och spelsugna barn. Vi hade bara anmält 1 lag till turneringen, men intresset ökade med tiden och till slut blev vi 15 spelare starka. Det löste vi galant genom snabba byten och engagerade barn som kände att det (nästan) var lika roligt att heja som att spela.


Första motståndare ut blev Reymersholm som startade igång med matcher nu under våren. Det blev fotbollspropaganda från vår sida och spelarna forsade förbi sina motståndare i våg efter våg. Det märkes väldigt väl att vi tränat mycket på smålagsspel där vi får fram många 2 mot 1-situationer. Snabbt förbi motståndare eller släpp till kompis om den har bättre läge. Vi fick snabbt en stor ledning, men eftersom att vi var så många spelare drogs tempot aldrig ned och vi bjöds på många mål. Det roliga var också att många mål kom med skott utifrån då motståndarna var 2 fler och det var grötigt, något killarna haft svårt för ibland. Gladast var nog Anton D som satte 5 baljor. :-)


Därefter var det återigen dags för derby mot Segeltorp 3. Vilken otroligt spännande match det blev!! Vi rullade runt på hela truppen med 15 barn, men trots det kändes det som att oavsett vilka som var inne på planen hade de fullt fokus på matchen. SIF 3 fick en tidig kontring och gjorde 0-1. Därefter dominerade vi med ett dussin klara målchanser och fick in 1-1. Med ett starkt tryck så öppnas dock luckor bakåt och på en sådan lyckades motståndarna tråckla in 1-2. Killarna fortsatte köra full fart framåt, men en storspelade Teddy i motståndarlaget och Edvin i målet satte stopp. Istället fick vi en frispark utanför straffområdet emot oss som satt snyggt i nättaket till 1-3. Snabbt som attan satte David sitt andra mål för matchen till 2-3 och det var nerv igen. Trots 4 hörnor, två ytterligare stolpskott och en ribbträff av Yasin så slutade matchen 2-3. Vi ser fram emot nästa gång båda lagen möts. Kul att ett av de absolut bästa lagen vi mött finns i samma förening!


Sista matchen för dagen blev mot Vendelsö nere på 5-mannaplanen. Sicken publikfest det blev! Knappt så att alla fick plats innanför stängslet. Vi kanske får börja ta inträde på hemmamatcherna.. :-)


Det blev en böljande match där barnens kreativitet släpptes loss efter matchen innan som var väldigt tight. Det var mycket klackar, snurrfinter och skratt under matchens gång. Vendelsö hade ett väldigt skönt gäng och hoppas på att de vill komma tillbaka och lira match under hösten. Ett enormt böjande spel där vi hela tiden hade matchen under kontroll. Till sist slutade den 5-3 till oss.


Barnen var glada och ser fram mot våravslutningen 18 juni.


/Christer

Dubbelmöte mot Newroz FC
2017-06-04 21:57

Dubbelmöte i helgen mot en förening som heter Newroz och är från Bredäng. Blev två väldigt välspelade och schyssta matcher och laget kasserade in två nya segrar.


"Vi fick en fantastisk kväll på IP!" Orden är Thomas efter fredagens match mot Newroz FC. Själv missade jag matchen, men vad jag hör så gjorde laget ännu en strålande insats med en hel del mål framåt och också ett väldigt fint passningsspel som börjar bli ett signum. Fick höra att David var så otroligt sugen på att få spela att de åkte ned till IP på chans, Thomas bestämde att han fick spela trots att han inte var kallad och lyckades dessutom göra ett mål. Vi vill aldrig hindra den genuina spelglädjen! Detta ledde till att David var en av dom som hängde kvar en lång stund efter matchen i  lördags och tränade skott.  Också kul att så många vill vara målvakt, samt börjar bli nyfikna på att vara lagkapten och tacka för matchen. Barnen har själva också börjat få ett högt engagemang i att hitta bra fotbollskompisar i motståndarlaget att ge det gröna kortet till.


Lördagens match var jag själv med på och måste säga att det är kul att höra spelarna sakna lagkompisar som de tycker om och vill spela med. Vi har valt att blanda upp alla så bra vi kan för att det ska kännas som att vi är ett enda stort lag som spelar olika matcher, istället för att vara "två olika lag som tränar tillsammans". Detta verkar slagit väldigt väl ut! :-) Själva matchen hade riktigt fina individuella prestationer, såsom Hampus räddningar på höga skott, Vilmers dribblingsraider i straffområdet och Anton D´s inspark som nästan gick direkt in i mål(!). Den här matchen testade vi på att ha en anfallare och resten fick springa som du ville i första halvlek och det gav en hel del frilägen och mål, men inte det fina passningsspel vi brukar ha. Därför gick vi i andra tillbaka till vårt vanliga uppställning och direkt blev vi tryggare i vårt spel. Värt att testa nytt för att se att det vi redan har funkar bäst. Det är till och med att vissa ber om att få vara backen för att de då får vara spelfördelare med en uppsikt över planen, där Ludvig och Jonah är bra exempel.


Hoppas föräldrarna uppskattade spelarnas tack till publiken efter matchen. Kanske kan bli återkommande. :-)


På tisdag kör vi cup, sen är det en match kvar innan vi söndag den 18 juni har våravslutning på IP.


Heja Torpet!


/Christer


Fotbollens dag 27/5
2017-05-31 23:07
Segeltorps IF P-09:1 på Djurgårdens IF - AFC Eskilstuna

I lördags så blev det en dag i fotbollens tecken.


Vi startade upp dagen med att åka till Hammarbyhöjdens BP för att möta Hammarby IF. Fantastiskt väder, förväntansfulla barn och en härlig publik!


Vi har lite kontakt med just det här Hammarby-laget då Anton H´s syssling spelar där och har mött dom tidigare. Den här dagen hade de fått en lucka i sitt spelschema och bjöd in oss till match. En varm dag, så vi bestämde oss för att köra 4x12 min för att få ett par pauser. Redan från början en väldigt händelserik match med många målchanser och snabba anfall från båda lagen. Märktes att barnen var spelsugna och vi hade hela 12st spelare på plats. Vi började piggas och det kändes som att det skulle bli vår match. Många fina löpningar över hela planen och fina avslut gjorde att vi efter halva matchen var i ledning och hade bud på fler mål, men som alltid är charmen i 5-manna att matchbilden kan skifta flera gånger under en match. Hammarby fick in 2 enkla mål genom snabba inkast som ledde till frilägen. Matchen fortsatte att bölja fram och tillbaka till publikens förtjusning, men i slutändan stod Hammarby som segrare. Det gjorde inte barnen så mycket som var helt slut av solen och hade en kul eftermiddag att se fram emot. Tack Hammarby, vi tar en till match i höst hemma på IP där vi är svårslagna!


På eftermiddagen hade vi bestämt oss för att testa på att gå på allsvensk match i form av Djurgårdens IF mot AFC Eskilstuna på Tele2 Arena. Via Jonah´s pappa Magnus så hade vi kommit över gratis biljetter till alla och blev att gäng på 22 personer. Både spelare, föräldrar och en del syskon. Spännande för barnen att mötas upp utanför vid McDonalds för att sen tillsammans vandra in på arenan. Synen av barnen när de kom upp på platserna och såg den stora planen och läktarna var underbar! Nästan så att vissa tappade andan och stod och drömde om deras egna tur att spela där. Med lite flaggor, engagerade föräldrar och en del snask så var stämningen på topp. Blev en match där DIF dominerade och som aldrig blev spännande, men en hel del mål för barnen. 4-1 samt två bortdömda mål. Lugn och positiv stämning för det mesta, men någon tråkig ramsa från klacken fick vi ändå höra. Bra då med snabbtänkta föräldrar som översatte till något mer positivt. :-)

Det bästa var ändå de frågor från spelarna som kom kring alla situationer som uppkom på planen. Det finns ett stort intresse för fotboll hos barnen som förhoppningsvis blev ännu större efter den dagen. Det här gör vi igen!


/Christer


Det våras för Segeltorps IF P-09:1
2017-05-13 16:49

Ny helg och nya matcher!


I fredags tog vi emot Fittja som vi mötte inomhus i januari på ett vårigt IP med härligt väder. Deras ledare hade verkligen fått igång killarna på ett bra sätt sedan sist och verkade ha satt grunderna till ett lag med duktiga fotbollsspelare.


Blev en hyfsat jämn första halvlek där vi gjorde någon balja samtidigt som Carl var en panter i målet och stoppade en del långskott. Väldigt roligt att se spelarnas rörelsemönster i denna match och vilket bra fotbollssteg många börjat få. Märks att vi spelar mycket fotboll i veckorna och att spelarna utvecklats otroligt bra motoriskt bara sedan i vintras. Om möjligt så blev det ibland en pass för mycket vid frilägen, så i halvlek fick barnen lära sig en ny ramsa från allsvenskan.. "Våga skjuta, tufft att göra mål!" :-)


Fler mål blev det också i andra halvlek där spelarna blev mer sugna att gå rakt på mål och avsluta när de väl såg att det började rulla in bollar. Fortsatte vara en bra match rakt igenom och roligt att det är så bra stämning i gruppen att det spelar mindre roll vilka som spelar med varandra på matcherna. Alla är bra fotbollskompisar och hejar på varandra. Stort tack till Fittja som hade fått ett spel som tyder på en lovande höst. På återseende!


I lördags mötte vi Wårby United på ett helt fantastiskt soligt Vårbyparkens IP. Blev ett trevligt möte där vi först trodde att vi skulle bli endast 5 spelare, men med två förstärkningar precis vid matchstart blev vi ett 7 man starkt lag. Det behövdes verkligen i solen då spelarna sprang snabbt som vinden upp och ned på planen. Många snabba löpningarna efter vunna bollar gjorde att det kom frilägen på rullande band. Lite otur i avsluten bara vilket är charmigt. Kändes som att vi hade kontroll på matchen och ledde med några mål i halvtid.


Andra halvlek fortsatte som det brukar när vi fått upp farten. Full fart framåt! Det härliga är att alla är med i spelet och verkligen har kul tillsammans. Vi fick också fortsätta att se många snabba löpningar som denna halvlek gav en hel del utdelning fram tills Wårby fick sätta in både en och två extra spelare. Då blev det trångt och grötigt på mittplan tills vi i sista minuten av matchen lyckades få med oss en straff. Vi ropar upp Hampus som stått målvakt i andra halvlek som springer över hela planen och sen säkert dundrar in sitt första mål i Segeltorp på matchens sista spark. En härlig avslutning på en härlig match!


Imorgon söndag vilar vi från träning och tar nya tag på måndag. Då kan det komma 2-3 nyfikna spelare som vill provträna med oss.


Heja Torpet!


/ChristerLördagsgodis för föräldrarna
2017-05-08 21:50

I lördags var det så dags för dubbla eftermiddagsmatcher i strålande sol.

Bortamatch mot Vårby Gårds IF Blå 13.00 och sen hemmamatch mot IFK Stockholm FK 4 15.00. Extra tack till Coach Sparreljung som tog ledarväskan till bortamatchen och ledde laget.


Var inte på plats själv, men fick återberättat att vi hade delat upp spelarna i två jämna lag och att våra barn fortsätter att rulla boll och driva spelet på ett bra sätt. Väldigt kul när föräldrar kommer fram och tycker att barnen verkligen passar varandra föredömligt och låter alla känna på bollen.


Publiken bjöds på tennissiffrorna 6-0, 6-0 i matcherna efter att flera barn fått målat. Kul att vi även kämpar bra bakåt och hjälper målvakterna att hålla nollorna. Säkerligen därför som många vill stå i mål både på träning och match.


Rapporter från ledarna på plats var att det var schyssta fotbollsmatcher med väldigt trevliga motståndare. Otroligt kul att prata med Viktor M som hade fått det gröna kortet i matchen mot IFK Stockholm och var stolt som få. En riktigt schysst grej som betyder mycket för barnens fotbollsglädje.


På fredag och lördag kör vi igen. :-)


Glöm inte lagfotograferingen innan dess nu på torsdag. Vår tid startar 17.00 och som ni sett i kallelsen är det träff 16.45.


/ChristerFredagsmys på IP
2017-05-02 22:01

I fredags spelade vi två nya matcher i St:Erikscupen. Först 18.00 mot Segeltorp 5 och sen 18.45 mot Norsborgs IF. Det var en fantastiskt fin kväll som dock blev något kall mot slutet.


I första matchen så var det lokalderby mot Segeltorp 5 och det blev en väldigt tight match där Segeltorp 5 hade en väl utarbetad taktik och vi valde som vanligt att spela med en försvarare i varje byte, annars får barnen springa precis som dom vill och lära sig genom spelet . Det blev på så sätt rätt få chanser i första halvlek som slutade 0-0, trots enormt nervkittlande och böljande spel på halva plan.


I andra halvlek pressade Segeltorp 5 på och vi kom inte riktigt upp i banan innan bollen snabbt spelades tillbaka ned mot vårt mål. De 6 utvalda spelarna i Segeltorp 5 såg väldigt samspelta ut, hade väldigt bra passningar och placeringar i anfallen och till slut släppte vi också in 0-1 vilket verkligen var välförtjänt. Därefter gick luften lite grann ur våra barn och det blev till sist seger för Segeltorp 5. Det som slog oss som såg matchen och har följt dom här spelarna i båda lagen, är att vi har enormt talangfulla spelare i föreningen som verkligen också är schyssta fotbollskompisar. Kommer att bli många gastkramande matcher mellan lagen framåt!


I andra matchen mötte vi Norsborgs IF där både vi och gästerna hade många spelare på plats, vilket gjorde att tempot drogs ned litegrann vid alla byten. Hellre dock att alla får spela minst en match i veckan än att vara färre.

Båda lagen var snabba till försvara sig på ett väldigt bra sätt och det blev lite trångt i straffområdena. Trots det så lyckades Norsborg tråckla in två mål i första halvlek och vi hade lite oskärpa i de lägen som skapades. Väldigt kul att se att många barn väljer passen framför att bara springa själva med bollen. Kommer visa sig nyttigt framåt när vi kommer igång med att hitta vilka ytor de ska springa sig fria på. Andra halvlek gav lite spänning och fler mål åt båda hållen vilket gav oss åskådare en kul match. Lite kallt dock, men det värmer att se Victor och Charlie som avbytare dela på min ledartröja och skratta högt för att den är alldeles för stor. :-)


En mysig fredagkväll helt enkelt och vi ser fram emot fler med det här gänget!


På lördag kommer inte jag på matcherna, men... Heja Torpet!


/Christer

Premiärhelg St:Erikscupen
2017-04-26 22:44

I helgen hade vi våra första två matcher i St:Erikscupen. Det blev två otroligt spännande matcher med skilda matchbilder.


På lördagen mötte vi Kongo United hemma på IP och forcerade starkt i början där vi första 10 minuterna hade mycket boll och ett dussin skott på mål utan att kunna få in det förlösande första målet. Dels hade motståndarna en målvakt i storform, sen blev det väldigt trångt framför mål. Bara det ger nya ideér för en Funiño-övning som ska testas framåt. :-)


För övrigt en välspelad och schysst match, där vi fortsätter att se att barnen får upp ögonen och börjar tänka fotboll. Vi har även fortsatt med en back vilket hjälper oss att få ett djup i spelet. Trots det kom Kongo igenom med ett par giftiga frilägen med kliniska avslut. Inte så mycket mål framåt som vi vant oss vid, men väldigt glada och nöjda barn ändå.


På söndagen åkte vi och besökte Syrianska Arameiska på Brunna IP. I den här matchen var det mer böljande spel med mycket mål. Flera kantlöpningar med finurliga avslut gjorde att vi efter ett tag drog ifrån med ett par mål och motståndarna fick vara 5 utespelare större delen av matchen. Väldigt bra ansvar kring hur våra spelare delade upp sig på planen, med djup och bredd, och även att de i många lägen värderade rätt om de själva skulle driva boll eller om kompisen hade ett bättre läge och i så fall kom passen istället. Tydligt i matchen var att jag märker att barnen börjar växa till sig, bli mer fysiska, skjuta hårdare och det blev en hel del tuffa närkamper.


De börjar också referera till kända fotbollsspelare och händelser från TV eller FIFA17, vilket visar på intresserade barn. Dagens citat när jag ställde frågan om varför det kan vara bra med en försvarare var att: "Om man är Marcello, så kan man ju bara nicka bort alla bollar på mållinjen, så målvakten slipper rädda."


Nu är vi igång. Heja Torpet!


/Christer

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 22/06 16:04 
Fotboll startsida, 10/05 15:23 
Fotboll startsida, 03/05 14:07 
Fotboll startsida, 24/03 09:35 
Fotboll startsida, 20/03 10:15 
Fotboll startsida, 03/02 14:46 
Fotboll startsida, 31/01 14:43 
Fotboll startsida, 22/12 16:21 
Fotboll startsida, 15/12 11:27 
Fotboll startsida, 30/11 18:21 
Fotboll startsida, 21/11 12:49 
Fotboll startsida, 08/11 15:07 
Nyheter från föreningen