Välkommen till Segeltorps IF P-09:1!

Segeltorps IF P09:1 består av 18 härliga och fotbollsintresserade grabbar. Laget tränas av 3 ledare som heter Stefan, Thomas och Christer.


Vi tillämpar en metodik som kallas FUNiño och som går ut på att skapa intelligenta spelare, samtidigt som vi vill att varje spelare får chans att utvecklas individuellt genom träningsövningar på rätt nivå med en tydlig tanke.


Det viktigaste för oss ledare är att spelarna känner glädje över spelet fotboll och att de tycker fotbollen är veckans höjdpunkt. Vi prioriterar att alla lär sig hur man är en bra fotbollskompis, samt att skapa en bra stämning tillsammans med engagerade föräldrar.


Här kan du följa lagets resa mot roliga utmaningar och utveckling!


Vi är alltid intresserade av att spela träningsmatcher oavsett tid på året. Vill ni möta oss? Kontakta Christer på christer.hallin@live.se eller 073-901 16 66

Dubbelmöte mot Newroz FC
2017-06-04 21:57

Dubbelmöte i helgen mot en förening som heter Newroz och är från Bredäng. Blev två väldigt välspelade och schyssta matcher och laget kasserade in två nya segrar.


"Vi fick en fantastisk kväll på IP!" Orden är Thomas efter fredagens match mot Newroz FC. Själv missade jag matchen, men vad jag hör så gjorde laget ännu en strålande insats med en hel del mål framåt och också ett väldigt fint passningsspel som börjar bli ett signum. Fick höra att David var så otroligt sugen på att få spela att de åkte ned till IP på chans, Thomas bestämde att han fick spela trots att han inte var kallad och lyckades dessutom göra ett mål. Vi vill aldrig hindra den genuina spelglädjen! Detta ledde till att David var en av dom som hängde kvar en lång stund efter matchen i  lördags och tränade skott.  Också kul att så många vill vara målvakt, samt börjar bli nyfikna på att vara lagkapten och tacka för matchen. Barnen har själva också börjat få ett högt engagemang i att hitta bra fotbollskompisar i motståndarlaget att ge det gröna kortet till.


Lördagens match var jag själv med på och måste säga att det är kul att höra spelarna sakna lagkompisar som de tycker om och vill spela med. Vi har valt att blanda upp alla så bra vi kan för att det ska kännas som att vi är ett enda stort lag som spelar olika matcher, istället för att vara "två olika lag som tränar tillsammans". Detta verkar slagit väldigt väl ut! :-) Själva matchen hade riktigt fina individuella prestationer, såsom Hampus räddningar på höga skott, Vilmers dribblingsraider i straffområdet och Anton D´s inspark som nästan gick direkt in i mål(!). Den här matchen testade vi på att ha en anfallare och resten fick springa som du ville i första halvlek och det gav en hel del frilägen och mål, men inte det fina passningsspel vi brukar ha. Därför gick vi i andra tillbaka till vårt vanliga uppställning och direkt blev vi tryggare i vårt spel. Värt att testa nytt för att se att det vi redan har funkar bäst. Det är till och med att vissa ber om att få vara backen för att de då får vara spelfördelare med en uppsikt över planen, där Ludvig och Jonah är bra exempel.


Hoppas föräldrarna uppskattade spelarnas tack till publiken efter matchen. Kanske kan bli återkommande. :-)


På tisdag kör vi cup, sen är det en match kvar innan vi söndag den 18 juni har våravslutning på IP.


Heja Torpet!


/Christer


Fotbollens dag 27/5
2017-05-31 23:07
Segeltorps IF P-09:1 på Djurgårdens IF - AFC Eskilstuna

I lördags så blev det en dag i fotbollens tecken.


Vi startade upp dagen med att åka till Hammarbyhöjdens BP för att möta Hammarby IF. Fantastiskt väder, förväntansfulla barn och en härlig publik!


Vi har lite kontakt med just det här Hammarby-laget då Anton H´s syssling spelar där och har mött dom tidigare. Den här dagen hade de fått en lucka i sitt spelschema och bjöd in oss till match. En varm dag, så vi bestämde oss för att köra 4x12 min för att få ett par pauser. Redan från början en väldigt händelserik match med många målchanser och snabba anfall från båda lagen. Märktes att barnen var spelsugna och vi hade hela 12st spelare på plats. Vi började piggas och det kändes som att det skulle bli vår match. Många fina löpningar över hela planen och fina avslut gjorde att vi efter halva matchen var i ledning och hade bud på fler mål, men som alltid är charmen i 5-manna att matchbilden kan skifta flera gånger under en match. Hammarby fick in 2 enkla mål genom snabba inkast som ledde till frilägen. Matchen fortsatte att bölja fram och tillbaka till publikens förtjusning, men i slutändan stod Hammarby som segrare. Det gjorde inte barnen så mycket som var helt slut av solen och hade en kul eftermiddag att se fram emot. Tack Hammarby, vi tar en till match i höst hemma på IP där vi är svårslagna!


På eftermiddagen hade vi bestämt oss för att testa på att gå på allsvensk match i form av Djurgårdens IF mot AFC Eskilstuna på Tele2 Arena. Via Jonah´s pappa Magnus så hade vi kommit över gratis biljetter till alla och blev att gäng på 22 personer. Både spelare, föräldrar och en del syskon. Spännande för barnen att mötas upp utanför vid McDonalds för att sen tillsammans vandra in på arenan. Synen av barnen när de kom upp på platserna och såg den stora planen och läktarna var underbar! Nästan så att vissa tappade andan och stod och drömde om deras egna tur att spela där. Med lite flaggor, engagerade föräldrar och en del snask så var stämningen på topp. Blev en match där DIF dominerade och som aldrig blev spännande, men en hel del mål för barnen. 4-1 samt två bortdömda mål. Lugn och positiv stämning för det mesta, men någon tråkig ramsa från klacken fick vi ändå höra. Bra då med snabbtänkta föräldrar som översatte till något mer positivt. :-)

Det bästa var ändå de frågor från spelarna som kom kring alla situationer som uppkom på planen. Det finns ett stort intresse för fotboll hos barnen som förhoppningsvis blev ännu större efter den dagen. Det här gör vi igen!


/Christer


Det våras för Segeltorps IF P-09:1
2017-05-13 16:49

Ny helg och nya matcher!


I fredags tog vi emot Fittja som vi mötte inomhus i januari på ett vårigt IP med härligt väder. Deras ledare hade verkligen fått igång killarna på ett bra sätt sedan sist och verkade ha satt grunderna till ett lag med duktiga fotbollsspelare.


Blev en hyfsat jämn första halvlek där vi gjorde någon balja samtidigt som Carl var en panter i målet och stoppade en del långskott. Väldigt roligt att se spelarnas rörelsemönster i denna match och vilket bra fotbollssteg många börjat få. Märks att vi spelar mycket fotboll i veckorna och att spelarna utvecklats otroligt bra motoriskt bara sedan i vintras. Om möjligt så blev det ibland en pass för mycket vid frilägen, så i halvlek fick barnen lära sig en ny ramsa från allsvenskan.. "Våga skjuta, tufft att göra mål!" :-)


Fler mål blev det också i andra halvlek där spelarna blev mer sugna att gå rakt på mål och avsluta när de väl såg att det började rulla in bollar. Fortsatte vara en bra match rakt igenom och roligt att det är så bra stämning i gruppen att det spelar mindre roll vilka som spelar med varandra på matcherna. Alla är bra fotbollskompisar och hejar på varandra. Stort tack till Fittja som hade fått ett spel som tyder på en lovande höst. På återseende!


I lördags mötte vi Wårby United på ett helt fantastiskt soligt Vårbyparkens IP. Blev ett trevligt möte där vi först trodde att vi skulle bli endast 5 spelare, men med två förstärkningar precis vid matchstart blev vi ett 7 man starkt lag. Det behövdes verkligen i solen då spelarna sprang snabbt som vinden upp och ned på planen. Många snabba löpningarna efter vunna bollar gjorde att det kom frilägen på rullande band. Lite otur i avsluten bara vilket är charmigt. Kändes som att vi hade kontroll på matchen och ledde med några mål i halvtid.


Andra halvlek fortsatte som det brukar när vi fått upp farten. Full fart framåt! Det härliga är att alla är med i spelet och verkligen har kul tillsammans. Vi fick också fortsätta att se många snabba löpningar som denna halvlek gav en hel del utdelning fram tills Wårby fick sätta in både en och två extra spelare. Då blev det trångt och grötigt på mittplan tills vi i sista minuten av matchen lyckades få med oss en straff. Vi ropar upp Hampus som stått målvakt i andra halvlek som springer över hela planen och sen säkert dundrar in sitt första mål i Segeltorp på matchens sista spark. En härlig avslutning på en härlig match!


Imorgon söndag vilar vi från träning och tar nya tag på måndag. Då kan det komma 2-3 nyfikna spelare som vill provträna med oss.


Heja Torpet!


/ChristerLördagsgodis för föräldrarna
2017-05-08 21:50

I lördags var det så dags för dubbla eftermiddagsmatcher i strålande sol.

Bortamatch mot Vårby Gårds IF Blå 13.00 och sen hemmamatch mot IFK Stockholm FK 4 15.00. Extra tack till Coach Sparreljung som tog ledarväskan till bortamatchen och ledde laget.


Var inte på plats själv, men fick återberättat att vi hade delat upp spelarna i två jämna lag och att våra barn fortsätter att rulla boll och driva spelet på ett bra sätt. Väldigt kul när föräldrar kommer fram och tycker att barnen verkligen passar varandra föredömligt och låter alla känna på bollen.


Publiken bjöds på tennissiffrorna 6-0, 6-0 i matcherna efter att flera barn fått målat. Kul att vi även kämpar bra bakåt och hjälper målvakterna att hålla nollorna. Säkerligen därför som många vill stå i mål både på träning och match.


Rapporter från ledarna på plats var att det var schyssta fotbollsmatcher med väldigt trevliga motståndare. Otroligt kul att prata med Viktor M som hade fått det gröna kortet i matchen mot IFK Stockholm och var stolt som få. En riktigt schysst grej som betyder mycket för barnens fotbollsglädje.


På fredag och lördag kör vi igen. :-)


Glöm inte lagfotograferingen innan dess nu på torsdag. Vår tid startar 17.00 och som ni sett i kallelsen är det träff 16.45.


/ChristerFredagsmys på IP
2017-05-02 22:01

I fredags spelade vi två nya matcher i St:Erikscupen. Först 18.00 mot Segeltorp 5 och sen 18.45 mot Norsborgs IF. Det var en fantastiskt fin kväll som dock blev något kall mot slutet.


I första matchen så var det lokalderby mot Segeltorp 5 och det blev en väldigt tight match där Segeltorp 5 hade en väl utarbetad taktik och vi valde som vanligt att spela med en försvarare i varje byte, annars får barnen springa precis som dom vill och lära sig genom spelet . Det blev på så sätt rätt få chanser i första halvlek som slutade 0-0, trots enormt nervkittlande och böljande spel på halva plan.


I andra halvlek pressade Segeltorp 5 på och vi kom inte riktigt upp i banan innan bollen snabbt spelades tillbaka ned mot vårt mål. De 6 utvalda spelarna i Segeltorp 5 såg väldigt samspelta ut, hade väldigt bra passningar och placeringar i anfallen och till slut släppte vi också in 0-1 vilket verkligen var välförtjänt. Därefter gick luften lite grann ur våra barn och det blev till sist seger för Segeltorp 5. Det som slog oss som såg matchen och har följt dom här spelarna i båda lagen, är att vi har enormt talangfulla spelare i föreningen som verkligen också är schyssta fotbollskompisar. Kommer att bli många gastkramande matcher mellan lagen framåt!


I andra matchen mötte vi Norsborgs IF där både vi och gästerna hade många spelare på plats, vilket gjorde att tempot drogs ned litegrann vid alla byten. Hellre dock att alla får spela minst en match i veckan än att vara färre.

Båda lagen var snabba till försvara sig på ett väldigt bra sätt och det blev lite trångt i straffområdena. Trots det så lyckades Norsborg tråckla in två mål i första halvlek och vi hade lite oskärpa i de lägen som skapades. Väldigt kul att se att många barn väljer passen framför att bara springa själva med bollen. Kommer visa sig nyttigt framåt när vi kommer igång med att hitta vilka ytor de ska springa sig fria på. Andra halvlek gav lite spänning och fler mål åt båda hållen vilket gav oss åskådare en kul match. Lite kallt dock, men det värmer att se Victor och Charlie som avbytare dela på min ledartröja och skratta högt för att den är alldeles för stor. :-)


En mysig fredagkväll helt enkelt och vi ser fram emot fler med det här gänget!


På lördag kommer inte jag på matcherna, men... Heja Torpet!


/Christer

Premiärhelg St:Erikscupen
2017-04-26 22:44

I helgen hade vi våra första två matcher i St:Erikscupen. Det blev två otroligt spännande matcher med skilda matchbilder.


På lördagen mötte vi Kongo United hemma på IP och forcerade starkt i början där vi första 10 minuterna hade mycket boll och ett dussin skott på mål utan att kunna få in det förlösande första målet. Dels hade motståndarna en målvakt i storform, sen blev det väldigt trångt framför mål. Bara det ger nya ideér för en Funiño-övning som ska testas framåt. :-)


För övrigt en välspelad och schysst match, där vi fortsätter att se att barnen får upp ögonen och börjar tänka fotboll. Vi har även fortsatt med en back vilket hjälper oss att få ett djup i spelet. Trots det kom Kongo igenom med ett par giftiga frilägen med kliniska avslut. Inte så mycket mål framåt som vi vant oss vid, men väldigt glada och nöjda barn ändå.


På söndagen åkte vi och besökte Syrianska Arameiska på Brunna IP. I den här matchen var det mer böljande spel med mycket mål. Flera kantlöpningar med finurliga avslut gjorde att vi efter ett tag drog ifrån med ett par mål och motståndarna fick vara 5 utespelare större delen av matchen. Väldigt bra ansvar kring hur våra spelare delade upp sig på planen, med djup och bredd, och även att de i många lägen värderade rätt om de själva skulle driva boll eller om kompisen hade ett bättre läge och i så fall kom passen istället. Tydligt i matchen var att jag märker att barnen börjar växa till sig, bli mer fysiska, skjuta hårdare och det blev en hel del tuffa närkamper.


De börjar också referera till kända fotbollsspelare och händelser från TV eller FIFA17, vilket visar på intresserade barn. Dagens citat när jag ställde frågan om varför det kan vara bra med en försvarare var att: "Om man är Marcello, så kan man ju bara nicka bort alla bollar på mållinjen, så målvakten slipper rädda."


Nu är vi igång. Heja Torpet!


/Christer

Sportswik
2017-04-19 23:07

Hej! 

Här kommer länkar för att följa våra lag Segeltorps IF P-09 1 och Segeltorps IF P09 2 på Sportswik. I appen kan vi alla fota, filma, heja och rapportera live från våra träningar och matcher. Följ oss på Sportswik och sprid vidare till alla du tror kan vilja följa och heja fram vårt lag!

/Christer

 https://sportswik.app.link/yw9CJ8HUtC

 https://sportswik.app.link/KB5qEsqUtC
Deli Italia Cup 2017
2017-04-11 15:31
Ludde sätter en straff mot Bajen i första matchen

Vi fick en härlig och för vissa barn lång fotbollsdag nu i lördags då Huddinge IF återigen bjöd in till cup! Det blev totalt 6 matcher med två olika lag där vissa valde att dubbla och köra med båda. Även vänligt av Segeltorp 5 att bidra med 3 spelare till kvällslagets matcher.


Själv fick jag bara njuta av de två sista matcherna, men rapporterna gör gällande att barnen verkligen utvecklat sitt samspel och att när vi väl får upp farten så är vi svårstoppade. Några som fick stopp på oss rejält var AIK´s bästa(?) lag som var ett nummer för stora för oss. Barnen tog däremot förlusten bra och flera tänkte nog tanken att sådär bra vill vi också bli.


Det kommer vi absolut bli nu när våra egna träningar fått en ny skjuts med Funiño och många av spelarna anmält sig till utvecklingsträning med Waldemar.


Vi har väldigt fina och duktiga barn i laget. Nu ser vi fram emot St:Erikscupens seriespel som startar nästa helg.


Heja Torpet!!


//Christer

Future Stars Cup 2017
2017-04-02 20:53

I lördags var det dags att dra igång fotbollssäsongen på allvar med cup på Hägerstens BP!


Vår plan inför säsongen var att rivstarta med två cuper inför St:Erikscupen för att intresset hos barnen skulle vara på topp och att de skulle få ännu mer matchvana tillsammans. Till denna cup hade vi tre stycken lag anmälda och fick möjlighet att låna in 4st spelare från Segeltorp 5. Stort tack till er alla! Det var en gråmulen förmiddag där vi blev färre än vi trott, men ändå 16st spelsugna spelare som skulle blända publiken med sitt spel.


Sent bestämde vi oss för att dela upp barnen i två lag som tillsammans skulle få spela 14 matcher mellan 8.00-13.00. Det började med ett derby mellan de båda lagen som vi använde oss av som uppvärmning och för att se att lagen framåt skulle bli någorlunda jämna till resten av matcherna.


Vilken dag det blev! Både vi ledare och föräldrar förundrades över hur duktiga spelarna har blivit. De har börjat bli intelligenta fotbollsspelare som kombinerar både djup och bredd i spelet, har ett väl utvecklat passningsspel och börjar få en bra kontroll med bollen vid fötterna i hög fart.


Vi lyckades vinna 13st av matcherna och de flesta med stor marginal. Inte viktigt i sig att vinna matcher i den här åldern, men vi fick se det lysa i många spelares ögon när de satte sina första mål för året och för vissa barn det första någonsin. Det i sig förstärker barnens intresse för fotboll framåt. Bara som ett exempel så träffade jag på 3st av barnen på grusplanen bredvid oss på eftermiddagen. Detta efter 7 spelade matcher! :-)


Till sista matcherna skulle några iväg på kalas, så vi slutförde 3 matcher samtidigt utan avbytare och två spelare inlånade från Sörskogens IF. Tur att fotbollsfamiljen är så hjälpsam. Barnen var i zonen och sprang hem vinster i samtliga innan vi avslutade gemensamt med prisutdelning.


Barnen hade en superbra dag och extra glada blev dom när de spelade hem den första pokalen till föreningen. Vi ser fram emot ny cup nästa helg!


//Christer

Säsongsuppstart
2017-04-02 20:35

Söndag den 26 mars hade vi gemensam säsongsuppstart tillsammans med samtliga spelare födda 2009 och som alltid var det sol på Segeltorps IP!


Vi startade upp med att alla barnen värmde upp med småplansspel 3 mot 3 med två mål var. Tanken var att barnen ska vänja sig vid att det är det normala och gemensamma sättet att träna fotboll i föreningen. För att visa föräldrarna hur vi kommer tillämpa Funiño, så la vi in en förutsättning där varje lag efter ett tag hade en spelare på egen tredjedel för att få djup i spelet och fler 2 mot 1 situationer.


Därefter var det dags för att lotta in alla spelarna i mixade lag. Vi hade gjort klart lappar till 6 olika landslag som barnen fick dra ur en Segeltorps-mössa. Egypten, Italien, Kenya, Island, Kanada och Uruguay blev lagen för dagen. Tanken var att alla skulle känna att de var Segeltorps IF och att de skulle få chansen att lära känna fler från de andra lagen. Att vi ledare dessutom lärde känna massa fler barn var en bra bonus.


Därefter körde vi 10x1 5-mannamatcher där alla mötte alla. Totalt 5 matcher per lag. Enormt kul att se hur duktiga alla våra barn har blivit!


Som avslutning hade vi haft lotter till försäljning under dagen där 1:a pris var en Segeltorps IF-ryggsäck och 2-3:e pris Segeltorps IF-mössor. Glada vinnare fick vi efter lottdragning av Olga!


Tack till alla barn, föräldrar och ledare som gjorde eftermiddagen till en riktigt rolig dag! Det här gör vi helt klart till en tradition.


//Christer

St:Erikscupen serieindelning klar!
2017-02-20 22:10

Nu har serieindelningen blivit klar så vi ser vilka lag vi kommer möta under året.

http://www.stff.se/information/?scr=table&ftid=68698

Det är serie P8-40 och P8-41 som gäller för oss och vi kommer då framåt att kallas Segeltorps IF 1 och Segeltorps IF 2.


Som ni vet är vi runt 20st spelare och vi har anmält 2st lag till seriespelet. Än så länge återstår det att invänta spelschema, men så fort det är klart så kommer vi att dela upp laget i 4 färggrupper som vi roterar vid matcherna för att alla barn ska få spela med varandra. Det kommer innebära 1 match/vecka för alla, men med möjlighet att hoppa in i den andra veckomatchen vid behov.


När spelschemat är klart så kommer vi att skicka ut kallelser via hemsidan som ni föräldrar lätt kan svara på och vid behov ändra ert svar eller be om hjälp med skjuts m.m.

Redan nu kommer jag att skicka ut kallelser till de två cuper vi hittills är anmälda till i april.


Cuper, matcher och träningar kommer att läggas upp här på hemsidan så att ni föräldrar har informationen lättillgänglig. Märker ni att mailen går till fel adress eller att ni vill ha kallelser till båda föräldrarna så meddela oss det.


/Christer

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 22/06 16:04 
Fotboll startsida, 10/05 15:23 
Fotboll startsida, 03/05 14:07 
Fotboll startsida, 24/03 09:35 
Fotboll startsida, 20/03 10:15 
Fotboll startsida, 03/02 14:46 
Fotboll startsida, 31/01 14:43 
Fotboll startsida, 22/12 16:21 
Fotboll startsida, 15/12 11:27 
Fotboll startsida, 30/11 18:21 
Fotboll startsida, 21/11 12:49 
Fotboll startsida, 08/11 15:07 
Nyheter från föreningen