Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Segeltorps IF P-09:1!

Segeltorps IF P09:1 består av 24 härliga och fotbollsintresserade grabbar. Laget tränas av 4 ledare som heter Stefan, Thomas, Martin och Christer.


Vi tillämpar en metodik som kallas FUNiño som går ut på att skapa intelligenta spelare, samtidigt som vi vill att varje spelare får chans att utvecklas individuellt genom träningsövningar på rätt nivå med en tydlig tanke.


Det viktigaste för oss ledare är att spelarna känner glädje över spelet fotboll och att de tycker fotbollen är veckans höjdpunkt. Vi prioriterar att alla lär sig hur man är en bra fotbollskompis, samt att skapa en bra stämning tillsammans med engagerade föräldrar.


Här kan du följa lagets resa mot roliga utmaningar och utveckling!


Vi är alltid intresserade av att spela träningsmatcher oavsett tid på året. Vill ni möta oss? Kontakta Christer på christer.hallin@live.se eller 073-901 16 66

Oktoberfest i Vårby
2018-10-17 10:16

För att inte säsongen skulle ta slut för tidigt och ge oss ledare en möjlighet att redan nu se vad vi behöver jobba på gällande 7-manna för att utveckla vårt tänkta spelsätt, så har vi under två lördagar i oktober bjudit in lag för träningsmatcher 3x15 minuter. Festligt värre!!


Första lördagen mötte vi Hägerstens SK, Hammarby IF och Stuvsta IF x 2 lag.


Matchen mot Hägerstens SK blev otroligt spännande och framförallt för att vi den första perioden inte alls kom igång med spelet som tänkt och lät Hägersten springa igenom vårt försvar fram till 0-2. Därefter korrigerade vi rollerna för vissa och fick på så sätt ett övertag i passningsspelet igen. Genom fint spel gick vi ikapp och hade det mesta av spelet. Hägersten hade dock ett starkt kollektiv där samtliga spelare hade god koll på bollen, vilket gjorde att matchen stod och vägde. I sista kvarten så hade vi mest ork kvar och det var bara en fråga innan vinstmålet skulle sitta för oss. 4-3 kom under sista minutrarna och grabbarna kunde klappa sig själva på axlarna efter en stark upphämtning.


Andra matchen mot Hammarby blev tuffare för oss. Hammarby har ett gäng killar som spelat ihop länge och har den senaste tiden fått till ett väldigt bra lagspel och har en tydlig spelidé. Rull ut till back som bytte kant för att sedan hitta spel fram emot kantlöpare som drev boll eller hittade anfallare på motsatt kant. Väldigt imponerad över ett spel som vi också tänker oss framåt att vi ska anamma. Trots att vi ibland stack upp, så blev vi för ensamma och efter några lätta mål så ledde Hammarby med ett par mål efter två kvartar. Då bestämde vi oss för att vinna sista kvarten genom att låta bollen göra jobbet och löpa mer ur passningsskuggan. Sagt och gjort så gjorde vi enda målet i en spännande matchavslutning.


Tredje och fjärde matchen blev mot Stuvsta som kom med 15 spelare. Första 3x15 så var det en otroligt underhållande match där målen avlöste varandra och vi fick se väldigt fina prestationer från båda lagen. Schysst spel och 5-5 som resultat visar att publiken njöt i Vårby-solen. Sista 3x15 så försvann halva Stuvsta och det blev en helt annan matchbild där vi dominerade. Kändes som att vi sprang dubbelt så mycket som Stuvsta, hade bra lagspel och pressade på större delen av matchen. Vi tog rätt beslut i nästan varje situation och vann med några mål trots att vi alla de 45 minutrarna saknade avbytare helt. 3 av barnen hade dessutom kört även förmiddagen vilket innebar 2st fulla vuxenmatcher i tid (180 minuter)! Så imponerad!!


En väldigt rolig dag och jag är helt övertygad om att alla föräldrar hade valt dessa matcher istället för en traditionell Oktober-fest alla dagar i veckan. :-)


Nästa lördag kör vi igen!


//ChristerReymers Höstcup
2018-10-10 13:15

För att komma igång ordentligt med 7-mannaspel så besökte vi i helgen Tantolunden med två lag för spel i Reymers Höstcup och totalt 8 matcher. En välordnad cup med bra spelschema, mestadels jämna lag och så fick vi även ett strålande väder.


Ena laget startade upp redan vid 9.00 med teorigenomgång inför första matchen mot Tyresö FF. Redan nu vill vi förklara en spelmodell som vi tror på och ska ha med oss framåt. Uppställningsmässigt är det en spelidé med 2-3-1 och ett stort bollinnehav. Första cupen nu gick vi igenom vilka ytor de olika rollerna bör röra sig inom. Dels för att skänka en trygghet till laget, men också för att inte springa runt i grupp.


Mellan matcherna hängde killarna i gäng och vi känner hur gemenskapen i gruppen bara blir starkare för varje dag. Kul att de trivs så bra tillsammans! Förhoppningsvis kommer de se tillbaka på de här cuperna som att det var det bästa med barndomen. :-)


Segeltorps IF 1

Första matchen blev en trevande start där vi mötte ett fysiskt starkt lag i form av Tyresö FF Gul. Mycket spel på mittplan, där båda lagen hade svårigheter att få med sig bollen och slå tillräckligt hårda passar. En rätt chansfattig, men otroligt spännande match där vid såg frekvenser av fint passningsspel. Matchen slutade oavgjort vilket kändes rättvist. Andra matchen för dagen mot Reymers så hade killarna blivit varma i kläderna, fick igång vårt fina passningsspel och lärt sig mer om hur de skulle röra sig på planen för att anfalla på bästa sätt. Blev en övertygande seger där tre av våra spelare fick göra hattrick och det mestadels var spel mot ett mål. Ordentliga direktpassar, vi kom runt fint på kanterna och hade otroligt distinkta avslut. Beröm till motståndarna som trots det spelade schysst och tackade glatt för matchen. Trots massa mål så var ändå den tredje matchen för dagen mot ett starkt Hammarby den mest underhållande matchen för dagen och där vi spelade bäst fotboll. Direkt såg man att det var två lag med fint passningsspel som möttes och de fina anfallen löste av varandra, samtidigt som närkampspelet var intensivt över hela planen. Vi hade mest flyt offensivt och gick upp till en ledning med 2-0 efter halva matchen. Därefter blev vi övermodiga och testade oss på dribblingsraider vid fel lägen, som resulterade i flertalet kontringar. Vi saknade inte chanser själva under andra halvan, men Hammarby var kliniska i sina avslut och vände matchen till seger på matchens sista spark. Trots uddamålsförlust fick killarna massa beröm efter matchen. Säger som de stora tränarna; det är inte alltid resultatet som räknas - det är vilket spel man visar upp! Sista matchen för dagen var vi på väg att missa då vi alla stod och tittade på det andra lagets spännande match mot BP. Reymers stod uppradade för spel och vi fick kasta in grabbarna på planen i sista sekund. Trots det så hittade spelarna snabbt sina positioner och fortsatte det fina spelet med att vinna med 6-0. Det var bland annat en hel del finess i dribblingarna och passningsspelet där vi fick se att det här kommer bli ett underhållande lag att följa för oss föräldrar. Tack för en fantastisk dag med stundtals otroligt moget spel!


Segeltorps IF 2

Det andra laget hade ett mer komprimerat spelschema och körde sina matcher mellan 11.30-15.30. Precis som första laget så mötte vi första matchen ett taggat Boo FF som spelade ett bra försvarsspel och gav oss en bra kamp på mittplan. Den här matchen böljade på rätt friskt, men gav inte så många klara lägen för mål och slutade rättvist 1-1 efter straffmål av Charlie L. Givet efter en så jämn fight så bjöd vi in Boo FF till vår cup i vinter och de har redan skickat in sin anmälan. Andra matchen blev mot ett Älvsjö AIK svart som vi mött många gånger tidigare och haft jämna matcher mot. Den här gången tryckte vi tillbaka dom bra med våra snabba kantlöpningar och fick till många bra inspel precis som vi vill. En schysst och välspelad match där vi till sist segrade med ett par mål. Tredje matchen mot Tyresö FF Röd blev också en uppvisning av hur vi vill spela fotboll på stor plan. Rulla ut boll till back, som söker inspel på mittfältare som vänder om och spelar ut mot kant eller löpande forward. Vann med några mål även denna match och flera av anfallen var som tagna ur instruktionsboken "Så spelar SIF P-09". Imponerande hur vi höll oss till våra positioner och dessutom ställer om bra mellan anfall och försvar. Sista matchen för dagen blev en spännande match mot BP där vi hade helt klart bäst spel med mest boll och flest chanser, men tog avslut för långt ifrån eller tappade boll och framförallt struntade i att arbeta hemåt. Oftast stod vi med 3 spelare kvar på motståndarnas planhalva och då blir man straffad för det. BP tog ledningen med 3-1 efter halva matchen, innan vi ryckte upp oss och framförallt fick fram bollen ordentligt till dom där uppe. Efter några mål framåt så fick lagen till slut dela på poängen efter 3-3. En bra uppryckning, men med lite mer ork så hade vi segrat.


Summering av dagen var många jämna matcher, mestadels segrar som vi är vana vid och en ynka förlust mot ett starkt Hammarby. Vi är helnöjda med spelet vi fick se och kommer bygga vidare på spelidén i de kommande träningsmatcherna för 7-manna under oktober.


Forza Torpet!!

Sista Sanktan för året
2018-10-02 13:59

Helgen som gick var stor för killarna i laget. Dom var nelnöjda med att köra sina sista 5-mannamatcher och ska sanningen fram så ser även vi föräldrar fram emot lite större plan och en annan typ av spel.


Första matchen var på lördagen borta mot Svensk-Palestinska FF. Ett duktigt lag med en tydlig matchplan som störde vårt vanliga spel en aning. De körde någon form av 1-3 där deras back slog långa bollar framåt plan hela matchen. I första halvlek var det nästan bara bra för oss då vi stoppade passningarna på halvplan och fick många 2-1 lägen mot deras back. Tyvärr valde vi för många gånger att gå själva i de lägena och tog avslut från dåliga lägen från kanterna. Första målet fick vi ändå in i en match som vi borde dragit ifrån målmässigt om vi bara fått igång vårt vanliga passningsspel, men då de hade tre jagande anfallare mot våra backar så valde vi oftast att spela långa bollar. Ibland mot rätt adress så vi fick kontring, men allt som oftast ner mot deras målvakt eller inspark. Medan vi bara väntade på fler mål framåt så fick motståndarna vittring och chanserna avlöste varandra. 1-1 blev ett faktum tidigt i andra halvlek trots att vi pratat om passningarna i halvtidsvilan och grabbarna börjat hitta det igen. Därefter hade vi det mesta av spelet, men blev lite otåliga med många avslut från nästan halva plan. Kanske lika bra att passa på då det inte kommer att gå på 7-manna. Till slut så fick vi rättvist in 2-1 i slutet vilket också blev slutresultatet på en jämn och spännande match. Vi är dock övertygade att våra kvadratövningar kommer att hjälpa oss att lättare spela förbi lag med liknande spelsätt framåt.


Andra matchen på söndag var mot Pappas Pojkar. Eller kanske mer riktigt Pappas Pojke.. Två jämna lag för dagen där bara motståndarna hade en #93 som gjorde skillnad på vinst och förlust. Hatten av för den spelarens balans och bollkontroll då han ensamt gjorde 4-0 på oss den första kvarten innan vi hade hittat våra vägar framåt. Hoppas att han väljer att stanna i kvarterslaget och inte drar till något akademilag. Trots den starten så blev det ett bra halvtidssnack där Thomas och Stefan påminde om att vi behöver använda varandra och passa runt deras spelare. Målet var att vinna andra halvlek. Efter att vi fått fram flera bra kombinationer och 8-10 skott i burgaveln, så gjorde vi två baljor och släppte bara in en i andra halvlek. Vi var helt klart ledande och kunde gjort fler mål med lite flax. Grym vändning av killarna och en hedersam förlust.


Kommande helg ser vi fram emot spännande matcher i Reymers Höstcup!


//Christer


Farväl 5-manna. Hej 7-manna!
2018-09-24 11:20

Fredag kväll och dubbla matcher med start 18.30. Förutom olika motstånd så var ena 5-manna och den andra 7-manna. Det är nämligen dags att snart kliva in i 7-mannafotbollens värld. Nästkommande helg spelas de sista 5-manna i Sanktan, sen kör vi järnet på stor plan hela oktober!


Det mindre gänget drog till Sörskogens BP och 5-mannamatch. Väl på plats så startade vi upp innan med tvåmål 3 mot 3. Visat sig vara ett bra recept när planen är ledig innan. Alla får känna på bollen i matchliknande situationer och är bra igång när matcherna startar.


Till den här matchen så bestämde vi oss för att pressa högt och gemensamt. Vinner vi bollen högt så har vi närmare till mål om vi vinner den och färre motståndare i vägen. Är det bara en ensam som pressar så är det svårare att vinna boll. Något vi kommer träna mer på framåt. Sagt och gjort startade vi matchen i ett svindlande tempo och det kändes tidigt att det här skulle bli vår match. Under första 10 minutrarna så hade vår målvakt för dagen det rätt lugnt och vi drog ifrån målmässigt i första halvlek. I andra halvlek så fick Sörskogen igång fler av sina spelare och hade en del fina anfall med väldigt bra och hårda distansskott. Kul att se att de fick näta några gånger, innan vi satte i nästa växel och sprang ifrån dom offensivt och målmässigt. En väldigt schysst match där deras målvakt väldigt ofta stod rätt och gjorde fantastiska räddningar med benen. Grönt kort till Theo Ha. Hoppas vi möts snart igen!


Det större gänget drog till Skogås för 7-mannamatch som de bjudit in till. Det stora gänget hade dessutom blivit ännu större då vi lånade in 3st spelare och ledare från Segeltorp 4. Tack för att ni ställde upp! Förhoppningsvis fick ni vara med om en bra match också. Matchrapporten gör gällande att det var två väldigt jämna lag som ställde upp på planen. En överlag välspelad match där alla de första 10 minutrarna kände in den stora planen och försökte hitta nya sätt och vägar att spela sig fram på. Kommer vara ett par såna matcher innan alla spelare fått in vanan i att springa längre sträckor och framförallt att göra fler passningar på ytor istället för mot medspelaren. Därefter fick vi igång vårt fina passningsspel och visade upp väldigt moget spel med hög blick runt omkring oss. Målen avlöste varandra fram till 2-2 och när det var 40 sekunder kvar så var det vår tur att få bollen med oss och sätta vinstmålet. Kul match och vi ser gärna fler jämna möten mot Skogås-Trångsund!

//Christer

Klubbderby!
2018-09-17 10:31

En solig lördagseftermiddag i september och dessutom två spännande matcher på IP, varav en av dom ett äkta klubbderby. Vad mer kan man önska sig?


Vid 12.00 var det dags för matchstart mot Segeltorps IF 4. Båda sidorna kom med starka lag och förutsättningarna för en spännande match var på topp. Förutom taggade spelare, så var det också en ljudkuliss av hejande föräldrar värdigt ett riktigt SIF-derby!


Matchen började ungefär som våra brukar. Ett otroligt fint passningsspel som gjorde att motståndarna fick slita hårt för att ens få låna bollen. Kanske lite för mycket bollinnehav för att kunna ställa om tillräckligt snabbt och få fria lägen, men en väldigt fin fotboll att titta på. Chanser saknades dock inte trots att vi hade svårt att få in dom i mål. Till sist lossnade dock målskyttet efter två distinkta avslut. ”Våga skjuta, tufft att göra mål!” Vi hade matchen helt i vår hand, trots att SIF 4 reducerade till 1-2 strax innan halvtidsvilan. Mycket beröm i halvtid där killarna fick till sig att de spelade väldigt bra och bara skulle fortsätta att ha roligt. Fortsatte vi att rulla boll och få lite bättre utdelning på målchanserna, så skulle vi nog ta hem segern.


Andra halvlek blev fantastiskt underhållande och med lite mer böljande spel då vi höll bollen på deras planhalva för det mesta, men öppnade upp för sylvassa kontringar. Trots ett spelmässigt övertag så hade nämligen SIF 4 någonting som vi saknade, ett lag som kämpade och slet uppoffrande i varje närkamp. Sjukt imponerad över vilken inställning de hade. Kastade sig och täckte skott, glidtacklade bort många frilägen och satte trots det full fart framåt när chanserna gavs där en gav dom 2-2. Vi var trots det inte oroliga då vi dominerade spelet och hade haft 13-14 kvalificerade chanser framåt och bara väntade på att några av dom skulle sitta och trots storspel av deras målvakt kom 3-2 med 5 minuter kvar. Men som riktiga derbyn blev det spännande in i slutsekunderna, där SIF 4 till slut rättvist fick in 3-3 fram till ett oavgjort slutresultat. Som alltid en härlig match med våra klubbkompisar i Segeltorp!


Ser fram emot flera underbara matcher tillsammans och närmast en gemensam avslutning av säsongen 27 oktober. Forza HELA Torpet!


Kl. 13.00 startade matchen mot Tullinge med andra halvan av truppen och blev om möjligt en ännu mer gastkramande match med mycket kämpaglöd.
Motståndarna gick ut hårt och fick ledningen tämligen snabbt. Därefter blev det en enormt intensiv match där våra killar tokpressade resten av matchen. En lite annorlunda matchbild än vi var vana vid där vi vann mycket boll högt upp, för att snabbt gå mot mål och att vi även fick se många fina längre bollar från våra backar upp mot en fiskande anfallare. Hade vi haft lite mer flyt och deras målvakt inte tagit allt, så hade vi kunnat vända matchen målmässigt. Chanserna fanns, men avsluten inte riktigt med oss.


Trots kämpaglöd och killar som inte gav upp, så mötte vi ett Tullinge som var starkare än oss i närkamperna och hade fina avslutare. Matchen gled iväg målmässigt, men vi slutade aldrig springa och vi hade helt klart kunnat få in några fler baljor om centimetrarna varit på vår sida. Hatten av för ett schysst Tullinge! Nästa gång ska vi ge er en match, målmässigt också.


Heja Torpet!

Den stora fotbollsfamiljen
2018-09-09 11:51

Trippelmatcher i helgen och inte vilka som helst. Tidigt på lördag morgon var det match borta mot Rönninge Salem, därefter på hemmaplan mot IFK Aspudden-Tellus och på söndag en bonusmatch mot Hägerstens SK. Tre stycken lag som vi nu mött några gånger och uppskattar högt då det alltid blir välspelade och jämna matcher mot fotbollskompisar som spelar schysst. Vi ledare har också genom samarbeten kommit närmare varandra och hittar sätt att tillsammans göra fotbollsupplevelsen för barnen så bra som möjligt. Om det är att bjuda in till cuper, träningsmatcher eller bara att låna västar av varandra. Engagerade vuxna som brinner för fotbollen och barnen i lagen. Helt enkelt en del av vår förlängda fotbollsfamilj.


Själva matcherna då..


Matchen mot Rönninge startade vi i ett bra tempo och det blev flera chanser åt båda hållen. Kanske något fler för Rönninge då vi ibland glömde bort att försvara oss med tillräckligt många. Trots det så fick vi lite oförtjänt in 1-0 efter en stund. Rönninge kom in mer och mer i matchen och visade upp flera fina spelvändningar till motsatta kanten och fick på så sätt fria ytor att gå på mål på, framförallt då vi saknade djup i anfall och försvar. Under några olycksamma minuter så gick allting in för dom och de drog ifrån till 3-1 innan halvtid. Under vilan pratade vi om att hålla våra positioner bättre för att inte gå bort oss defensivt och för att kunna ha någon av spela upp bollen till utan att behöva springa över hela planen. Vi bestämde oss också för att vinna andra halvlek.  Resten av matchen blev därför en rätt jämn kamp på halva plan, men med en del klara chanser åt båda håll. Vi stack upp i ett väldigt fint anfall ihopsatt av Ludde och som avslutare blev Vilmer fram till enda målet i andra halvlek, så vi lyckades med målet att rycka upp oss. Mycket tack vare en stabil målvaktsinsats också. Rönninge var helt klart värda att vinna, det ger vi dom. Särskilt efter att vi slagit ett av deras andra lag i premiärmatchen hemma på IP med uddamålet.


Andra matchen för lördagen mot IFK Aspudden-Tellus såg ut att bli en svettig match för motståndarna. Dels hade de från start inga avbytare, blev tvungna att köra i västar och blev första 10 minuterna helt utspelade av oss. Däremot så försvarade de sig bra, vilket gjorde att vårt fina rull bara renderade i 2-0 under den perioden. Sen fick Aspudden förstärkning av spelare från en annan match, vilket gjorde att de fick luft under vingarna. Efter halvtid så avlöste chanserna varandra och det blev Aspudden som fick utdelning flest gånger. En väldigt underhållande match där det var gott om fina passningskombinationer, ramträffar och snygga dribblingar. Efter ett kanonskott från Aspuddens #13 från eget straffområde och tre ribbträffar av oss sista 5 minuterna fick Aspudden vinna med uddamålet. Tack för en toppenmatch!


På söndagen så fick vi komma till Hägersten då de egentligen skulle mött Kongo Utd som utgått. Tack sa vi och har redan bjudit tillbaka med en 7-mannamatch senare i oktober. Matchen som sådan startade riktigt bra för oss där vi fortsatta att spela runt bollen fint och trots att vi fått några avhopp innan matchen så sprang vi helt klart mer än motståndarna, vilket gav oss ett övertag. Janne Anderssons filosofi om att "de som springer mest vinner" stämmer ju rätt bra. :-) Blev för övrigt en hel del fotbollsflosker uttalade under matchen från tränartrojkan.. Efter flera snabba uppspel så gjorde vi ett par mål. I andra halvlek stuvade vi om i uppställningen och försökte hitta nya positioner och lagkompisar att förhålla sig till. Vi fortsatta att måla och tugga oss fram till chanser genom kosrtpassningar, men Hägersten var mer på hugget och satte två baljor också. Till sist ändå en komfortabel vinst som slut på helgen efter många fina individuella prestationer från våra spelare. Riktigt schysst match!


Förutom att vi får möta allihopa för 7-mannamatcher i oktober, så kommer förhoppningsvis allihopa även till Torpets Inomhuscup igen i vinter!


Forza Torpet!


/Christer

Borta bra, men hemma bäst
2018-09-02 10:22

Lördagsmorgon och dags för match igen. Först ut till Vårbergs IP med halva gänget för match mot IFK Stockholms FK. Hade mailat föräldrarna kvällen innan om att förbereda sig för grusmatch, som sist när vi var där och lirade. Idag sken däremot solen och konstgräsplanen var ledig. En konstgräsplan som sett bättre dagar och när vi kom så var planen så smal att hörnflaggorna var 2 meter från målet.


Mötte upp ledaren för IFK Stockholm och kollade om vi kunde bredda lite för att slippa inkast hela matchen och självklart löste vi det tillsammans med lite koner.

Själva matchen blev jämn med två lag som slet en hel del. Schysst och fin stämning där domaren följde spelet bra. I början av matchen bytte vi lite frilägen med varandra utan att riktigt få till de avslutande skotten. Därefter fick IFK Stockholm in sitt förlösande 1-0 och fick lite mod att gå på offensiven. Vi hamnade långt ned i banan och trots fina försök att spela runt med fina passar på kanterna så rann bollen ofta ifrån oss till inspark. IFK fick in även tvåan innan vi kunde reducera med matchens sista spark efter en hörna. Vår målvakt i andra halvlek stoppade två frilägen genom att springa ut och tackla deras framrusande spelare. Helt föredömligt för att hindra mål, men lite oturligt att deras spelare drasade i marken. Trots det så fick vår målvakt grönt kort för att han så schysst sa förlåt direkt båda gångerna. Snyggt av Stockholms ledare att se det!


Hoppas verkligen att kommunen ser till att fixa konstgräs även på grusplanen på Vårbergs IP. Dessa fina fotbollskompisar förtjänar det!


Andra matchen var hemma på Segeltorps IP mot Älvsjö. Vi ska vara så otroligt glada över vår fina idrottsplats och veta hur stor skillnad den gör för idrottande barn runt om i Segeltorp. Vi höjer oss alltid två snäpp när vi spelar på hemmaplan. Motståndarna kom med ett lag som spelat en hel del fotboll och som vi mött tidigare. Trots det så kändes det i luften som att det skulle bli vår match.


Vi rivstartade igång direkt med 1-0, 2-0, 3-0 och det kändes som att killarna verkligen var sugna på fotboll. En del i laget hade klasskamrater och hockeykompisar i Älvsjö, så kanske vinnarskallarna slog till. Det var riktigt stark och snabb press av dom där framme, samtidigt som det fanns ett lugn bland backarna för så fort de fick bollen så tittade de upp och la en snygg pass åt sidan eller framåt i en lucka precis som vi tränat på. Riktigt fina mål bjöds vi på, bl.a. en frispark nära krysset och flera distinkta skott precis vid stolpen. Det rann iväg så att Älvsjö fick sätta in två stycken spelare till redan innan halvtid och då blev det lite grötigare och fler chanser åt båda hållen. Berömde spelarna i halvtid och bad de fortsätta med det fina spelet samtidigt som de fortsatte vara schyssta fotbollskompisar på planen. Något de lyssnade in bra. I andra halvlek fortsatta det med chanser åt båda hållen och Älvsjö hade några bra skott på en omutbar Anton D i målet. Ett mål till skulle vi dock få i matchen och det av vår debutant för dagen Deniz. Välkommen till laget! Efter matchen var Älvsjö lika glada som när de kom och våra killar fick beröm av deras ledare.


Hoppas vi möts snart igen!


Nästa helg kör vi 3 matcher. Då blir det åka av!


//Christer

Höststart i Sanktan!
2018-09-02 10:20

Äntligen dags för höstsäsongen att dra igång och efter att ha haft 21 barn på den första träningen efter sommaruppehållet så känner man verkligen längtan efter fotbollsmatcher i luften.


Det startade med en hemmamatch mot Newroz från Bredäng. Ett glatt gäng med schyssta ledare som hade flera individuellt skickliga spelare i laget. Motståndarna började snabbt med ett par dribblingsraider över hela planen och visade upp flera häftiga finter, som överraskade oss och satte press på oss med två baklängesmål. Efter en trevande start kom vi dock igång med vårt fina passningsspel och tog ledningen strax innan halvtid. Andra halvlek blev en målfest utan dess like och den otroligt underhållande matchen slutade till sist 7-4 till oss. Skulle vilja påstå att det var två helt jämna lag, men att det som avgjorde var att våra spelare valde att passa bollen om medspelaren har ett bättre läge medan Newroz ofta körde fast när de skulle gå själva med bollen.

Ser fram emot att mötas igen!Andra matchen för dagen blev på Källbrink mot Huddinge där andra halvan av laget skulle spela. Efter lite sjukbortfall, så blev vi endast 7st spelare. Kul med speltid, men wow vad killarna fick kämpa!


Som tur var så mötte vi ett Huddinge som inte var många fler och där merparten redan spelat en match tidigare på dagen. Blev en jämn och böljande match, med mycket bolldueller på halva plan. En riktig nagelbitare där varje tånudd kunde innebära en målchans åt andra hållet. Som tur är så höjer vi oss alltid när det behövs som mest och lyckas förvalta de flesta av våra chanser och går upp i en 3-1 ledning innan paus. I andra halvlek fick Huddinge in en reducering och resten av matchen blev superspännande med skott i burgavlarna från båda håll.


Efter ett rejält slit så fick vi till slut åka därifrån med ytterligare en seger för dagen.


Heja Torpet!!

P-09:1 på Tele2-arena
2018-08-20 13:00

Slut på sommarlovet och dags att dra till Tele2 med laget och titta på allsvensk match i form av DIF-Kalmar. Perfekt väder för bra fotboll.
Vi blev till sist 36st inräknat föräldrar och syskon.

Stort tack till Jonahs pappa Magnus som ordnade med biljetter till alla.


Barnen var spända inför match när vi samlades utanför McDonalds och de flesta som följde med hejade på Djurgården. Resten följde med för kompishänget och hopp om en bra match. Blir nog svårt att få de resterande att heja på DIF efter den här matchen... Ett blekt DIF lät Kalmar rulla runt bollen och efter två fina mål av Erton så blev matchen rätt avslagen. Störst jubel från barnen var en del schyssta finter och de häftiga nickduellerna, samt fina passningstrianglar.


Man märker som föräldrar att såna här aktiviteter är superbra för fotbollsintresset och så att barnen svetsas samman ännu mer.

Lite popcorn hjälpte till att göra barnen helnöjda med kvällen.


Det här gör vi igen!


//Christer


Nifen Cupen
2018-08-20 12:37

I söndags åkte vi hela vägen ut till Nynäshamn för cup. Vi fick ett samtal om att de inte fått in några lag till sin cup och ville ge oss ett wild card. Tack sa vi och drog dit med 9st spelsugna barn. Vädret var kanon och spelschemat hade lagom långa pauser.


Vi fick spela 4st matcher mellan 9.00-13.00. Först ut var Nynäshamns IF 1.

Blev en match där vi rullade boll fint och dessutom hade flera kloka passningar där vi bytte kant och hittade nya ytor. Märktes att barnen var spelsugna och redan i första bytet satte vi första målet. Sen blev det till sist en klar seger där bland annat Anton H fick sätta två baljor i nättaket, varav en på volley efter en hörna. Hans pappa måste vara stolt. :-)


I andra matchen mötte vi ett Haninge IF där vi hade ett 80%-igt bollinnehav, men tyvärr inte var tillräckligt skarpa i avsluten. Blev lite duttigt på offensiv planhalva och alla fina lägen vi spelade fram till blev tyvärr aldrig mål. Nästa träning ska vi helt klart träna mer avslut. Målfattig match där vi i sista minuten tryckte på för ett välförtjänt segermål, men istället fick ett kontringsmål mot oss.

Man måste våga för att vinna. Fick se flera besvikna killar efter matchen som inte är vana att förlora matcher där vi styr spelet, men skönt då att kunna lyfta dom och se till att de skakar av sig det och tänker på nästa match istället.


Tredje matchen var mot Nynäshamns andralag och blev en hård och nästintill ful match. Juniordomaren tappade matchen helt och när vi försökte oss på vårt fina passningsspel så stoppades vi med alla medel. Bara att inse att fotbollen blir mer fysisk desto äldre barnen blir och vi måste se till att bli ännu snabbare i tanken och passningsspelet. Stort beröm dock till deras starka defensiv och brytningssäkra backar, samt målvakt. Inte ens vår straff satte vi efter en panterräddning.


Fjärde matchen blev mot ett väldigt spelskickligt Orminge FC. Märktes att de tränat mycket på passningsspelet och hade flera fina intentioner i sina uppspel. Efter två ribbskott, en stolpe, en omöjlig räddning och 8-10 skott på en duktig målvakt så hade vi kunnat leda med massa mål, men tyvärr var det här en riktig stolpe ut-match som Orminge tog hem segern i efter fina omställningar och en hel del flax. Otroligt spännande match som vi föräldrar är glada för att titta på och vi kunde inte göra annat än att skratta vid varje missad målchans.


Överlag en väldigt kul cup och hälften av barnen har nu fått starta upp hösten.


Forza torpet!!AT-cupen 2018-06-06
2018-06-26 00:18

Nationaldag, solsken och dags för cup igen! Denna gången drog vi till Aspudden med två stycken lag. Jämnt uppdelade lag som skulle få möjlighet att spela 4 matcher var mot nytt spännande motstånd.


Stefan och Martin tog hand om ett av lagen som mötte BP, Lidingö, Gröndal och Mälarhöjden.


Första matchen mötte vi ett passningsskickligt BP som helt klart blivit hårt drillade i att ständigt låta bollen göra jobbet och passa sig in i bra lägen och avslut. Ett väldigt starkt lag som spelade runt bollen mycket utan att egentligen komma framåt i banan. Vi hade mer kreativa spelare som vågade hitta flera egna lösningar och utmana motståndarna 1 mot 1, samt att vi ledare blev stolta över vilka vinnarskallar vi har i laget. Med lite fler bollstudsar åt vårt håll så hade det kunnat gått vägen, men efter några fina BP-anfall så fick vi ändå se oss besegrade till sist. Matchen mot Lidingö tog vi tillbaka kommandot och efter mycket fint spel, samt många skjutglada spelare så fick vi en komfortabel vinst. Vinst blev det även mot Mälarhöjden med ett par baljor, medan matchen mot Gröndal blev jämn och slutade lika.


Christer hade det andra laget för dagen som mötte Ekerö, Reymers, Djurgården och Mälarhöjden.


Första motståndet ut var nog ett av de bättre lagen vi mött. Ekerö hade bra passningsspel och kreativa spelare med ett starkt driv. Vi följde varandra hela matchen målmässigt, fram tills slutet då vi gjorde två fina individuella prestationer offensivt och tog hand om segern. Bra kämpat Ekerö! Andra matchen mot Reymers blev lite lugnare tempo och det märktes att vi spelat mycket mer fotboll. Flera av våra spelare som inte brukar vara så offensiva fick även de göra mål den här matchen. Schysst match mot ett schysst motstånd som vi i oktober hoppas spela mot igen i Reymerscupen. Sen var det dags för Djurgården. Ett väldigt bra lag som vi märkte inte var vana vid att förlora. Blev en tuff match med få bra lägen och mycket kämpande på mittplan. Nästan lite småfult spel av motståndarna med mycket dragande i armar och kastande bollar vid domslut som gick emot. Djurgården fick in första målet efter halva matchen via en frispark. Redan bytet efter kvitterade vi och i matchens absolut sista anfall kom Love loss mot deras mål och la en behärskad bredsida i mål. Vinst mot Djurgården och det kändes riktigt bra. Sista matchen mot Mälarhäjden var en avslappnad match där vi borde gjort både 4-5 mål, men fick nöja oss med 1-1.


Kul cup och bra genomförande av Aspudden-Tellus! Matcherna startade samtidigt, engagerade domare och bra lotteri samt grill. Vi kommer gärna igen.


Forza Torpet!!

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 25/09 14:54 
Fotboll startsida, 17/08 21:14 
Fotboll startsida, 12/08 09:16 
Fotboll startsida, 12/07 10:52 
Fotboll startsida, 13/06 14:13 
Fotboll startsida, 06/05 19:40 
Fotboll startsida, 11/02 18:34 
Fotboll startsida, 04/02 12:02 
Fotboll startsida, 04/02 11:58 
Fotboll startsida, 15/01 13:42 
Fotboll startsida, 22/11 17:27 
Fotboll startsida, 20/11 10:52 
Nyheter från föreningen
Hem, 10/09 14:08 
Hem, 08/03 13:04 
Hem, 05/03 15:20 
Hem, 17/11 10:10 
Hem, 16/11 16:44 
Hem, 09/11 14:15 
Hem, 28/08 17:17