Välkommen till Segeltorps IF P09:3

Segeltorps IF P09:3 består av 17 härliga och fotbollsintresserade grabbar med hög träningsnärvaro. Laget tränas av en extern tränare och 4 föräldratränare och kommer att delta året runt i cuper i Stockholmsområdet. Vi tränar just nu två gånger i veckan och ser bland annat fram emot säsongen 2017 då laget för första gången deltar i S:t Erikscupens seriespel.


Numera tillämpar vi en metodik som kallas FUNiño och som går ut på att skapa intelligenta spelare.


Här kan du följa lagets resa mot roliga utmaningar och utveckling!


Vi är alltid intresserade av att spela träningsmatcher oavsett tid på året.

Dubbel hemmapremiär i S:t Erikscupen
2017-05-04 15:56

På fredagen var det dags för hemmapremiär i våra två serier. I match 1 ställdes vi mot våra vänner i Segeltorps IF P09:1 som vi vet är ett duktigt lag och ställer in oss på att få kämpa hårt. Vi påtalar också för killarna att vi egentligen båda tillhör samma lag. Tyvärr drabbas vi av sjukdomsfall inför matchen och har 6 spelare i denna match, vilket dock är att föredra enligt mig eftersom killarna som är på plats får spela betydligt mer och därmed komma in i matchen.


Inför matchen pratar vi om tre tydliga instruktionspunkter. Målet var att killarna skulle ta till sig dessa tre punkter - genomföra det under matchen - följt av att kunna berätta i efterhand vad det var vi skulle tänka på.


Matchen innehåller mycket kamp mellan två tuffa lag och är överlag relativt jämn även om vi ofta lyckas vinna tillbaka bollen på offensiv planhalva. Att båda lagen är väldigt hungriga på bollhållaren gör att färre chanser än normalt skapas. 0-0 i paus och det märks att det är två duktiga lag som spelar.


I andra halvlek flyttar vi upp positionerna något och pressar tillbaka P09:1 lite hårdare. Även vi fortsatt inte har lika lätt att skapa chanser som vanligt, så lyckas vi ändå få in tre baljor samtidigt som vi jobbar bra i försvaret och håller nollan.

Vi tackar P09:1 för en tuff match och hoppas på ett tätare samarbete mellan våra två duktiga och kompetenta lag framöver!


---------------------------------------------------------------


Kvällen var inte över där. Efter en liten paus samlar vi ihop andra halvan av laget och ställer in oss på att möta Älvsjö AIK FF Röd. Återigen fortsätter vi med samma tre instruktionspunkter. Inför matchen ser motståndarna ut att vara ganska stora rent fysiskt, men när matchen väl drar igång märker vi att det inte har någon betydelse eftersom våra grabbar är stentuffa i närkamperna och har mycket mer boll i sig. Vi pressar tillbaka Älvsjö rätt så hårt och skapar fina lägen tillsammans. Målen speglar ungefär matchbilden och vi vinner denna gång med 5-1.


Bra jobbat grabbar!


Forza Torpet!


/Jesper 

Stark insats i Deli Italia Cup 2017
2017-04-10 21:54

Under lördagen deltog vi i Deli Italia Cup 2017 som arrangeras av Huddinge IF. Vi fick se en rad fina prestationer under de fyra matcherna vi spelade och denna dag tog vi fina kliv i utvecklingen - framförallt vad gäller passningsspelet och positionsspelet. Givetvis kan man önska sig en tuffare nivå för mer utvecklande matcher, men överlag gör vi fyra starka matcher där vi bara blir bättre och bättre för varje match. Resultaten slutar 5-2, 5-1, 7-0 och 4-1, vilket innebär 4 vinster och en målskillnad på hela 21-4. Detta mot motstånden Tyresö FF, Segeltorps IF P09:2, Huddinge IF och IFK Lidingö FK. Starka Segeltorp!


Vi tackar arrangören Huddinge IF, motståndarna, domarna och publiken. Snart drar seriespelet igång, det är vi laddade inför!


Forza Torpet!


/Jesper

S:t Erikscupen 2017 - Serieindelning
2017-02-07 14:40
Som ni kan se ovan är nu serieindelningen klar för årets seriespel som alltså blir det första någonsin för P09-klassen. Vi har två lag anmälda och har hamnat i 2 st 14 lags-enkelserier, vilket innebär att vi i nuläget kommer spela totalt 26 seriematcher från april-juni och augusti-oktober. P8-38 och P8-40 är serierna som väntar oss! 
Ny match - ny vinst
2017-01-25 00:45

I söndags spelade vi återigen match när vi bjöd in Hägersten SK till träningsmatch i Flemingsbergshallen. Inför matchen repeterar vi saker vi fokuserat på tidigare så som markeringen i försvarsspelet och blicken när vi har bollen.


I matchen igenom lyckas vi allt som oftast att hålla spelet i mitten av banan eller på Hägerstens planhalva där vi skapar tryck. Vi får sakta men säkert lite bättre koll på markeringen i försvaret och offensivt visar vi upp väldigt fina avslut, både från nära håll och från distans. Det blir en hel del fina mål från våran sidan och Hägersten lyckas måla två gånger i slutet av matchen. En säker vinst där vi gör en hel del bra saker, men som också visar saker vi behöver träna mer på. Bra jobbat av killarna!


Forza Torpet!


/Jesper

Segeltorps IF - Segeltorps IF
2017-01-16 12:27
Bild från söndagens träningsmatch i Flemingsbergshallen mot våra nära vänner i Segeltorps IF P09:1. Enligt rapporter från ansvariga ledare på plats gör vi en fin match där vi vinner och går framåt vad gäller att spela med blicken upp och våga släppa bollen inom laget. Nu ser vi fram emot nya träningar, nya matcher och ett tätt samarbete med P09:1 och förhoppningsvis även P09:2!

Forza Segeltorp! 
Stuvsta Indoor, 5/1-7/1-2017
2017-01-10 12:18

Då var vi äntligen igång igen! I torsdags, 5 januari, inledde vi med spel i Stuvsta Indoor då vi spelade 3 matcher. Jättekul att träffa grabbarna igen! 


Denna dag lägger vi stort fokus på vad vi ska tänka på i passningsspelet när vi anfaller och markeringen i försvarsspelet. I den första matchen ställs vi mot Huddinge IF P09:3. Vi är helt klart det bättre laget och skapar mängder med chanser, men bolluslingen vill inte in. Istället gör Huddinge mål på frispark från straffområdeslinjen. Förlorad match där vi inte kommer upp i nivå och är inte tillräckligt tuffa som vi var i den senaste cupen. Nya tag i nästa match!


I den andra matchen ställs vi för tredje gången på kort tid emot Hammarby IF P09-13. Detta lag är utan tvekan det bästa laget vi har mött sedan jag började som tränare för laget. Man är starka i försvarsspelet och har kommit lång vad gäller spelförståelsen hos killarna. Vi förbereder oss på starkt motstånd och går in med positiva erfarenheter från när vi senast mötte detta Hammarbylag i Luciacupen och spelade oavgjort. Vi står emot ganska bra och kämpar hårt. Edwin i målet gör dessutom några riktigt fina räddningar! Hammarby lyckas dock få hål på oss, men helt klart ett steg framåt i denna match!


I torsdagens sista match ställs vi mot Konyaspor KIF. Vi märker direkt att vi håller några nivåer högre än Konyaspor och går upp i en komfortabel ledning även om den faktiskt borde ha varit mycket större. Dagen avslutas därmed med vinst och glada miner!


Lördag

Under lördagen var vi tillbaka i Östra Gymnasiehallen för att slutföra cupen med två matcher. Både vi och grabbarna tyckte att vi hade betydligt mer att ge än vi gav i torsdags och ville göra en bra insats denna dag. Taggade killar klev i första matchen ut mot Rågsveds IF och gjorde det betydligt bättre än i torsdags. Vi får igång ett ganska bra tryck på Rågsved och skapar ganska många chanser. Ibland lyckas dock Rågsved ta sig fram i kontringar och matchen slutar oavgjort.


I sista matchen mot Älvsjö AIK tar vi ytterligare ett kliv framåt och är tuffare i försvarsspelet precis som vi har pratat om, och släpper bollen bättre i anfallsspelet. Vi får se en rad snygga mål och avslutar fint med en vinst. En bra cup som precis som alla andra matcher och cuper ger killarna den erfarenhet som behövs för att utvecklas. Bra kämpat killar!


Nu väntar fortsatta träningar och träningsmatcher!


Heja Segeltorp!


/Jesper 

Luciacupen 2016
2016-12-06 13:37

I söndags deltog vi i lagets första inomhusturnering någonsin! Vi besökte Botkyrkahallen där vi hade med 2 lag i Luciacupen. Dagen var mycket lång, men också väldigt rolig. Sammanlagt spelade vi hela 8 matcher mot bra motstånd! Vi hade otur med sena sjukdomar och fick spela med kort om spelare, men killarna krigade på i samtliga matcher med bra inställning. Fokus för dagen handlade mycket om försvarsspelet och hur vi vinner tillbaka bollen när vi har förlorat den. Detta i kombination med att verkligen ta jobbet i defensiven och inte "lita på att någon annan tar det jobbet".


Killarna gick verkligen in för uppgiften och extra kul att se hur vissa spelare höjde sig flera snäpp. Enormt bra kämpat av killarna i bägge lagen. Förutom kämpainsatsen tycker nog killarna att bland annat vinsterna mot Hammarby IF och Syrianska FC var extra roliga! Vi ställdes även mot ett annat Hammarbylag som under dagen briljerade med sitt passningsspel och kändes överlägsna, men detta lag avslutade vi dagen med att spela oavgjort mot. Då kan man dessutom vara medveten om att detta Hammarbylag vann så sent som för några veckor sedan mot P08-lag med bland annat 11-0. Med andra ord ett duktigt lag som vi fick ställas mot med våra duktiga killar! Dagen avslutades sedan med medaljutdelning och glada miner!   


Vi tackar alla motståndare, alla föräldrar för läktarstödet samt domaren som faktiskt dömde samtliga 16 matcher i P09-klassen - utan paus!


Snart tar vi juluppehåll men är tillbaka med Stuvsta Indoor cup redan några dagar efter nyårsafton!


Fler bilder från Luciacupen går nu att se under fliken "Bildgalleri" till vänster.


Heja Segeltorp!


/Jesper 

Målkalas mot Enskede IK
2016-11-29 01:18

Vi bjöd in Enskede IK P09 Röd till Flemingsbergshallen för att spela lagets första inomhusmatch någonsin! Jag tror vi alla direkt kände oss glada och exalterade över att få spela i en riktig sporthall med stora ytor. Bra förutsättningar gillar vi!


Inför matchen går vi igenom några punkter som vi vill fokusera på i dagens match. Givetvis vill vi alltid ha ett syfte för att utvecklas när vi tränar och spelar match!


Båda lagen kämpar riktigt hårt hela matchen som innehåller mycket kamp. Vi kommer dock i ett antal farliga anfall där Enskede inte klarar att stå emot. Målen rullar in kontinuerligt och då är det kul att se att flera olika spelare i laget får göra mål!


Hela laget gör det bra, men jag vill passa på att lyfta fram Teddy lite extra i den här matchen. Teddy lyssnar väldigt noga inför matchen och gör sedan precis det vi har pratat om, vilket är mycket roligt att se. Han tar ett defensivt ansvar även när han är anfallare och följer med upp när han är back. Dessutom håller han blicken uppe och levererar ett antal fina passningar precis som vi pratat om, samt att han håller sin markering i försvarsspelet. Man är utan tvivel ett föredöme med sådan inställning!


Bra kämpat av hela laget och såklart kul att se alla glada miner efter ett målkalas och vinst! Vi tackar Enskede IK för att man ville komma och spela mot oss, domaren JP som återigen gör en kanonmatch(domaryrket vore kanske något för dig ;-) ) samt publiken för det fina stödet. Nu blickar vi fram emot kommande helg då vi ställer upp i Luciacupen med två lag mot tufft motstånd!


Forza Torpet!


/Jesper

Träningsmatch x 2
2016-10-24 14:50

En kall och regnig söndagsmorgon och dags för nya matcher för Segeltorps IF P09:3! Det fanns en viss oro för att kylan och regnet skulle ställa till det, men jag måste säga att killarna överlag hade överraskande glada miner och glatt humör! Fast vad gör lite regn när dessa killar ska få spela match?


Vi bjöd in lag till två träningsmatcher denna dag på Segeltorps IP.


Segeltorps IF P09:3 - Enskede IK P09 Marin

I den första matchen tar vi emot Enskede IK Marin. Inför matchen går vi igenom saker vi har pratat om tidigare så som grunder i hur vi vill spela försvar och anfall. Dessutom lägger vi dagen till ära fokus på två saker. 1. Att ta hemjobbet så att hela laget hamnar på "rätt sida". 2. Hur vi vill placera våra backar när egen målvakt har bollen för att kunna inleda anfall med bollen under kontroll.


Matchen inleds med att vi har ett något större bollinnehav än Enskede och skapar tryck, men lyckas inte förvalta det. Enskedekillarna kämpar på bra och står emot samtidigt som man ibland lyckas kontra. Till slut lyckas dock inte Enskede stå emot längre och då börjar bollarna trilla in. Vi gör många fina individuella prestationer och levererar mål genom detta. Vissa stunder blir vi för ivriga att göra mål och slarvar i försvarsspelet, vilket ger Enskede chanser, men allt som oftast hinner vi tillbaka.


Vi spelar efter S:t Erikscupens nya regler, vilket innebär att man vid 4 måls underläge får ta in en extra spelare och ytterligare en vid 6 måls underläge. Trots numerärt underläge och spel mot 7 motståndare på plan samtidigt kämpar killarna såpass hårt och är tillräckligt skickliga för att fortsätta producera mål framåt. Dock får vi verkligen slita och till slut lyckas även Enskede sätta en balja. Roligt för motståndarna som inte gav upp utan kämpade hela vägen!


Det första fokuset, att ta hemjobbet, lyckas vi överlag med även om vi såklart kan bli mycket bättre där. Det andra, hur vi vill placera backarna då egen målvakt har bollen, lyckas vi däremot inte lika bra med. Troligtvis är killarna lite för stressade och hinner inte tänka på vad vi pratat om innan, så det måste vi jobba mer med. Nu kommer också mer erfarenhet i och med ett tätare matchande. Vi tackar Enskede IK Marin för att man ville komma och spela mot oss, domaren JP för en suverän match samt föräldrarna för stödet från sidan!


Segeltorps IF P09:3 - Segeltorps IF P09:1

I den andra matchen kunde inte den tilltänkta motståndaren spela. Därför fick vi med kort varsel bjuda in Segeltorps IF P09:1, som tack och lov kunde komma, vilket vi såklart är oerhört tacksamma för.


Delvis nya grabbar i denna match, men fokuset och pratet inför handlar om samma saker som vi vill fortsätta jobba med.


När matchen inleds hänger vi inte riktigt med. Vi jobbar inte tillräckligt hårt i försvarsspelet som vi har pratat om, vilket gör att P09:1 rinner igenom och gör flera mål. Ett P09:1 som för övrigt spelar bra och har starka killar som hjälper sin målvakt när vi kommer i framstötar.


Trots trötta killar i regnet lyckas vi samla ny kraft mot slutet av matchen och gör själva ett antal mål. Alltid starkt att kunna ändra en matchbild så! Positivt också att backarna delvis placerar sig så som vi vill när egen målvakt har bollen.


Vi tackar P09:1 för matchen, domaren Björn för en mycket bra insats samt föräldrarna för stödet!


Nu ser vi fram emot kommande utmaningar. Det kommer bli inomhuscuper i vinter, och om vädret tillåter kan det eventuellt bli aktuellt med fler matcher utomhus!


/Jesper 

Hårt kämpande Torpet i PwC Höstcup 2016
2016-10-09 23:14

Lördagen den 8 oktober var det dags för ny cup då vi deltog i PwC Höstcup 2016, arrangerad av Huddinge IF. Eftersom laget innehåller många spelare ville vi ge alla chansen att spela, utan att det skulle påverka speltiden per individ, och anmälde därför 2 lag. Att vi numera ska hålla oss till principen "max 9 spelare per match" gör att varje spelare får chansen att spela minst halva matchen, helt i enlighet med Svenska Fotbollsförbundets rekommendationer.


Spelarna delades upp i två jämnstarka lag där 3 matcher väntade per lag. Mycket roligt och lärorikt!


Jag personligen hade hand om lag Vit, men enligt rapporter från ledarna i lag Blå kämpade killarna jättemycket och gjorde sitt bästa mot duktiga motståndare. Mer än så kan man inte göra!


Till den första matchen blev allt lite väl stressigt, vilket gör att vi inte kan förbereda oss som vi vill på grund av kort med tid och spelare som blivit sjuka sent. Matchen går ändå bra och killarna kämpar hårt. Just i lag Vit fick vi mer tid att prata inför match 2 och 3 och fokuserar då framförallt på grundläggande saker man måste göra i försvar och anfall. Tydligast resultat får vi i försvarsspelet där vi blir betydligt mindre sårbara jämfört med tidigare tack vare ett ordentligt speldjup. Med detta, i kombination med starkt jobb av dessa duktiga killar, gör vi det så mycket svårare för motståndarna som då faktiskt bara lyckas göra ett mål när lagen har lika många spelare på planen. Samtidigt gör grabbarna det mycket bra framåt när man skapar chanser och öser in snygga mål, varav Alexanders långskott som går ribba in i slutsekunderna får summera målkalaset, till följd av kramkalas och medaljutdelning!


Som tränare är det förstås extra kul att se glädjen och viljan samtidigt som vi blickar fram emot kommande roliga och utvecklande utmaningar. Framöver kommer vi försöka vara mer aktiva med matcher och cuper, vilket förstås både är roligt och utvecklande för grabbarna!


Heja Segeltorp!   


/Jesper   

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 11/02 18:34 
Fotboll startsida, 04/02 12:02 
Fotboll startsida, 04/02 11:58 
Fotboll startsida, 15/01 13:42 
Fotboll startsida, 22/11 17:27 
Fotboll startsida, 20/11 10:52 
Fotboll startsida, 19/11 08:53 
Fotboll startsida, 16/11 16:50 
Fotboll startsida, 22/06 16:04 
Fotboll startsida, 10/05 15:23 
Fotboll startsida, 03/05 14:07 
Fotboll startsida, 24/03 09:35 
Nyheter från föreningen
Hem, 08/03 13:04 
Hem, 05/03 15:20 
Hem, 17/11 10:10 
Hem, 16/11 16:44 
Hem, 09/11 14:15 
Hem, 28/08 17:17 
Hem, 28/08 17:11