SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segeltorps Idrottsförening
Ishockey
A-lag Herrar

Segeltorps IF
1 - 2
Visby/Roma HK
Segeltorps IF1 - 2Visby/Roma HK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 29 december, 19:00
Plats:Segeltorpshallen
Serie:ATG Hockeyettan
Samling:18:00
HIGHLIGHTS och matchreferat Segeltorp-Visby/Roma
2021-12-30 13:00

(Text av Huvudtränare Anders Hultin)

Efter en höstsäsong där laget famlat efter en identitet och försökt få till flera vinster i rad och få energi över tid har vi efter flera förluster landat i vårserien, ATG Hockeyettan Södra Vår.

Innan det blir kommentar runt matchen mot Visby vill jag skriva att jag är oerhört imponerad av laget som trots förluster har en oerhörd vilja att utvecklas. Spelarna kommer ner varje dag och checkar in med vilja och prestation för både sin egen del och lagets del. Dagens motståndare Visby landade i en serie som det var många många år sedan de lirat i och har nog under 10 års tid alltid varit i playoff och kvalserier men ibland blir det inte som man tänkt sig!
Visby har en tyngd och flera spelare med rutin och skills vilket gör att de är svåra och möta. Starka backar där ngr bär mycket istid och sällan gör misstag. Sist vi möttes lyckades vi få till 3-3 där vi ju längre matchen flyttade fram vårt spel men att vi fick ge oss i OT
 
Så till kvällens matchreferat:
Hela första perioden känns lite trevande med chanser från bägge håll.
Visby flyttar puck från hörn till hörn och lyckas efter Ett dåligt spelarbyte få till ett skott där det blir en retur och landar på en visbyspelare som kan stöta in 1-0
Fram till powerbreak så böljar det lite fram och tillbaka men att Visby har genom tyngd och rutin lite mer puck. Efter lite snack flyttar vi upp spelet och flera möjligheter att reducera bla genom frilägen och flera avslut i skottsektorn men 1-0 håller sig perioden ut.
2:a perioden blir de första 10 min ett konstant tryck från Visby. Vi blir rejält nedtryckta både genom bra spel från Visby och fördel av bås samma sida samt ett antal utvisningar.
Genom bra boxplay och utmärkt målvaktsspel av V. Ohlsson lyckas vi reda ut trycket mot oss
Backarna börjar släppa pucken fortare och ger mer tid till forwards.
Vi vinner mer närkamper igen vilket och resulterar i fler omställningar och bla annat flera frilägen vilka vi bränner. Vår energi och viljan till anfall ger oss möjligheten att spela powerplay men utan resultat.
3:dje perioden startar vi oerhört målmedvetet vilket ger resultat genom fint anfall med passningar till Nilsmats som gör 1-1. Dessvärre går det endast 2 minuter så gör Visby 2-1
Efter att de gör 2-1 försöker Visby spela av matchen men vi gör ett ärligt försök men lyckas inte få in pucken trots flera fina lägen.
 
Sammanfattningsvis så gör vi en bra match där vi genom fint försvarspel och utmärkt målvaktsspel ger oss möjligheten att ta poäng. Det vill sig inte riktigt men att det finns mycket gott att ta med sig ur matchen.  Vi har 6 frilägen som vi bränner och som alla förstår så måste vi sätta något/några av frilägena men i stort så ska vi kunna ta minst en poäng.

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 26/11 16:00
2 - 6  
Sön 26/11 16:00
2 - 6  
Ons 22/11 19:00
1 - 2  
Ons 22/11 19:00
1 - 2  
Sön 19/11 16:00
2 - 3  
Sön 19/11 16:00
2 - 3