Segeltorps Idrottsförening
A-Lag Damer Fotboll
Oavgjort i seriepremiären
2021-06-07 06:00

En het seriepremiär, både på fotbollsplan och vädermässigt, utspelades under lördagen på PreZero Arena mot topptippade Smedby AIS. En mycket efterlängtad premiär som innehöll stor dramatik där hemmalaget dikterade villkoren, men där Segeltorps IF visade enorm kämpaglöd och beslutsamhet att få med sig ett bra resultat hem till Stockholm. Matchen slutar oavgjort, men faktum är att segern i slutändan kunde hamnat hos båda lagen...

Det är Smedby som inleder matchen klart bäst. Det var tydligt att motståndarna hade en match i benen, medan Segeltorps IF inte fått det matchtempo som vi så desperat försökte hitta i form av träningsmatch inför seriepremiären. Samtidigt är det bara att gilla läget, och mentalt var vi förberedda även om vi tekniskt sett var lite svajiga. Smedby är ett duktigt, fysiskt och taktiskt bra lag, och vi fick verkligen kriga i första halvlek för att freda egna målet. När hemmalaget tar ledningen är det varken orättvist eller ologiskt, dock kändes det som ett lite enkelt mål att släppa in. Ett bra inlägg slås från höger, vi blir bolltittande och lite passiva när hemmalagets duktiga Matilda Holmberg skarvar in bollen från nära håll till 1-0. En klart välförtjänt ledning till hemmalaget.
Efter målet fortsätter Smedby trycka på, men vi försvarar oss väl samtidigt som vi skapar nästanlägen till kontringar. En sådan kontring leder till en hörna för oss när det återstår cirka 10 min av första halvlek. Olivia "Mini" Ländin Sjöblom, som ersatte Sibel Göker efter en otäck smäll i huvudet, stegar upp för att slå hörnan. Inlägget är perfekt och där dyker Emylinah Elvhage upp och nickar bollen stenhårt i mål, 1-1! Ett vackert mål, men kanske inte helt rättvist sett till matchbilden så långt. Resultatet står sig halvleken ut.

Andra halvlek blir mer böljande. Dels ställer vi fler frågor till motståndarna offensivt, men vi står också bättre positionsmässigt i försvarsspelet. Smedby fortsätter med bollinnehavet till stora delar, men våra omställningar är nu något bättre och med mer fart. Både Linda Eriksson och "Mini" skapar en del oreda vilket skapar lite arbetsro för övriga lagkamrater som i första halvlek nästan enbart fick tänka försvarsspel. Smedby skapar dock fortsatt en del farliga målchanser under andra halvlek, men hetaste målchansen fick ändå Segeltorps IF på övertid. Nyinbytte Isabel Elmqvist hittar med en mycket fin passning en fristående Linda framför mål. Tyvärr, för vår del, gör hemmalagets målvakt Agnes Stenlund en fantastisk räddning, och matchen slutar därför 1-1.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att resultatet känns lite som en vinst för oss. Vi är nykomlingar i Div 1, föreningen har aldrig känt på denna nivå tidigare och vi står upp mot ett topptippat Smedby AIS i seriepremiären. Det känns spännande inför framtiden. Samtliga spelare förtjänar mycket beröm för inställning och vilja i denna match, grymt tjejer! Nu är dock siktet inställt mot nästa tuffa match då Enskede IK väntar på hemmaplan. Samma inställning krävs i den matchen.

Vi tackar Smedby AIS, domarna och publiken för en spännande match. Vi vill också skicka ett stort tack för det varma välkomnandet vi fick av hemmalaget, det var världsklass!

Storseger i seriefinalen2020-08-22 22:00
Intervju med Kicki2020-01-16 16:33