SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segeltorps Idrottsförening

Årsmöte 2022 med många utmärkelser
Utmärkelsen delades ut av Gamla Grabbarnas ordförande Ove Mählkvist tv och kassören Raymond Frithiof t h.

Den 17 november hade Gamla Grabbarna årsmöte i Café Bollen och delade enligt traditionen ut priset till årets ledare som i år gick till Felipe Hallbek med följande motivering:

 

Med sin glädje och sitt lugn skapar han trygghet och gemenskap för våra nya medlemmar i hockeyn.Felipe är intresserad och engagerad av att utveckla och skapa ett intresse för våra yngsta, men även äldre nybörjare får sitt lärande och intresse för hockey.

 

I sektionens satsning på flickhockey har Felipe även här engagerat sig och visat ett självklart stöd för föreningen med sin kunskap och fina engagemang.

Förtjänstmärken i silver
Lena Eriksson, Pelle Edman och Henrik Eriksson

Lena Eriksson, Pelle Edman och Henrik Eriksson hade kvalificerat sig för Segeltorps IF:s förtjänstmärke i silver och fick motta sina nålar. Bo Jonasson och Stefan Castemo, som också hade kvalificerat sig, får motta sina nålar vid senare tillfälle.

Förtjänstmärken i guld

Gamla Grabbarnas kassör och ordförande fick även tillfälle att överlämna Segeltorps IF:s förtjänstmärke i guld till Katarina Magnusson, Lars Ramstedt, Eva Hultén och Alf Emmerdahl. Hanserik Tönnheim, som också kvalificerat sig för detta, kunde inte delta.

Avtackning och ny ledamot i styrelsen
Carl-Erik Andersson avtackades för sin insats i styrelsen.

Efter en kort årsmötesförhandling, där Bernt Holmgren (silvernål 59, år 1981) valdes som ny ledamot i styrelsen, intogs som vanligt en buffé under gemytliga former.

En av våra ”old-timers” har lämnat oss
Leif Greesnis Foto: Hanserik Tönnheim

Leif Greesnis 1938-2022

 

En av våra ”old-timers” har lämnat oss

 

Leif Greesnis avled den 16 september 2022 efter en kort tids sjukdom

 

Han var född i Stockholms innerstad men familjen flyttade till Gamla Kyrkvägen i Segeltorp när han var fyra år.

 

Leffe var aktiv i alla bollsporterna – men det var i ishockeyn och bandyn han var som bäst (snabb på skridskorna) och han spelade i A-lagen under flera år i slutet av 50- och början av 60-talet.

 

Efter en paus från idrotten under ett par år kom han 1968 tillbaka i SIF – nu som ledare och kompetent tränare för hockeypojklagen. Han fortsatte sedan som mycket omtyckt lagledare i ishockeyns A-lag under flera år. Leffe var också styrelsemedlem under många år i Gamla Grabbarna som klubbmästare.

 

I början av 1970-talet startades SIF:s ungdomssektion med Åke Andersson som ordförande, Leffe som sekreterare och undertecknad som kassör. Inflyttningen i Segeltorp var då stor och det fullkomligen kryllade av ungar som ville spela fotboll och hockey. Vi blev snabbt en av de ledande föreningarna i kommunen på pojk- och flicksidan i fotboll.

 

Att tjejer ville (och kunde …) spela fotboll var ganska nytt och intresset var enormt. Till en början var Leffe och jag ensamma ledare med fem flicklag i Huddingemästerskapen och speciellt de yngre lagen hade stora framgångar i S:t Erikscupen. De blev senare stommen till det första damlaget i föreningens historia. Efter ett par år lämnade vi över till mer fotbollsmässigt kvalificerade ledare. Men roligt var det!

 

Leif Greesnis fick 1982 föreningens förtjänstmärke i silver nr 65 och guldmärket år 2011.

 

Jag och min hustru Elaine har känt och umgåtts med Leffe och hans fru Nell i snart 60 år. Saknaden och tomheten är stor – så även hos medlemmarna i SIF:s veteranförening Gamla Grabbarna.

 

Ola Hansson

Traditionell vårträff

Den 2 juni samlades ett gäng Gamla Grabbar i Café Bollen för vårträff med "plåtmacka" - ett uttryck för landgång som lever kvar sedan den tid de kom på små metallbrickor. 

Alf Emmerdahl, som själv är Gammal Grabb, passade på att uppdatera om hockeyn och poängterade att ledorden för hockeyn inom SIF är glädje, utveckling, kamratskap och kompetens. SIF ska vara en klubb där alla får chansen att spela och i ungdomslagen ska samträning mellan äldre och yngre åldersgrupper prioriteras. I A-laget ska fokus ligga på utveckling och vi ska verka för samarbeten med andra föreningar. Laget fortsätter i Div 1 och GG har fribiljetter till matcherna i Segeltorpshallen.

Besök på Katarina brandstation

I maj besökte 15 Gamla Grabbar med respektive Katarina Brandstation på Södermalm som är världens äldsta brandstation som fortfarande är i drift på samma plats. Den invigdes 1876. Där finns ett museum där man samlat vackra gamla hjälmar, uniformer, skyltar och en mängd utrustning av olika slag. Museet är inrymt i det tidigare häststallet och drivs av den ideella föreningen "Röda Hanen" som bjöd på kaffe i sin samlingslokal.

Vi fick även se den moderna delen och fick en intressant inblick i all den specialutrustning som brandbilarna är laddade med inför olika typer av olyckor.

     
Årsmöte 2021

Efter ett års uppehåll på grund av Covid-19 kunde Gamla Grabbarna hålla årsmöte den 18 november i Café Bollen. Mötet avslutades traditionsenligt med en buffé.

 

Efter årsmötet delades priserna ut både till årets ledare 2020 och 2021. Det var ordförande Ove Mählkvist och kassör Raymond Frithiof som höll i utdelningen.

 

Till årets ledare 2020 har Segeltorps IF utsett Torbjörn Helge.

 

Motivering:

Årets Ledare är en mycket engagerad fystränare som involverar, sprider sin kunskap och tips till alla lagen i föreningen.

 

Torbjörns fokus är att alla ska må bra av sin träning som stärker kroppen och därigenom undviker att skada sig som spelare.

 

Han har därmed tagit fram en struktur för hur våra spelare i olika åldrar och utifrån sina egna förutsättningar ska fysträna.

Han utbildar även föreningens fystränare regelbundet.

 

 

 

Till årets ledare 2021 har Segeltorps IF utsett Lena Eriksson

 

Motivering:

Årets Ledare är inne på sitt 17:e år i föreningen! En lång och gedigen insats som startade i fotbollsskolan redan år 2004 med flickor födda 00. 

Genom åren har Årets Ledare visat ett stort engagemang inom Segeltorps flick- och Damfotboll och följt laget hela vägen, som lagledare i Dam-J och sedan 2018 axlat den viktiga rollen som lagledare i Segeltorps Representationslag Dam. 

 

Med sin positiva och professionella attityd, förmåga att hålla ihop ledare och spelare samt se till att laget har en unik sammanhållning och glädje 
har Årets Ledare en stor del i framgångarna och utvecklingen av damfotbollen i Segeltorp.

 

I en tid där ideellt engagemang och kontinuitet verkligen inte är någon självklarhet, har Årets Ledare alltid funnits där, på träning och på match,  
i motgång och medgång, i nedgång och uppgång!

 

Årets ledare är en alldeles strålande representant för sektionen och föreningen!

 

Gamla Grabbarna
Bilderna visar hur både gammalt och nytt diskuteras på tisdagsträffar. 2018 firade GG 70-årsjubileum med fest i Café Seglet. GG gör uppskattat besök hos Pressbyråns museum

Gamla Grabbarna (GG) är föreningens ”veteransektion” som bildades 1948.

 

För att bli medlem i GG fordras i första hand att man erhållit föreningens förtjänstmärke i silver (en nål med vårt vackra klubbmärke omslutet av olivkvistar i silverfärg) samt att man uppnått en ålder av 35 år. 

 

Förtjänsttecken


Det är SIF:s huvudstyrelse som delar ut alla förtjänsttecken. För att erhålla silvernålen erfordras att man uppnått 30 poäng på en speciell poängskala. Något förenklat ger ett år som betalande medlem en poäng, ett år som aktiv en poäng, ett år som ledare en poäng osv.

 

Stödmedlem

Man kan även söka medlemskap i GG även om man inte mottagit silvernålen. I sådana fall skall den sökande ha arbetat som ledare eller spelat i SIF under en längre tid utan att ha kommit upp i erforderlig poäng. GG:s styrelse avgör då om stödmedlemskap kan beviljas.

 

Engagemang

I samband med jubileer och utmärkelser medverkar GG med ekonomisk bidrag. Ett flertal av GG:s medlemmar har under åren jobbat med bingoverksamheten som sedan tidigt 60-tal gett ett välkommet tillskott i föreningens ekonomi men som beklagligt nog nu fått läggas ner.

Styrelsen uppvaktar GG:s medlemmar vid "jämna" födelsedagar och representerar vid begravningar. 

 

Samkväm

Första tisdagen i varje månad, på förmiddagen, (januari och sommarmånaderna undantagna) träffas de medlemmar som har möjlighet vid en kaffeträff i Café Bollen på nya IP. Då avhandlas intressanta hågkomster och idrottsminnen från forna dagar fram till nutid samtidigt som det sker en uppdatering av nuläget i föreningen. Ett gemensamt ”bolagstips”

I mitten av februari träffas medlemmarna i Segeltorp (Skutanträffen) vid en gemensam måltid, samt i apri/maj hålls en vårträff

 

Dessemellan går Gamla Grabbarna på A-lagens hemmamatcher i fotboll och hockey och gör studiebesök och utflykter där även "respektive" får delta.

 

Årsmöte

Årsmötet hålls i mitten av november och är alltid välbesökt. Det avslutas traditionsenligt med en buffé.

 

Medlemsavgiften är 150 kr per år och Swisha kassören på 073 350 98 94.

 

 

Om det är något mer Du vill veta om Gamla Grabbarna så kontakta någon i styrelsen eller våra förträffliga kanslier (där vi för övrigt har en av Gamla Grabbars medlemmar, Ann Vestermark, arbetande.)