SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll

Verksamhet

Verksamhet

 

Segeltorps IF är en breddförening där målet är att behålla så många som möjligt, så länge som möjligt i en så bra miljö som möjligt.

Verksamheten finansieras till största delen av medlemsavgifter, sektionsavgifter och statliga och kommunala bidrag. 

För mer information om avgifter se (http://www.segeltorpsif.se/sida/?ID=132827)

 

Segeltorps IF erbjuder: 

·        Fotbollsskola för 5 och 6 åringar. Lek och spel med föräldrar som ledare.

·        Fotbollsskolan (år 3), träning och träningsmatcher för 7-åringar. Lek och spel med föräldrar som ledare.

·        Spel i S:t Erikscupen cup spel, 5 mot 5, för 8-9 åringar. Spel och lek med föräldrar som ledare med stöd av utvecklare från föreningen.

·        Spel i S:t Erikscupen cup spel 7 mot 7 lag, för 10-12 åringar. Spel med föräldrar som ledare med stöd av utvecklare från föreningen.

·        Sommarfotbollsläger för 7-13 åringar

·        Spel i S:t Erikscupen cup spel 9 mot 9 och 11 mot 11 lag, för 13-15 åringar. Spel oftast med föräldrar som ledare med stöd av utvecklare från föreningen

·        Målvaktsträning från 9 mot 9, 13 år

·        Juniorspel, 11 mot 11 lag, för 16-18 åringar. Spel med föräldrar som tränare eller extern tränare.

·        Spel i passande seniorlag i mån av plats. Externa tränare.

Segeltorps IF erbjuder träning utomhus 1-3 gånger i veckan under vår och höst beroende på ålder. På vinterhalvåret erbjuds inomhusträning för 7-13 åringar, 1 gång per vecka.


Seriespel för barn och ungdomar:

·        I S:t Erikscupen, som anordnas av Stockholms Fotbollförbund, spelar flickor och pojkar från det året då man fyller 8 år. Från starten av S:t Erikscupen har lagen i regel en match per vecka. Matchuppehåll under sommaren.

Mer information om S:t Erikscupen finns på 

(http://www.stff.se/tavling-domare/st-eriks-cupen/)


Cuper för barn och ungdomar:

I samtliga åldersklasser finns det även möjlighet att delta i cuper och turneringar före, under och efter säsongen, ute och inomhus.

 

Utvecklingsträning:

Utvecklingsträningen ingår i sektionsavgiften och är öppen för alla barn som är 8-10 år. Där ges möjlighet att samträna med spelare från andra lag i samma åldersgrupper med en separat utvecklingstränare.

Träningen sker utomhus en gång i veckan under vår och höst. Här tränar man på saker som man inte alltid hinner med på den ordinarie träningen med laget och som är anpassad till respektive ålder. Fem spelare per lag ges plats varje vecka enligt ett rullande schema från tränarna.

 

Utrustning vid träning och match:

·        På träning har tränarna och ledarna det material som behövs för att bedriva fotbollsträning, såsom bollar, västar och koner

·        Vid träning rekommenderar vi: tröja och kortbyxor eller träningsoverall, strumpor, fotbollsskor, vattenflaska och benskydd (obligatoriskt).

·        Vid match tillhandahåller Segeltorps IF uppvärmningsbollar som tränarna kvitterar ut.

·        När det är match tillhandahåller Segeltorps IF en blå matchtröja. Ljusblå shorts och strumpor behöver spelaren själv köpa. I de fall vi på bortaplan möter ett lag med liknande färger som Segeltorp finns, från 13 år, möjlighet för laget att låna reservtröjor från föreningen.


Tränare/ledare:

Segeltorps IF:s fotbollsverksamhet på ungdomssidan bygger på att det finns ideellt verksamma ledare som engagerar sig som tränare, lagledare och administratörer. Alla ledare erbjuds utbildning genom klubben och/eller via Stockholms Fotbollförbund. En obligatorisk registerkontroll görs av alla nya ledare och vart annat år för redan verksamma ledare.

 

Utbildning tränare och ledare:

Inför fotbollsskolan erbjuds en kort intern grundutbildning med föreningsinformation för intresserade föräldrar.

Fotbollförbundet erbjuder:

Tränarutbildning C, ger en grundläggande förståelse för fotbollen i Sverige och vilka egenskaper en bra tränare har. Kursen är en obligatorisk introduktion för alla tränare och öppnar möjligheter för vidare kurser inom det område man vill verka som tränare.

Efter Tränarutbildning C väljer deltagaren om man vill gå vidare mot en inriktning som ungdomstränare, eller om man har intresse för att arbeta med seniorfotboll. De aktuella kurserna benämns B Ungdom, respektive UEFA B.

Vid intresse för att gå UEFA B kontaktar kansliet. UEFA B är just en UEFA-baserad utbildning som ger ett diplom som är giltigt i alla UEFA:s medlemsländer och som är en förutsättning för behörighet att söka högre utbildningar som: UEFA A, UEFA Elite Youth A, UEFA PRO License.

För mer information om Stockholms Fotbollförbunds utbildningar se: http://www.stff.se/utbildning-och-utveckling/tranarutbildning/


Föreningscertifikatet

Stockholms fotbollförbund har tagit fram ett föreningscertifikat som föreningen har förbundit sig att följa. I korthet gäller följande i Segeltorps IF.


1. Fotbollens Spela, Lek och Lär. Riktlinjer för barn- och ungdomsfotbollen

2. Spel- och startgaranti. Se matchen som ett inlärningstillfälle och motverka toppning och utslagning. 

3. Nolltolerans. Lär barn ett etiskt och moraliskt förhållningssätt samt fostra till rent spel.

4. Värvningspolicy. Ge ungdomar möjlighet att göra en målmedveten fotbollssatsning under socialt trygga former. 

Läs hela föreningscertifikatet (https://d01.fogis.se/svenskfotboll.se/ImageVault/Images/id_100116/scope_0/ImageVaultHandler.aspx131127153925-uq)

 

Vill du veta mer om klubben och vår verksamhet är du varmt välkommen att kontakta oss.