SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
P-05:1 Fotboll
Välkommen till Segeltorps IF P16-1
 
 
- Presterat absolut topplacering i St:Erikscupen flera år i rad och i nationella elitcuper.
- Har två tränare med lång erfarenhet  av 11-manna fotboll och har UEFA A utbildning. Instruktör även i forbollsklass sedan 20 år tillbaka.
- Har tillgång till erfaren och väldigt uppskattad målvaktstränare som även själv spelat på professionell nivå.
- Har en fysiolog- och koordinationstränare som idag arbetar med spelare från olika akademier.
- Har ambitiösa och mycket duktiga spelare
 
 
Säsongen 2021:
 
- Spel i Ligacupen P16
- Spel i P16 Nationell
- 3-4 träningar i veckan
- Fotbollsrelaterad fysträning 1 gång/veckan med utbildad fysiolog- och koordinationstränare
- Utökat fokus på varje enskild individ - individuell träning
- Teori, föreläsningar
- Utökat samarbete med äldre årskullar, möjlighet till rotationsträning och matchspel med äldre kommer att vara möjligt för rätt individer
- Deltaga i givande cuper i Sverige
 
 
Instagram: @segeltorpp16_1
 
 
Spelare som har hög ambitionsnivå med sin fotboll och som anammar lagets och föreningens riktlinjer är varmt välkomna att kontakta oss enligt nedan för provträning:

 

 

Kontakt: ledarna.p05@gmail.com              

             alt.
             issa.sener@seb.se
             Issa Sener (lagledare): 0707639948

 

 

 

 

 

 

P16-1 blir Herr U och tar ett steg närmare seniorfotbollen!
2021-11-09 12:06

Denna säsong var den sista där vi heter P16 och klubben gör om strukturen något och fortsätter på spåret med att knyta lagen under A-laget närmare seniortruppen genom att etablera en Herr J-trupp och en Herr U-trupp. Det kommer att bli en del förändringar i truppen av naturliga skäl och huvudtanken med hela upplägget är att killarna sakta men säkert skall slussas in i seniorfotboll genom rotationsträningar med A-laget, spela med A-laget i de fall det är möjligt, spela reservlagsfotboll (div 2) med stöd av a-lagsspelare etc. Ambitionsnivån är också att lagen under A-laget skall spela på samma sätt som representationslaget för att förenkla övergången och möjligheterna att kunna ta plats i klubbens A-lag på ett smidigt sätt.

 

Vi har med laget genomgående haft väldigt framgångsrika år och har tillhört toppen av årskullen i Sverige de senaste tre åren med exempelvis följande resultat:

 

  • Semifinal i ”Future Elit Cup 2019” som bästa Stockholmslag och näst bästa lag från Sverige.

 

  • 2:a i kvalserien 2020 där 27 lag från Stockholm deltog

 

  • Kvalifikation till A-slutspel i P16 Nationell 2021 där vi som enda lag tillsammans med två andra lag ej tillhör de stora akademierna/SEF-klubbarna - ett av sex lag från Stockholm, ett av totalt 24 lag i Sverige i A-slutspelet (av totalt 128 lag som kvalificerade sig till P16 Nationell), en mycket mycket stark prestation som också uppmärksammats bland de som har koll på årskullen!

 

  • Vi har under 2021 slagit etablerade akademilag som t ex Hammarby Akademi P16 och Djurgårdens Akademi P16 (två gånger) och det är vi väldigt stolta över.

 

 

Nu fortsätter resan med en ny struktur och vi hoppas att killarna kan ta steget in i seniorfotbollen på ett smidigt sätt, det är ett svårt steg och de som varit med länge brukar utrycka sig på följande sätt: ”seniorfotboll är en annan sport”, förhoppningsvis lyckas många av killarna ta detta steg!

Provträning för spelare med hög ambitionsnivå födda 2005
2020-10-26 09:35

Säsongen 2020 spelade vi ”P2005 kval till P16” och vi hamnade på en väldigt meriterande andraplats av 27 deltagande lag. Detta gör att vi säsongen 2021 kvalificerat oss till:

 

Ligacupen P16

P16 Nationell

 

A-laget spelar div3 och kom till kvalspel för spel till div 2 detta år och man har en uttalad satsning om att försöka stiga i divisionerna och detta med stor hjälp av ungdomar som kommer från klubbens egna led. Klubben har anställt en ungdomsansvarig för U15-U19, med diger meritlista, både från ungdoms- och seniorfotboll för att hjälpa klubben att få in spelare från klubben i A-laget. Det kommer att finnas möjlighet till spel och rotationsträning med äldre årskullar.

 

Vi erbjuder en målmedveten satsning med utbildade tränare där vi har en huvudtränare med UEFA A utbildning, utbildad fysiolog- och koordinationstränare samt både hjälptränare och målvaktstränare som räknas som en av Stockholms absolut bästa.

 

Vi kommer att träna tre till fyra gånger i veckan lite beroende på säsong och belastning.

 

Är ni intresserade av detta upplägg och vill ha en trygg och rolig fotbollsutbildning i en miljö där Segeltorps IF borgar för långsiktighet som gör att man på ett smidigt sätt har möjlighet att övergå till seniorfotbollen så är ni varmt välkomna att kontakta oss enligt nedan för provträning.

 

Kontakt: ledarna.p05@gmail.com             

            alt.

            issa.sener@seb.se

            Issa Sener (lagledare): 0707639948

P2005-kval till P16 Nationell - meriterande andraplats!
2020-10-26 09:30

Vi hamnar på en väldigt meriterande andraplats i serien (av 27 lag) där vi gör flest mål och samtidigt släppt in minst antal mål av samtliga lag – väldigt imponerande! Laget gör överlag en väldigt fin säsong där vi av 26 matcher är mycket nöjda med den absoluta majoriteten av matcherna, det är endast ett fåtal matcher där vi tycker att vi underpresterar. Vi har under året använt oss av 25 spelare där vi också tagit hjälp av våra kompisar i P05-2, stort tack!

 

Nu ser vi fram emot kommande period med spel i Ligacupen (arrangeras av SEF) samt framöver P16 Nationell. Vi kommer att bjuda in till provträning och det kommer att finnas möjlighet att ta in ett par spelare med rätt ambitionsnivå.

 

Vi tackar samtliga spelare, ledare, familjer och alla supportrar som följt vår resa i år och stöttat oss – stort tack! Nu kickar vi igång för att ta nästa steg i båda lagets och spelarnas utveckling!

 

Summering P2005 kval till P16 våren 2020
2020-06-22 15:45

Ambitionen och målsättningen inför årets seriespel satte ledarstaben tillsammans med spelare och föräldrar på ett gemensamt möte inför säsongsstarten, i sin enkelhet såg den ut ungefär enligt nedan:

 

·         Kvalificera oss för spel i Nationell P16 kommande säsong (motsvarar ungefär ”Pojkallsvenskan”)

·         Fortsätta samarbeta med övriga lag i föreningen för att på sätt utveckla både våra egna spelare men även andra spelare i klubben som har hög ambitionsnivå.

·         Utveckla variationen i spelet vidare till att kunna spela olika typer av fotboll för att på sätt ta ytterligare steg mot seniorfotbollen som hägrar för spelarna.

 

Verktygen vi använt har varit följande:

-          Två starka tränarprofiler i form av Jens Wallin och Harun Özpolat

-          Rotation i både träning och match med andra lag i klubben

-          Bra samarbete med vår nye sportchef, Dag Appelgren, som också är en förlängning till vårt A-lag som spelar i division 3.

-          Föreläsningar med olika teman 

-          Jobbat med att ha 100% fokus på både träningar och match och förståelse om vad det innebär av att vara både fysiskt och mentalt förberedd inför varje uppgift

 

 

Resultatmässigt är vi efter elva omgångar av kvalserien nöjda, vi har tio segrar och förlust. I samtliga matcher har vi själva känt att vi varit i förarsätet undantaget första halvlek mot IFK Stocksund U15 där vi med en del starka spelare borta och av diverse anledningar gör en riktigt dålig första halvlek och åker på en uddamålsförlust efter en frispark som går direkt i mål i sista minuten. I efterhand kanske en väckarklocka om vad det innebär att vara fysiskt och mentalt förberedd inför tuffa matcher. Tabellen ser ni ovan, något haltande, och det krävs ett väldigt hårt jobb efter sommaruppehållet för att vi skall fortsätta på den inslagna vägen. Spelarna är medvetna om detta och vi ser med fram emot en spännande höst med tuffa matcher.

 

Vi önskar samtliga killar och familjer en trevlig sommar!Karlslundscupen Invitational U14 2019
2019-10-28 15:29

10 inbjudna lag till Karlslundscupen, samtliga lag hårt satsande och väldigt ambitiösa. På förhand en svår grupp med Karlslund U14, Halmstad BK U14, Västra Frölunda IF och Södertälje FK. Ettan och tvåan i gruppspelet till A-slutspel, trean och fyran till B-slutspel medan femman spelar en placeringsmatch. 11-manna och 2*25 min på väldigt fina Karlslunds Arena. I andra gruppen spelar FC Rödeby, Örebro SK, BP 05-2, Triangelns IK och Fjugesta (som tog en vakant plats).

 

Gruppspel:

 

Karlslunds IF U14:

Karlslund räknas enligt en väldigt inofficiell ranking som cirkulerat på sistone som 4:a i Sverige och de ställer upp med sitt absolut bästa lag. Relativt jämn första halvlek, något avvaktande. I mitten av halvleken spelar vi upp bollen från innerback till rättvänd spelare i mitten som spelar ut på löpande vänstermitt - viker in och avslutar snyggt i bortre nedre hörnet, otagbart för målvakten och vi går till halvtidsvila med 1-0. I andra försöker Karlslund genom spelvändningar hitta en lucka för att komma igen, men skapar egentligen ingenting alls. Vi är vid flera tillfällen nära att punktera matchen men bra målvaktsspel och lite oskärpa i avsluten, vi går dessutom miste om en solklar straff. Kändes tryggt och rättvist, kanske något mål i underkant.

 

Halmstad BK U14:

Otroligt bra spel från vår sida första 9-10 min där vi skapar två riktigt bra målchanser genom inlägg från vår högersida. Sedan någon jämnare halvlek där Halmstad gör 1-0 på övertid genom en frispark som vi helt onödigt drar på oss. Andra halvlek börjar lika illa genom att de gör 2-0, passivt agerande centralt. Vi ligger på men skapar egentligen inga riktigt bra målchanser och Halmstad avgör genom en kontring. Vi hamnade fel i vårt presspel stora delar av matchen och blev lurade i fällan mot ett Halmstad som var rörliga och bra med boll. Ingen bra match från vår sida.

 

Västra Frölunda:

Jämn första halvlek där vi gör 1-0  tidigt men släpper alltför enkelt till underläge 1-2, deras första mål genom lite slarv hos oss och det andra är en väldigt bra individuell prestation av deras forward. I andra halvlek tar vi tag i spelet och spelar mer aggressivt med högre bolltempo, vi gör 4 mål och vinner relativt enkelt med 5-2.

 

Södertälje FK:

Förutsättningarna inför sista gruppspelsmatchen är att vid kryss går vi troligtvis vidare till A-slutspel. Jämn första halvlek där vi tyvärr missar en straff. Andra halvlek ganska lik den första, generellt lite sämre tempo än i de första tre matcherna och matchen slutar 0-0. Vi hade rätt mycket energi och hade nog kunnat trycka på rejält om vi hade behövt vinna denna match. Eloge till Södertälje som matchen igenom försöker rulla boll i alla lagdelar.

 

Semifinal, Triangelns IK:

Rankas enligt samma ranking som ovan som 5:a i Sverige. Bl a förlorade de med 3-2 mot BP 05-1 för ett par veckor sedan. Vi gör en dålig första halvlek där vi ligger alldeles för lågt med de centrala spelarna. I andra ändrar vi i vår speluppbyggnad, lyfter laget och har mer boll och trycker ner Triangeln stora delar av halvleken, däremot har Triangeln den största chansen i matchen 30 sekunder från slutet då vår målvakt gör en dubbelräddning. Matchen avgörs på straffar där vi missar två av fyra och de sätter alla sina. Tufft, speciellt då vi hade dom i brygga i andra halvlek. Triangeln vinner sedan hela cupen före Halmstad.

 

3:e pris, FC Rödeby:

Rödeby har de senaste åren presterat bäst av samtliga lag i Sverige om vi bortser från BP 05-1. Bl a kommer 5 av deras spelare fr o m kommande säsong att spela med Kalmar FFs U16. Rödeby är något bättre än oss första halvlek medan vi är strået vassare i andra halvlek. De gör 2 mål på fasta situationer och vinner därmed med 2-0, vi är  nära mål vid ett par tillfällen där bästa målchansen är ett ribbskott på frispark.

 

Sammanfattning:

Väldigt bra arrangemang totalt sett. Två matcher om dagen under tre dagar. Bra boende på Scandic Hotell i närheten och riktigt bra med lunch och middag på arenan i deras trevliga klubbhus. Spelare, tränare och ledare i de olika lagen får bra kontakt och utbyte med varandra. Bl a berättade en ledare i Karlslund hur de genom åren jobbat för att förädla unga talanger, ett system som egentligen bygger på rotationsträning med äldre årskullar och en morot genom att de tidigt får en del träningar med A-laget, på detta sätt har de lyckats behålla talanger i klubben istället för att de skall lämna för s.k. elitklubbar med akademiverksamhet etc. Spelmässigt är vi väldigt väldigt nöjda, killarna har en hög högstanivå och har anpassat sig till att dels möta lag med olika spelsätt och dels kunna variera sitt eget spel efter motståndarna, vilket vi tycker är bra. Det märks dock att vi inte spelat 11-manna sedan i påskas (en träningsmatch före cupen), den extra yta som finns på 11-manna relativt 9-manna gör verkligen skillnad. Att fysiken har stor betydelse fick vi också bevis på i denna cup. Både Triangeln och Rödeby (båda lagen har bollskickliga spelare) som exempel har väldigt stora spelare rakt av i hela laget i princip och det gör uppenbarligen skillnad i denna ålder då killarna är i tonåren, vi försöker kompensera det genom att öka bolltempot, men resultatmässigt gör det troligtvis skillnad vilket vi tror kommer att gynna oss när alla är färdigväxta.


Stort tack till Karlslunds FK för ett väldigt lyckat arrangemang!

 

Summering Sanktan 2019
2019-10-22 13:23

Då var St:Erikscupen slut för denna säsong och därmed lämnar vi även 9-manna spelet för gott.

 

Vi valde inför säsongen att spela i två serier, en div-1 och en div-2. Vi hade vid säsongsupptakten 25 spelare i truppen och tyckte då att det skulle vara optimalt med två serier. Tyvärr har en del skador tillsammans med spelare som slutat och bytt lag gjort att vi alltför ofta haft spelare som spelar i båda serierna under veckorna. Detta har inte varit helt optimalt sett till nivåanpassning, vilket också speglar den enkla seriesegern i div-2 där vi vinner alltför överlägset, vi är på 18 omgångar 11 poäng för lag 2 i den serien.

 

I div-1 började vi serien strålande och låg inför sommaruppehållet 2 poäng före IFK Haninge 05A som då låg tvåa. Tyvärr tappade vi fokus under en del matcher efter sommaren och i kombination med en del skador och annat så tappade vi en del onödiga poäng trots att vi var bättre i de flesta matcherna, vilket gjorde att IFK Haninge P05A vinner serien med 1 poäng före oss. Sett över hela året är vi ändå nöjda. Vi slår IFK Haninge P05A (1:a) och Skogås-Trångsund (3:a) relativt klart i båda matcherna under serien och visar att vår högsta nivå är väldigt hög. Vi gör flest mål i serien och vi släpper in minst antal mål. Vi har ett fåtal plumpar under året där framförallt matcherna mot Älvsjö är dåliga. Vi tar också med oss orden som IFK Haninges P05A tränare sa till killarna/tränarna efter matchen på hösten (vinst 6-1 med mersmak): ”Ni är seriens absolut bästa lag, vad har ni hållit på med under ett par matcher”, det om något är ett gott betyg vi tar till oss, stort tack!

 

Totalt spelade vi 38 matcher i båda serierna och har 28-7-3 i matcher, vi lämnar årets seriespel med högt huvud och är väldigt nöjda! Nu tar vi nya tag inför kommande års seriespel där vi kommer att spela P15-kval till U16 tillsammans med andra starka lag i Stockholm!

Föreläsningar: domare + vägen till seniorfotbollen via Segeltorps IF
2019-10-02 10:47

Efter ordinarie träning igår bokade vi upp ett konferensrum och bjöd killarna på återhämtningsmål (stort tack till Eltons föräldrar) samt bjöd in två föreläsare med olika teman.

 

Tema 1: Domare

Inbjuden domare var Farouk Nehdi, Farouk är en av 22 elitdomare i svensk herrfotboll 2019. Det innebär att de framförallt dömer matcher i allsvenskan och i Superettan. Farouk berättade på en väldigt bra nivå om vad en domares uppgift är under en match, hur de utbildas att vara objektiva i sin bedömning, hur de förväntar sig att spelare och ledare agerar. Killarna fick också tips om hur man ställer frågor till domare vid domslut de inte håller med om etc. Viktig föreläsning för killarna där de fick större inblick i en elitdomares situation och dessutom blev medvetna om att det oftast är ungdomar som i princip är i deras egna ålder som dömer matcher i Sanktan. Farouks föreläsning kommer att leda till att killarna förhoppningsvis agerar mer klokt på en fotbollsplan och att de har större förståelse för domarens roll och agerande. Mycket viktigt för framtiden!

 

Tema 2: Inskolning i seniorfotboll

Segeltorps A-lag spelar kommande säsong i div 3 och hela klubben genomsyras just nu av väldigt positiva vibbar, inte bara resultatmässigt utan klubben växer och organisationen stärks upp på flera håll. A-lagets ledartrojka Hassan Hallal (Tränare), Andreas Emretzon (Assisterande) och Felix Blomqvist (Lagledare) var inbjudna för att hålla en föreläsning för killarna om insteget i seniorfotbollen och hur Segeltorp som förening kommer att erbjuda killarna möjligheten att ta detta viktiga steg. Hassan berättade om killar som tidigare tagit steget från junior till senior, vad som krävs i termer av uppoffring (fysiskt och mentalt), lite olika vägar att nå dit etc. Det kommer att finnas möjlighet till rotationsträning med både A-lag och äldre årskullar och det kommer att bildas en B-lag där många kommer att ha möjlighet under rätt förutsättningar att matchas mot reservlag från klubbar som spelar i div1-div3. Efteråt var det väldigt positiva tongångar från killarnas och vi tror att polletten trillade ner för många om vad en riktig satsning innebär och framförallt om vilka vägar som leder till seniorspel om hur viktigt det är att fostras i sin egna hemmamiljö utan den stress och krav som kan finnas i en del klubbar som enbart är resultatorienterade. Det absolut viktigaste av allt är dock att killarna vet att klubben satsar på sina egna spelare och önskar egenfostrade spelare i klubbens A-lag, alla kommer få chansen att ta detta steg i sin egen takt. Väldigt uppskattad föreläsning och många killar stannande kvar och reflekterade efteråt.

Summering Sanktan våren 2019
2019-06-17 11:25

Truppen består av 25 spelare (19 olika nationaliteter!) och ambitionen har hela tiden varit att halva truppen spelar div 1 och den andra halvan div 2 (ej fasta platser). Vi har dock bortsett från de första omgångarna fått dubbla ett antal spelare varje helg i respektive serie och det har tyvärr inte varit optimalt sett till belastning, nivåanpassning etc. Vi har tyvärr haft 3-4 killar borta i princip i varje match efter Future Cup pga skador. Oavsett detta så är vi nöjda med hur vi presterat i Sanktan under första halvan. Ett visst samarbete har även skett med övriga P05-lag i klubben och målet är att detta samarbete skall fortsätta framöver för att optimera för samtliga killar i årskullen och ge dom möjlighet att spela på rätt nivå, få bättre sammanhållning, rusta för framtiden etc. Vi i 05-2 ser positivt på detta samarbete och det kommer att vara utvecklande för klubbens 05:or sett över tid.

 

Sammanfattningsvis många givande matcher denna vår där vi utmanats genom högt försvarsspel, numerärt fler antal spelare centralt från motståndarna, överbelastningar på delar av planen etc. Vi har hanterat detta genom ett varierat spel där vi kunnat ändra spelsystem under spelets gång. Vi spelar både ”kort” och ”långt”, det finns som bekant flera sätt att spela fotboll på och kan vi behärska flera delar så kommer det att gynna spelarna över tid, inte minst när det gäller 11-manna. Vi är ofta aggressiva i försvarslinjen med killar som vågar gå framåt i banan och slår både många diagonala bollar på rättvända spelare i fart som löper i korridorer samt vågar spela upp på våra centrala spelare som sedan väljer sina alternativ framåt, framförallt genom att hitta rättvända spelare i de farliga mellanytorna den sista tredjedelen. Centrala- och offensiva delarna har jobbat hårt både offensivt och defensivt vilket gjort att vi varit jobbiga att möta och vi upplevs som ett lag som ”inte ger bort” mycket , redan förra året sattes grunden genom att hela laget hela tiden jobbar hårt i sina omställningar, killarna tar helt enkelt jobbet med återerövring samt positionerar sig bra när man är bollförande. So far mycket nöjda med det tålamod och den energi killarna visat och framförallt vinnarmentaliteten som finns i laget.

 

Vi ser framåt emot en spännande höst och önskar samtliga killar och familjer en trevlig sommar!

Future Cup Elit Cup P14
2019-04-24 14:00
28 riktigt starka lag anmälda till elitklassen i Future Cup som spelades i Göteborg. 8 lag från Stockholm, 4 lag från Danmark, 2 lag från Norge och resten av startfältet med välkända namn i P05-kullen i Sverige som t ex Halmstad BK, Rödeby, Kalmar FF, Örebro SK m fl.

Vi lottas in i grupp B tillsammans med Frederikssund Forenade BK, Götaholms BK och Täby FK Akademi. Endast gruppettan går vidare till A-slutspel.


Gruppspel:

Frederikssund Forenade BK (Danmark):
Vi inleder med hög press och bra bolltempo. Vi skapar omedelbart ett par målchanser men får vänta till i början av andra halvlek med att göra matchens enda mål. Killarna tar jobbet och 1-0 är i underkant när domaren blåser av matchen.

Götaholms BK:
Ett bollsäkert och fysiskt starkt lag som gjort sig ett namn i Göteborg med fina resultat mot starka lag. De är duktiga på possession och vi får till en början jaga mycket. I mitten av första halvlek tar vi tag i spelat, vi är fysiska och tar både närkamperna och löpningarna som krävs mot ett starkt motstånd. Vinst med 3-1 där vi kontrar in sista målet när Götaholm ligger på för kvittering. Trevliga ledare med bra fotbollsfilosofi och vi önskar laget all lycka i framtiden.

Täby FK Akademi:
Förutsättningarna är enkla: vid kryss är vi gruppetta, vid förlust är vi 2:a eller 3:e i gruppen. Killarna tokladdade och fullständigt parkerar på Täbys planhalva, vi gör 1-0 i 5:e minuten och 2-0 i 13.e minuten och fortsätter äga spelet fullständigt. Efter den första urladdningen slappnar killarna av och Täby reducerar på en kontring och det står 2-1 i halvtid. Andra halvlek är vi inte hungriga samtidigt som Täby måste vinna matchen för att gå vidare, när de kvitterar med 10 min är det mycket nerv. Vi gör dock ganska snabbt 3-2 på en hörna och punkterar sedan matchen i sista minuten och vinner med 4-2. Stor glädje och vi är vidare som gruppetta och går vidare till spel om platserna 1-8.

Kvartsfinal Kalmar FF:
Vi scoutar Kalmar FF i deras sista match i gruppen mot Västra Frölunda. Kalmar imponerar mycket och har starka spelare på varje position, de är duktiga på att spela både kort och långt och involverar hela laget i uppbyggnadsfasen. De var dessutom en av favoriterna till att vinna hela cupen på förhand. Matchen börjar inför ett Heden som är fullsmockat, denna match var den match som drog till sig mest publik av samtliga matcher under hela Future Cup enligt arrangören. Kalmar är spelförande första 5 min, de rullar på egen planhalva och vi börjar med ett relativt lågt försvarsspel. Längst med att tiden går tar vi för oss mer och mer, matchen är oerhört intensiv, både sett till bolltempo, löpningar och fysiska närkamper. 0-0 i halvtid och vi är oerhört pigga i början av andra halvlek vilket gör att vi gör 1-0 relativt tidigt och har ett visst spelövertag. Kalmar kvitterar med kvarten kvar och bara minuten efter vinner vi boll på egen planhalva och vi har tre spelare som löper i korridorer, underbart anfall där vi gör 2-1. Kalmar ökar trycket och måste kvittera, det blir rent försvarsspel sista 8-9 min, vid en frispark med 2 min kvar kvitterar de till 2-2. Vi väntar på straffläggning då vi får straff (Kalmarspelare räddar bollen på målinjen med handen) i samband med en hörna i matchens sista sekunder - men missar straffen -stor besvikelse hos killarna. I straffläggningen sätter vi 6 raka straffar och Kalmar missar sin 6.e vilket gör att vi är vidare till semifinal! Oerhört jubel där bl a Angereds P05 och några andra lag firade med oss!

Semifinal FC Fredericia (Danmark):
Matchstart 08.30 och vi är inte riktigt med vid matchstart. Frederica äger boll första 15 min, men vi kommer mer och mer in i matchen och lyckas göra 1-0 på sista sparken i första halvlek. Andra halvlek dominerar vi spelet men kan inte sätta 2-0 vilket troligtvis hade punkterat matchen, istället gör de 1-1 på en språngnick och matchen går till straffläggning. Vi sätter våra första tre straffar och räddar deras tredje, vi är i överläge men tyvärr missar vi de nästkommande två straffarna och är ute ur turneringen. Oerhörd besvikelse och killarna är omöjliga att trösta, vi är bättre totalt sett och borde ha vunnit med 2-3 mål. Där och då tog nog både motivation, bränsle och annat slut hos killarna och det var omöjligt att ladda om till matchen om tredje pris mot BK Häcken där vi förlorar mot ett taggat och storvuxet lag. Att motivation är viktigt fick killarna ett tydligt bevis på i denna match och är en läxa för framtiden.

Sammanfattning:
Bra arrangerad cup som vi rekommenderar starkt! Bra boende, bra spelschema, bra mat och väldigt trevlig atmosfär. Vi lämnar cupen som bästa Stockholmslag, näst bästa lag från Sverige och har fått väldigt bra vitsord från många lag som följt oss på plats och även som följt oss på distans. Killarna visade att de utvecklats väl hela vägen från när vi hade föräldrartränare till förra året då vi hade Kalle Sandberg som tränare till nu när laget tränas av Jens Wallin och Firat Sahin. Laget har tagit till sig 11-manna fotbollen och är duktiga på att variera spelet, vi spelar både kort och långt och har utvecklats mot ett mer seniorlikt spel. Dock rekommenderas starkt att man åker med en större trupp än vad vi gjorde (15 spelare), 6st 11-manna (2*30 min) matcher tär hårt på både huvud och kropp och de två sista matcherna spelade vi med med både hel- och halvskadade spelare. 
Nyköping Trophy 2019
2019-04-24 12:43
Ambitionsnivån för denna cup var att anmäla hela truppen och spela med två jämna lag. Efter en del avhopp åker vi med ett lag, alla killar som tackat ja helt enkelt. 

Vår grupp består av Nyköping U1, Vasalund IF U, Ursvik, Djurgården 05-2 och Älvsjö AIK Svart.

Gruppspel

Älvsjö AIK Svart: vi inleder piggt och fullständigt parkerar på Älvsjös planhalva men lyckas inte få in bollen i mål. Av någon anledning spelades första matchen med 7-manna mål (detta ändrades senare under turneringen. matchen slutar 0-0), matchen lirare utan tvekan målvakten i Älvsjö.

Vasalund IF U: Kanske gruppens jämnaste match men sett till både bollinnehav och framförallt målchanser borde vi ha vunnit med ett par mål, även denna match slutar 0-0.

Nyköping U1: Säker seger med 3-0 efter periodvis väldigt bra spel.

Ursvik IK: Vi är tvungna att vinna denna match då bara ettan i varje grupp går till semifinal. Vi för spelet under hela matchen men har svårt att göra mål trots spelövertag, med 5 min kvar sätter vi 2-1 och i anfallet efter punkterar vi matchen med mål efter en hörna, matchen slutar med vinst med 3-1.

Djurgårdens IF 05-2: Matchstart 08.00, killarna är pigga och är först på varje boll, matchen slutar 5-0 med mersmak, kunde ha blivit betydligt fler mål för oss i denna match.

Semifinal mot Värmdö IF Röd: Värmdö hade i gruppspelet vunnit samtliga fem matcher med 22-2 i målskillnad. Grabbarna var supertaggade, vi spelade med hög press och bra intensitet och tar kommandot direkt. Matchen slutar 4-0 till oss och vi är vidare till final.

Final mot IK Tord: Vi förlorar denna final rättvist mot ett väldigt starkt IK Tord som hade med sig ett par killar som spelar i deras U16. De var tyngre och starkare i denna match och vinner med 3-0. 

Vi är nöjda med cupen, bra fotboll där vi ägde boll i alla matcher förutom i finalen, bra speltid för samtliga killar, bra arrangemang med hotellövernattning, bra planer etc.


Katrineholms Konstgräscup 2019
2019-04-24 12:32
Vi anmäler hela truppen till denna cup i Katrineholm och åker med två lag, 9-manna. Ena laget hamnar i samma grupp som starka Triangelns IK och Nyköping U14, laget spelar väldigt väldigt bra och förlorar med uddamålet i båda dessa matcher. Andra laget vinner gruppen för att sedan förlora semifinalen mot Nyköping U14, men vinner sedan matchen om tredje pris. Cupen blev lite av en besvikelse totalt sett då vädret växlade mellan snö, hagel och regn och spelades dessutom med 7-manna mål vilket inte stod i inbjudan. Vi tar med oss att samtliga killar fick mycket speltid efter att ha ställt in en del träningsmatcher pga vädret samt sena avhopp från motståndare. Vi glädjer oss extra åt laget som inte gick vidare till slutspel, de presterade väldigt bra mot starkt motstånd.
Spelade matcher
Sön 7/11 14:00
2 - 1  
Sön 31/10 14:30
5 - 0  
Sön 24/10 14:00
4 - 0  
Sön 17/10 17:00
5 - 1  
Sön 10/10 16:00
4 - 3  
Sön 3/10 14:00
2 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 03/12 12:47 
Fotboll startsida, 03/12 12:42 
Fotboll startsida, 01/12 14:56 
Fotboll startsida, 29/11 10:11 
Fotboll startsida, 19/11 11:34 
Fotboll startsida, 18/11 10:46 
Fotboll startsida, 16/11 10:11 
Fotboll startsida, 04/11 13:38 
Fotboll startsida, 31/08 10:43 
Fotboll startsida, 18/08 20:50 
Fotboll startsida, 18/08 12:52 
Fotboll startsida, 04/07 08:29 
Nyheter från föreningen