SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll

Välkommen till Segeltorps IF Fotboll

A-Lag Herrar Fotboll
FC Brandbergen 0 - 1 Segeltorps IF
2023-05-28 16:37, A-Lag Herrar Fotboll

WOW! Vilken match, vilken kämpainsats och WOW till alla som kom för att skapa en fantastisk inramning. Stundtals var det helt omöjligt att höra eller ge instruktioner till spelare på grund av all ljud. All heder FC Brandbergen som löste allt runt omkring matchen!

 

Matchen mellan FCB och SIF kändes som broderlig rivalitet, många bekanta i plan och även utanför i FCBs organisation. 

 

FCB är kända för att göra mål första kvarten som sätter nivån i matchen och det förstår vi varför. Matchen började i ett väldigt högt tempo där FCB skapade fler farliga chanser som kunde ha slutat i mål i baken för SIF. De fick farliga frisparkar utanför straffområdet och frilägen där SIF målvakten Abdulberi kunde tacka högre makter för att FCBs snabba spelare missade. En sån där inledning som man måste lida sig igenom, vilket SIF gjorde. 

 

Ju längre halvleken led kunde SIF kontrollera matchen ganska komfortabelt och hade flertalet farliga skottlägen och även en nick i stolpe av Aydin Unsal, spelade tränaren som för dagen startade som striker i skyttekungen Alagie Sossehs frånvaro. 

 

I andra halvlek får lagkaptenen Daniel Alarcon direkt en farlig målchans som egentligen var lättare att göra mål än att missa men för dagen hade galet otur helt enkelt och matchen stod fortfarande och balanserade. 

 

Till slut kunde SIF göra mål och det skedde i matchminut 73 när SIF fick 0-1 efter en hörna från Erkan Zengin där William Miguel kunde nicka in bollen bakom en chanslös FCB målvakt. 

 

Sista 15 minuterna kunde egentligen sluta hur som helst, lika mycket som det hade kunnat bli 1-1 så hade kunna bli 0-2, och i slutändan så var det SIFs energi som drog det sista strået. 

 

En väldigt skön seger där SIF äntligen tar en seger mot topplagen efter två oavgjorda resultat mot Reymers och Lidingö. I nästa match spelar Segeltorp hemma mot Vendelsö IK som har fem poäng till SIF och kan närma sig med stormsteg mot toppen, vilket gör det väldigt spännande att följa. 

 

Heja torpet!

 

 

Veckans matcher DAM och HERR
2023-05-26 08:08
SEGELTORPS IF

Åter igen ställs damlaget mot serieledarna, denna gång mot Örebro SK FK.

Segeltorp ligger på 5:e plats, men det skiljer endast en poäng mellan lagen.

Segeltorp kommer att behöva all support från er så kom ner till Segeltorps IP 

söndagen den 28 Maj, matchstart kl. 13.00 och heja fram Torpet till vinst.

 

Café Bollen är öppen och Grillvagnen finns på plats.

 

Herrlaget spelar idag fredag den 26 Maj kl. 19.30 på Brandbergsplan 1 och

möter FC Brandbergen som ligger på 2:a plats, en poäng före Segeltorp som

ligger på 3:e plats.

Här kommer även herrlaget behöva all er support för att få med sig 3 poäng

för att fortsätta striden i toppen.

 

 

Vi vill tacka av våra avgående Sportchefer Waldemar och Katarina
2023-05-24 12:44
Katarina Magnusson och Waldemar Schettini

Waldemar Schettini och Katarina Magnusson har från i år slutat som sportchef för pojk respektive flick. Vi vill med dessa rader varmt  tacka dom båda för allt deras nedlagda arbete i rollen samt engagemang  i uppgiften.

 

Waldemar började som utvecklingsansvarig 2009, då hade vi våran verksamhet på Västerängs IP med ca. 400 spelare. Året efter flyttade vi ner till Segeltorps IP och har med tiden bara blivit fler och fler. Waldemar startade utvecklingsträningen med olika åldersgrupper, både flickor och pojkar. Han blev sedermera sportchef. Waldemar har tillsammans med Katarina hållit i Worksshop för ledarna samt ansvarat för fotbollsskolan.

Waldemar har också varit med i styrelsen samt senare Ledningsgruppen i Segeltorps IF.

En vecka under sommaren har Waldemar tillsammans med kansliet även ansvarat för fotbollslägret.

Många timmar är nedlagda här på IP:n för att hjälpa spelare och ledare att utvecklas som fotbollsspelare och människor.

 

Katarina Magnusson har en lång bakgrund i Segeltorps IF bland annat som spelare i damlaget och även styrelsen samt senare i Ledningsgruppen i Segeltorps IF.

Det senaste åren har hon varit sportchef för flickor i och har med sitt stora hjärta för Segeltorps IF hjälp spelare och ledare att utvecklas

 

Det har varit fantastiskt att ha er båda här med erat engagemang och hoppas få se er här på IP:n många gånger än.

 

Waldemar och Katarina har också förutom sina roller lagt ner många timmar och mycket engagemang i FOTBOLLSHJÄRTAT. Där har de sett till att många barn och ungdomar i andra delar av världen fått möjlighet att spela fotboll med kläder och utrustning från Sverige.  

 

Stort TACK till er båda för alla dessa år i Segeltorps IF

Veckans Matcher
2023-05-23 18:58
Segeltorps IP
 
A-Lag Herrar Fotboll
Tidig seriefinal mot Reymersholms, Chedi Fatnassi ger sin syn på matchen
2023-05-20 20:48, A-Lag Herrar Fotboll

En tidig fredagsmorgon stiger Chedi Fatnassi, 22 år, upp och gör sig redo för dagen, en dag han förväntar sig ska vara likt de andra dagarna men under dagen återkommer det en tanke i hans huvud och tankarna riktas konstant till helgens match.

Matchen mot Reymersholms är kanske inte något en värmländsk grabb skulle fundera allt för mycket kring vanligtvis men Chedi har under sin korta tid i klubben Segeltorps IF fått sig många nya vänner och förutom att det är en viktig match för Chedi så vet han även hur viktig denna match är för alla i SIFs organisation. 

 

Chedi Fatnassi, uppvuxen i Karlstad och med bakgrund i klubben Karlstads IF, flyttade till Stockholm under marsmånad där han delvis kom närmare vännen Noel Levi (som också spelar i Segeltorps IF) men där han fick möjligheten att utvecklas i sitt nygamla jobb. Innan han flyttade upp fick Chedi kontakt med sportchefen i SIF som förklarade för honom vad förväntningarna var i SIF, något han diggade direkt. 

 

"Är det något jag gillar med Chedi så är det hans förmåga att vara stark mentalt när det som mest behövs", säger sportchefen Sercan som är imponerad hur Chedi har kommit in i gruppen så fort. 

 

Chedi har visat upp sina kvaliteter direkt, tagit en startplats i laget och är nybliven målskytt i SIF. Senaste matchen vann SIF mot Trosa-Vagnhärad efter många om och men till slut med 6-2, en match som Chedi tyckte kändes bra även om det finns mer att hämta i laget. 

 

" Skönt att fortsätta segertåget med ännu en vinst och internt i laget känns det väldigt bra! Vi har ändå samtliga kommit överens om att vi har fler växlar kvar att höja, med den kvalitet och arbetskapacitet alla besitter". 

 

Veckan inför en seriefinal (visserligen väldig tidig seriefinal) brukar träningarna vara väldigt fokuserad och tävlingsinriktad, och denna gång var det ingen skillnad.

 

"Träningsveckan har som alltid varit målinriktad matchvecka för matchvecka. Men som alltid så är fokuset på topp och vi har bra koll på seriekonkurrenten där vi har under veckan slipat på detaljer. Skönt är det också att se Noel & William tillbaka ifrån skada och skina på planen, men även ett stort plus och se Jonathan redan tillbaka i träning". 

 

Inför helgen är förutsättningarna otroligt tydliga. Reymersholms, som leder serien med 2 poäng före Segeltorps IF kan göra poängskillnaden ännu större genom en vinst mot SIF, oavsett hur matchen nu än slutar så får inte SIF förlora matchen för att kunna hänga med upp i toppen. 

 

"Det är dessa matcher vi spelar fotboll för och det kommer bli otroligt kul med de bästa förutsättningarna för en minnesvärd match, i vår favör!", säger värmlänningen med ett gott självförtroende. 

 

Just självförtroende är något Chedi kräver av sina lagkamrater, han vill att laget skall våga spela fotboll och spela sin egna fotboll, vilket han har alltid varit tydlig med då han ser lagets kvaliteter. 

Han vill även att laget ska visa alla i föreningen vad spelarna är "gjorda av". 

 

"Jag vill att vi visar att Segeltorps IF som förening är inget att skoja med och sen så vill jag visa småbarnen runtomkring hur man krigar och vinner matchen föredömligt". 

 

Som ni kanske förstår så är fredagstankarna inför helgens match väldigt närvarande fortfarande och snart kommer nervositeten in i bilden och nerverna kommer krävas att hanteras innan matchen. Vad önskar Chedi mest i livet, utöver fotbollen: 

 

"Jag önskar att mina nära och kära har hälsan på sin sida och glädjen inför sommaren och framtid". 

 

För oss som känner Chedi vet att självisk är det sista han är och därför kommer han att kriga ända in i mål, inte bara för sin skull utan framförallt för sina lagkamraters skull. 

 

Matchstart 13.00, Segeltorps IP, varmt välkomna! 

 

Heja torpet!

Nyheter från våra lag
A-Lag Herrar Fotboll, 28/05 16:37 
A-Lag Herrar Fotboll, 26/05 15:17 
A-Lag Herrar Fotboll, 23/05 17:49 
A-Lag Herrar Fotboll, 13/05 17:52 
Nyheter från föreningen