SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
P-09:1 Fotboll

Välkommen till Segeltorps IF P-09:1!

Segeltorps IF P09:1 består av 24 härliga och fotbollsintresserade grabbar. Laget tränas av 4 ledare som heter Stefan, Thomas, Martin och Christer.


Vi tillämpar en metodik som kallas FUNiño som går ut på att skapa intelligenta spelare, samtidigt som vi vill att varje spelare får chans att utvecklas individuellt genom träningsövningar på rätt nivå med en tydlig tanke.


Det viktigaste för oss ledare är att spelarna känner glädje över spelet fotboll och att de tycker fotbollen är veckans höjdpunkt. Vi prioriterar att alla lär sig hur man är en bra fotbollskompis, samt att skapa en bra stämning tillsammans med engagerade föräldrar.


Här kan du följa lagets resa mot roliga utmaningar och utveckling!


Vi är alltid intresserade av att spela träningsmatcher oavsett tid på året. Vill ni möta oss? Kontakta Christer på christer.hallin@live.se eller 073-901 16 66

P-09:1 goes Instagram!
2018-12-20 11:19

Många är ni som valt att följa vårt lags äventyr här via hemsidan. Varit glädjande med all positiv feedback om våra lagberättelser och starka engagemang i att ge spelarna den absolut bästa upplevelsen av fotboll och kamratskap, både på och utanför planen.


Nu är det dags att flytta över till Instagram och en enklare, snabbare samt mer öppen plattform för händelser kring vårt lag. Sedan igår är vi upplagda som segeltorpsifp09 samt med hashtagen #segeltorpsifp09.


Förhoppningen är att snabbt kunna dela kul saker som vi gör och även öppna upp för fler av er föräldrar, spelare och fans som vill dela med er av bilder och videos.


Snart dags för vår efterlängtade cup som vi anordnar, Deli Italia Indoor Cup.

Även där kommer vi ha en Instagram Challenge under hashtagen #deliitaliaindoorcup.


In och följ!


//Christer


Ps. Vi kommer inte att lägga upp bilder på barn vars föräldrar inte vill det.


Boksläpp!
2018-11-09 14:25

ÄNTLIGEN!!


Det har länge ryktats om boken som handlar om Segeltorps IF P-09:1 och frågorna har varit många om när den släpps. Glädjande kan vi nu meddela att den är klar och att de första exemplaren har landat på Dalvägen 98.


Boken följer lagets resa mot roliga utmaningar och utveckling. Den innehåller allt från matchreferat, cupberättelser, lagbilder och aktiviteter utanför planen. Fullständigt material från säsongen 2016, 2017 och 2018.


Kansliet fick sitt exemplar i förmiddags och betyget var "-WOW! Vad häftigt!"

Ni andra som har lagt en beställning kan antingen hämta dom själva eller få dom på en träning under november. Blir ett underbart minne att ha i bokhyllan eller varför inte som en perfekt julklapp. 


För er som fortfarande inte har beställt så är det inte kört. Hör av er till mig, så ordnar vi ett exemplar till er också.


//Christer


Säsongsavslutning P-09
2018-10-31 13:17

Lördag 27 oktober och dags för gemensam avslutning av säsongen för alla P-09 i Segeltorps IF.


Vi tycker att det är viktigt att killarna känner att de är en del av någonting större och att de tidigt lär sig att vi är ETT Segeltorps IF oavsett lag. När vi därför hade planerat att avsluta säsongen på Vårbyparkens IP med lite matcher, så var det självklart för oss att bjuda in alla lag i årsklassen för att ha kul tillsammans. Bra ordnat av samtliga ledare som bidrog med fika och engagemang!


Dagen började med att hälsa alla välkomna och sen startade vi avslutningen genom att alla Segeltorpslag fick möta varandra i några 7-mannamatcher. Då vi i P-09:1 var så många delade vi upp oss i två lag. Det blev då tre roliga matcher per lag á 15 minuter. Trots isande höstkyla så tror jag att killarna hade kunnat spela dubbelt så många matcher. Märktes på matcherna att vi i vår grupp var mer vana att spela på stor plan och fick också göra en hel del mål framåt, förutom när vi mötte varandra i en jämn match. Glädjande även att Segeltorp 3 fick komma igång med sina första 7-mannamatcher på ett lekfullt sätt. Kul att se hur många duktiga och fina barn vi har i föreningen. :-)


Efter matcherna så körde vi fika tillsammans, samt tog en stund för separat utdelning av föreningens årsplaketter med applåder till varje spelare innan det var dags för dragning i lotteriet. Där vann Georgios i Segeltorp 2 både 3:e och 2:a pris i form av SIF-mössor och vimpel, innan Yasin i Segeltorp 1 vann den fina SIF-ryggsäcken.


Tack till ALLA barn och vuxna i alla lagen för en härlig avslutning trots det kalla vädret. Det här gör vi till en tradition!

Sista utomhusmatchen för året
2018-10-31 13:10

Så var det dags att köra sista utomhusmatchen för året.. Vi har verkligen gjort allt för att hålla igång killarna oktober ut med cuper och massa träningsmatcher, så detta blir den 17(!) 7-mannamatchen för laget enbart i oktober. Kan garantera att det är mest av alla klubbar i området. Vi har lärt oss massvis på dessa matcher, utvecklat vårt spel enormt och kommer väl rustade till nästa års säsong.


Matchen mot Hägerstens SK får vara en symbol för det, då vi senast möttes blev det en otroligt jämn match. Nu kom vi med 11st spelsugna barn som lärt sig hur de ska hantera ytorna, få fart på passarna, våga gå på avslut och framförallt använda sig av varandra. Vi ledare fick se ett otroligt moget spel där vi rullade runt på kanterna, sökte inspel i mitten och även löpningarna utan boll var på en hög nivå. Målmssigt drog vi ifrån en del första halvleken och i pausen fick de beröm och direktivet att släppa sina positioner och bara ha roligt sista halvleken av säsongen. Det tog verkligen skruv och vi fick se många fina prestationer där vi bosatte oss på motståndarnas planhalva. Det vi glädjande nog fick se var att när någon följde med upp, så täckte man varandras platser och att passningsspelet fortsatte vara fokus.

Hägersten visade även de upp ett väldigt fint passningsspel och hade vassa avslut när de väl kom upp i banan. Tack för en härlig match HSK och vi möts igen inomhus under vintern!

FIFA-turnering
2018-10-31 09:17

Vi har märkt att barnen fått ett otroligt starkt fotbollsintresse och inte bara att spela själva, utan även att se matcher på TV och framförallt spela FIFA på playstation. Då vi tar varje chans att stärka barnens fotbollsintresse och gemensamma lagkänslan, så fanns det bara en sak att göra... Bjuda in till en FIFA-turnering för hela laget!


Lite trixigt om hur det skulle gå till bara... Föreningen nappade på idén och lånade ut mötesrum i ishallen till oss, vi ledare åkte kvarteret runt för att låna ihop TV-apparater och barnen kom själva med sina PS4 och spel.

Tillsammans klarar vi allt!


Det blev bestämt att vi skulle köra fredag kväll inför den gemensamma avslutningen och tanken var att köra mellan 18.00-20.30. Redan innan start så var rummet proppat av spelsugna och hungriga barn. Som tur var så hade vi laddat upp med 16st pizzor, snacks och dryck på lagkassan. Samtidigt som grabbarna tog för sig av pizzan så höll Thomas en kort teorigenomgång där han pratade om de olika rollerna och ytorna på en 7-mannaplan. Många satt engagerat och lyssnade och det var många händer i luften när Thomas ställde öppna frågor. Därefter var det dags för TV-spel!


Vi lottade in dom i 4 grupper med 4 lag i varje, så att vi gjorde det så verkligt som möjligt och också för att dom inte skulle spela med sina vanliga kompisar.  Alla fick välja sitt favoritlag och sen var vi igång. Det var bra tugg om stolpskott, snygga dribblingar och turliga avslut i nättaket.  Sällan skådat så hög energi i ett och samma rum, vi hade nog kunnat drifta halva Segeltorps el. Efter att alla i gruppen mött alla, så gick givetvis samtliga till två olika slutspel där vinnarna stod kvar. Sist för kvällen blev två rafflande finaler, där till sist Charlie G och Love vann varsin och då också kvällens två pokaler. Förutom det fick alla varsin SIF-vimpel att ta med sig hem till rummet. En riktigt rolig kväll som tog slut en timme efter utsatt tid och som gav fotbollskompisarna massa glädje!


Imorgon lördag kör vi tidig träningsmatch mot HSK och därefter gemensam avslutning för P-09.

Samba-lir i höstkylan
2018-10-25 23:06

Lördag igen och dags för oss att fortsätta på vår serie träningsmatcher på Vårbyparken i Oktober. Den här dagen kom Huddinge IF, Älvsjö AIK Svart och Aspudden Tellus på besök. Vi passar även på att låna in 3st från Segeltorp 4 och en från P-10 (Charlie S) för några matcher.


Som vanligt väldigt jämna matcher och först ut var Huddinge som kom med två lag och vi väljer därför att köra 2x25 minuter så att det är lättare för dom att få till bättre byten. Första delen av laget hade väldigt snabba spelare som syns att de spelat mycket fotboll och var ett samspelt lag. Första 10 minuterna var det alldeles för många långbollar från lagen. Kändes som att vi hade lite för bråttom framåt och inga direkt genomtänkta chanser skapades. Tycker att vi ändå visar att vi är det starkaste laget i kommunen, då vi för en gångs skull får en bra första halvlek och drar ifrån med ett par mål. I andra halvlek står matchen och väger samtidigt som Huddinge får igång flera fina kombinationer på kanterna. Målen avlöser varandra och vi har övertaget tills ungefär sista kvarten då Huddinge gör ett ryck och får in lite lätta bollar då vi blir lite för offensiva och tar många fel beslut på egen planhalva. En ensam och ovan målvakt (med dessutom lite oflyt) hos oss släppte in 3 snabba mål och det innebar till sist skillnaden mellan lagen då Huddinge tar hem den jämna matchen med uddamålet. Givetvis tröstar alla spelare och vi ledare får förklara att ingen målvakt kan rädda ett helt lag själv. Insläppta mål är inte hela världen och är hela lagets ansvar.


Till match 2 mot Älvsjö så sticker 3st av ordinarie spelare på kalas och in kommer istället Jaime, Michel och Georgios från lag 2. Stort tack för att ni ställde upp när vi behövde hjälp! Märks att de inlånade var spelsugna och trots att vi har ett väldigt spretigt lag på banan som inte känner varandra så kämpar vi tillsammans ned Älvsjö genom ett framförallt starkt kämpande mittfält. Ingen match är den andra lik, men även denna match blev jämn och målrik och vi fick sista ordet med en seger efter ett par individuella prestationer och framförallt ett mer aktivt och direkt passningsspel som vi påminde om i varje paus.. Tack för en väldigt rolig match Älvsjö!


Sist ut för dagen blev Aspudden Tellus. Ett starkt lag som brukar vilja spela runt bollen. Idag så var det kanske lite nytt för dom med 7-manna eller så var vi mer varma i kläderna, då vi genom framförallt Konstantin fick in 3 mål direkt i början innan motståndarna vaknade till. Därefter var det en väldigt rolig och svängig match som vi ändå tar hem med ett par baljor pga av ett snabbt passningsspel och en hel del spontana samba-finter som blev lyckade. Tack för att kom och hoppas på returmöte till våren!


På söndagen hade vi tackat ja till träningsmatch mot Segeltorp 4. Då samtliga av våra ledare hade en tränarutbildning samtidigt så tog matchledarna Altan och Harun hand om laget. Rapporter från föräldrar gör gällande att vi startade matchen med väldigt fint "samba-lir" och gick snabbt upp till 4-0. Då slappnade vi av lite och började showa och dutta vilket aldrig är bra. Lag 2 fick chans att då göra ett par mål innan vi helt enkelt satte i en högre växel och sprang ifrån dom målmässigt. Kan varit så att Segeltorp 4 var lite för många spelare för att få kontinuitet i spelet, men helt rätt att ALLA som vill vara med ska få vara med. Ledarna i laget har gjort ett fantastiskt jobb i år genom att bolla runt med 3st lag i Sanktan och väldans massa fotbollsintresserade barn. Nästa lördag ser vi fram emot en gemensam och rolig avslutning med samtliga spelare i Segeltorps P-09!

Oktoberfest i Vårby
2018-10-17 10:16

För att inte säsongen skulle ta slut för tidigt och ge oss ledare en möjlighet att redan nu se vad vi behöver jobba på gällande 7-manna för att utveckla vårt tänkta spelsätt, så har vi under två lördagar i oktober bjudit in lag för träningsmatcher 3x15 minuter. Festligt värre!!


Första lördagen mötte vi Hägerstens SK, Hammarby IF och Stuvsta IF x 2 lag.


Matchen mot Hägerstens SK blev otroligt spännande och framförallt för att vi den första perioden inte alls kom igång med spelet som tänkt och lät Hägersten springa igenom vårt försvar fram till 0-2. Därefter korrigerade vi rollerna för vissa och fick på så sätt ett övertag i passningsspelet igen. Genom fint spel gick vi ikapp och hade det mesta av spelet. Hägersten hade dock ett starkt kollektiv där samtliga spelare hade god koll på bollen, vilket gjorde att matchen stod och vägde. I sista kvarten så hade vi mest ork kvar och det var bara en fråga innan vinstmålet skulle sitta för oss. 4-3 kom under sista minutrarna och grabbarna kunde klappa sig själva på axlarna efter en stark upphämtning.


Andra matchen mot Hammarby blev tuffare för oss. Hammarby har ett gäng killar som spelat ihop länge och har den senaste tiden fått till ett väldigt bra lagspel och har en tydlig spelidé. Rull ut till back som bytte kant för att sedan hitta spel fram emot kantlöpare som drev boll eller hittade anfallare på motsatt kant. Väldigt imponerad över ett spel som vi också tänker oss framåt att vi ska anamma. Trots att vi ibland stack upp, så blev vi för ensamma och efter några lätta mål så ledde Hammarby med ett par mål efter två kvartar. Då bestämde vi oss för att vinna sista kvarten genom att låta bollen göra jobbet och löpa mer ur passningsskuggan. Sagt och gjort så gjorde vi enda målet i en spännande matchavslutning.


Tredje och fjärde matchen blev mot Stuvsta som kom med 15 spelare. Första 3x15 så var det en otroligt underhållande match där målen avlöste varandra och vi fick se väldigt fina prestationer från båda lagen. Schysst spel och 5-5 som resultat visar att publiken njöt i Vårby-solen. Sista 3x15 så försvann halva Stuvsta och det blev en helt annan matchbild där vi dominerade. Kändes som att vi sprang dubbelt så mycket som Stuvsta, hade bra lagspel och pressade på större delen av matchen. Vi tog rätt beslut i nästan varje situation och vann med några mål trots att vi alla de 45 minutrarna saknade avbytare helt. 3 av barnen hade dessutom kört även förmiddagen vilket innebar 2st fulla vuxenmatcher i tid (180 minuter)! Så imponerad!!


En väldigt rolig dag och jag är helt övertygad om att alla föräldrar hade valt dessa matcher istället för en traditionell Oktober-fest alla dagar i veckan. :-)


Nästa lördag kör vi igen!


//ChristerReymers Höstcup
2018-10-10 13:15

För att komma igång ordentligt med 7-mannaspel så besökte vi i helgen Tantolunden med två lag för spel i Reymers Höstcup och totalt 8 matcher. En välordnad cup med bra spelschema, mestadels jämna lag och så fick vi även ett strålande väder.


Ena laget startade upp redan vid 9.00 med teorigenomgång inför första matchen mot Tyresö FF. Redan nu vill vi förklara en spelmodell som vi tror på och ska ha med oss framåt. Uppställningsmässigt är det en spelidé med 2-3-1 och ett stort bollinnehav. Första cupen nu gick vi igenom vilka ytor de olika rollerna bör röra sig inom. Dels för att skänka en trygghet till laget, men också för att inte springa runt i grupp.


Mellan matcherna hängde killarna i gäng och vi känner hur gemenskapen i gruppen bara blir starkare för varje dag. Kul att de trivs så bra tillsammans! Förhoppningsvis kommer de se tillbaka på de här cuperna som att det var det bästa med barndomen. :-)


Segeltorps IF 1

Första matchen blev en trevande start där vi mötte ett fysiskt starkt lag i form av Tyresö FF Gul. Mycket spel på mittplan, där båda lagen hade svårigheter att få med sig bollen och slå tillräckligt hårda passar. En rätt chansfattig, men otroligt spännande match där vid såg frekvenser av fint passningsspel. Matchen slutade oavgjort vilket kändes rättvist. Andra matchen för dagen mot Reymers så hade killarna blivit varma i kläderna, fick igång vårt fina passningsspel och lärt sig mer om hur de skulle röra sig på planen för att anfalla på bästa sätt. Blev en övertygande seger där tre av våra spelare fick göra hattrick och det mestadels var spel mot ett mål. Ordentliga direktpassar, vi kom runt fint på kanterna och hade otroligt distinkta avslut. Beröm till motståndarna som trots det spelade schysst och tackade glatt för matchen. Trots massa mål så var ändå den tredje matchen för dagen mot ett starkt Hammarby den mest underhållande matchen för dagen och där vi spelade bäst fotboll. Direkt såg man att det var två lag med fint passningsspel som möttes och de fina anfallen löste av varandra, samtidigt som närkampspelet var intensivt över hela planen. Vi hade mest flyt offensivt och gick upp till en ledning med 2-0 efter halva matchen. Därefter blev vi övermodiga och testade oss på dribblingsraider vid fel lägen, som resulterade i flertalet kontringar. Vi saknade inte chanser själva under andra halvan, men Hammarby var kliniska i sina avslut och vände matchen till seger på matchens sista spark. Trots uddamålsförlust fick killarna massa beröm efter matchen. Säger som de stora tränarna; det är inte alltid resultatet som räknas - det är vilket spel man visar upp! Sista matchen för dagen var vi på väg att missa då vi alla stod och tittade på det andra lagets spännande match mot BP. Reymers stod uppradade för spel och vi fick kasta in grabbarna på planen i sista sekund. Trots det så hittade spelarna snabbt sina positioner och fortsatte det fina spelet med att vinna med 6-0. Det var bland annat en hel del finess i dribblingarna och passningsspelet där vi fick se att det här kommer bli ett underhållande lag att följa för oss föräldrar. Tack för en fantastisk dag med stundtals otroligt moget spel!


Segeltorps IF 2

Det andra laget hade ett mer komprimerat spelschema och körde sina matcher mellan 11.30-15.30. Precis som första laget så mötte vi första matchen ett taggat Boo FF som spelade ett bra försvarsspel och gav oss en bra kamp på mittplan. Den här matchen böljade på rätt friskt, men gav inte så många klara lägen för mål och slutade rättvist 1-1 efter straffmål av Charlie L. Givet efter en så jämn fight så bjöd vi in Boo FF till vår cup i vinter och de har redan skickat in sin anmälan. Andra matchen blev mot ett Älvsjö AIK svart som vi mött många gånger tidigare och haft jämna matcher mot. Den här gången tryckte vi tillbaka dom bra med våra snabba kantlöpningar och fick till många bra inspel precis som vi vill. En schysst och välspelad match där vi till sist segrade med ett par mål. Tredje matchen mot Tyresö FF Röd blev också en uppvisning av hur vi vill spela fotboll på stor plan. Rulla ut boll till back, som söker inspel på mittfältare som vänder om och spelar ut mot kant eller löpande forward. Vann med några mål även denna match och flera av anfallen var som tagna ur instruktionsboken "Så spelar SIF P-09". Imponerande hur vi höll oss till våra positioner och dessutom ställer om bra mellan anfall och försvar. Sista matchen för dagen blev en spännande match mot BP där vi hade helt klart bäst spel med mest boll och flest chanser, men tog avslut för långt ifrån eller tappade boll och framförallt struntade i att arbeta hemåt. Oftast stod vi med 3 spelare kvar på motståndarnas planhalva och då blir man straffad för det. BP tog ledningen med 3-1 efter halva matchen, innan vi ryckte upp oss och framförallt fick fram bollen ordentligt till dom där uppe. Efter några mål framåt så fick lagen till slut dela på poängen efter 3-3. En bra uppryckning, men med lite mer ork så hade vi segrat.


Summering av dagen var många jämna matcher, mestadels segrar som vi är vana vid och en ynka förlust mot ett starkt Hammarby. Vi är helnöjda med spelet vi fick se och kommer bygga vidare på spelidén i de kommande träningsmatcherna för 7-manna under oktober.


Forza Torpet!!

Sista Sanktan för året
2018-10-02 13:59

Helgen som gick var stor för killarna i laget. Dom var nelnöjda med att köra sina sista 5-mannamatcher och ska sanningen fram så ser även vi föräldrar fram emot lite större plan och en annan typ av spel.


Första matchen var på lördagen borta mot Svensk-Palestinska FF. Ett duktigt lag med en tydlig matchplan som störde vårt vanliga spel en aning. De körde någon form av 1-3 där deras back slog långa bollar framåt plan hela matchen. I första halvlek var det nästan bara bra för oss då vi stoppade passningarna på halvplan och fick många 2-1 lägen mot deras back. Tyvärr valde vi för många gånger att gå själva i de lägena och tog avslut från dåliga lägen från kanterna. Första målet fick vi ändå in i en match som vi borde dragit ifrån målmässigt om vi bara fått igång vårt vanliga passningsspel, men då de hade tre jagande anfallare mot våra backar så valde vi oftast att spela långa bollar. Ibland mot rätt adress så vi fick kontring, men allt som oftast ner mot deras målvakt eller inspark. Medan vi bara väntade på fler mål framåt så fick motståndarna vittring och chanserna avlöste varandra. 1-1 blev ett faktum tidigt i andra halvlek trots att vi pratat om passningarna i halvtidsvilan och grabbarna börjat hitta det igen. Därefter hade vi det mesta av spelet, men blev lite otåliga med många avslut från nästan halva plan. Kanske lika bra att passa på då det inte kommer att gå på 7-manna. Till slut så fick vi rättvist in 2-1 i slutet vilket också blev slutresultatet på en jämn och spännande match. Vi är dock övertygade att våra kvadratövningar kommer att hjälpa oss att lättare spela förbi lag med liknande spelsätt framåt.


Andra matchen på söndag var mot Pappas Pojkar. Eller kanske mer riktigt Pappas Pojke.. Två jämna lag för dagen där bara motståndarna hade en #93 som gjorde skillnad på vinst och förlust. Hatten av för den spelarens balans och bollkontroll då han ensamt gjorde 4-0 på oss den första kvarten innan vi hade hittat våra vägar framåt. Hoppas att han väljer att stanna i kvarterslaget och inte drar till något akademilag. Trots den starten så blev det ett bra halvtidssnack där Thomas och Stefan påminde om att vi behöver använda varandra och passa runt deras spelare. Målet var att vinna andra halvlek. Efter att vi fått fram flera bra kombinationer och 8-10 skott i burgaveln, så gjorde vi två baljor och släppte bara in en i andra halvlek. Vi var helt klart ledande och kunde gjort fler mål med lite flax. Grym vändning av killarna och en hedersam förlust.


Kommande helg ser vi fram emot spännande matcher i Reymers Höstcup!


//Christer


Farväl 5-manna. Hej 7-manna!
2018-09-24 11:20

Fredag kväll och dubbla matcher med start 18.30. Förutom olika motstånd så var ena 5-manna och den andra 7-manna. Det är nämligen dags att snart kliva in i 7-mannafotbollens värld. Nästkommande helg spelas de sista 5-manna i Sanktan, sen kör vi järnet på stor plan hela oktober!


Det mindre gänget drog till Sörskogens BP och 5-mannamatch. Väl på plats så startade vi upp innan med tvåmål 3 mot 3. Visat sig vara ett bra recept när planen är ledig innan. Alla får känna på bollen i matchliknande situationer och är bra igång när matcherna startar.


Till den här matchen så bestämde vi oss för att pressa högt och gemensamt. Vinner vi bollen högt så har vi närmare till mål om vi vinner den och färre motståndare i vägen. Är det bara en ensam som pressar så är det svårare att vinna boll. Något vi kommer träna mer på framåt. Sagt och gjort startade vi matchen i ett svindlande tempo och det kändes tidigt att det här skulle bli vår match. Under första 10 minutrarna så hade vår målvakt för dagen det rätt lugnt och vi drog ifrån målmässigt i första halvlek. I andra halvlek så fick Sörskogen igång fler av sina spelare och hade en del fina anfall med väldigt bra och hårda distansskott. Kul att se att de fick näta några gånger, innan vi satte i nästa växel och sprang ifrån dom offensivt och målmässigt. En väldigt schysst match där deras målvakt väldigt ofta stod rätt och gjorde fantastiska räddningar med benen. Grönt kort till Theo Ha. Hoppas vi möts snart igen!


Det större gänget drog till Skogås för 7-mannamatch som de bjudit in till. Det stora gänget hade dessutom blivit ännu större då vi lånade in 3st spelare och ledare från Segeltorp 4. Tack för att ni ställde upp! Förhoppningsvis fick ni vara med om en bra match också. Matchrapporten gör gällande att det var två väldigt jämna lag som ställde upp på planen. En överlag välspelad match där alla de första 10 minutrarna kände in den stora planen och försökte hitta nya sätt och vägar att spela sig fram på. Kommer vara ett par såna matcher innan alla spelare fått in vanan i att springa längre sträckor och framförallt att göra fler passningar på ytor istället för mot medspelaren. Därefter fick vi igång vårt fina passningsspel och visade upp väldigt moget spel med hög blick runt omkring oss. Målen avlöste varandra fram till 2-2 och när det var 40 sekunder kvar så var det vår tur att få bollen med oss och sätta vinstmålet. Kul match och vi ser gärna fler jämna möten mot Skogås-Trångsund!

//Christer

Klubbderby!
2018-09-17 10:31

En solig lördagseftermiddag i september och dessutom två spännande matcher på IP, varav en av dom ett äkta klubbderby. Vad mer kan man önska sig?


Vid 12.00 var det dags för matchstart mot Segeltorps IF 4. Båda sidorna kom med starka lag och förutsättningarna för en spännande match var på topp. Förutom taggade spelare, så var det också en ljudkuliss av hejande föräldrar värdigt ett riktigt SIF-derby!


Matchen började ungefär som våra brukar. Ett otroligt fint passningsspel som gjorde att motståndarna fick slita hårt för att ens få låna bollen. Kanske lite för mycket bollinnehav för att kunna ställa om tillräckligt snabbt och få fria lägen, men en väldigt fin fotboll att titta på. Chanser saknades dock inte trots att vi hade svårt att få in dom i mål. Till sist lossnade dock målskyttet efter två distinkta avslut. ”Våga skjuta, tufft att göra mål!” Vi hade matchen helt i vår hand, trots att SIF 4 reducerade till 1-2 strax innan halvtidsvilan. Mycket beröm i halvtid där killarna fick till sig att de spelade väldigt bra och bara skulle fortsätta att ha roligt. Fortsatte vi att rulla boll och få lite bättre utdelning på målchanserna, så skulle vi nog ta hem segern.


Andra halvlek blev fantastiskt underhållande och med lite mer böljande spel då vi höll bollen på deras planhalva för det mesta, men öppnade upp för sylvassa kontringar. Trots ett spelmässigt övertag så hade nämligen SIF 4 någonting som vi saknade, ett lag som kämpade och slet uppoffrande i varje närkamp. Sjukt imponerad över vilken inställning de hade. Kastade sig och täckte skott, glidtacklade bort många frilägen och satte trots det full fart framåt när chanserna gavs där en gav dom 2-2. Vi var trots det inte oroliga då vi dominerade spelet och hade haft 13-14 kvalificerade chanser framåt och bara väntade på att några av dom skulle sitta och trots storspel av deras målvakt kom 3-2 med 5 minuter kvar. Men som riktiga derbyn blev det spännande in i slutsekunderna, där SIF 4 till slut rättvist fick in 3-3 fram till ett oavgjort slutresultat. Som alltid en härlig match med våra klubbkompisar i Segeltorp!


Ser fram emot flera underbara matcher tillsammans och närmast en gemensam avslutning av säsongen 27 oktober. Forza HELA Torpet!


Kl. 13.00 startade matchen mot Tullinge med andra halvan av truppen och blev om möjligt en ännu mer gastkramande match med mycket kämpaglöd.
Motståndarna gick ut hårt och fick ledningen tämligen snabbt. Därefter blev det en enormt intensiv match där våra killar tokpressade resten av matchen. En lite annorlunda matchbild än vi var vana vid där vi vann mycket boll högt upp, för att snabbt gå mot mål och att vi även fick se många fina längre bollar från våra backar upp mot en fiskande anfallare. Hade vi haft lite mer flyt och deras målvakt inte tagit allt, så hade vi kunnat vända matchen målmässigt. Chanserna fanns, men avsluten inte riktigt med oss.


Trots kämpaglöd och killar som inte gav upp, så mötte vi ett Tullinge som var starkare än oss i närkamperna och hade fina avslutare. Matchen gled iväg målmässigt, men vi slutade aldrig springa och vi hade helt klart kunnat få in några fler baljor om centimetrarna varit på vår sida. Hatten av för ett schysst Tullinge! Nästa gång ska vi ge er en match, målmässigt också.


Heja Torpet!

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 30/11 07:10 
Fotboll startsida, 21/11 19:09 
Fotboll startsida, 17/10 11:50 
Fotboll startsida, 02/10 12:52 
Fotboll startsida, 29/09 14:56 
Fotboll startsida, 30/08 21:07 
Fotboll startsida, 16/08 12:00 
Fotboll startsida, 04/07 16:38 
Fotboll startsida, 03/07 11:07 
Fotboll startsida, 21/06 13:24 
Fotboll startsida, 08/06 17:37 
Fotboll startsida, 06/06 08:15 
Nyheter från föreningen