SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segeltorps Idrottsförening
Fotboll
F-10 Fotboll

Välkommen till Segeltorps IF F10
 
MÅLVAKT SÖKES
2022-02-23 14:00
Segeltorps IF F10 söker nu en tjej/flera tjejer som gillar att stå i mål. F10 har höga ambitioner, vi tränar 3 gånger/veckan året om och spelar många träningsmatcher och cuper. Klubben har duktiga målvaktstränare och det finns stora möjligheter i klubben för en långsiktig satsning för rätta individer. Bland annat rotationsspel med äldre årskullar. Gruppen är ambitiösa och vi bedriver en fotbollsmässigt mycket seriös satsning och har väldigt kul med en hel del sociala aktiviteter som uppskattas mycket av tjejerna. Kontakta gärna vår lagledare eller huvudansvarig tränare enligt nedan vid intresse: Lagledare: Issa Sener, 0707639948 (issa.sener@seb.se) Tränare: Magnus Olsson, 0705588633, (maol29@handelsbanken.se)
Vi uppmärksammades av StFF i ST-Cupen!
2020-01-08 13:45

ST-Cupen arrangeras av Tyresö FF och är världens största futsalturnering för tjejer och killar. Den 38:e upplagan avgjordes under mellandagarna samt efter nyår, med 499 lag uppdelade i 38 klasser. Segeltorps IF F10 var ett av lagen som valde att spendera delar av jullovet i Tyresöhallen. Främst för att spela futsal, men också för att cuper ger en bra lagsammanhållning vilket borgar för att tjejerna spelar längre.

När StFF:s utsände tar plats på läktaren i Tyresöhallen för att få ta del av Segeltorptjejernas cupupplevelse, tittar spelarna nyfiket och frågar när de ska bli fotograferade. Just under ST-Cupen är de sju till antalet, men i vanliga fall består truppen av 22 spelare. Lagets tränare Andreas Gennevall och Monika Knejp berättar att deltagandet i cuper är helt frivilligt och att föräldrarna tillsammans med barnen, själva får avgöra hur mycket de vill vara med.

- Vi skickar ut kallelser i god tid och ser utifrån det hur många lag vi anmäler till respektive cup. Vi spelar väldigt många cuper så vi har all förståelse för om en del föräldrar och barn tycker att det blir lite för mycket fotboll. Det finns också de i truppen som inte vill spela matcher, utan helst bara tränar vilket givetvis är helt ok, säger Monika Knejp.

Andreas Gennevall upplever det som en utmaning att bestämma nivå vid anmälan.
- Vi har inte stött på det tidigare, men i ST-Cupen väljer man lätt- eller svårnivå. Eftersom många lag i denna ålder inte har spelat så mycket futsal, är det svårt att veta vilken nivå man ska anmäla laget till. Man vill ju ha så jämna matcher som möjligt.

Ledarna för Segeltorps F10 väljer hellre att ta med färre spelare till varje cup, än att spelarna får ytterst lite speltid.
- Vi har delat in truppen i fyra grupper som är jämnstarka och som får rotera i cuperna. Då får tjejerna spela ungefär lika mycket vilket är betydligt mer utvecklande än att de sitter längre stunder på bänken, menar Andreas Gennevall.

Fler och fler lag testar på futsal för att hålla igång fotbollen året om. I Segeltorp F10 finns det spelare som deltar i andra idrotter, men för många av tjejerna är det positivt att få träna just fotboll även under vintern.

- Det är viss skillnad på futsal och fotboll; bollen är tyngre och det är en annan sorts taktik. I futsal tränas tekniken på ett bra sätt. Vi spelar många cuper vilket vi tycker ger bättre lagsammanhållning genom att vi får umgås mycket, både på planen och även utanför. Vi ledare hinner också prata mer med föräldrarna mellan matcherna och allt tillsammans är positivt för både spelare, ledare och föräldrar, säger Andreas Gennevall.

Spelarna i Segeltorps F10 instämmer.
- Det bästa med att spela cup är att man får spela fotboll och vara med sina kompisar. Vi leker mellan matcherna och lär känna nya kompisar i de andra lagen, berättar Frida Skjerdahl.

Hennes lagkompis Harlei Lundqvist tycker att det är svårare att skjuta skott eftersom bollen är tung och man kan bli lite stressad av att det bara får gå maximalt tre sekunder vid frispark. Men hon tycker att dettHarlei Lundqvist och Frida Skjerdahla med att spela inomhus har sina fördelar.

- Det är inte lika kallt och då slipper vi ha så mycket kläder på oss. Man känner sig liksom fri!

Även om det bästa som finns är att spela fotboll, så kan det ibland bli lite för mycket.
- Om vi har fotboll tre dagar i rad, då kan jag välja bort den andra dagen för att göra något annat och sedan vara med de andra två dagarna. I vårt lag får man välja, säger Frida Skjerdahl.

Tjejerna avslutar samtalet med att konstatera att det viktigaste med att spela fotboll är att ha roligt och att samarbeta. Och att göra mål!

ST-Cupen är världens största futsalturnering som pågår från tidig morgon till en bit efter midnatt under sammanlagt nio dagar i många olika hallar. Under cupen arrangeras även Stockholms kvalspel till inomhus-SM i futsal för 17-åringar.

David ManeaUtan domare, ingen cup och David Manea är en av många domare som finns på plats under ST-Cupen. Han ingår i ett team med sammanlagt tre domare som tillsammans dömer ca 14 matcher per dag. När två i teamet dömer, vilar den tredje. Det blir ungefär sex pass totalt för David Manea och han förklarar skillnaden mellan att döma fotboll och futsal ur en domares synvinkel.

- Futsal går snabbare, som domare är man mer involverad i spelet och måste ha mer fokus på detaljer jämfört med fotboll. Sedan är matchmiljön lugnare i futsal, menar David Manea.

Det är första gången David Manea dömer i ST-Cupen, men om han får bestämma, inte den sista.

- Det är roliga matcher och långa pass, perfekt med erfarenhetsutbyte oss domare emellan, jag har fått döma med mer rutinerade domare vilket är jättebra, säger David Manea.

För att mäkta med ST-Cupen, behöver arrangerande klubb Tyresö FF, engagera spelarnas föräldrar. Ninni Ehrling och Therese Norola har sina döttrar i föreningen och arbetar sina pass i en av hallarnas sekretariat.

Ninni Ehrling och Therese Norola- Det är bara roligt! Vi jobbar halvdagar, ungefär ett pass per familj och uppgifterna varierar mellan att agera hallvärd, sitta i sekretariatet eller jobba i caféet. Det bästa är ett kvällspass i sekretariatet, tycker Therese Norola.

- En del kanske har svårt att hinna jobba sitt pass, men det ingår i medlemskapet och täcker Tyresö FF:s årskostnader. Det är också det enda vi behöver göra under hela året vilket är jätteskönt, säger Ninni Ehrling.

Tack vare alla ideella föräldrars engagemang är det få Stockholmslag som inte har fått uppleva ST-Cupen under mellandagarna. En fantastisk möjlighet till lagaktivitet under jullovet!

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 26/05 08:08 
Fotboll startsida, 23/05 18:58 
Fotboll startsida, 19/05 10:26 
Fotboll startsida, 02/05 17:12 
Fotboll startsida, 01/04 13:19 
Fotboll startsida, 27/03 14:12 
Fotboll startsida, 24/03 15:35 
Fotboll startsida, 21/03 19:13 
Fotboll startsida, 08/03 20:19 
Fotboll startsida, 08/03 09:09 
Fotboll startsida, 07/03 11:23 
Nyheter från föreningen